saçtaki mantar / BAŞDAKİ MANTAR: Belirtileri nelerdir?

Saçtaki Mantar

saçtaki mantar

Saçtaki mantar enfeksiyonlarına genellikle saçkıran adı verilir. Toprakta, hayvanlarda veya sadece insanlarda yaşayan çeşitli mantarların neden olduğu deri, saç ve tırnakların yüzeysel enfeksiyonlarıdır. Dışarıya yayılan küçük bir sivilce olarak başlar. Ardından enfekte olmuş saçlar incelmeye başlar ve kolayca kopar.

Saçınızdaki mantarı tedavi etmenin veya önlemenin birkaç yolu vardır ve bunun ilk ve temel yolu iyi hijyendir. Saçtaki mantar bulaşıcı olabilir, bu da enfekte kişinin onu kontamine nesneler (tarak gibi) veya doğrudan temas yoluyla başkalarına geçirebileceği anlamına gelir. Bu nedenle havlu, tarak ve fırçaları paylaşmaktan kaçınmalı ve saçla temas eden tüm başlıkların ve nesnelerin kullanmadan önce temiz olması gereklidir.

  • Eşyalarınızın temiz ve kuru olduğundan emin olun ve en azından tüm eşyalarınızı temizlemeyi alışkanlık haline getirin.

  • Saçları mantar önleyici şampuanla beslemelisiniz. Şampuanlar, saçınızdaki çoğu mantarı öldürebilen maddeler içerir.

  • Saç derisinde aşırı terlemeye neden olabilecek şapka takmaktan kaçının.

Sa&#; mantarına ne iyi gelir?

Saç mantarı problemi yaşayan insanlar bu durumdan kurtulmak için çaba gösterirler. Tabi hangi hastalık olursa olsun mutlaka bir çözümü vardır. Bundan dolayı saç mantarı için gerekli önlemlerin önceden alınması gerekir.

Saç mantarı, saç derisinde ortaya çıkan ve can sıkan bir problemdir. Başka bir deyişle saçta meydana gelen enfeksiyon hastalıklarına saç mantarı denilmektedir. Bu durumun birçok insanda meydana geldiği sıkça görülmektedir. Saçta oluşan saç mantarı kısa sürede başka hastalıkları da ortaya çıkarır. Bundan dolayı saçta kepeklenme ve kaşıntı meydana gelir. 

1) HİJYEN EKSİKLİĞİ

Saç mantarına neden olan durumlardan birisi hijyen eksikliğidir. Çünkü hijyen konusu oldukça önemlidir ve saçların bakımını da etkilemektedir. Özellikle haftada en az iki kez banyo yapmak tavsiye edilmektedir. Saçlarında mutlaka temiz olması gerekir. Bunun için saçlar düzenli olarak yıkanmalıdır.

2) BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİN ZAYIFLAMASI

Bağışıklık sisteminin zayıflaması durumunda saçta mantar oluşabilmektedir. Çünkü bağışıklık sistemi çöktüğü zaman insanlar kolayca hastalanabilir. Bu hastalıklardan biriside saç mantarı olarak bilinmektedir. Saç mantarı, bağışıklık sisteminin çökmesi sonucunda daha hızlı bir şekilde yayılmaktadır. Yani saç mantarının bağışıklık sistemine bağlı olarak ortaya çıkma şansı bulunmaktadır.

3) BAZI HAYVANLARLA TEMAS

Saç mantarının kedi ve köpek başta olmak üzere bazı hayvanlardan dolayı da oluşma şansı bulunmaktadır. Çünkü bu tarz hayvanların sağlıklarına dikkat edilmediği zaman parazitler ortaya çıkar. Doğal olarak bu hayvanlar ile temas olduğunda saç mantarı ortaya çıkabilir.

4) TOPLU ALANLARDA BAŞ DAYANAN YERLER

Saç mantarına neden olacak durumlardan birisi de toplu alanlarda baş dayanan yerlerdir. Kuaförler, sinema salonları, otobüsler ve buna benzer yerlerde koltuklar bulunmaktadır. Bu koltuklara başınızı dayadığınız zaman hastalık gelebilir. Burada önemli olan hijyen konusudur. Yani bu tarz yerlerde başınızı dayamak zorunda kalırsanız eğer daha sonrasında saçınızı yıkamanız faydalı olacaktır. Sonuç olarak saç mantarı kolay bir şekilde herkese bulaşabilir. 

SAÇ MANTRI NASIL DÜZELİR, NASIL GEÇER? 
Saç mantarı ne kadar dikkat edilirse yine de ortaya çıkabilir. Bu durumda saç mantarından kurtulmak gerekecektir. Yani çeşitli yöntemler ile saç mantarından kurtulma şansınız bulunmaktadır.

1) SAÇ MANTARI İLAÇLARI

Saç mantarı için kullanılan çeşitli ilaçlar bulunmaktadır. Bu ilaçların bazıları oral yolla alınmaktadır. Bazıları losyon veya krem olarak saça sürülmektedir. Bu ilaçlar saç mantarına son derece iyi gelebilir.

2) ALOE VERA JELİ

Aloe vera, birçok faydası olan son derece yararlı bir bitkidir. Bitkinin içerisinde yer alan jeli saçınıza sürmek saç mantarına iyi gelir. Bunun için aloe vera jelini saça uygulayın ve beş dakika bekleyin. Daha sonrasında ise saçınızı iyice durulayın. Bunu haftada en az kez düzenli olarak yapmanız gerekir.

3) HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Hindistan cevizi yağı son derece faydalı bir üründür. Bu yağ birçok hastalığa karşı faydalı olarak dikkat çekmektedir. Özellikle saç mantarı için oldukça işe yaradığı görülmektedir. Hatta saç mantarına karşı en doğal çözümlerden birisi olduğunu söyleyebiliriz.

4) LİMONLU SU

Saçları limonlu su ile yıkamakta saç mantarına iyi gelmektedir.

5) SARIMSAK

Doğal bir antibiyotik olan sarımsak ezilerek saça sürüldüğü zaman saç mantarını ortadan kaldırmaktadır. 

Sa&#; Mantarı Nedir Ve Neden Olur? Sa&#; Mantarı Nasıl Ge&#;er Ve Ne İyi Gelir?

Güncelleme Tarihi:

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Oluşturulma Tarihi: Şubat 25,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Saç mantarı sürekli olarak ortaya çıkan bir durum olarak bilinir. Özellikle deri ve zührevi hastalıkları arasına giren saç mantarı tedavi edilmesi gereken bir durumdur. Saç mantarı ile ilgili yoğun bir şekilde araştırma yapılmaktadır. Saç mantarı şikayeti olan kişiler internet üzerinden de bu hastalığı araştırmaktadırlar. Peki saç mantarı nedir? Saç mantarı neden olur? Saç mantarı nasıl geçer? Saç mantarına ne iyi gelir? İşte saç mantarı ile ilgili bilinmesi gereken tüm detaylar.

Haberin Devamı

Saç mantarı saç derisinde ortaya çıkar ve birçok belirti vermektedir. Saç mantarı ile birlikte birçok kişi kaşıntı şikayeti de yaşamaktadır.

Saç Mantarı Nedir?

Saç mantarı saçta meydana gelen enfeksiyon hastalıklarına denilmektedir. Saç mantarı saçın bulaştığı deride büyük bir tahribatı uğratır. Saçlarda kepeklenme de ortaya çıkar. Aynı zamanda saçlarda bir çeşit kaşıntılar da görülmektedir. Saç mantarı saçta pullanmaya da yol açan bir çeşit enfekte hastalıktır. Tedavi edilmediği takdirde saç mantarı iyice yayılmaktadır. Saç mantarı saç derisinde kızarıklık da yapan bir çeşit saç hastalığıdır. Aynı zamanda saç mantarı saçta dökülmelere de yol açmaktadır.

Saç Mantarı Neden Olur?

1) Hijyen Azlığı

Özellikle uzman doktorlar tarafından haftada mutlaka minimum 2 kere banyo yapmak önerilmektedir. Az banyo yapıldığı durumlarda saçlarda mantarlaşmalar oluşabilmektedir. Bundan dolayı sık sık haftada 2 kez banyo yapmak bu noktada çok önemlidir. Saçların sık sık yıkanması hem yağlanmayı hem de mantar gibi hastalıkların gelişmesini önlemektedir.

2) Kedi Köpek Gibi Hayvanlarla Temas

Her kedi köpekte olmadığı gibi bazı köpek ve kedilerde saç mantarına neden olduğu bilinmektedir. Özelikle bu hayvanların hastalıklarına dikkat edilmediği durumlarda saçlarda parazit başta olmak üzere mantar gibi problemler de ortaya çıkmaktadır.

3) Bağışıklık Sisteminin Çökmesi

Bağışıklık sisteminin zayıf olduğu durumlarda saç mantarı sıklıkla ortaya çıkmaktadır. Bağışıklık sistemi zayıf olduğunda vücut hastalıklara karşı bağışıklık gösteremez ve sürekli hastalanır. Saç mantarı da gelişir ve daha hızlı yayılır.

Saç Mantarı Nasıl Geçer?

1) Aloe Vera Jeli

Aloe vera jeli de saç mantarının en önemli tedavi seçenekleri arasındadır. Aloe vera jeli mucizevi bir bitkisel tedavi seçeneğidir. Birçok deri hastalığına iyi geldiği gibi saç mantarına da iyi gelmektedir. Deri hastalığı denilince akla ilk gelen bitkisel tedavi seçenekleri arasında aloe vera jeli gelmektedir. Saç mantarı olan kişilere aloe vera jeli de uzman doktorlar tarafından önerilmektedir.

2) Limonlu Su

Limonlu su da mucizevi olarak oldukça iyi bir bitkisel yöntemdir. Saç mantarının gelişmesini önler aynı zamanda mevcut saç mantarının da geçmesini sağlar. Oldukça doğal bir yöntem olan limonlu su tedavisi saç mantarı şikayeti yaşayanlar için mutlaka tercih etmesi gereken bir tedavi seçeneğidir. Saç diplerinin daha iyi olmasını sağlayarak kişinin daha gür saçlara sahip olmasını sağlar.

3) Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı saç mantarı tedavisinde kullanılan bir diğer tedavi seçeneğidir. Saç mantarı tedavisinde kullanılan bu bitkisel yöntem doktorlar tarafından da önerilmektedir. Aynı zamanda saç mantarından kaynaklanan kaşıntıları ve kızarıklıkları da geçirir.

Saç Mantarına Ne İyi Gelir?

1) Sarımsak

Sarımsak doğal bir antibiyotik olarak bilinmektedir. Saç derisini besler ve saç derisinde yer alan her türlü hastalığa iyi gelmektedir. Eğer saç mantarı şikayetiniz varsa sarımsağı ezerek saçlarınıza sürebilirsiniz.

2) Beyaz Sirke

Sirke de doğal yönlerden saç mantarını geçiren bir gıdadır. Hem pratik hem de ekonomik olarak beyaz sirke mutlaka saç mantarı tedavisinde kullanılmalıdır. Oldukça etkili bir tedavidir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası