en yüksek kira getirisi olan ilçeler / Kiraların en yüksek olduğu iller

En Yüksek Kira Getirisi Olan Ilçeler

en yüksek kira getirisi olan ilçeler

İstanbul'da 5 bin liranın altında 2 il&#;e kaldı İşte 5 b&#;y&#;k şehirdeki ev kiraları

Güncelleme Tarihi:

G&#;listan Alag&#;z

Oluşturulma Tarihi: Kasım 16,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

5 büyük ilde yapılan araştırmaya göre İstanbul ve Antalya’da ortalama kira bedeli 10 bin lirayı aştı. Ankara’da 5 bin lirayı geçen ortalama kira, İzmir’de 7 bin liraya, Bursa’da 4 bin liraya ulaştı. İlçe bazında 28 bin lirayı aşan rakamla en yüksek ortalamaya sahip İstanbul’da, kiranın 5 bin liranın altına düştüğü sadece 2 ilçe var.

Haberin Devamı

Azalan konut üretimi ile başlayan arz sorunu, evlenmeler, öğrenciler ve yabancılarla birlikte artan konut talebi ve kimi fırsatçı mülk sahiplerinin etkisi ile kiralar hızla arttı. Özellikle son yılda başta İstanbul olmak üzere birçok ilde vatandaş bütçesine uygun kiralık ev bulamaz oldu, kiracılar fahiş zam baskısı ile karşı karşıya kaldı. Uzmanlar kira artış hızında azalmanın başladığına dikkat çekerken, istenen rakamlar hâlâ dar ve orta gelirli aileleri zorluyor. Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa tarafından 5 büyük il için yapılan araştırma da kiraların ne kadar yükseldiğini gözler önüne seriyor. İşte il il, ilçe ilçe kiralar

2 YILDA ARTIŞ YÜZDE

İstanbul’da konut kiraları son bir yılda yüzde , son iki yılda ise yüzde artış gösterdi. İstanbul genelinde ortalama metrekare kira 94 TL, ortalama kira 10 bin TL oldu. İlçelere bakıldığında ise ortalama kira 28 bin liraya kadar çıkıyor. Kiranın 5 bin liranın altına düştüğü sadece 2 ilçe görülüyor, o da Silivri ve Çatalca.

Haberin Devamı
İstanbulda 5 bin liranın altında 2 ilçe kaldı İşte 5 büyük şehirdeki ev kiraları
İstanbulda 5 bin liranın altında 2 ilçe kaldı İşte 5 büyük şehirdeki ev kiraları

BAŞKENTTE ORTALAMA KİRA 5 BİN TL

Ankara’da konut kiraları son bir yılda yüzde , son iki yılda yüzde arttı. Ankara genelinde ortalama metrekare kira bedeli 44 TL olurken, ortalama kira 5 bin TL olarak hesaplandı. İncelenen 17 ilçe içinde kiranın 3 bin TL altında olduğu 4 ilçe olması dikkat çekiyor. Merkezi ilçelerde ise rakam bin liraya çıkıyor.

İstanbulda 5 bin liranın altında 2 ilçe kaldı İşte 5 büyük şehirdeki ev kiraları
İstanbulda 5 bin liranın altında 2 ilçe kaldı İşte 5 büyük şehirdeki ev kiraları

TALEPLE BİRLİKTE FİYATLAR COŞTU

Haberin Devamı

Pandemi ve yapılan ulaşım projelerinin etkisi ile ilginin arttığı İzmir kira artışından nasibini aldı. Şehir genelinde konut kiraları son bir yılda yüzde , son iki yılda yüzde arttı. Ortalama metrekare kira bedeli 63 TL, ortalama kira 6 bin TL oldu. Farklı illerde gelen taleple birlikte Çeşme, Güzelbahçe ve Urla’da ortalama kira bin bandında çıkarken, şehrin merkezi ilçelerinde bin TL’ye ulaştı.

İstanbulda 5 bin liranın altında 2 ilçe kaldı İşte 5 büyük şehirdeki ev kiraları
İstanbulda 5 bin liranın altında 2 ilçe kaldı İşte 5 büyük şehirdeki ev kiraları

YABANCI İLGİSİ ETKİLİ OLDU

Rusya ve Ukrayna savaşı gayrimenkul piyasasını da etkiledi. Rusların ve Ukraynalıların ilk tercihi olan Antalya’da kiralar bir yılda yüzde , 2 yılda yüzde arttı. Şehirde ortalama metrekare kira 89 TL, ortalama kira 10 bin TL oldu. Ev sahiplerinin daha yüksek kira için yabancıları seçmesi, bölgede yaşayanları, üniversite kazananları ve atanan memurları zor durumda bıraktı.

Haberin Devamı
İstanbulda 5 bin liranın altında 2 ilçe kaldı İşte 5 büyük şehirdeki ev kiraları
İstanbulda 5 bin liranın altında 2 ilçe kaldı İşte 5 büyük şehirdeki ev kiraları

1 YILDA 2 KATINA ÇIKTI

Verilere göre 5 büyük ilde en uygun fiyatlı seçenekler Bursa’da olsa da, kira artışı bu ilde yaşayanları da zorladı. Şehirde konut kiraları son bir yılda yüzde 91, iki yılda yüzde arttı ve ortalama metrekare kira bedeli 33 TL’ye, ortalama kira 3 bin TL’ye çıktı.

İstanbulda 5 bin liranın altında 2 ilçe kaldı İşte 5 büyük şehirdeki ev kiraları
İstanbulda 5 bin liranın altında 2 ilçe kaldı İşte 5 büyük şehirdeki ev kiraları

ZAM SINIRINA UYULMUYOR

Kiralardaki artış sonrası yasal düzenlemeye gidildi. TÜFE 12 ay ortalamasına göre yapılan yıllık artış oranı, 1 yıl süreyle yüzde 25 ile sınırlandırıldı ve ‘11 Haziran ile 1 Temmuz tarihleri arasında yenilenecek konut kira sözleşmelerindeki artış, bir önceki kiranın yüzde 25’ini geçemeyecek’ denildi. Ancak bu oranı yeterli bulmayan kimi ev sahipleri, fahiş zam taleplerine ve tahliye baskısına devam ediyor.

Haberin Devamı

‘ARTIŞ HIZINDA GERİLEME VAR’

Araştırmayı değerlendiren funduszeue.info Genel Müdürü Görkem Öğüt, “Pandemi ile başlayıp sonrasında döviz kurunda yaşanan hareketlenmeler ve enflasyonun artması sonucu kira fiyatları son bir yılda ülke genelinde yüzde , iki yılda yüzde arttı. Ortalama kira ise 6 bin TL oldu. Son dönemde kiralarda artışın hız kestiğini görüyoruz. Nisan, mayısta aylık yüzde artışlar görmüşken, geldiğimiz noktada aylık yüzde seviyesinde artış oluyor. Önümüzdeki dönemde de kiraların düşmesini beklemiyoruz fakat geçtiğimiz dönemdeki gibi yüksek artışlar da olmayacaktır” dedi.

İstanbul'da hangi ilçede kiralar ne kadar? İşte en yüksek bölge

Gayrimenkul veri analizi platformu Endeksa'nın araştırmasına göre, şehirde en yüksek kira ortalaması 2 bin lira ile Sarıyer'de, 2 bin lira ile Beşiktaş ve Beyoğlu'nda görülürken, en düşük ortalama kira lira ile Esenyurt, Sancaktepe ve Sultangazi'de ödeniyor.

Son bir yılda ortalama kira fiyatları en çok yüzde 10,55 ile Beykoz'da düşerken, onu yüzde 8,66 ile Sancaktepe, yüzde 5,71 ile Sultanbeyli takip etti.

Zeytinburnu yüzde 27,63 ortalamasıyla kira fiyat artışında başı çekerken, onu yüzde 13,92 ile Çatalca, yüzde 12,18 ile Başakşehir, yüzde 12,03 ile Şile izledi.

EN FAZLA EV ARANAN İL VE İLÇELER

Kentsel dönüşüm gibi faktörlerin de etkisiyle artan arz ve yabancı para kurundaki değişim kira değerlerini en fazla etkileyen faktörler arasında yer alıyor.

Önceden yabancı para biriminde yapılan kiralamaların, getirilen düzenlemelerle TL'ye dönüştürülmesi kira değerlerinin de gerilemesine neden oldu. Buna göre, İstanbul'da son bir yılda kira fiyatları yüzde 2,89 gerilerken, İstanbullular metrekarelik bir daire için ortalama bin lira kira ödüyor.

EN YÜKSEK SARIYER, ŞİŞLİ VE BEYOĞLU'NDA

İstanbul'da metrekarelik bir daire için en yüksek kira ortalaması 2 bin lira ile Sarıyer'de görülürken, onu 2 bin lira ile Beşiktaş ve Beyoğlu takip ediyor.

Bu alanda ortalama 2 bin lirayla Bakırköy dördüncü, 2 bin lirayla Şişli beşinci, bin lirayla Kadıköy ve Zeytinburnu altıncı, bin lirayla Adalar yedinci, bin lirayla Eyüpsultan, Ataşehir ve Fatih sekizinci, bin lirayla Üsküdar dokuzuncu, bin lirayla Kağıthane ve Beykoz onuncu sırada yer alıyor.

Gaziosmanpaşa, Maltepe, Küçükçekmece ve Bağcılar'da ortalama ödenen kira bin lira olarak görülürken, bu rakam Bahçelievler, Güngören ve Bayrampaşa'da bin liraya düşüyor.

EN DÜŞÜK ORTALAMA ESENYURT, SANCAKTEPE VE SULTANGAZİ'DE

İstanbul'da en düşük kirayı ortalama lira ile Esenyurt, Sancaktepe ve Sultangazi'de oturanlar ödüyor. Bu rakam Sultanbeyli, Tuzla, Pendik, Çekmeköy, Beylikdüzü ve Büyükçekmece'de bin liraya çıkıyor.

En düşük ortalama ödeme rakamında aylık bin lirayla Esenler ve Avcılar üçüncü, bin lirayla Kartal, Ümraniye ve Başakşehir dördüncü sırada yer alıyor.

İstanbul'un merkezinden uzak ilçelerinde ise fiyatlar ortalamanın altında kalıyor. Söz konusu tutar Silivri ve Arnavutköy'de 'e kadar gerilerken, Çatalca'da liraya, Şile'de bin liraya çıkıyor.

KİRALARDA EN YÜKSEK DÜŞÜŞ VE SANCAKTEPE'DE

İstanbul genelinde son bir yılda kira fiyatları yüzde 2,89 gerilerken, en yüksek düşüş yüzde 10,55 Beykoz'da görüldü.

Beykoz'u bu alanda yüzde 8,66 ile Sancaktepe, yüzde 5,71 ile Sultanbeyli, yüzde 5,26 ile Eyüpsultan, yüzde 3,79 ile Ataşehir, yüzde 2,43 ile Tuzla, yüzde 2,02 ile Gaziosmanpaşa, yüzde 1,24 ile Maltepe, yüzde 1,04 ile Kartal takip etti.

Son bir yılda ortalama kira fiyatlarında düşüş görülen diğer ilçeler ise yüzde 0,98 ile Küçükçekmece, yüzde 0,48 ile Pendik oldu.

EN YÜKSEK ARTIŞ ZEYTİNBURNU'NDA

Ortalama kira fiyatlarının söz konusu dönemde en yüksek arttığı ilçe yüzde 27,63 ile Zeytinburnu olurken, onu yüzde 13,92 ile Çatalca, yüzde 12,18 ile Başakşehir, yüzde 12,03 ile Şile takip etti.

En yüksek artış oranında Sarıyer yüzde 11,07 ile beşinci, Esenyurt yüzde 10,24 ile altıncı, Adalar yüzde 9,90 ile yedinci, Fatih yüzde 9,68 ile sekizinci, Avcılar yüzde 8,48 ile dokuzuncu, Büyükçekmece yüzde 7,81 ile onuncu sırada yer aldı.

Son bir yılda Beyoğlu'nda yüzde 2,59, Bakırköy'de yüzde 3,51, Güngören'de yüzde 4,50, Silivri'de yüzde 4,98, Bahçelievler'de yüzde 5,13, Bağcılar'da yüzde 5,32, Kağıthane'de yüzde 5,55, Şişli'de yüzde 5,64, Arnavutköy'de yüzde 6,49, Bayrampaşa'da yüzde 6,78, Beylikdüzü'nde yüzde 7,62 artış görüldü.

Kira fiyatlarında artış oranlarının sınırlı kaldığı ilçeler ise yüzde 0,27 ile Kadıköy, yüzde 0,71 ile Üsküdar, yüzde 0,75 ile Ümraniye, yüzde 1,08 ile Çekmeköy, yüzde 1,41 ile Sultangazi, yüzde 1,82 ile Beşiktaş, yüzde 1,92 ile Esenler oldu.

VİDEO: KONUTTA BEKLENTİLERİ

Kiraların en yüksek olduğu iller

Endeksa verilerine göre Türkiye genelinde konut satış fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde , kira fiyatlarındaki değişim ise yüzde 95 oldu. Raporda, kiraların en yüksek olduğu iller de sıralandı.

DUVAR - Konut fiyatlar&#;ndaki yüksek art&#;&#; sürüyor. Endeksa'n&#;n verilerine göre ortalama konut metrekare sat&#;&#; fiyat&#; 7 bin TL'ye yükselmi&#; durumda. Türkiye genelinde ortalama metrekare kira 32,9 TL, ortalama kira 3 bin TL, konut yat&#;r&#;m&#;n&#;n geri dönü&#; süresi ise 19 y&#;l oldu. 

Türkiye genelinde kira bedeli en yüksek olan iller s&#;ras&#;yla Mu&#;la, &#;stanbul, Antalya, &#;zmir ve Çanakkale &#;eklinde s&#;raland&#;.

Endeksa verilerine göre Mu&#;la’da kiralarda y&#;ll&#;k de&#;er art&#;&#;&#; yüzde ,4 seviyesinde, ortalama metrekare kira 95 TL, ortalama kira 6 bin TL, geri dönü&#; süresi 18 y&#;l. 

&#;stanbul’da ise kiralar son 1 y&#;lda yüzde ,3 artt&#;. Ortalama metrekare kira 58 TL, ortalama kira 3 bin TL, geri dönü&#; süresi 16 y&#;l.

Ortalama kira Antalya'da 3 bin lira, &#;zmir'de 2 bin lira, Ankara'da 2 bin 77 lira, Çanakkale'de bin lira, Yalova'da 2 bin 70 lira, Antep'te 2 bin lira, Mersin'de 2 bin lira, Adana'da bin lira, Diyarbak&#;r'da 2 bin lira olarak hesapland&#; Endeksa taraf&#;ndan.

İstanbul’da kira getirisi en yüksek 10 semt!

İstanbul, konut satış rakamlarıyla Türkiye’nin en yüksek paya sahip şehri konumunu koruyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından sunulan verilere göre, ’nın ilk altı ayında en çok konut satışı bin adetle İstanbul’da… Bir başka deyişle, konut satışının yüzde 42’si İstanbul’da gerçekleşti. Semtten semte fiyatların farklılıklar gösterdiği İstanbul’da emlak fiyatları sadece yılının ilk altı ayında yüzde 27,9 artış gösterdi.

Yüksek kira geliri için 10 adres
İstanbul’da emlak yatırımı yapacakların yanıt aradığı soruların başında “Hangi bölgeden konut alırsam yüksek kira getirisi elde ederim?” geliyor.
• İstanbul’un semtleri metrekare başına kira getirisi açısından incelendiğinde İstinye ilk sıraya yerleşiyor.
• İstanbul’un kira bedeli en yüksek 10 semtinin sekizi Avrupa Yakası’nda yer alıyor.
• Avrupa Yakası’nda yüksek kira getirisi garantisi olan semtlere bakıldığında, Beşiktaş, Sarıyer ve Şişli ilçelerinde yer aldıkları dikkat çekiyor.
• İlk 10 içerisine Anadolu Yakası’ndan giren iki semt ise İstanbul’un Kadıköy ilçesine bağlı Acıbadem ve Fenerbahçe.

İşte İstanbul’un kira getirisi en yüksek ilçeleri:

en_yuksek_kira_getirisi

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası