ptt yasakta açık mı / Yasaklarda PTT açık mı? Tam kapanmada PTT kargo çalışıyor mu? - Gündem Haberleri

Ptt Yasakta Açık Mı

ptt yasakta açık mı

Yasaklarda PTT a&#;ık mı? Tam kapanmada PTT kargo &#;alışıyor mu?

Türkiye'de yeni dönem başlıyor. Tam kapanma kararının ardından İçişleri Bakanlığı 29 Nisan Mayıs tarihleri arasında Ramazan Bayramı'nı da kapsayan 17 günlük tam kapanmaya giriyor. İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı yeni genelge ile tam kapanma sürecinin ayrıntıları belli oldu. Bu süreçte çalışacak iş yerleri ile sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacakların listesi genelgede yer aldı. Pek çok kişi jde 17 günlük tam kapanmada PTT kargo ve PTT işyerlerinin açık olup olmayacağını merak ediyor. Peki, Yasaklarda PTT açık mı? Tam kapanmada PTT kargo çalışıyor mu? PTT kargo yasakta dağıtım yapıyor mu? Tam kapanmada PTT açık mı? İşte tam kapanma süreci ile ilgili merak edilenler

TAM KAPANMADA PTT AÇIK MI? YASAKTA PTT KARGO ÇALIŞIYOR MU?

19 Nisan Perşembe günü saat 'dan 17 Mayıs Pazartesi gününe kadar olan tam kapanma sürecinde uygulanacak yasaklarda PTT hizmet verebilecek. İçişleri Bakanlığı genelgesinde yer verilen sokağa çıkma yasağından muaf kişiler listesinde PTT çalışanlarının da 17 günlük tam kapanmada sokağa çıkma yasağından muaf oldukları yer alıyor.

PTT KARGO YASAKTA DAĞITIM YAPACAK MI? İŞTE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GENELGESİ!

İçişleri Bakanlığı'nın Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi'nde PTT, lojistik ve kargo çalışanları çalışanları ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

Sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulanacağı günlerde istisna kapsamında olduğunu belgelemek ve muafiyet nedeni/güzergahı ile sınırlı olmak kaydıyla;

- Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları ile işletmeler (Havalimanları, limanlar, sınır kapıları, gümrükler, karayolları, huzurevleri, yaşlı bakım evleri, rehabilitasyon merkezleri, PTT vb.), buralarda çalışanlar ile ibadethanelerdeki din görevlileri, Acil Çağrı Merkezleri, Vefa Sosyal Destek Birimleri, İl/İlçe Salgın Denetim Merkezleri, Göç İdaresi, Kızılay, AFAD ve afet kapsamındaki faaliyetlerde görevli olanlar ve gönüllü olarak görev verilenler, cemevlerinin dede ve görevlileri,

- Yurt içi ve dışı taşımacılık (ihracat/ithalat/transit geçişler dâhil) ve lojistiğini yapan firmalar ve bunların çalışanları,

- Ürün ve/veya malzemelerin nakliyesinde ya da lojistiğinde (kargo dahil), yurt içi ve yurt dışı taşımacılık, depolama ve ilgili faaliyetler kapsamında görevli olanlar,

- Kargo, su, gazete ve mutfak tüpü dağıtım şirketleri ve çalışanları, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak.

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak günlerde üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla Ek’te belirtilen yerler ve kişiler kısıtlamadan muaf tutulacaktır.

PTT VE PTT KARGO İLE İLGİLİ FAYDALI BİLGİLER

FATURALARIMI VE VERGİ ÖDEMELERİMİ PTT’YE GİTMEDEN NASIL ÖDEYEBİLİRİM?

Fatura ve vergi ödemelerinizi PttMatik’lerden, PttBank İnternet Bankacılığı ve PttBank Mobil Uygulamasından, PTT'ye gtmeden kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

PTT İŞYERLERİNİN ÇALIŞMA SAATLERİNİ NEREDEN ÖĞRENEBİLİRİM?

funduszeue.info internet adresinde bulunan funduszeue.info linkinden PTT iş yerlerinin iletişim bilgilerini ve çalışma saatlerini öğrenebilirsiniz.

65 YAŞ ÜSTÜ EMEKLİ MAAŞIMI PTT’YE GELMEDEN NASIL ALABİLİRİM?

Emekli maaşını PTT’den alan 65 yaş üstü emeklilerin maaşları konutlarına götürülmektedir. e-Devlet uygulaması üzerinden yapılacak başvuru ile maaşlarınızı konutunuzda teslim alabilirsiniz.

e-Devlet uygulamasında bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmetleri / Emeklilik Uygulamaları başlığı altında türüne göre Emekli Banka değişikliği sekmesinden “PTT Konutta Teslim” seçeneğinin tercih edilmesi yeterli olacaktır.

SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİMİ PTT’YE GELMEDEN NASIL ALABİLİRİM ?

Sosyal yardım ödemesi alan PTT müşterileri, Türkiye'nin dört bir yanında bulunan PttMatik’lerden ve kamu bankası ATM'lerinden PTT sosyal kartını kullanarak ödemelerini alabilirler. PTT Sosyal Kartı olmayan veya kayıp bildiriminde bulunan hak sahiplerine anında kart tahsisi yapılmaktadır.

PTTKARTIMI KAYBETTİM, YENİSİNİ NASIL İSTEYEBİLİRİM?

Pttkartınızı (hesaba bağlı kartınızı) kaybetmeniz halinde 1 numaralı Çağrı Merkezi aracılığıyla yeni kart talebinde bulunabilirsiniz. Sistemlerimizde kayıtlı adresinize yeni kartınızın gönderimi sağlanacaktır. Ön yüklemeli kartınızı kaybetmeniz halinde ise PTT işyerlerine başvurmanız gerekmektedir.

CORONA VİRÜS (COVİD) SALGINI NEDENİYLE KAPALI OLAN İŞYERİME GELEN TEBLİĞ EVRAKIMI NASIL ALABİLİRİM?

Tebligat Kanunu kapsamında kapalı olan işyerine gelen tebliğ evrakı adresin kapısına haber kağıdı bırakılmak suretiyle muhtarlığa tebliğ edilmektedir. Bu nedenle bağlı bulunulan muhtarlıkla irtibata geçilmesi gerekmektedir.

AVM, İşhanı, site gibi içerisine girilemeyecek yerlerdeki işyerleri adına gelen tebliğ evrakı içeri girilememe nedeni belirtilerek çıkaran mercie iade edilmektedir.

Corona virüsü salgını (Covid) sebebiyle alınan önlemler kapsamında tam kapanma dönemi 29 Nisan Perşembe günü saat 'da başladı. Tam kapanma döneminde noterlerin ve PTT'nin çalışma saatleri merak konusu oldu. Peki, tam kapanmada noterler ve PTT açık mı? Noter çalışma saatleri ne? PTT çalışma saatleri ne?

TAM KAPANMADA NOTERLER AÇIK MI?

Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin, yeni tip corona virüsü (Covid) tedbirleri kapsamında uygulanacak tam kapanma sürecinde, hizmete yetecek kadar noterin açık olacağını aktardı. Cin, yaptığı açıklamada, "Kapanma döneminde sınırlı sayıda olmak üzere hizmete yetecek kadar noterimiz, nöbetçi noterlik olarak görev yapacak. Küçük ilçelerde bir noter, büyük yerlerde daha fazla noter olacak şekilde hizmetin devamı için vatandaşların acil işlerini görmek üzere noterliklerimiz hizmet verecek." ifadelerini kullandı.

NOTERLER KAÇTA AÇILACAK? KAÇTA KAPANACAK?

Noterler saatleri arasında hizmet verecek.

PTT KAÇTA AÇILACAK? KAÇTA KAPANACAK?

PTT'ler saatleri arasında hizmet verecek.

Tam kapanmada PTT'ler çalışıyor mu? (PTT çalışma saatleri)

Sokağa çıkma yasağında PTT’ler işlem yapmaya devam ediyor.

Tam kapanma sürecine göre yapılan düzenlemeler ile PTT şubeleri bu süreçte saatleri arasında faaliyetlerine devam edecekler.

Aynı zamanda PTT çalışanları ve görevlileri de sokak kısıtlamasından muaf tutulacak.

İçişleri Bakanlığı'nın konuyla ilgili yayınladığı genelgede, şu ifadelere yer verildi:

"Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları ile işletmeler (Havalimanları, limanlar, sınır kapıları, gümrükler, karayolları, huzurevleri, yaşlı bakım evleri, rehabilitasyon merkezleri, PTT vb.), buralarda çalışanlar ile ibadethanelerdeki din görevlileri, Acil Çağrı Merkezleri, Vefa Sosyal Destek Birimleri, İl/İlçe Salgın Denetim Merkezleri, Göç İdaresi, Kızılay, AFAD ve afet kapsamındaki faaliyetlerde görevli olanlar ve gönüllü olarak görev verilenler, cemevlerinin dede ve görevlileri sokağa çıkma kısıtlamasından muaf yerler ve kişiler arasında bulunuyor"

SON DAKİKA: Bankalar PTT'ler yasaktan muaf mı? Cuma g&#;n&#; bankalar a&#;ık mı, postaneler kapalı mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kovid'la mücadeleye ilişkin, "Avrupa'nın açılma sürecine girdiği bir dönemde, bizim geride kalmamak için vaka sayılarımızı süratle 5 binin altına indirmeliyiz. Aksi takdirde, turizmden ticarete ve eğitime kadar her alanda ağır bir faturayla karşı karşıya gelmemiz kaçınılmaz olacaktır." diye konuştu. Peki ama tam kapanma döneminde bankalar açık mı kapalı mı? İşte bankalar yasaktan muaf mı? sorusunun yanıtı

Erdoğan, alınan yeni tedbirlere ilişkin, şunları aktardı:

"29 Nisan Perşembe akşamı saat 'dan başlayıp, 17 Mayıs Pazartesi sabah 'e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz. İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen istisna tutulan kuruluşlar hariç, tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecektir. Şehirler arası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak ve şehirler arası toplu taşıma araçları yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecek. Konaklama tesislerindeki rezervasyonlar, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları için istisna teşkil etmeyecektir. Anaokulu, kreş, 8'inci ve 12'nci sınıflar dahil, tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek, tüm sınavlar ertelenecektir. Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak, diğer günlerde belirlenen saatlerde hizmet vermeyi sürdürecektir. Sürecin hedeflediğimiz sonuçları verebilmesi için kurallar en sıkı şekilde uygulanacak, tedbirlerin istismarına izin verilmeyecektir."

TAM KAPANMADA BANKALAR AÇIK MI?

Bankaların  son durumu için İçişleri Bakanlığı’nın yayınlayacağı genelge takip ediliyor. İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi yayınlandı. Genelgeye göre; Bankalar başta olmak üzere yurt çapında yaygın hizmet ağı olan kurum, kuruluş ve işletmelerin bilgi işlem merkezleri ile çalışanları (asgari sayıda olmak kaydıyla), saatleri arasında sayıları Banka yönetimlerince belirlenecek şekilde sınırlı sayıda şube ve personel ile hizmet verecek olan banka şubeleri ile çalışanları kısıtlamadan muaf olacak. 

Ayrıca; Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları ile işletmeler (Havalimanları, limanlar, sınır kapıları, gümrükler, karayolları, huzurevleri, yaşlı bakım evleri, rehabilitasyon merkezleri, PTT vb.), buralarda çalışanlar ile ibadethanelerdeki din görevlileri, Acil Çağrı Merkezleri, Vefa Sosyal Destek Birimleri, İl/İlçe Salgın Denetim Merkezleri, Göç İdaresi, Kızılay, AFAD ve afet kapsamındaki faaliyetlerde görevli olanlar ve gönüllü olarak görev verilenler, cemevlerinin dede ve görevlileri muaf olacak. 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası