saten kumaştan silikon lekesi nasıl çıkar / Leke Çıkarma Tüyosu: Beyazlardaki Lekeler Nasıl Çıkar? - Trendyol Blog

Saten Kumaştan Silikon Lekesi Nasıl Çıkar

saten kumaştan silikon lekesi nasıl çıkar

Boya lekesi nasıl çıkar? Püf Noktaları

boya lekesi nasıl çıkar

Havaların ısınmasıyla evlerimize yeni bir renk dokunuşu yapmanın zamanı geliyor. Boya yapmanın kolay bir iş olduğunu düşünsen de bunun için eline fırçayı alıp boyamaya başlamaktan çok daha fazlası gerekiyor. Genellikle işe başlamadan önce zemin, lamba ve mobilyalara boya damlama riskine karşı bütün evi gazete kağıdı veya eski çarşaflarla kaplarız.

Peki ya kıyafetler? Birçok boya türü var, bazılarının lekesi daha kolay bazılarınınki ise daha zor çıksa da Mr Jeff tüm lekelerin çıkarılması konusunda uzmandır. Bu postta, boya lekesi nasıl çıkar püf noktalarını sizlerle paylaşacağız.

En iyi tavsiye: Profesyonellerin eline bırak

Boyayı giysilerden çıkarmak can sıkıcı bir iş olabilir ve daha da kötüsü, lekeyi yayarak kıyafetlerine zarar verebilirsin, bu yüzden profesyonel bir hizmet kullanmanı tavsiye ediyoruz.

Mr Jeff&#;in uygulamasıyla, hizmetlerimizden herhangi biri için (ütü, yıkama, kuru temizleme ve ev tekstili temizliği) istediğin kıyafetleri seçebilir, sipariş alım tarihini ve saatini seçebilirsin. 48 saat içinde yıkanmış ve ütülenmiş kıyafetlerine kavuşmak akıllı telefonun sayesinde çok kolay ve bir tık uzağında.

botones descarga turquia

Boya lekesi nasıl çıkar? Ne tür bir leke?

Daha önce de söylediğimiz gibi, kıyafetindeki boya lekelerini gidermek için en önemli şey, boyanın ne tür bir boya olduğunu bilmek.

İki farklı boya türü mevcut:

  • Su bazlı boyalar: Hızlı kuruyan ancak daha az dayanıklı boyalardır. El sanatları yapmak için tavsiye edilir.
  • Yağ bazlı boyalar: Zaman geçtikçe daha fazla direnç gösterdikleri için açık havada olan yüzeyler ve ev içi boyamaları için uygundur.

 

Ne tür bir boya kullandığını bulmak için yapılacak en kolay şey, boyanın ambalajının üzerinde yer alan bilgilere bakmak. Normal olarak, boya türü ne olursa olsun, leke taze ise, sabun ve suyla kolayca temizlenebilir. Su dolu bir kovaya lekeli kıyafeti batırıp deterjanı uygulayarak bir fırça yardımıyla lekeyi çıkarabilirsin. Boya lekesi kuru ise, işlem daha zorlaşabilir.

Yağ bazlı boyalar

Yağ bazlı bir boya lekesi kuruduğunda, çıkarılması neredeyse imkansızdır. Ancak, lekenin büyük bir bölümünü temizlemene ve kıyafetini mümkün olduğunca kurtarmana yardımcı olabilecek bazı ürünler var.

Yağ bazlı boyadaki kuru lekelerin giderilmesinde en etkili ürün terebentindir. Kullandığın boyaya göre uygulanabilecek daha güçlü veya daha az etkili farklı incelticiler vardır, ancak bunların arasında kıyafetlerine en az zarar verecek olan terebentindir. Amacımız sadece boya lekesini çıkarmak değil, aynı zamanda bunu giysimize zarar vermeden yapmamız gerektiğini unutmamak gerekir.

Giysimizi temizlemek için kullanacağımız inceltici ne olursa olsun, bunların toksik ürünler olduğunu göz önünde bulundurmalısın, bu nedenle, işlemi yapacağın odanın penceresini açmanın ve ortamı havalandırmanın yanı sıra, işlemi uygularken eldiven ve maske kullanmanı öneririz.

Bu temizliği yapmak isteyip istemediğinden emin değilsen veya giysilerine zarar vermekten korkuyorsan, profesyonel bir çamaşır ve kuru temizleme hizmeti almak en doğrusudur.

boya lekesi nasıl çıkar

boya lekesi nasıl çıkar

Boya lekesi nasıl çıkar? Giysilerden Boya Lekesini Çıkarmak

Giysilerindeki boya lekelerini gidermek için nasıl bir işlem uygulanmalı bakalım, öncelikle kıyafetini kullanmadığın eski bir örtünün üzerine yerleştirip, terebentin ile kuru boya lekesinin bulunduğu alanı nemlendirip boyayı yumuşatabilirsin.

Birkaç dakika geçtikten sonra bir palet veya bıçak yardımı ile, giysinin boyasını dikkatlice kazıyabilirsin, ancak bunu yaparken giysinin temiz kalan diğer bölgelerini lekelememeye dikkat etmelisin. Bundan sonra, çamaşır deterjanı uygulayıp lekenin olduğu bölgeyi çitileyebilirsin. Leke inatçıysa ve çıkmıyorsa birkaç saat bekletebilir ve ardından çamaşır makinesinde yıkamayı deneyebilirsin.

Daha önce belirttiğimiz gibi, kullanılacak en uygun inceltici boyanın ambalajında belirtilecektir.

Çamaşır Deterjanı

Çamaşır Deterjanı

Boya Lekesi Nasıl Çıkar?  Su Bazlı Boyalar

Su bazlı boyaların çıkarılması yağ bazlı olanlardan daha kolaydır. Bu durumda, lekeye çamaşır makinesine koymadan önce de bir işlem uygulayacağız, ancak bunu su ve bulaşık deterjanı ile yapacağız.

Bir bardakta eşit ölçüde su ve bulaşık deterjanını karıştırıp, karışımla boyayı arkadan, yani, lekenin damladığı kumaşı tersinden ıslatırsak leke bu şekilde daha kolay çıkacaktır. Son olarak bir fırça ile lekeyi yavaşça ovarak temizleyebiliriz.

Lekenin bulaşmaması için giysinin geri kalanını korumak çok önemlidir, bunun için kumaşın altına bir bez veya havlu kağıt yerleştirebilirsin. Leke tamamen kayboluncaya kadar bu işlemi tekrarlayabilir ve sonrasında kıyafetini çamaşır makinesinde normal şekilde yıkayabilirsin.

Boya Lekesi Nasıl Çıkar?

Evin Diğer Bölgeleri

Bu makalenin başında belirttiğimiz gibi, sadece kıyafetlerimiz boya lekesi kurbanı olamayabilir. Evimizin zemini, camı ve halıları gizlice sıçrayan boya damlacıkları ile doludur. Onları ortadan kaldırmak için de bazı taktiklerimiz var:

  • Zemin: Zemin döşemesinde, boya lekesi taze olduğu sürece bir paspasla temizlenebilir, en karmaşık olanı boyanın döşemenin arasına sızması durumunda ortaya çıkar, bu durumda diş fırçası, su ve sabun kullanabiliriz. Veya boya kuruduğunda tüm damlaları bir kazıyıcı yardımıyla çıkarmayı deneyebiliriz.
  • Camlar: Boyama sırasında camlarımıza düşmüş olabilecek tüm boya kalıntılarını ortadan kaldırmak için özel bir kazıyıcı kullanmak da çok yararlıdır. Küçük bir numara: Kullanacağımız kazıyıcıyı alkolle nemlendirirsek, boya lekeleri daha kolay çıkacaktır.

Boya lekesini çıkarmak için püf noktaları:

Her zaman olduğu gibi, Mr Jeff, dikkate alman gereken bazı önerilerde bulunuyor:

  • Giysilerin yıkanıp yıkanamadığını görmek için daima kıyafetlerin üzerindeki etiketleri kontrol etmelisin.
  • Tiner veya benzeri incelticiler ile çalışırken eldiven ve maske kullanmalı, odayı havalandırmalısın.
  • Giysini direk olarak çamaşır makinesine veya kurutucuya koymamalısın, bu lekenin daha da sabitlenmesine neden olur.
  • Temizlemeyi nasıl yapacağından emin değilsen, çamaşır ve kuru temizleme servisimize başvurmak senin için en iyisidir.

Eğer bu yazıyı beğendiysen değerlendirmeyi ve yorum bırakmayı unutma!

 

Ayrıca ilginizi çekebilir:

Silikon lekesi nasıl temizlenir?

Haberin Devamı

Günlük hayatta en sık karşılaşılan lekelerden biri de silikon lekesi, kadınlardan ziyade tadilat ve onarım işleriyle uğraşan erkeklerin karşılaştığı bir problem olan silikon lekeleriyle baş etmek için birkaç yol var. İşte, silikon lekelerinden kurtulmanız için birkaç öneri ve püf noktaları…

SİLİKON LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Silikon lekesi bütün yüzeylerde aynı etkiyi göstermez. Bazı yüzeylerde bistüri, jilet tarzı bıçaklarla kazımak faydalı olabilir ancak bazı yüzeylerde de cam kaporta gibi yüzeylerde çiziklere sebep verebilir. Aracınızın lambası, kaportası veya plakası gibi alanlarda önceden kullanılmış silikonları temizlemek için birden çok yol bulunmaktadır.

Önce Isı tabancası veya saç kurutma makinası ile ısı uygulayarak ve pasta ile nazikçe ovalayarak silikon kalıntıları kaldırmanız mümkün. Silikon üzerine sıcak su dökmeyiniz bu silikonu yumuşatıp diğer yüzeylerde leke bırakmasını sağlayabilir. Bunun yerine farklı bir yöntem olarak Tiner veya aseton ile pamuk yardımı ile de çıkabilirsiniz.

Haberin Devamı

Koltuğunuzda veya kıyafetinizde silikon lekesi bulunuyorsa lekeye su dökmemenizi öneririz. Eğer silikon lekesine su dökerseniz kumaşa iyice işleyebilir bu sefer temizlemek daha da güç bir hale gelebilir. Bunun yerine koltuğunuza veya kıyafetinize dökülen silikon lekesinin bulunduğu yeri aseton yardımı ile nazikçe temizleyebilirsiniz. Bunu bir bez yardımı ile yapabilir, kıyafete veya koltuğa zarar vermeden temizleyebilirsiniz. Eğer kumaşın zarar gördüğünü fark ediyorsanız, aseton yerine kuru temizleme yöntemleri de kullanabilirsiniz.

Cam nesnelerde bulunan silikon lekeleri için belirli temizleme işlemleri vardır. Bu işlemler her zaman en doğru şekilde yapılmalıdır. Aksi takdirde cam yüzeylerde çizilmeler oluşabilir. Cam yüzey de ki silikon lekesi kurumaya başlamışsa silikon leke tam anlamıyla kurumadan öncelikle herhangi bir ucundan tırnak yardımı ile kaldırılmalıdır. Bu şekilde cam yüzeyden koparılmadan kaldırılabilir.

Eğer bu yöntemden sonuç alamadıysanız, sert plastik nesne veya cama zarar vermeyecek bir tereyağı bıçağı ile camı çizmeden kazabilirsiniz. Yüzeyde kalan küçük lekeleri de ıslak mendil veya bez yardımıyla tamamen silebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası