ananas en çok nerede yetişir / Ananas Nerede Yetişir? | funduszeue.info

Ananas En Çok Nerede Yetişir

ananas en çok nerede yetişir

Ananas nerede yetişir? Ananas hangi mevsimde, ağaçta mı yetişir?

Orta Güney Amerika bölgesinde ortaya ç&#;kan Ananas, nemli ve &#;l&#;k iklim ko&#;ullar&#;na sahip alanlarda yeti&#;tirilir. Türkiye’de k&#;s&#;tl&#; olsa da Ananas yeti&#;tirilen bölgeler bulunmaktad&#;r. Ananas&#;n her ne kadar a&#;açta yeti&#;tirildi&#;i dü&#;ünülse de asl&#;nda meyve, tarlalardan mahsul edilir. Lezzetli ve sulu bir tada sahip Ananas, tariflerde de s&#;kça kullan&#;l&#;r. Do&#;al aromas&#; ve ek&#;imsi tad&#; ile Ananas, önemli tropikal meyveler aras&#;ndad&#;r. Antioksidan oran&#; da yüksektir.

Ananas nerede yeti&#;ir?

Tropikal meyveler ars&#;nda bulunan Ananas, s&#;cak iklime sahip ülkelerde yeti&#;tirilir. Ananas yeti&#;tirilen bölgelere; Tayland, Hindistan, Endonezya, Hawaii Adalar&#;, Kosta Rika, Brezilya ve Filipinler örnek olarak verilebilir. Y&#;l boyunca tüketime uygun özelli&#;e sahip ananas meyvesinin hasat zaman&#; ise ilkbahar ve yaz aylar&#;d&#;r.

Lezzetli ve iri meyveler aras&#;ndaki ananas&#;n üretildi&#;i bitki boyu yakla&#;&#;k metre yüksekli&#;e ula&#;abilir. Bitki yapraklar&#; ise dikenli ve ince formlu görünüme sahiptir. S&#;cak iklim bölgelerinde bulunan humus ve lif yönünden zengin topraklarda ananas yeti&#;tirmek mümkündür. Bitkinin meyve verme süresi de do&#;ru bak&#;m sonras&#; ortalama 18 ayd&#;r.

Ananas a&#;açta m&#; yeti&#;ir?

Ananas&#;n yap&#;s&#; ve &#;ekli itibariyle birçok kullan&#;c&#; a&#;açta yeti&#;ti&#;ini dü&#;ünmektedir. Ancak odunsu bitki kökenli ananas, a&#;açta yeti&#;memektedir. Tropikal iklime sahip bölgelerde tarlalarda yap&#;lan ekim ile üretilen ananas meyvesi, nemlilik ve s&#;cakl&#;k düzeyi yüksek hava ko&#;ullar&#;nda olgunlu&#;a ula&#;&#;r. Geçirgenli&#;i yüksek toprak alanlarda yap&#;lan havaland&#;rma çal&#;&#;malar&#; sonras&#; ananas ekimi gerçekle&#;tirilir. Bunun yan&#; s&#;ra ananas bitkisi çok su istemesi sebebiyle, düzenli &#;ekilde sulama yap&#;lmal&#; ve topra&#;&#;n nem oran&#; kontrol alt&#;nda tutulmal&#;d&#;r.

Ananas nas&#;l yeti&#;tirilir?

Ananas yeti&#;tiricili&#;i sab&#;r isteyen bir i&#;tir. Bölgenin iklim ko&#;ullar&#;n&#;n ve toprak özelliklerinin ananas yeti&#;tiricili&#;ine uygun olmas&#; gerekir. Uygun ko&#;ullar&#;n sa&#;lanmas&#; ile ananas bitkisini ev ortam&#;nda yeti&#;tirmek de mümkündür. Ananas yeti&#;tiricili&#;inde öne ç&#;kan özellikler ise &#;u &#;ekilde s&#;ralan&#;r:

  • Ekim yap&#;lacak topra&#;&#;n pH de&#;erinin aras&#;nda olmas&#; gerekir.
  • Ananas&#; vejetatif yöntemlerle ço&#;altmak mümkündür.
  • Çiçek sap&#; üstünde ç&#;kan bölüm, yeni dikim i&#;lemleri için kullan&#;ma uygun özelli&#;e sahiptir.
  • Taç sürgünlerinden elde edilen bitkilerde, çimlenme süresi daha uzundur.
  • Sürgünlerin yakla&#;&#;k gün gölge bir alanda kurutulmas&#;, bitki çürümesini önleyebilir.
  • En uygun dikim zaman&#; &#;lkbahar veya Sonbahar aylar&#;d&#;r.
  • Toprak derinli&#;inin santimetre aras&#; olmas&#; ekim için yeterlidir.
  • Dikilen fidenin ortalama ömrü, 4 y&#;ld&#;r.
  • Topra&#;&#;n gübrelenmesi ile bitki geli&#;iminin olumlu yönde ilerlemesine destek sa&#;lan&#;r.
  • Ananas bitkisi, gün &#;&#;&#;&#;&#; etkisiyle dik ve ye&#;il olarak büyüme gösterir.
  • Çiçeklenme süresi hafta aras&#;ndad&#;r.

Ananas hangi mevsimde yeti&#;ir?

Ananas bitkisi, y&#;l boyu yeti&#;tirilmeye uygun özelliktedir. Genellikle Temmuz ve A&#;ustos aylar&#;nda hasat edilen ananas&#;n lezzetli ve olgun hale gelmesi için büyüme döneminin tamamlanmas&#;n&#; beklemek gerekir. Yaz meyvesi olarak da bilinen ananas&#;n baz&#; çe&#;itleri ise Mart ay&#;nda hasat edilmeye uygundur. Hafif karakterli topraklarda yeti&#;tirilen ananaslar&#;, erkenden hasat etmek mümkündür.

Ananas Türkiye'de nerede yeti&#;ir?

Tropikal meyve olan ananas, Türkiye’de Akdeniz iklimine sahip illerde yeti&#;tirilir. Adana, Mersin ve Antalya illerinin iklim ve toprak ko&#;ullar&#;, ananas yeti&#;tiricili&#;i için uygun özelliktedir. Di&#;er bölgelerde ise gerekli ortam ko&#;ullar&#; sa&#;land&#;ktan sonra ananas yeti&#;tirme giri&#;iminde bulunulabilir. Ancak do&#;ru ortamda büyüyen ve olgunlu&#;a eri&#;en bitkilerden elde edilen ananaslar daha lezzetli olabilir. Bunun yan&#; s&#;ra &#;l&#;man ve s&#;cak iklime sahip bölgeler, ananas yeti&#;tiricili&#;inde ön plana ç&#;kmaktad&#;r.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

Son Güncellenme:

Ananas meyvesinin ağacının görüntüsü de son derece farklıdır. Bu nedenle insanların ilgisini çekmektedir. Tropikal bir ağaç olması nedeni ile tropikal iklime sahip yerlerde yetişmektedir.

Ananas Ağacı Nerede Yetişir?

Ananas ağacı tropikal iklimlerde yetişen bir bitkidir. Meyvesi sert kabukludur. Bu nedenle her türlü zor şartlara karşı son derece dayanıklıdır. Meyvesi olgunlaştığı zaman tadı oldukça güzeldir. Meyvesinin hoş bir tadı ve kokusu vardır.

Ananas ağacı, ananasgiller familyasında yer almaktadır. Ağacı dikenli ve uzun yapraklı bir özelliğe sahiptir. Ananas ağacının ana yurdu Güney Amerika bölgesidir. Ananas günümüzde en fazla tüketilen tropikal meyvelerden biri olma özelliğine sahiptir.

Ananas Ağacının Özellikleri Nelerdir?

Ananas ağacı genellikle nemli ve ılık bölgelerde yetişmektedir. Bu sebeple Güney Amerika, Hindistan, Filipinler, Brezilya bölgelerinde daha çok yetişmektedir. Ananasın insan sağlığı açısından da pek çok faydası bulunmaktadır. Çok sevilmesi nedeni ile Türkiye'de de son zamanlarda yetiştirilmektedir.

Ananas ağacı uygun bir ortam oluşturulması halinde kolay bir şekilde yetiştirilebilmektedir. Ülkemizde en fazla Antalya, Antakya, Adana, Mersin bölgelerinde yetişmektedir. Akdeniz iklimi ananas meyvesinin yetişmesi için uygundur.

Ananas ağacı tropikal bir bitkidir. Bu nedenle her ortama ayak uyduramaz. Yeterince yağış alan ve sıcak iklimlerde kolay bir şekilde yetişebilmektedir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası