at yakalama belgeseli / Yılkı Atları - Belgesel | seafoodplus.info

At Yakalama Belgeseli

at yakalama belgeseli

’nin ilgiye değer diğer filmleri, yılın en iyi yerli filmleri, belgeselleri, kuir filmlerinin yer aldığı diğer listeler burada!


Image

AĞLAMAKLI LİSTE (Alfabetik sırayla)
Sıralı bir ilk listesi yapmaya üşenmemiş olsaydık 51 numaradan itibaren sıralayabileceğimiz, yılın kayda değer diğer 50 filmi:

A Ciambra
Aala Kar Ifrit (Beauty and the Dogs)
The Babysitter
Bamui haebyun-eoseo honja (On the Beach At Night Alone)
Beatriz at Dinner
Borg / McEnroe
City of Ghosts
Daha
Dayveon
The Disaster Artist
Dopo la Guerra (After the War)
Eg man pig (I Remember You)
Ex Libris: The New York Public Library
Geu-hu (The Day After)
Housewife
How to Talk to Girls at Parties
I Am Not A Witch
I Don’t Feel At Home Anymore
I, Tonya
Icarus
The Incredible Jessica Jones
Ingrid Goes West
It
Kaygı
Kedi
Körfez
Landline
L’amant d’un jour (Lover For A Day)
Las hijas de April (April’s Daughter)
L’atelier (The Workshop)
The Lego Batman Movie
L’insulte (The Insult)
Logan Lucky
Los Perros
Marjorie Prime
Marlina the Murderer in Four Acts
Menashe
The Midwife
Mother!
Mugen no junin (Blade of the Immortal)
Oh Lucy!
Patti Cake$
Pieles (Skins)
Pokot (Spoor)
A Prayer Before Dawn
Return to Montauk
T2: Trainspotting
Testrol es lelkröl (On Body and Soul)
Wind River
Win It All

Image

YILIN EN İYİ YERLİ FİLMLERİ

1. İşe Yarar Bir Şey
2. Kaygı
3. Daha
4. Körfez
5. Housewife
6. Sarı Sıcak
7. Mavi Sessizlik
8. Taş
9. Kar
Blue

Image

YILIN EN İYİ BELGESELLERİ

1. Visages Villages (Faces Places)
2. Strong Island
3. Ex Libris: The New York Public Factory
4. Icarus
5. City of Ghosts
6. The Keepers
7. LA 92
8. The Departure
9. Jane
The Death and Life of Marsha P. Johnson
Whose Streets?
Jim & Andy: The Great Beyond
The Work
Kedi
Nobody Speak: Trials of the Free Press
Wormwood
Out of Thin Air
Spielberg
One of Us
I’m Heath Ledger

Image

YILIN EN İYİ KUİR FİLMLERİ

1. Call Me By Your Name
2. Thelma
3. A Fantastic Woman
4. BPM
5. Beach Rats
6. God’s Own Country
7. Princess Cyd
8. Based on a True Story
9. Women Who Kill
The Death and Life of Marsha P. Johnson

Sınır

National geographic

Bölüm Özeti

Amerika’nın en işlek sınır geçişlerinden birinde, İç Güvenlik Bakanlığı ajanlarının ve Gümrük ve Sınır Koruma çalışanlarının günün her saati kartelleri, uyuşturucu kaçakçılığını, yasadışı göçü ve terörü durdurmak için Nogles, Arizona, El Paso, Texas ve Rio Grande Valley gibi zorlu bölgeleri kapsayan Meksika – Amerika sınırını 24 saat boyunca güvende tutması gerekiyor.

Bölümler

  • Ne sınır devriyesi ne de yerel polis Meksika’dan ABD’ye yasadışı faaliyet akışını engelleyemez, kartellerini oyunda yenmek için birlikte çalışmalıdırlar.

  • Sınır şehri Teksas&#;ın birkaç mil doğusunda, yerel polis, 2 milyon dolar değerinde uyuşturucu kaçakçılığı yapan çeteye baskın düzenliyor.

  • Gümrük ve Sınır Koruma görevlileri, bir kamyonun yedek lastiğinde $ kartel parası bulur.

  • ABD yasa uygulayıcıları her gün sınır ötesi yasadışı malları Amerika Birleşik Devletleri&#;ne taşıyan kaçakçılık operasyonlarına karşı akıllıca bir taktik kullanıyor ve kaçakçılar ile kendi hileleriyle savaşıyor.

  • Güney Teksas boyunca kaçakçılar ve satıcılar, kaçak malları taşımak için zekice taktikler kullanırken, sınırı koruyan ajanlar ve memurlar ortadan kaybolmadan önce zulaları bulmaya kararlıdır.

  • ABD Sınır Devriyesi, şüpheli bir uyuşturucu satıcısını yakalamak için taktiksel uzmanlıklarını kullanıyor.

  • Cephe Hattındaki Hayvanlar

    +

    Sınır devriyesini korumak için yorulmadan çalışan Sınır Devriyesi ve sınır kasabası polis departmanları ajanları ve hayvan ortaklarını izliyoruz.

  • Meksika uyuşturucu kartelleri her gün satıcıları kaçakçılık sektörüne sokarken, Sınır Devriyesi&#;ne yeni başlayan çalışanlar da kıdemli ajanlardan ve memurlardan ipuçlarını öğreniyor.

  • Sınır Devriyesi, Rio Grande Nehri boyunca uyuşturucu satıcılarını, kaçakçıları ve belgesiz göçmenleri bölgelere sızmaktan kurtarmaya çalışıyor.

  • Sınır Devriye Ajanlarının, ABD sınırındaki kaçakçılığı durdurmak amacıyla 24 saat çalışmalarını izliyoruz.

  • Porto Riko&#;daki memurlar, San Juan&#;a nakliye yaparken sınır emniyetini sürdürüyorlar.

  • Porto Riko&#;daki ajanlar, gizli bir &#;satın al ve yakala&#; operasyonu olan bir uyuşturucu kartelini hedefliyor ve kokain dolu bir kamyonu durduruyor.

  • Porto Riko&#;lu memurlar, bir banliyödeki şüpheli uyuşturucu satıcılarını yakalamak, kimlik hırsızlığı çetesini durdurmak ve Dominik Cumhuriyeti&#;ne yöneltilen devasa bir nakit yükünü durdurmak için 24 saat çalışıyor.

  • Uyuşturucu kaçakçıları, sınırın altından geçen bir yeraltı uyuşturucu tünelini engellemek için sürekli olarak yeni ve kurnazca yöntemler deniyor.

  • Uyuşturucu kuryesinin takibini yapan ajanlar aldatıcı bir kartel taktiğini ortaya çıkarır.

  • Güvenlik kamerasından canlı yayın izleyen bir gümrük memuru, sınır devriye ajanlarını sınırdaki süpheli durum üzerine uyarır.

  • Douglas’da, Arizona Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza çalışanları bir banliyö sınır evinin içine gizlenmiş bir tüneli aramak için uzmanlarla bir araya geliyor.

  • Geceyarısı Uyuşturucu Tuzağı

    +

    Sınır Devriyesi ajanları, esrar kaçakçılığı için tehlikeli arazileri ve karmaşık tünelleri araştırırken, uyuşturucu kaçırmaya çalışan bir anne ile karşılaşıyor.

  • Sınır Devriyesi ajanları, şüpheli bir kaçakçılık koşuşturmasını takip etmek için bir gözetim helikopterine yüksek hızlı bir araç kovalamacasında yardım ediyor.

  • Sınır Devriyesi, Rio Grande Nehri&#;ni sınırlarını rota olarak kullanan uyuşturucu kartellerine ve insan kaçakçılarına karşı savaş veriyor.

  • Sınırın Ötesindeki Kurşunlar

    +

    Teksas&#;ın Rio Grande Valley bölgesindeki memurlar nehir kıyısındaki bir çekişme ya da ekin tarlalarındaki silahlı yasadışı göçmenleri yakalamak için sürekli alarm halindedir.

  • McAllen&#;deki ajanlar, karanlıkta büyük bir kaçak göçmen grubunu takip ediyor.

  • ABD Gümrük ve Sınır Koruma ajanları, Ajo&#;nun uzak çöl kesiminde bir kaçakçı noktasına baskın yapar.

  • Nogales&#;in altında, ajanlar silahlı suçlularla yüz yüze gelebileceklerini bilerek, klostrofobi yaratabilecek uyuşturucu kaçakçılarının bulunduğu bir tünele girer.

  • Blackhawk ekibi, Amerika&#;nın en tehlikeli milli parkından birindekin şüphelileri izlemek için ajanlarla birlikte çalışır.

  • Uyuşturucu Kuryesi Büyükanne

    +

    Arizona çölünün uzak bir köşesinde, Sınır Devriyesi ajanları gece görüş teknolojisini kullanan bir grup göçmeni izlemektedir. Bir Blackhawk helikopteri sayesinde, ajanlar şüpheli bir kaçakçıyı tutuklar.

  • İç Güvenlik Bakanlığı çalışanları, Meksika kartellerinin bulunduğu sınırdaki kaçakçılıkla mücadele ediyor.

  • Memurlar, kaçakçılığın yanında sınırdaki göçmen problemleriyle da ilgilenmek zorundadır.

  • Dünyanın en tehlikeli şehirlerinden biri olan Cuidad Juarez&#;deki olaylara tanık oluyoruz.

  • Memurlar, uyuşturucu kaçakçılarıyla ya da yasadışı göçmenlerle karşı karşıya geleceklerini bilmeden, El Paso&#;nun altındaki kaçak tüneli inceleyorlar.

  • ABD&#;nin en işlek sınır geçişlerinden birinde Sınır Koruma memurları uyuşturucu kaçakçılığı, yasadışı göç ve terörle mücadele ediyor.

  • Sınır Koruma memurları, Meksika polisi tarafından işkence gördüklerini iddia eden bir göçmen grubuyla karşılaşır.

  • Tankerlerin içerisindeki toksik kimyasal kargolarının içerisinde uyuşturucu saklayan kaçakçılara tanık oluyoruz.

  • Sınır Koruma memurları, uyuşturucu kaçakçılığı yapıldığı bir kamyoneti kovalarken, bir yandan da sel sularına kapılmış yasadışı göçmenleri kurtarmaya çalışıyorlar.

  • Arama ekibi, kaçakçıların kaderine terk ettiği bir anne ve oğlunu kurtarmak için yarışıyor.

    Fotoğraflar

    İhlas Haber Ajansı

    Motorlu taşıtların ve asfalt yolların yaygınlaşmadığı dönemlerde babasının at arabasıyla ticaret yaptığı yıllarda atlarla tanışan Altıparmak, daha sonra cirite merak sardığını söyledi. Ata yadigarı antika eşyaların yanı sıra çeyrek asrı aşkın mazisi bulunan at koşum takımlarını çiftlik evinin bir odasında sergileyen Altıparmak, sayısız maçlara çıktığı koşum takımlarına ve antika eşyalara gözü gibi bakıyor. Altıparmak'ın çiftlik evine gelen misafirleri ise eşyalara yoğun ilgi gösteriyor.

    Eşyaların içerisinde 50 yıllık parçalarında bulunduğunu ifade eden Altıparmak, en eski parçanın en az yıllık olduğunu vurguladı. At sevdasının dur durak bilmediği yıllarda atlı spor kulübü kurmaya karar verdiklerini söyleyen Altıparmak, yılında Cabir Yılmaz, Fikri Köprücü, Hasbi Köprücü, Şahin Köprücü, Recep Odabaşı gibi isimlerin yer aldığı dönemin usta ciritçileriyle Bayburt Atlı Spor Kulübünü kurduklarını belirtti.

    "Ciritçinin evi, odası böyle olur"

    Cirit malzemelerini, tarihi eser özelliği taşıyan eşyaları, eski fotoğrafları çiftlik evinin duvarlarına asan ve baktıkça eskileri yad ettiklerini ifade eden Altıparmak, "Ciritçinin odası böyle olur dedik ve bu şekilde bir yer yaptık. Eski tarihi eserleri, ata sporumuzun malzemelerini, dedelerimizin fotoğraflarını buralara koyduk, baktıkça onları anıyoruz. 30 senedir cirit oynuyorum, burada 30 senelik çizmeler var, bunlar maçlarda giydiğim çizmelerim ve hala daha saklıyorum, kıyıp atamadım. Gaz lambalarımız var. Elektriğin yaygın olmadığı bu şekilde bolluğun olmadığı eski zamanlarda atlarımızı tımar etmeye gaz lambalarıyla giderdik. Atların ahırlarını gaz lambasının ışığıyla süpürürdük. Zillerimiz var mesela, atların boyunlarına takardık. Kurt, tilki, domuz gibi bize zarar verebilecek yabani hayvanlar zilin sesinden dolayı atlarımıza, bize yaklaşamazdılar. Burada çok değerli eşyalar var, mesela orada atlara takılan boncuklar var, en az senelik. Hürrem amcamız vardı rahmetli eskiden ata arabacılığı yapardı. 80 yaşındayken o boncukları atıma hediye etmişti, onun hatırası olarak saklıyorum o boncukları, dediğim gibi en az senelik" dedi.

    Öznur Demir

    seafoodplus.info üzerindeki haberler özet şeklinde yayınlanmaktadır. Haberin video, fotoğraf ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

    Yılkı Atları - Belgesel

    Açıklama

    Yükleyen:Alkışlarla Yaşıyorum

    Yüklenme Tarihi: 09 Eylül -

    Bugün Anadolu'da, tabiatta serbest dolaşan yabani atlara yılkı denmektedir. Bazı iş adamları, bu yabani atları yakalayarak ehlileştirmekte ve ticaretini yapmaktadırlar[1].
    Eski metinlerde sıkça geçen yılkı kelimesi yabancı[2] ve Türk dil araştırmacılarına[3] konu olmuştur. Eski Uygur Türkçesinde, Divân-ı Lügati't-Türk’te kısmen farklı anlamlarda kullanıldığı görülmekteyse de, Orhun Abideleri ve Dede Korkut Hikayeleri’nde, bugün Anadolu'da kullanıldığı gibi; at, at sürüsü yerine kullanılmaktadır.
    Günümüzde Anadolu'da çiftçi gibi hayvana ihtiyaç duyan fakat kışları hayvanı besleyebilecek maddi gücü olmayan kişiler bu atları kendi kendine yiyecek bulması için doğaya salar, sıcak mevsimde hayvana ihtiyacı olduğunda yakalarlar. Fakat bu uygulamaların yapıldığı yerlerde yabanda gezen çok at olduğundan tekrar aynı at ertesi sene yakalanamayabilir. Sonuçta, ihtiyaç hayvan olduğundan, hangi hayvanın yakalandığı önemli değildir. Böylece at, seneden seneye başka kişilerin hizmetinde kullanılır. Bu nedenle bu atların sahibi de yoktur. Bunu ticarete döken iş adamları köylülerin işlerini bozmakta, tam ehlileştirilmemiş bu hayvanları topraklarımızdan yok etmek üzeredirler.
    Ayrıca ehlileştirilmemiş anlamında da kullanılan bir sözcüktür.

    Etiketler:

    nest...

    batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir