ipli ayakkabı nasıl bağlanır / Ayakkabı Bağcıklarınızın Daha Şık Görünmesi İçin Rahatlıkla Yapabileceğiniz 7 Tasarım

Ipli Ayakkabı Nasıl Bağlanır

ipli ayakkabı nasıl bağlanır

Gift_Source 0,7 cm Geniş Düz Mumlu Pamuk Ayakkabı Bağcıkları Ayakkabı İpli Yedek Ayakkabı Bağcığı Atletik Spor Ayakkabı Günlük Ayakkabı için


Bu Düz Renk Düz Mumlu Pamuk Ayakkabı Bağcıkları Eski Ayakkabı Bağcıkları İçin Mükemmel Bir Yedek Parçadır ve Para Tasarrufu Sağlar!

Özellikler:
Ayakkabı bağcıkları % pamuktan birinci sınıf balmumu kaplamalıdır, sağlam ve güçlü bağcıklar sabit kalır.
Düz ayakkabı bağcıkları her türlü ayakkabıda kullanılabilir ve spor ayakkabı, bot, elbise ayakkabısı, deri ayakkabı, oxford, tenis, koşu ayakkabısı, spor ayakkabı ve günlük ayakkabı için mükemmeldir.
Çeşitli renk ve bedenlerde mevcut olan bu renkler, ayakkabılarınıza renk katmak istediğiniz her ayakkabıyla eşleşecektir.

En Uygun Beden Nasıl Seçilir?
Bağcığın uzunluğu, bağcık sayısına veya bağcık bağlama yöntemine bağlıdır.
Ayrıntılı resimdeki beden tablosuna bakabilir ve ardından en uygun uzunluğu belirleyebilirsiniz.
Hassas bir uyum için değiştirmek üzere olduğunuz orijinal ayakkabı bağcığının uzunluğunu çıkarmanızı ve ölçmenizi öneririz.
Eski bağcıklarınız çok uzun veya çok kısa,yeni bağcıklarınıza eklenmeyi veya çıkarmayı unutmayın.

Özellikler:
Malzeme: Pamuk
Renk: Gösterildiği gibi
Ayakkabı Bağcığı Genişliği: 0,28"/0,7 cm
Boyut: Aralarından seçim yapabileceğiniz 8 uzunluk vardır
70 cm
80 cm
90 cm
cm
cm
cm
cm
cm

Paket içeriği:
1 Çift x Düz Ayakkabı Bağcığı

Uyarı:
1. Boyut Farklı ölçüm yöntemlerine göre hafif bir sapma olabilir.
2. Işık ve ekran farkı nedeniyle, ürünün rengi resimlerden biraz farklı olabilir, anlayışınız için teşekkür ederiz.

Herhangi bir sorun olursa lütfen istediğiniz zaman bizimle iletişime geçin, herhangi bir sorunu sizin için çözeceğiz!

Bağcık Bağlama Çilesine Şık Mı Şık Kilit Sistemi

Xpand bağcık sistemi, ipin iki ucuna takılan iki minik eklentiyle bağcık bağlamayı ilkel bir hobiye dönüştürüyor.

2

&#;Cırt cırtlı ve ışıklı&#; ayakkabılara veda ettiğimiz yaştan itibaren hayatın en büyük cilvelerinden birisi zamansız çözülen ve yol ortasında insanı iki büklüm bırakan bağcıklar olmuştur. Yol ortasında çözülen bağlamaya fırsat bulamadığımız bu ip parçası bir anda Rapunzel&#;in saçları gibi sallanmaya başlayarak hayali prensleri ayakkabınıza davet eder. Ve tüm bu varoluş çabası içerisinde olan size olur.

Kickstarter&#;da fonlanan ve büyük ilgi çeken Xpand bağcık sistemi, tüm bu sorunu sade bir tasarımla çözüyor; bağcığın geçtiği iki delik, sabitlemek için tırtıklı kenar ve kilitlemek için küçük bir gözün olduğun karşı kenar. Ayakkabının hem içinde hem de dışında konumlandırılabilen Xpand, ayakkabıları ayağa özel kalıp haline getirip bağcık olgusunu rafa kaldırıyor.

Kampanya süresinin bitimine 33 gün kala Dolar toplayan Xpand, 10 Bin Dolar toplamak için topluluğun huzuruna çıkmıştı.

Görsel; Xpand

Ayakkabı Bağcığı Nasıl Gizlenir

Gizli ayakkabı bağcığı, her tür ayakkabı ile deneyebileceğiniz ilginç bir moda ifadesidir. Bağcıklarınızı gizlemek, daha şık ve temiz görünmenizi sağlayabilir. Ayrıca, satın aldığınız ayakkabıların dantel rengini beğenmezseniz ve onları daha az görünür hale getirmek isterseniz de yardımcı olabilir. Ayakkabıları haç yerine düz 'çubuklarla' bağlayarak, ayakkabının tepesinde görülebilen dantel miktarını azaltabilirsiniz. Ya da standart çapraz bağcıklara aldırış etmiyorsanız, ancak büyük bir sarkık fiyonktan hoşlanmıyorsanız, bağcıklarınızı ayakkabınızın burnunun içine düğümleyebilirsiniz.

Adımlar

Yöntem bir2:Gizli Düğüm Bağlama Yapmak

  1. Ayakkabı Bağcığını Gizle, Adım 1 başlıklı resim

    bir Bağcıkların uçlarını parmağınıza en yakın deliklere yerleştirin. Bağcıkları ayakkabınızdan çıkarın. Dantelin her iki ucunu da dıştan içe doğru giden alt deliklere yerleştirin. Bu, ayakkabının dış tarafındaki alt iki delik boyunca bir çubuk oluşturmalıdır. Dantelin uçlarını sıkmak için yukarı doğru çekin. Dantelin ortalandığından ve her iki ucun da aynı uzunlukta olduğundan emin olun.
  2. Ayakkabı Bağcığını Gizle, Adım 2 başlıklı resim

    2 Sol ayakkabı bağını yukarı ve sağa doğru getirerek ilk 'barınızı' yapın. Sol ayakkabı bağını alttan ikinci delikten yukarı kaldırın. Bu, girdiği deliğin hemen üzerindeki delik olmalıdır. Sonra danteli karşısına getirin ve tam karşısındaki delikten aşağı doğru itin. Bu, ayakkabının önünde dışarıda bir çubuk yapmalıdır.
  3. Ayakkabı Bağcığını Gizle, Adım 3 başlıklı resim

    3 Sağ ayakkabı bağını yukarı ve sola doğru getirerek ikinci 'barınızı' yapın. Sağ ayakkabı bağını alttan üçüncü delikten geçirin. Bu, sol dantelin girdiği deliğin hemen üzerindeki delik olmalıdır. Daha sonra, sol uçta yaptığınız gibi, sağ bağcığı hemen karşısındaki delikten geçireceksiniz. Bu ikinci çıtayı oluşturmalı.
  4. Ayakkabı Bağcığını Gizle, Adım 4 başlıklı resim

    4 Ayakkabının ön tarafında 'çubuklar' yapmaya devam edin. Bağcıkları şu desene göre geçirmeye devam edin: sol bağcıkları, çalıştığınız önceki deliğin hemen üzerindeki delikten yukarı ve aşağı doğru delikten geçirin. Sonra sağ bağcığı, sol bağcıkların girdiği deliğin hemen üzerindeki delikten çıkarın ve sağ bağcığı tam karşısındaki deliğe getirin.
    • Alt tarafta, bağcıklarınız ayakkabının dilini çaprazlamadan geçmelidir.


  5. Ayakkabı Bağcığını Gizle, Adım 5 başlıklı resim

    5 Ayakkabının içine bir fiyonk bağlayın. Normalde yaptığınız gibi bir yay yapın, ancak ayakkabının dilinin altına saklayın. Sol dantelleri sağ dantelin üzerinden geçirin ve bağcıkları bükmek için aşağı indirin. Şimdi sağ dantel ile bir ilmek yapın ve sol kordonu ilmeğin arkasına sarın, ileri doğru getirin ve ilmeğin altındaki delikten itin. Orijinal halkayı ve yeni yaptığınız halkayı alın ve yay sıkı olana kadar çekin.
    • Bazı insanlar, dilin altında yayın olmasının ayakkabılarını giymek için acı verici olduğunu fark eder. Bu sizin için rahatsızlık veriyorsa, yayı ayakkabının tabanının altına veya ayağınızın bir tarafına itmeyi deneyebilirsiniz.
    İlan

Yöntem Görünmez Yay ile Normal Çapraz Bağlama Kullanma

  1. Ayakkabı Bağcığını Gizle, Adım 6 başlıklı resim

    bir Bağcıklarınızı parmağınıza en yakın uçtan geçirmeye başlayın. Bağcıkları ayakkabınızdan çıkarın. Dantelin her iki ucunu da içten dışa doğru alt deliklere yerleştirin. Bu, ayakkabının iç tarafındaki alt iki delik boyunca bir çubuk oluşturmalıdır. Sıkmak için dantelin uçlarını yukarı doğru çekin. Dantelin ortalandığından ve her iki ucun da aynı uzunlukta olduğundan emin olun.
    • Çapraz bağlama, en yaygın ayakkabı bağlama türüdür. Çoğu ayakkabı satın alındığında bu şekilde bağlanmış olacaktır. Bunları çıkarmadan önce çapraz bir düzende halihazırda bağlanıp bağlanmadığını kontrol ederek kendinize biraz zaman kazandırın.
  2. Ayakkabı Bağcığını Gizle, Adım 7 başlıklı resim

    2 Sağ dantelleri sol dantel üzerinden geçirerek çapraz bağcık yapın. Sağ kordonu soldan geçirin ve soldaki ikinci delikten aşağıya doğru geçirin. Şimdi, bir X yapmak için sol bağcığı ikinci delikten sağdaki alta doğru geçirin. Bu işlemi tekrarlayın, sağ kordonu sol bağcık üzerinden geçirin ve her bir ucu bir sonraki deliklerden yukarı doğru, üste ulaşıncaya kadar getirin. ayakkabının.
  3. Ayakkabı Bağcığını Gizle, Adım 8 başlıklı resim

    3 Bağcıkların üstte ayakkabının içine girmesini sağlayın. Üstteki deliklere ulaştığınızda, bağcıkları deliklere yukarı yerine aşağı doğru geçirin. Ayakkabıdan yukarı çıkmak yerine bağcıklar ayakkabının içine doğru inmelidir. Bu, uzun uçları ayakkabının içinde bırakacaktır.
  4. Ayakkabı Bağcığını Gizle, Adım 9 başlıklı resim

    4 Bağcıklara kare bir düğüm bağlamak için sağa sola, ardından sola sağa çapraz. Ayakkabı bağcıklarını ayakkabının ayak parmağına doğru çekin. Bağcıkları gevşek tutarak, sağ bağcığı ayakkabının başparmağında sol bağcık üzerinden geçirin, ardından bağcıklarda bir bükülme yapmak için ucunu iki bağcıkların kesiştiği yerin altına getirin. Çok sıkı çekmeyin çünkü bu kıvrımın ayakkabının ucunda kalmasını istiyorsunuz. Sonra, sol dantelleri sağ dantelin üzerinden geçirin ve bağcıkların kesiştiği yerin altına, oluşturduğunuz ilk bükümün üzerine getirin.
    • Bunu yaparken bağcıkları gevşek tutmayı unutma. Düğüm, ayakkabınızın ucunun hemen içine inmelidir. Ayak parmaklarınızın önündeki boşluğa sığmalıdır.
  5. Ayakkabı Bağcığını Gizle, Adım 10 başlıklı resim

    5 Düğümü ayakkabınızın içine tamamen sokun. Düğümün, siz yürürken ayaklarınızı ovuşturmaması için baş parmağınıza kadar indiğinden emin olun. Ayakkabıları her giydiğinizde düğümün doğru yerde olup olmadığını kontrol edin. İlan

Topluluk Soru-Cevap

Arama Yeni Soru EkleSoru Sor karakter kaldı Bu soru yanıtlandığında bir mesaj almak için e-posta adresinizi ekleyin. Sunmak
İlan

İpuçları

  • İsterseniz bağcıklarınıza düğüm atmak yerine bağcıklarınızı düğümlemeye gerek kalmadan yerinde tutacak ayakkabı bağı bağları kullanmayı deneyebilirsiniz.

Reklam Bir İpucu Gönderin Tüm ipucu gönderimleri yayınlanmadan önce dikkatlice incelenir İncelenmesi için bir ipucu gönderdiğiniz için teşekkürler!

Yüksek bağcık. Ayakkabı bağcıklarınızı güzelce nasıl bağlarsınız: tüm durumlar için faydalı şemalar

Spor ayakkabı bağcıkları önemli bir ekipman parçasıdır. Yanlış bağcıklı spor ayakkabılar su toplamasına, siyah tırnaklara ve diğer sorunlara neden olabilir. Bu rahatsızlıklar başta maraton koşucuları olmak üzere birçok koşucu tarafından yaşanmaktadır. Spor ayakkabı bağcıklarını bağlamanın ve ayakkabı bağcıklarını bağlamanın en kanıtlanmış yollarını topladık. Okuyun, ayağınıza uygun seçeneği seçin ve spor ayakkabılarınızı daha rahat hale getirin.

Spor ayakkabılarınızı nasıl bağlayabilirsiniz?

Bağcık, ayağın gereksiz yere hareket etmemesi için ayağı sıkıca tutmalıdır. Aynı zamanda çıkışa baskı uygulamayın ve kan akışına müdahale etmeyin.

Spor ayakkabılarınızın doğru şekilde bağlanıp bağlanmadığını nasıl anlarsınız?

  • topuk sabit
  • ayak sıkıca oturur, sola ve sağa gitmez
  • yükselişte, kan akışı iletilmez

Spor ayakkabı bağcık seçenekleri

Spor ayakkabılarını daha konforlu hale getirecek en iyi 6 bağlama yöntemi.

Spor ayakkabının son deliklerine bağlanma

Spor ayakkabıdaki son delikler, ayağın daha sıkı oturması için tasarlanmıştır. Yürüyüş ayakkabılarında bunları atlayabilirsiniz, ancak koşu için her zaman bu delikleri kullanarak bağcıklarınızı bağlamanızı öneririz. Bu yöntemi kullanarak “yürüme” topuk sorunu çözülür.

Son kısma dikkat edin. Her zamanki düğümden sonra, yaylardan başka bir düğüm yapılır. Bu, koşarken bağcıklarınızı çözmekten kaçınmanın en kolay yoludur, ancak en etkilisi değildir. Makalenin sonunda, spor ayakkabılara ayakkabı bağcığı bağlamanın en iyi 4 yolunu seçtik.

Geniş ön ayak için bağlama yöntemi

Geniş parmaklı olanlar için uygundur. Ayakkabının ön tarafını biraz kalınlaştırır ve orta ayağı güvenli bir şekilde kilitler.

Geniş ayaklar için bağcık

Ayakkabıyı adım boyunca daha gevşek hale getirir. Geniş ayaklı olanlar için uygundur. Düz tabanlar için ortopedik tabanlıklarla rahat edebilirsiniz.

Dar ayaklar için bağcık seçeneği

Dar ayak sahipleri için özel spor ayakkabı modelleri üretilir, ancak her zaman bulunamazlar. Ayakkabılar doğru uzunluktaysa ancak ayak yürüyorsa bu tür bağcıkları deneyin.

Yüksek katlı bağcık

Hipopronatörler ve yüksek kemerli ayaklar için uygundur.

Parmak özgürlüğü için bağcık

Ayak parmakları ayakkabı içinde serbestçe hareket etmelidir. Bu olmazsa - bu bağcık sizin için. Uzun orta parmak sahipleri için de uygundur.

Spor ayakkabılara ayakkabı bağcığı nasıl bağlanır?

Doğru yapmak savaşın yarısıdır. Şimdi güvenli bir şekilde bağlamanız gerekiyor. Ayakkabı bağcığı bağlamanın 4 güvenilir yolunu seçtik.

Normal düğümün güçlü versiyonu

Rusça çeviri ile monash.pw'dan video.

Ayakkabı bağcıklarınızı bağlamanın kolay, hızlı ve güvenilir bir yolu

Değiştirilmiş yay. Hızlı bağlanır ve hareket halindeyken çözülmez.

çift ​​yay düğüm

Bu yöntem, 2 ilmek yapıp bir düğüme bağlayanlar için uygundur. Daha dayanıklı seçenek.

Spor ayakkabılar için cerrahi düğüm

Cerrahi düğüm - ayakkabı bağcığı bağlamanın olağan yolu, ancak ek bir ilmek ile. Çok daha güvenilir.

Spor yap, hareket et, seyahat et ve sağlıklı ol!
Bir hata, yazım hatası bulursanız veya tartışacak bir şeyiniz varsa, yorumları yazın. Her zaman iletişim kurmaktan mutluluk duyarız. 🙂

Spor ayakkabılar ve spor ayakkabılar bugün artık sadece spor ayakkabı olarak kabul edilmiyor. Günlük olarak giyilebilirler: işe, kiliseye ve hatta sosyal bir etkinliğe giymek için. Orijinal bağcık, çok geleneksel olmayan ayakkabılara uygun bir görünüm kazandırmaya yardımcı olacaktır.

Ve spor ayakkabılarını ve spor ayakkabılarını doğru şekilde nasıl bağlayabilirim? Bu konuda herhangi bir kanun ve kural var mı? Belki bu makaleyi okuduktan sonra birçok yeni şey keşfedeceksiniz. İlginç? Başlamak

Tarihsel inceleme

Ayakkabı bağlarının oldukça yeni bir buluş olarak kabul edildiğini ve yüzyılın başına kadar çok nadiren kullanıldığını pek kimse bilmez. Daha önce, ayakkabıyı bacakta tutmak için çeşitli bağlantı elemanları, kancalar ve düğmeler kullanılıyordu. Ayrıca hiç bağlantı elemanı olmayan ayakkabılar da çok popülerdi.

Ancak gerçek şu ki, bağcıkların kendileri ışığı çok daha erken gördü. Arkeologlar tarafından bulunan bağcıklı bir ayakkabının ilk örneği yıllarına kadar uzanıyor. M.Ö. Antik Romalılar, Hintliler ve Yunanlıların ayakkabılarını tutmak için kurdeleler kullandıklarını gösteren bazı gerçekler de vardır.

Modern ayakkabı bağcığı çeşitlerinden biri de Rusya'da kullanıldı. Obor olarak adlandırıldılar ve bast ayakkabılarını bacaklara tutturmak için kullanıldılar. Obor üretimi için herhangi bir malzeme kullanılabilir: bast, deri, keten, kenevir veya yün.

yüzyılın sonunda, aglets, şeridi ilgili deliğe sokma işlemini kolaylaştıran danteller için hafif metal uçları gördü.

Bağcıkların görünümü için kesin bir tarih vermek imkansız değilse de oldukça zordur. Ancak bu buluşun resmi patenti kesinlikle kesin zaman koordinatlarına sahiptir. Mart 'ın sonunda İngiltere'de alındı ​​ve İrlandalı Harvey Kennedy adına kaydedildi. Daha sonra, bu bey, ayakkabı bağcıkları üzerinde hatırı sayılır bir servet kazandı ve Mr. Kennedy bugün hala var.

dantel nasıl

Bugüne kadar, 5 delikli ve farklı sayıda delikli spor ayakkabı bağcıkları için binlerce yol icat edildi. Ayakkabı bağcığı gerekli bir unsur değil gibi görünse de, bazen onlarsız yapmak çok zordur. Sıkı ve güzelce sıkıştırılmış bağcık, babetlerin ayakları üzerinde güvenli bir şekilde durmasını sağlar. Dokumayı gevşetmeye veya düğümü çözmeye değer - ve bacak kolayca serbest kalır.

5 delikli bağcıklı spor ayakkabı tamamen bireysel bir konudur. Burada sanatsal zevkinizi tam olarak gösterebilir, gerçek yaratıcılığı gösterebilirsiniz. Dokuma için geleneksel donuk dantelleri kullanmak kesinlikle gerekli değildir. İstenilen görüntüyü oluşturmak için çok renkli örgü, ipek ve gipür şeritler, çok renkli elastik bantlar ve bükümlü iplikler oldukça uygundur. Tamamen farklı renk ve dokulardaki malzemeleri kullanabilirsiniz. 5 delikli parlak ve güzel spor ayakkabı bağcıkları, kendi kişisel imajınızı oluşturmanıza, şık ve orijinal görünmenize yardımcı olacaktır.

ayakkabı bağcığı nasıl bağlanır

Belki birisine garip gelebilir, ancak ayakkabılara kurdele bağlamak gibi sıkıcı bir süreç bile süper heyecan verici bir aktiviteye dönüştürülebilir. 5 delikli spor ayakkabı bağcıkları için çok sayıda seçenek var. Hangisini seçeceğiniz yalnızca arzunuza ve sürece ayırmaya hazır olduğunuz süreye bağlıdır. Örneğin, aşağıdaki seçenekler mümkündür:

  • dümdüz;
  • sarmal;
  • çift ​​ters;
  • "kelebek";
  • düğüm;
  • çapraz dokuma ile;
  • yaylı veya yaysız;
  • "testere";
  • "merdiven";
  • Roma;
  • Avrupalı;
  • yürüyüş ve birkaç bin daha fazla seçenek.

Ana şey, temel kurala uymaktır: 5 delikli spor ayakkabıların bağlanması sadece güzel ve orijinal değil, aynı zamanda mümkün olduğunca rahat olmalıdır. Ayakkabılar ayağa çok sıkı oturmamalıdır, ancak "gevezelik" de kabul edilemez. Düğümler daha sıkı sıkılmalıdır ve bazı durumlarda onları tamamen içeride gizlemek daha iyidir.

Kadın ve erkek bağcık türleri

Garip görünebilir, ancak spor ayakkabı bağcıkları (5 delikli veya 10 delikli ayakkabılar - önemli değil) cinsiyete göre de ayrılabilir. Tabii ki, bu "dişi" bağcıkların erkeği memnun edemeyeceği ve kızın katı İngiliz stilinden hoşlanmayacağı anlamına gelmez. Ama öncelikler hala var.

"Kadın" bağcıkların en klasik örneği "kelebek"tir. Bu ismi aldı çünkü bacağın önünde, bu tür dokumalar birkaç bağımsız haç gibi görünüyor. Dışa doğru, bir erkek papyonunu andırıyor. Bu nedenle adı. Bu tür spor ayakkabı bağcıklarını (5 delikli) yapmak için bir şemaya ihtiyacınız olmayacak. Her şey çok basit: şeritler ayakkabının dış kısmında çaprazlanır ve iç kısımda dikey olarak geçirilir:

  1. Dantel, alttaki iki paralel deliğe geçirilir ve her iki taraftan içe doğru yönlendirilir.
  2. Her bir uç, bitişik bir paralel deliğe çekilir ve dışarı çıkarılır.
  3. Şimdi dantelin uçları kesişerek bir haç oluşturur ve bir sonraki delik sırasına yukarıdan aşağıya doğru itilir.
  4. Delikler bitene kadar 2. ve 3. adımları tekrarlayın.

Bu tür bağcıklar oldukça rahattır ve kadınların bacaklarına çok fazla özgürlük ve alan sağlar.

En klasik "erkek" bağcık, düz İngilizce olarak kabul edilir. Ünlü oxfords böyle bağlanır - İngiliz aristokratlarının şık kapalı ayakkabıları. Bu tür dokumalar yalnızca çift sayıda delik için tasarlandığından, bu makalede bunu dikkate almayacağız. Sonuçta 5 delikli spor ayakkabı bağlama yöntemleriyle ilgileniyoruz.

Geleneksel olarak erkeksi seçeneklerin başka bir türünü göstermek için askeri bağcıklar kullanılabilir. Birçok ülkenin askerleri botları ve bereleri bu şekilde bağlar. Ayrıca spor ayakkabılara da uyar. Bunu gerçekleştirmek çok basittir - bu, "kelebek" in tersi olan bir seçenektir. Yani, tüm eylemler tersten yapılmalıdır. Bağcık, içten dışa alt deliklerden başlar. Her şeyi doğru yaptıysanız, haçlar içeride olacak ve dışta bacağa paralel noktalı çizgiler göreceksiniz.

Orijinal dokuma desenleri

Ayakkabı bağcıklarınızı güzelce bağlamanın birçok yolu var. Bu makalede sunulan devrelere genel bir bakış, en azından bu sanatı biraz öğrenmenize yardımcı olacaktır. Ancak bu, kendi dokuma deseninizi icat edemeyeceğiniz anlamına gelmez. Herşey senin elinde.

En popüler dokuma seçeneklerinden biri "yıldırım". Geleneksel fermuar ile dış benzerlik nedeniyle adını aldı. Planın uygulanması çok basit değil, ancak sonuç buna değer:

  • Alt deliklerden yeterince uzun bir kablo çekilmeli ve uçları dışarı çekilmelidir.
  • Şimdi her iki uç da oluşturulan enine çapraz çubuğun (şap) altından geçirilmeli ve bir sonraki seviyenin deliklerinden içeriden çapraz olarak geçirilmelidir.
  • Yine seviyemizin şapının altındaki uçları geçiriyoruz, onları geçiyor ve içeriden bir sonraki seviyedeki deliklere yerleştiriyoruz.
  • Delikler bitene kadar işlemi tekrarlayın.

Bu bağcık oldukça orijinal görünüyor ve sadece spor ayakkabılar için değil, diğer birçok ayakkabı türü için de uygun.

Düğüm sevmeyenler için

Sık sık ve uzun süre spor yapanlar için bacaklardaki yük sıradan insanlardan çok daha fazladır. Sporcular genellikle daha geniş bir ayağa sahiptir, bacakları daha sık şişer. Bu nedenle, rahat bir eğitim için, şeritlerin sık geçişi ile bağcıklardan kaçınmak daha iyidir. Bazı sporlarda, spor ayakkabı bağcıklarının hiç bağlanmadan kullanılması tavsiye edilir (içlerinde 5 delik veya daha fazla - önemli değil).

Düğüm atmaktan nefret edenler de var. Bu olmadan, bildiğiniz gibi spor ayakkabılar çözülür. Sen de öyle mi düşünüyorsun? Sadece, kelimenin tam anlamıyla tek elle yapılabilen bağcıklara aşina değilsiniz! Bunu yapmak kolaydır:

  • Uzun bir ip alın ve bir ucuna büyük bir düğüm atın. İğneli iplik gibi bir şey almalısın. Bu durumda iğnenin rolü, dantelin diğer ucundaki aglet tarafından gerçekleştirilir.
  • Şimdi yapıyı ayakkabının herhangi bir üst açıklığına geçirin ve düğümün içinden kaymadığından emin olun.
  • Dantelin uzun ucu olduğu gibi, spor ayakkabıyı kenardan “dikin”, danteli dönüşümlü olarak en alta çapraz olarak yerleştirilmiş deliklere geçirin.
  • Sonuç olarak, iki tür bağ elde etmelisiniz: içte çapraz ve dışta kapalı paralel.

Alt deliklerden birinde, dantelin uzun ve gevşek bir ucuna sahip olacaksınız. Sadece örgülerin iplikleri arasında aşağıdan yukarıya doğru çekin. Şimdi, şeritleri "bağlamak" için serbest ucu çekip spor ayakkabının içine gizlemek yeterlidir.

renkli güzellik

Spor ayakkabılarının en havalı bağcıkları (daha fazla delik daha iyi olmasına rağmen 5 delik dahil) farklı renklerde kurdelelerden çıkar. Sözde satranç tahtası çok orijinal görünüyor. Böyle bir dokuma yapmak için, düz ve geniş en iyisi olan farklı renklerde iki uzun bağcık almanız gerekir.

Tek renkte (ana), spor ayakkabılarını normal düz bağcıklarla bağlayın. Şimdi zıt renkte bir şerit alın ve ana örgünün altından veya üstünden kayarak aşağıdan yukarıya dalgalar halinde geçirin. Tepeye ulaştığınızda, ucu ana örgünün etrafına sarın ve ters yönde çalışın. Ekstra dantel bitene kadar yukarıdaki adımları tekrarlayın. Uçları sabitleyin ve ana örgünün içine gizleyin.

Her şeyi doğru yaptıysanız, spor ayakkabılarınız çok renkli bir dama tahtası gibi görünecektir.

Parlak, basit ve hızlı

Ve işte çok renkli çift bağlamanın başka bir yolu. Ayrıca zıt renklerde iki tip şeride ihtiyaç duyacaktır.

Temel renk ipinizi alın ve spor ayakkabılarınızı her zamanki gibi çapraz bir desende, her çift delik sırasını atlayarak bağlayın.

Şimdi alternatif rengin şeridini aynı şekilde kalan boş deliklere geçirin.

Düğümler nasıl örülür ve gizlenir

Sonunda güçlü bir düğüm atmazsanız, 5 delikli bağcıklı spor ayakkabılar güçlü ve güvenilir çalışmayacaktır.

Spor ayakkabılar da dahil olmak üzere düğümleri dokuma tam bir sanattır. En kolay ve en uygun fiyatlı yol, çocukların üç yaşında örmeyi öğrendiği kötü şöhretli "tavşan kulakları". Ancak, bu yöntem çok güvenilir olarak adlandırılamaz.

Çeşitli dokuma çeşitlerinde sıklıkla kullanılan resif düğümü esas alınır. Özü, bir ucun diğeri tarafından önce yukarıdan sonra aşağıdan örülmesi gerçeğinde yatmaktadır. Böyle bir düğüm inanılmaz derecede sıkı tutulur, ancak aynı zamanda onu çözme zahmetine değmez. Sadece şeritleri farklı yönlere çekmek yeterlidir.

Çoğu zaman, tekerlekli veya artistik patenler, kayak botları ve diğer benzer ayakkabılar bu tür düğümlerle bağlanır.

Düğümün spor ayakkabının yanında, içinde veya ortasında yer aldığı çeşitli dokuma türleri de vardır. İlki en çok dağlarda veya çalılıklarda çok yürüyenler tarafından kullanılır. "Yan" düğümün ayakkabının içinde saklanması çok kolaydır ve dallara ve dikenlere yapışmaz. İkinci yöntem sporcular arasında popülerdir ve üçüncüsü bisikletçiler tarafından büyük saygı görmektedir.

Yarışçılar için bağcık

Bu yöntem spor ayakkabılardan ziyade gerçek yarış botları için daha uygun olsa da gelin bir de şuna bir göz atalım:

  • Sağ üst ve sol alt deliklerden çapraz olarak uzun bir dantel geçirilir.
  • Dantelin üst ucu ile, olduğu gibi, çapraz delikleri kenardan ortaya doğru inerek “dikeriz”.
  • Aynı işlemi dantelin alt ucu aşağıdan yukarıya doğru kalkarak gerçekleştiriyoruz.

Bu dokuma sadece orta ayağı sıkılaştırır veya gevşetir. Spor ayakkabılarda orijinal görünecek, ancak bağcıklar özel bir pratik yükü temsil etmiyor.

Çok fazla delik varsa nasıl bağlanır

Bağcıkların büyük çoğunluğu ayakkabıda çift sayıda delik gerektirir. Peki bu konuda biraz şanssız olanlar ne yapabilir?

Burada birkaç seçenek sunabilirsiniz. Örneğin, altta veya üstte bir bağcık deliğini görmezden gelebilirsiniz. Çoğu zaman kalite bozulmaz. Ayakkabı ayağın üzerinde sağlam bir şekilde durmaya devam eder.

Örgünün ortasındaki deliklerden birini atlarsanız, bazı bağcık türlerinin görünümü pek değişmez. Ve elbette, biraz zaman harcayabilir ve 5, 7 veya başka tek sayıda delikli spor ayakkabılar için tasarlanmış orijinal bağcık türlerini bulabilirsiniz.

Biraz hayal gücü gösterin - arkadaşlarınız sizi haklı olarak en yaratıcı ve şık kişi olarak adlandıracak.

Ayakkabı bağcıklarını spor ayakkabılara bağlamak güzel görünüyor - basit bir mesele, ama aslında matematikçiler 4 milyondan fazla yol geliştirdiler. Uygulamada, önerilen tüm seçenekleri görmek zordur ve uzmanlar her durum için en basit ve en yaratıcı seçeneklerden bazılarını önerir. Dantelleri geleneksel ve alışılmadık şekillerde sonunda fiyonklu veya gizli düğümlü örebilirsiniz.

Spor ayakkabılar, herhangi bir bağlama seçeneğini kabul eden atletik, resmi olmayan ayakkabılardır. Yaşlı erkekler spor ayakkabılarını basit tekniklerle bağlamayı tercih ederken, genç erkekler en sıra dışı ayakkabı bağlama teknikleri de dahil olmak üzere öne çıkma eğilimindedir. Bu nedenle, en popüler teknikleri göz önünde bulundurmaya, kendiniz için ilginç olan seçenekleri seçmeye ve pratik yapmaya değer.

Yaysız spor ayakkabılara ayakkabı bağcığı nasıl bağlanır?

Ayakkabı bağcıklarını fiyonksuz, yani görünümden gizlenmiş bir düğümle spor ayakkabılara bağlamanın birkaç basit ve ilginç yolu vardır. Son zamanlarda, bu tür yöntemler çok popülerdi ve stilistler, aşağıdaki tekniklerle uygulamaya başlamayı tavsiye ediyor:

  1. çizgiler- Yılan hareketi ilkesine göre dokuma, ölçülü ve orijinal görünüyor. Böyle bir spor ayakkabı bağcığı yapmak için ihtiyacınız olan:

  1. Kafes- bir yılan prensibine göre dokuma, ancak delik atlamadan. Aşağıdaki sırayla dokumanız gerekir:

  1. Klasik varyant- Çapraz dokuma prensibi, onu elde etmek için aşağıdakileri yapmanız gerekir:

  1. örtüşen çizgiler- Çizgilerle bağcıkları dokuma ve onlarla haçlar oluşturma ilkesi. Böyle bir kalıp elde etmek için birkaç işlem yapmanız gerekir:
  • kenarlar iki deliğe bağlanır, ardından 2 delik yukarı aktarılır ve karşı sıraya bağlanır;
  • aynı zamanda, kenarları aynı sıranın üst deliklerine bağlamanız gerekir;
  • şimdi 2 delik aşağı iniyorlar, ardından aynı sırayla ve eşzamanlı olarak her bir danteli orijinal sıraya örüyorlar;
  • bağcıkların uçları kalan deliklere alınarak yanlış taraftan bir düğüm oluşturulur.
  1. Korse- burada klasik versiyonda olduğu gibi dokuma prensibi tekrarlanır, ancak bağcıklar zıt deliklere her gönderildiğinde birlikte bükülmeleri gerekecektir. Kenarlar, bağcıkların dışarı çıkmaması için içe doğru kıvrılmıştır.

Tavsiye! Fiyonk sonunda süslemesiz bağcıkları düzgün bir şekilde bağlamak için, eşit sayıda deliğe sahip spor ayakkabılara ihtiyacınız vardır, ideal olarak 6 olmalıdır. Aksi takdirde, adam doğaçlama yapmak zorunda kalacak ve eylem sayısını azaltacaktır.

Bir fiyonklu spor ayakkabılara ayakkabı bağcığı nasıl bağlanır?

Bir erkek ayakkabı bağlarını bir fiyonk ile bağlamak isterse, yukarıdaki teknikleri kullanabilirsiniz, ancak düğümü yanlış tarafa çekmeden. Ayrıca spor ayakkabılarda ve diğer varyasyonlarda ayakkabı bağcığı bağlamayı da öğrenebilirsiniz, örneğin:

  • 4 delikli spor ayakkabılar için bağcık. Bu durumda, "Çizgiler" ve "Korse" tekniklerini kullanabilir, yalnızca adım sayısını 4'e indirebilir ve sonunda ayakkabının dili üzerinde bir yay yapabilirsiniz. İkinci bir seçenek var - dantel her iki delikten geçirilir, ardından her kenar yukarı çekilir ve bir yaya bağlanır. Yaya vurgu yapan üçüncü yol - her iki bağ da iki deliğe geçirilir, daha sonra uçlar aynı sıranın üst deliklerine geçirilerek büyük bir düğüm yapılır.
  • Yüksek modellerin spor ayakkabılarını bağlamak. Ayrıca ayakkabı bağcıklarınızı nasıl hızlı bir şekilde bağlayacağınıza ilişkin üç seçeneği de kapsar. İlk yöntem, yukarıda açıklanan klasik versiyondur, ancak dış düğümün tasarımı bir yay şeklindedir. İkinci yol klasik dokumadır, ancak bağcıklar her seferinde alttan değil üst taraf boyunca geçirilir. Yüksek top spor ayakkabılar için üçüncü seçenek, yukarıda açıklanan tekniklerden herhangi birinde dönüşümlü olarak sıkıştırarak çok renkli uzun bağcıklar kullanmaktır.

Genel olarak, stilistler, fiyonklu spor ayakkabı bağcıklarının nasıl örüleceğine dair yeni tekniklere ve klasik seçeneklere daha yakından bakmanızı tavsiye ediyor. Bu, Merdiven tekniği ve Yıldırım (Fermuar) ve Çift dönüş (Çift geri), vb. Ancak her teknik basit değildir, bu nedenle sadece teori ve bir fotoğrafa değil, aynı zamanda her şeyi açıkça göstermek için bir video talimatına da ihtiyacınız olacak adımlar ve teknikleri.

Spor ayakkabılara ayakkabı bağı bağlamak ne kadar eğlenceli?

Ayakkabıları şık ve sıradışı görünecek şekilde bağlamanın ne kadar havalı olduğunu herkes bilmiyor. Bunun için, ilk kez ustalaşması zor olan çeşitli figürlü bağlama teknikleri uygulanmaktadır. Stilistler, ayakkabı bağcıklarının modaya uygun bir şekilde nasıl bağlanacağına ilişkin en iyi 10 teknik adını adlandırmaya hazırlar, ancak talimatları video derslerinde görüntülemek daha iyidir, çünkü resimlerde olduğu gibi yalnızca görsel olarak aynı sonucu elde edebilirsiniz.

Alışılmadık bağcıklar kullanıyor musunuz?

EvetDeğil

Bu nedenle, en iyi 10 yaratıcı bağcık aşağıdaki teknikleri içerir:

  1. Merdiven- uzun bağcıkları bağlamanız gerekiyorsa idealdir ve stilistler bunu çok renkli ve parlak bağcıklar kullanarak yüksek katlı spor ayakkabılarda tekrarlamanızı önerir.
  2. gizli düğüm- Bir erkeğin yol boyunca yaya ihtiyacı olmadığında bisiklete binmeye, spor yapmaya ve koşmaya uygun, düzgün ve şık bir dokuma çeşidi.
  3. Zip fermuar- böyle orijinal bir bağcık, spor ayakkabılar ve paten ve paten için uygundur. Yapının gücü ve güvenilirliği ile karakterizedir.
  4. doğramak- Bir erkeğin hızlı ve aynı zamanda ayakkabı bağlarını özgün bir şekilde bağlaması gerekiyorsa, bu teknik onun bireyselliğini vurgulayan bir kafes deseni tasarlayacaktır.
  5. Çift ters bağcık- klasik versiyona benzer bir teknik, ancak daha etkileyici ve orijinal. Ayrıca, ayakkabıyı çok iyi yerinde tutar.
  6. Çift renk bağcık- Bağcıklarınızı kolayca ama mükemmel bir desenle bağlamak istiyorsanız, bu harika bir seçenek. Burada iki zıt renkte bağcık kullanmak daha iyidir.
  7. Yarışçının bağcıkları- Bu teknikte düğüm ayakkabının ortasında oluşturulur ancak orta boy ayakkabı almak daha iyidir.
  8. Ayakkabı bağcığı (çorap)- Bir erkeğin geniş bir ayağı varsa, bu bağcık, örneğin top oynamak için spor ayakkabıların kenarlarını hafifçe yaymanıza izin verecektir.
  9. satranç tahtası- geniş spor ayakkabılarda, örneğin en son koleksiyonlardan profesyonel Adidas spor ayakkabılarında iki renkli (tercihen beyaz ve siyah) bağcıkların bu şekilde dokunması, serin ve parlak görünüyor. Bağcık, dantel bağları kabul etmez ve aynı renk çizgisindeki kıyafetlerin altında da harika görünür.
  10. kafes- Geniş spor ayakkabılar için de uygun olan bu karmaşık ama özgün tekniği kullanarak ayakkabı bağlarınızı serin bir şekilde bağlayabilirsiniz. Bu, gençler için biraz beceri ve pratik gerektiren bir gençlik ve trend tekniğidir.

Uzman görüşü

Helen Goldman

Erkek stilist-görüntü yapımcısı

Yalnızca fotoğraf veya video dersleriyle ayrıntılı talimatlara sahip olan ve ayrıca boş zamanı ve sabrı olan adam karmaşık dokuma tekniklerini öğrenebilir. Ayakkabı bağcıklarını hızlı bir şekilde bağlaması gerekiyorsa, daha geleneksel yöntemlere bakmaya değer.

Spor ayakkabılara uzun bağcıklar nasıl bağlanır?

Bir erkeğin güzel ve orijinal uzun bağcıkları varsa, yukarıdaki dokuma tekniklerinin birçoğu sonunda bağcıkların uzun kenarlarını bırakacağı için uygun olmayabilir. Bu amaçlar için, dokuma sırasında bağcıkların tüm uzunluğunu içeren ayrı teknikler icat edildi. Yani:

  • Gizli Düğüm veya Gizli Düğüm- bu teknik, çapraz ve çapraz yönler olmadan düz bir dantel örgüsünün varsayıldığı yukarıda açıklanmıştır. Ayrıca bu dokumada gizli bir düğüm olacaktır, yani dantel ne kadar uzun olursa olsun, kalıntıları bağcığın yanlış tarafından doğru bir şekilde gizlenecektir.
  • Dantel Düğümlü- en güçlü ve en sıkı bağlardan biri, geçerken, iki bağcığın demetler halinde büküldüğü, ardından farklı yönlerde deliklere ayrıldığı. Sonunda bir fiyonk bulunur, ancak uzmanlar periyodik olarak ayakkabının dilinin altında kamufle etmeyi ve görünümleri denemeyi tavsiye eder.
  • satranç tahtası- İki renk dantel kullanılarak, biri Gizli Düğüm tekniğine benzer bir dokuma ile yapılır, ardından ikinci dantel kullanılır, birinci dantel ile dik olarak iç içe geçirilir. Sonuç olarak, bağcıkların her iki kenarı da ayakkabı dilinin altında gizli bir düğümle süslenmelidir.
  • Büküm (burulma)- Burada alttan geçirilmiş, iki eşit parçaya bölünmüş, tam bir dönüşle iç içe geçmiş, içeriden aşağıdaki deliklerden geçirilmiş ve dönüşü tekrar eden bir dantel söz konusudur. Bu prensibe göre, bağcıkları bir yay ile bitirerek en üste kadar devam ederler.
  • Geri döngü (ters döngü)- önceki versiyona benzer bir teknik, ancak burada bağcıkların bir dönüşü var, Twistie ise çift dönüş yapıyor. Ayrıca, bağcığın her bir parçası ayakkabının sadece bir tarafında gerilecektir.




Aslında bunlar uzun bağcıklı ayakkabılar için uygun olan tüm dokuma tekniklerinden uzaktır. Uzmanlar sürekli olarak, çok sayıda manipülasyon sayesinde bağcıkların tüm uzunluğunun dahil olacağı yeni kıvırcık ve desenli bağlama yöntemleri geliştiriyorlar.

Bir çocuğun spor ayakkabılarına ayakkabı bağcığı nasıl bağlanır?

Ayrıca uzmanlar, bir çocukta spor ayakkabılarını bağlamak için uygulanabilecek en basit tekniklerden bazılarını çağırır. Birçoğundan daha önce bahsedilmiştir, ancak stilleri hem bir çocuğun görüntüsünde hem de yetişkin bir yayda uygundur. Örneğin:

  • klasik zikzak bağcık;
  • paralel çizgilerle düz bağcık;
  • düz bağlamaya benzer, ancak dantel kenarlarının aynalı bir düzenlemesi ile aşırı bağlama;
  • asimetrik bağcıklı testere dişi bağcık;
  • kısa bağcıklar için kelebek bağcık.

Her adıma ve gösterimi ile bir fotoğrafa bakarsanız, tüm teknikleri öğrenmesi kolaydır. Bu tür yöntemler, farklı dokusal malzemelerden yapılmış parlak danteller üzerinde özellikle şık görünecek.

Çözüm

Spor ayakkabı bağcıkları sadece sıradan bir iş değil, yaratıcılığın ve bireysel tarzınızın tezahürü için sürülmemiş bir alandır. Yukarıda, uzun bağcıklar için hem fiyonklu hem de fiyonksuz bağcıkları dokumak için sayısız yöntem, spor ayakkabının farklı versiyonları, kıvırcık yaratıcı yollar ve çocuk ayakkabılarını bağlamak için basit yöntemler önerildi. Sadece seçeneğinizi seçmek ve görsel olarak pratik yapmak için kalır.

Genç moda tutkunları her gün kafalarını zor ama çok yapılabilir bir görevle meşgul ederler: ayakkabı bağcığı nasıl güzelce bağlanır. Ve bu sadece modaya bir övgü ya da anlık bir arzu değil. Güzel bağcıklı ayakkabılar - bütün bir sanat, zanaatkarlık ve gerçek bir felsefedir. Spor ayakkabının bağcıklarını güzelce bağlamanız yeterli ve çevrenizdekilerin ilgili bakışları sağlanmış olur. Sonuçta, ayakkabılarınız her seferinde farklı görünecek ve ruh haliniz iyileşecek. Ayakkabı bağcıklarınızı özgün, hızlı ve şık bir şekilde bağlamayı öğreteceğiz. Aşağıdaki fotoğraflara ve videoya bakın.

Spor ayakkabılar belki de en çok yönlü ve en rahat ayakkabılardır. Bugün, örneğin, sadece alışkın değiller. Spor ayakkabılar günlük yürüyüş, yürüyüş ve hatta işe giderken güvenle giyilebilir. Parlak ve modern bir ayrıntı - sıra dışı bir bağcık - görüntünüzü tamamlamanıza yardımcı olacaktır. sizin için mağazamız var birkaç basit ve uygun fiyatlı şema. İzleyin, öğrenin ve keyfini çıkarın.

  1. Spor ayakkabılarını arada bağladık " Merdiven».

2. Şık ve düzgün bağcık gizli düğüm". Çocuğunuza ayakkabı bağcıklarını bu şekilde bağlamayı öğretebilirsiniz, böylece yürürken çözülmez ve yoluna çıkmaz.
3. Çok orijinal bağcıklar " Zip fermuar". Üstelik çok dayanıklı.

dört.. Bağcıkları iki renkte kullanın, günlük hayatınıza biraz kutlama ve stil kazandıracak. Ayrıca düğümü görmemeyi tercih ediyorsanız bu yöntem tam size göre.

5. Ayakkabı bağcığının spor ayakkabılara nasıl güzelce bağlanacağının bir başka yöntemi de " kafes". Hiçbir şeyi kaçırmamak için diyagramı dikkatlice okuyun. Bağcıkları ipe geçirirken iyice sıkmayı unutmayın.

Bağlamayı öğrenmek: hızlı, verimli ve güzel

Bazen ayakkabı bağcıkları sadece estetik değil, aynı zamanda pratik bir işlev de gerçekleştirir. sana göstereceğiz birkaç uygun yol, aynı zamanda ayakkabılarda da harika görünüyor.

bir. "". Bu nedenle, yürümeyi engellememeleri için çok uzun bağcıkları bağlamak en iyisidir. Danteli üstten sıkmaya başlayın, üstten dördüncü deliğe 3 delikten zikzak yapın. Dantel sondan bir önceki deliğe geldiğinde, en dıştaki deliğe doğru çekin ve karşı taraftan sıkmaya başlayın.

2. "". Bu bağcık, bacağını sıkıca sabitlemenizi sağlar. Botun üstüne geçiyoruz, yatay bir çizgi çiziyoruz ve sonra eğik. Bu yüzden danteli alta, alternatif çizgilere uzatıyoruz. İkinci danteli aşağıdan sıkmaya başlıyoruz.

3. Çok düzgün bağcık "Kelebek". Hafif yazlık ayakkabılar için uygundur. Danteli deliğe geçiriyoruz, içeri doğru uzatıyoruz ve bir sonraki delikten kaldırıyoruz. Bir deliği hareket ettirerek karşı sıraya geçiş yapıyoruz ve yine bir bölüm aşağı hareket ettiriyoruz. Aynı işlemi karşı tarafta da yapıyoruz.

4. Ve bu yöntemin adı " emtia bağcıkları". Giymeyi sevenlere çok yakışıyor yaysız bağcıklar. Bir tarafta zikzak yapıyoruz, sonra diğer tarafta. Lütfen dikkat edin, ikinci danteli ilk dantelin altına, sonra üstüne atlıyoruz. Bu yöntem, dantelleri botlara sabitlemek için harikadır.

5. Ayakkabı bağcıklarını bağlamanın başka bir yolu da eğlenceli, özellikle de farklı renkler kullanıyorsanız. Fotoğrafa bak. Alttan başlayın, bağcıkları yukarı kaldırın ve birlikte bükün. Yavaş yavaş üst uca doğru hareket edin.

6. Ve bu bağcık gerçekten harika görünecek. Almak 2 kısa bağcık ve bir tanesini çoraptan germeye başlayın. Ortaya git ve bir yay bağla. İkinci bir dize kullanın.

7. Bu yüzden size bağcık bağlamanın şık, ilginç ve sıradan görünmemesi için en basit ve en özgün yollarını açıkladık. Fotoğrafta başka bir yaygın bağlama türünü düşünmeyi öneriyoruz - “ tüy dökücü”, bunun için uzun bağcıklar kullanılıyor.

Şu anda spor ayakkabılarını veya spor ayakkabılarını bağlamanın birçok yolu var.

Modern bağcıklar sadece ayakkabıları ayağınızda tutmanın bir yolu değil, aynı zamanda kendinizi ifade etmenin veya dikkat çekmenin bir yoludur.

Birçok alt kültürün parlak renkli ayakkabı bağcığı takması ve bunları tamamen standart olmayan bir şekilde bağlaması kabul edilebilir.

Bağcıkları ayrıntılı olarak incelerseniz, yay bağlama, deliklerden geçirme, kendi aralarında bükme türlerinin ne kadar orijinal olduğuna çok şaşırabilirsiniz.

Örneğin, video spor ayakkabılara ayakkabı bağcığı bağlamanın en havalı 5 yolunu gösteriyor.

Ve aşağıda ayakkabılarınızı güzel ve doğru bir şekilde nasıl bağlayacağınıza dair bazı ipuçları var.

Orijinal bağcık, ayakkabılarınız için gerçek bir dekorasyon olacak, başkalarının dikkatini çekecek. Bazen ayakkabı bağcığınızı alışılmadık bir şekilde bağlamanız, spor ayakkabılarınızın veya spor ayakkabılarınızın güzelliğini artırabilir.

"Zigzag" bağlama

En popüler bağlama yöntemi Zigzag'dır. Bu, herhangi bir ayakkabıya ayakkabı bağcığı bağlamanın yaygın bir yoludur. İpin tüm uzunluğu boyunca çaprazlanmasıdır. Bu tür bağcıklar dikkat çekmez ve kesinlikle standarttır.

Zigzag'ı herkes bağlayabilir, bir çocuk bile. Bunun için ihtiyacınız olan:

  1. En alttaki delik halkalarını bulun ve ipi içlerinden iki ucu içten dışa çıkacak şekilde geçirin.
  2. Sonraki delikler için, dantelin uçlarını geçmeniz ve ayrıca içten dışa doğru geçirmeniz gerekir, bu hareketi her bir delik çifti için yapmanız gerekir.
  3. Deliklerin sonunda, dantelin iki ucu, iki ilmekten oluşan en basit yaya bağlanır.

Bu geleneksel bağcık iyidir çünkü ayakkabının dış tarafında bulunur ve bu nedenle ayağı ovmaz. Bununla birlikte, bir dezavantajı vardır - çok sıkı örgü çizmeyi ezer.


Avrupa bağcık

Daha az popüler olmayan başka bir bağcık - "Avrupalı". İyi görünüyor, asıl şey orijinal olması ve sıkıcı olmaması ve yine de olumsuz duygulara neden olmaması.
Adından da anlaşılacağı gibi, bu ayakkabı bağı bağlama yöntemi Avrupa'da ortaya çıktı ve hala çok popüler.

Bağlama yöntemi bağcıklara özgünlük katar: bir dantel her iki delikten aynı seviyede geçmelidir.

Avrupa bağcıklarını yapmak hiç de zor değil:

  1. Dantel, dıştan içe doğru alt halka şeklindeki deliklere geçirilmelidir.
  2. Dantelin bir tarafı (resimde sarı ile işaretlenmiştir) üst bağcık deliklerinden çıkmalıdır.
  3. Diğer taraf (resimde mavi ile işaretlenmiştir) bir delik daha yükseğe gitmelidir.
  4. Alternatif bağlama, deliklerin sonuna kadar devam eder.

Bu bağcık türü oldukça hızlıdır ve "Avrupa tarzında" bağlanan bağcıklar düzgün ve şık görünür. Ve bu, başlangıçta bağcıkların biraz kafa karıştırıcı görünmesine rağmen.

Düz bağcık

Gerçekten başkalarının dikkatini ayakkabılarınıza çekmek istiyorsanız, düz bağcıkları denemelisiniz. Bu, deliklerde kesinlikle eşit, paralel bir bağcık düzenlemesidir. Çapraz bağcık yoktur ve bu nedenle ayakkabılar düzgün görünür.

Dikkatli olun, bu tür bağcıklar, çift sayıda deliği olan ayakkabılarda olmalıdır. Tek numaranız varsa, resimde olduğu gibi üst delikleri dantelsiz bırakın.

Ayakkabılarınızı düz bağlamayı deneyin:

  1. Dantelin bir ucu (mavi ile gösterilen) diğer ucundan biraz daha kısa olmalıdır.
  2. Uçlardan biri serbest kalır ve ikincisi en tepeye ulaşır
  3. Bu örgüdeki dantel mutlaka dışarıdan içeriye doğru deliklere girmelidir.
  4. Bu tür bağcıklara fiyonk bağlamak, bağcıkları içeride saklamak geleneksel değildir.

Bazen ilk seferde düzgünce "düz" bir şekilde bağlamak zordur, ancak birkaç kez pratik yaparak güzel bir sonuç elde edebilirsiniz.
Bu bağcığın avantajı, serbest kullanım için her zaman gevşetilebilmesidir.


testere dişi bağlama

"Zigzag" veya "Düz Bağcık"tan daha orijinal bir şey denemediyseniz, "Testere Dişi Bağlama" gibi alışılmadık bir yöntemi uygulamaya başlayabilirsiniz.

  1. Alt halkalarda dantel dışarıdan içeriye doğru yerleştirilmelidir.
  2. Bir dantel (resimde sarı) tüm halkalardan yatay olarak geçmelidir.
  3. Diğeri (resimde mavi), bir deliğin zorunlu olarak atlanmasıyla eğik olarak diş açılmıştır.
  4. Dantelin uçlarından biri bitene kadar bu bağlamaya devam edin.

Bu bağcığın sıkılması kolaydır ve çok etkileyici görünür. Çapraz olarak yerleştirilmiş dantel, sağa veya sola yönlendirilebilir veya birbirine tamamen zıt olabilir.


çapraz bağcık

Sawtooth Lacing sizi etkilemiyorsa, Commodity Lacing'i kendiniz deneyin. Bu, ayakkabı bağcığı bağlamanın nadir ve sıra dışı bir yoludur. Aynı zamanda "Çapraz bağcık" adı da vardır.

  1. İpi alt deliklerden dışarıdan içeriye doğru geçirin.
  2. Dantelin bir ucu diğerinden önemli ölçüde daha kısa olmalıdır
  3. Kısa ucu karşı taraftaki son delikten geçirin.
  4. İkinci uçla, dantelleri tüm deliklerden en üste kadar geçirin, bağlayın

Bu tür bağcıklar oldukça pratiktir, çünkü hızlı bir şekilde bağlanır, çözülür ve kesilir. Tek bir dezavantajı var - spor ayakkabının üstündeki bağcıkların farklı uzunlukları.


Bağcıklı kadın spor ayakkabısı ve spor ayakkabısı

Tabii ki, en atletik ayakkabıların bile zarafetini vurgulamak ve vurgulamak için bağcıklar evrensel, erkek ve kadın olmalıdır. Her kadın bu bağcık bağlama yöntemini en az bir kez denemelidir.

Dantel "Kelebek"

En popüler ve basit Kelebek bağcıktır.

Bir erkek kelebek süsü ile karşılaştırıldığından "kelebek" denir. Bu yöntem en etkili şekilde bağcıkları uzatır. Bu bağcığın sırrı çok basittir: bağcıklar önden çaprazlanır ve içeriden gerilir.

  1. Her şeyden önce, bağcıkları dışarıdan içeriye doğru geçirmeniz ve germeniz gerekir.
  2. İçerideki dantel, bir "zemini" delik atlayarak yukarı çekilmelidir.
  3. Bundan sonra, bağcıklar geçirilir ve dıştan çaprazlanır.
  4. Eylem yukarıdan aşağıya tekrarlanır, bu tür bağcıkları giymek çok rahattır.

Bacak üzerindeki baskıyı azaltmak için kelebek bağcık takılabilir. Bağcık, bacaklara yeterli alan ve özgürlük verir.


Bağcıklı erkek spor ayakkabısı ve spor ayakkabısı

Erkek bağcıkları özgün, şık ve erkekliği yansıtmalıdır. Modern bağcıklar, kendini ifade etmenin bir yoludur, bu nedenle ruh haliniz ve karakteriniz, ayakkabı bağlarınızı bağlama şekliniz gibi önemsiz şeylerde bile aktarılabilir.


Bağlama "Yıldırım"

Erkekler için en popüler bağcıklardan biri Şimşek bağcıklarıdır. Adı, bağcıkların bir fermuara benzediğini gösteriyor. Oldukça karmaşık, ancak güçlü ve güvenilir.

  1. Danteli alt deliklerden germek ve yanlardan her iki taraftan dışarı çıkarmak gerekir.
  2. Bağcıkların her iki ucu da aynı seviyedeki bağcıklara sıkıştırılır ve içteki bir sonraki çift deliğe beslenir.
  3. Bağcıkların uçları çaprazlanmalı, alınan seviyenin bağlarının altından geçirilmeli ve kaldırılmalıdır.
  4. Bu hareketler en tepeye kadar tekrarlanır.

Bağcık çok hoş görünüyor, herhangi bir erkek ayakkabısına stil ve güzellik katacak. Bu tür bağcıklar mokasen, spor ayakkabı, spor ayakkabı ve spor ayakkabılarında muhteşem görünebilir.

4 delikli bağcıklı spor ayakkabı

Dört delikli bağcık, karmaşık desenler veya örgüler oluşturma yeteneğini kesinlikle sınırlar. Ancak bu gibi durumlarda bile bağcıkların güzel ve zarif bir tasarımını elde edebilirsiniz.
Bir tarafta dört delik olduğu kabul edilir

En popüler seçenek, bağcıkları çapraz olarak dışa doğru bağlamaktır. Bu tarz olumsuz duygulara neden olmaz ve yeterince iyi görünür. Bunu yapmak için, dantelleri dışarıdan alt halkalara geçirmeniz, içeriden çıkarmanız, çaprazlamanız ve tekrar halkaların içine geçirmeniz gerekir.

4 bağcık deliği olan ayakkabılarda dantel şeritler bile daha etkileyici görünür. Ayakkabıyı görsel olarak uzatırlar. Bu stili bağlamak zor değil, ama düzgün ve şık görünüyor.


5 delikli bağcıklı spor ayakkabı

Daha fazla dantel deliği, ayakkabılarınızı şekillendirmek için size daha fazla seçenek sunar. Beş delik, spor ayakkabılardaki en yaygın delik sayısıdır.

Spor ayakkabılarınızı hiç tek bağcıkla bağlamayı denediniz mi? Bu yöntemin başkalarından birçok soru soracağından ve görüş çekeceğinden emin olun.

Ancak basit seçenekler üzerinde durmamalısınız, çünkü neredeyse herkes bu tür seçenekleri düşünebilir. İlginç ve popüler olan "Düğüm" bağcıktır. Herkes yapabilir ve beş delikli ayakkabılar için mükemmeldir:

  1. Danteli alt deliklere içeriden geçirin ve dışa doğru geçirin, danteli uzunluk boyunca hizalayın
  2. Kordonun bir ucunu diğerinin etrafına sararak çaprazlayın ve tekrar zıt yönlere doğrultun.
  3. Danteli her seferinde içeriden geçirin ve dışarıdan bir düğüm yapın.

6 delikli süslü bağcıklı spor ayakkabı

Altı delikli bağcıklı ayakkabılar, yaratıcılık için gerçek bir oyun alanıdır. En sıra dışı desenleri ve örgüleri sadece dantellerle yaratmakta özgürsünüz. Orta kalınlıkta düz bağcıklar seçin ve ardından ayakkabılarınızda kesinlikle muhteşem bir desen elde edebilirsiniz.

"Dükkan Bağlama" olarak adlandırılan bir bağlama yöntemi vardır. Düğüme çok benzer, ancak yine de basit değildir ve karmaşık örgü ile ayırt edilir.
Bu tür bağcıklar hem düz mokasenler hem de hacimli ayakkabılar için uygundur, çünkü sırrın ağırlığı, bağcıkların iki ucunu ne kadar zarif bir şekilde iç içe geçirdiğinizdir.

  1. Dantel içten ve dıştan geçirilir
  2. Her iki uç da yanlarından üst halkalara geçirilir, içeriden vidalanır ve dışarıya döndürülür.
  3. Her bir uç, bitişik dantele ilmeklenir ve tekrar yukarı çekilir.
  4. Benzer bir desen en üste kadar tekrarlanır.

Desen oldukça karmaşıktır ve ayakkabıları sıkabilir, ancak avantajı uzun bağcıkları da kısaltabilmesidir. Desen düzgün ve şık görünüyor.

7 delikli bağcıklı spor ayakkabı

Yedi delikli ayakkabıları dönüştürmek isteyenler için harika bir yol var. "Yarışçılar için". Uzun bağcıkların karışmaması, birbirine dolanmaması ve ayakkabıları sıkıca bağlayarak bacaklarına sıkıca tutması için ortaya çıktılar.

  1. Danteli çapraz olarak atlamalı ve sağ üst ve sol alt deliklerden çıkarmalısınız.
  2. Üst bağcık (mavi ile işaretlenmiş) ayakkabının ortasına kadar zikzak çizmelidir.
  3. Alt bağcık (sarı ile işaretlenmiştir) ayakkabının ortasına kadar zikzak çizmelidir.

Bağcık oldukça mütevazı ve düzgün görünüyor, ancak sıra dışı ve ayakkabılarınızı çıkarmak kolay olmayacak.

Koşu ayakkabısı bağcıkları

Spor ayakkabılar, spor ayakkabılarını ayakta sıkıca tutacak ve düğümün çözülmesini sağlayacak özel bir bağa ihtiyaç duyar.

  1. Başlangıçta, her bir dantelin uçlarını sol delik sırasının üst ve alt deliklerinden geçirmeniz gerekir.
  2. Ardından, bunları sağdaki delik sırasının üst ve alt deliklerine geçmeli ve girmelisiniz.
  3. Bir dantelin ucu bir delikten yukarı kaldırılmalı ve ikinci dantel dışarı çıkarılmalı ve sola çekilmelidir.

Bağcıklı mı? O zaman devam edin - sağlığa koşun!


Spor ayakkabılara ve spor ayakkabılara fiyonk bağlamak ne kadar güzel

Belki de standart olmayan ayakkabı bağlarını fiyonklara bağlamanın yolları olduğu gerçeğini hiç düşünmediniz. Herkes ya standart bir ilmek düğümü yapmaya ya da bağcıkların uçlarını gizlemeye alışıktır.
Ama ne sıklıkla yandan bağlanmış bir yay gördün? Bu, ayakkabıları sevimli ve sevimli hale getirmek için yeni bir çözüm.

  1. Böyle bir deseni örmek için fazla bir şeye ihtiyacınız yok, sadece aynı tip dokumayı her iki tarafta da tekrarlamak yeterli.
  2. Bağcıkların uçları, deliklerden içeriye doğru geçerek "Yunan deseninde" gibi hareket eder.
  3. Bağcıkların deliklerden geçişinin bazı varyasyonları değiştirilebilir, örneğin onları düz veya çapraz yapmak
  4. Fiyonk yandan bağlanır, bağcıkların kalan uzun uçları çıkarılır ve gizlenir.

Şimdi spor ayakkabı, spor ayakkabı, bot ve daha birçok ayakkabıyı özgün ve basit bir şekilde bağla!

Daha fazla ayrıntı için ayrıca bkz.

Kategoride popüler:

Danil Koretsky: Dövmeli cilt

Danil Koretsky: Dövmeli cilt

okuman
Aile hakkında dövme yazı

Aile hakkında dövme yazı

okuman
Skyrim'de taş ocağı taşı nereden bulunur Skyrim'de taş ocağı taşı nereden alınır

Skyrim'de taş ocağı taşı nerede bulunur Taş ocağı taşı nereden alınır

okuman
İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

okuman

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.