vangelya çiçeği / WEIGELA FLORIDA (Pembe çiçekli Vangelya,Gelintacı) BİTKİSİ – funduszeue.info

Vangelya Çiçeği

vangelya çiçeği

Gelin Tacı Çiçeği Bakımı Vangelya (Weigela Florida)

Gelin Tacı Çiçeği Özellikleri Vangelya (Weigela Florida)

Gelin tacı çiçeği Doğu Asya kökenli çalı türünde bitki olmasına rağmen Çin, Kore, Japonya ve Mançurya'da da yetiştirilmektedir. Bitki hanımeli ailesinde yer almaktadır. Halk arasında ismi gelin tacıyken diğer isimleri Vangelya ve Weigela Florida'dır. 

Vangelya çiçeklerini ilk bahardan son bahar aylarının sonlarına kadar açmaya devam eder.  Tür ve çeşitlerine bağlı olarak koyu pembeden açık pembe ve beyaz olmak üzere nadir olarak sarı çiçek açan türleri bulunmaktadır.

Çiçeklerini çok gür şekilde açarak görsel şölen yaşatırlar. Çiçek yapısı çan şeklindedir. Yaprakları ise yapı olarak elips şeklinde olup üst kısımlar parlak alt kısımları ise tüylüdür.

Gelin tacı çiçeği kış aylarında yapraklarını döken türdeki bitkilerdendir. Dalları odunsu yapıdadır. İlk bahar aylarından hemen önce ince ve zayıf dallarını keserek  yapacağınız hafif budama  daha güzel çiçeklenmeleri sağlayacaktır. 

Hava sıcaklığı olarak Weigela Florida dereceler  kadar dayanabilir. Bu sebeple kış memleketlerinde balkon ve bahçelerde bakılması uygundur.  Vangelya çiçeği metre boya kadar gelişebilmektedir.

Gelin tacı çiçeği genel olarak bahçe kapı girişlerine, yol kenarlarına, havuz kenarlarına ve toplu olarak park ve bahçelere dikilebilmektedirler. Tabi ki açık balkon ve teraslarda güzel görüntü oluşturacaklardır.

Gelin Tacı Çiçeği Bakımı Vangelya (Weigela Florida)

Gelin Tacı Çiçeği Bakımı Vangelya (Weigela Florida) Nasıl Yapılır ?

1- Gelin Tacı Çiçeği Saksısı

Bitkinize bahçede değil de saksıda bakmayı düşünüyorsanız ilk aldığınız saksısını Vangelya kök olarak tam doldurduktan sonra iki büyük boy saksıya alarak bu şekilde bakmaya devam edebilirsiniz. Daha sonraki yıllarda saksı değişime gerek yoktur. Ortalama büyüklükte ki bir saksı bitkiniz için yeterli olacaktır. Saksı altında drenaj deliklerinin olması önemlidir.

2- Gelin Tacı Çiçeği Toprağı

Vangelya toprak olarak çok seçici bitkilerden değildir ancak saksıda bakılmak isteniyorsa toprağının süzek olması ve bol humuslu organik yapıda olması daha iyi olacaktır. Vangelya çiçeğine en uygun toprağı hazırlamak için hazır satılan çiçekli bitkilere özel humuslu topraklardan alarak içerisine 3/1 oranında ponza taşı karıştırmanız yeterli olacaktır. Toprak ph aralığı olmalıdır.

3- Geli Tacı Çiçeği Nasıl Işık Sever?

Bahçede olsun evde veya kapalı ortamda saksıda olsun fark etmez eğer ki bol çiçekli olmasını istiyorsanız kesinlikle güneş ışığı alması gerekmektedir. Bol aydınlık olan alanlarda da çiçeklenir ama çok fazla çiçeği olmaz. Peki nasıl olmalı ışıklandırması, yapmanız gereken bitkinizi konumlandıracağınız alan sabah gün doğumunda ve akşam gün batımında yakıcı olmayan güneş ışığını alıp diğer vakitler gölgede aydınlık bir mekanda bakılmalıdır.

4-  Gelin Çiçeği Sulaması

Çalı türü bitki olduğu için ve kış aylarında yapraklarını döküp dinleniyor olmasından dolayı kışın ayda bir defa toprağını nemlenecek kadar sulamanız yeterlidir. Bitkiniz balkon veya terasla soğuk alanda ise hiç su vermeyin çünkü vereceğiniz su köklenin donmasına sebep olabilir. İlk bahar aylarında bitkiniz hareketlendiği zamanlarda toprağını parmağınız ile kontrol ettiğinizde cm derinliğe kadar toprak nemini kaybetmiş ise sulama işlemi yapabilirsiniz. İlkbahar ve yaz aylarında bol suya ihtiyaç duyan bitkilerdendir.

Bitkinize hazır satılan çiçekli bitlere özel satılan sıvı bitki besinlerinden alıp kullanmanız çok daha fazla çiçek açmasını sağlayacaktır. Bulunduğunuz bölgede veya şartlarda bu imkan yoksa ise kendi imkanlarınızla Bitki Besinleri sayfamıza bakarak hazırlayacağınız bitki besinlerinden verebilirsiniz. 

5- Gelin Tacı Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Gelin tacı çiçeği çoğaltılması tohum yoluyla ve çelik alma yöntemiyle yapılabilir. En kolay çoğaltma şekli çelik yöntemidir. Yaz aylarında dalları yeşil haldeyken yeni çıkan ince ve yumuşak yapıdaki dallarından cm boylarda keserek suda köklenmelerini bekleyerek, köklenen yeni çelikleri toprağa dikmeniz ve normal bakımına devam etmeniz yeterli olacaktır.

6- Gelin Tacı Çiçeği Hastalıkları Nelerdir?

Weigela Florida genel olarak kolay hastalana bitkilerden değildir ancak çok nemsiz ve hiç esinti olmayan ortamlarda yaprak bitleri veya kırmızı örümcek türlerinin istilasına uğrayabilirler. Böyle zamanlarda ziraatçılardan uygun ilaçlar temin ederek bu hastalılardan bitkinizi kurtarabilirsiniz veya böyle zamanlarda ilaç temin edemiyorsanız Arap Sabunu kullanarak bitkinizi hastalıklardan kurtarabilirsiniz.

Etiket:BahceCicekli-Bitkiler

Previous Post Next Post

Our website uses cookies to improve your funduszeue.info more

Ok

").addClass("theiaStickySidebar").append(funduszeue.infoen()),funduszeue.info(funduszeue.infoSidebar)}funduszeue.infoBottom=parseInt(funduszeue.info("margin-bottom")),funduszeue.infogTop=parseInt(funduszeue.info("padding-top")),funduszeue.infogBottom=parseInt(funduszeue.info("padding-bottom"));var n=funduszeue.info().top,s=funduszeue.infoeight();function d(){funduszeue.infocrollTop=0,funduszeue.info({"min-height":"1px"}),funduszeue.info({position:"static",width:"",transform:"none"})}funduszeue.info("padding-top",1),funduszeue.info("padding-bottom",1),n-=funduszeue.info().top,s=funduszeue.infoeight()-s-n,0==n?(funduszeue.info("padding-top",0),funduszeue.infoSidebarPaddingTop=0):funduszeue.infoSidebarPaddingTop=1,0==s?(funduszeue.info("padding-bottom",0),funduszeue.infoSidebarPaddingBottom=0):funduszeue.infoSidebarPaddingBottom=1,funduszeue.infousScrollTop=null,funduszeue.infocrollTop=0,d(),funduszeue.infoll=function(e){if(funduszeue.info(":visible"))if(i("body").width()

WEIGELA FLORIDA (Pembe çiçekli Vangelya,Gelintacı) BİTKİSİ

Türkçe Adı:Pembe Çiçekli Vangelya, Gelin Tacı

Latince Adı:Weiigela Florıda 

Anavatanı:Kuzey Kore, Japonya ve Kuzey ÇinFamilya:Caprifoliaceae(Hanımeligiller)

İklim özellikleri:Yarı güneşli yerleri sever. Ilıman iklimin yanı sıra soğuk yerlerdede yetişir. -3 C' ye kadar dayanabilir.

Form özellikleri:3 m Boylanabilir ve çalı grubundadır.

Yaprak özellikleri:Yaprak döker, cm uzunluğunda yeşil yapraklı ve tüysüzdür. 

Çiçek özellikleri:Çan şeklinde pembe çiçekleri demetler halinde açar. Nisan ayından ekim ayına kadar çiçek açar. Bu süre iklime göre değişiklik gösterebilir

Meyve özellikleri:Toprak istekleri:Fazla seçiçi değildir verimli ve iyi drene edilmiş topraklarda daha iyi gelişim gösterir.

Üretimi:Yaz sonunda yada sonbaharda sert çeliklerle ilkbaharda ise tohumla yapılmaktadır.

Genel özellikler:                                          
Çok fazla budama yapılmaz kuru, hastalıklı yada formu bozuk dallar varsa onlar budanmalıdır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası