bir videoyu hikayede paylaşma / Bir YouTube videosunu Instagram Hikayelerine nasıl yükleyebilirim? | TeknoParse

Bir Videoyu Hikayede Paylaşma

bir videoyu hikayede paylaşma

Twitter’daki video Instagram’da paylaşılması sürecinde öncelikli olarak beğenilen video seçilmelidir. Ardından videonun altında yer alan paylaş seçeneklerini göreceksiniz. Aşağıda yer alan yönergeyi takip ederek doğrudan paylaşmanın kolay yolunu deneyimleyin. 

  • Beğenilen videonun sağ alt bölümünde paylaş seçeneği bulunmaktadır. Bu seçeneğe tıklayın. 
  • Paylaşmak için Tweet’in bağlantısını kopyalayın. 
  • Kopyaladığınız bağlantıyı oluşturduğunuz yeni Tweet içerisine yapıştırın. 
  • Mevcut olan bağlantının sonuna &#;&#;/video/1&#;&#; içeriği ekleyin. 
  • Ardından Tweet paylaşma işlemini tamamlayın. 

Bu işlem sonunda başka bir hesapta beğendiğiniz videoyu kendi hesabınızda kolayca paylaşabilirsiniz. Gelelim paylaşmış olduğunuz video içerikli Tweet’i Instagram’da paylaşma konusuna. Kendi hesabınızdan yayınladığınız bir video içerikli Tweet’i Instagram’da paylaşmak için: 

  • Daha önce paylaşmış olduğunuz bir videoyu Instagram’da paylaşmak için video içerikli olan Tweet’in üzerine 3 saniye boyunca basılı tutun. 
  • Panoya kopyalandı yazısını göreceksiniz. 
  • Daha sonra Instagram hesabınızda gönderi paşmak üzere bir gönderi oluşturun. 
  • Oluşturduğunuz gönderinin üzerine tıklayın ve yapıştır seçeneğine tıklayın. 
  • Video ile birlikte tüm Tweet’i kopyalamış olacaksınız. Bu nedenle düzenleme yapmak isterseniz video dışında kalan içerikleri düzenleyebilirsiniz. 
  • Düzenleme tamamlandığında paylaşın ve işlemi tamamlayın. 

Android cihazlar için doğrudan yukarıda yer alan yöntem ile kısa sürede paylaşım yapabilirsiniz. Eğer IOS işletim sistemli cihazlarınızda Twitter’da yer alan bir video içeriği Instagram’da paylaşmak istiyorsanız: 

  • Tweet altında yer alan sağ bölümdeki paylaş seçeneğine tıklayın. 
  • Tweet video adlı bir seçenek göreceksiniz. Oraya tıklayın ve ardından istediğiniz başak bir sosyal medya hesabına video olarak iletin. 

Twitter’da bulduğunuz video içerikleri kendi Twitter hesabınızda ya da farklı sosyal medya hesaplarınızda herhangi bir ikinci uygulama gerektirmeden kolayca paylaşabilirsiniz. Genellikle kullanıcılar tarafından sık araştırılan video paylaşma yöntemini yazımızda derledik. 

Bir önemli nokta da daha önce Twitter’da paylaşılmış olan bir video içerikli Tweet’i bu yöntemle Instagram’da paylaşırken içeriğin üreticisinin adının da görüneceğidir. Bu tamamen alıntılama kuralları kapsamında yer alan bir durumdur. Kaldırılması mümkün değildir. 

Instagram başkasının hikayesini paylaşma için tek bir yol sunuyor. Bu yola başvurmak için hikayeyi paylaşan kişinin sizi etiketlemesi gerekiyor. Kişi eğer sizi etiketlemezse ne yazık ki o hikayeyi kendi hesabınızda hikaye olarak paylaşamıyorsunuz.

Neyse ki başkasının hikayesini hesabınızda paylaşmak için başvurabileceğiniz bazı yöntemler var. Bu yöntemleri uygulamak için o kişinin sizi etiketlemiş olmasına da gerek yok fakat makalemizin sonuna doğru Instagram başkasının hikayesini kendi hikayende paylaşma sorunu için hangi çözüm yoluna başvurulması gerektiğini de açıklayacağız.

Instagram Başkasının Hikayesini Paylaşma Yolları

  • Hikayede etiketlendiyseniz hikayeyi DM kısmından paylaşın.
  • Hikayeyi ekran görüntüsü alın.
  • Instagram hikaye indirme uygulamasını kullanın.
  • Instagram hikaye indirme sitesi kullanın.

Instagram'ın popüler özelliği hikâyeler artık sosyal medya platformunun olmazsa olmaz bir parçası. Birkaç sene önce kullanıcılara sunulan özellik artık kullanıcıların her gün paylaşım yapmak için kullandığı bir yöntem hâline geldi.

Siz de bir Instagram kullanıcısıysanız hikayeleri şimdiye kadar bir kere de olsa kullanmışsınızdır. Peki, başkasının hikayesini kendi hikayeniz olarak paylaşmanın yollarını hiç denediniz mi? Yukarıdaki 3 yöntem, kişi sizi etiketlemediyse bile o kişinin hikayesini kendi hikayeniz olarak paylaşmanızı sağlar.

Bu yöntemlerin nasıl uygulanacağını ise aşağıdan öğrenebilirsiniz.

1. Direkt Mesajlar Bölümünü Kontrol Etme

Instagram'da bir hikaye paylaşır ve başka bir Instagram kullanıcısını bu hikayeye etiketlerseniz o kullanıcı hikayenizi yeniden paylaşabilir. Eğer başka birinin hikaye olarak paylaştığı bir video ya da fotoğrafında yer aldığınız için etiketlendiyseniz o kişinin hikayesinde etiketlendiğinizi gösteren bir bildirim alırsınız.

Hikayeyi kendi hikayeniz olarak paylaşmak için size gelen özel mesajları kontrol edin. Hikayeyi paylaşan kullanıcı ile olan sohbet geçmişinize girin ve bildirimin altında "Hikayene ekle" seçeneğinin yer alıp almadığını kontrol edin. Bu seçeneği görüyorsanız hikayeyi paylaşın.

Hikayede etiketli olmanıza rağmen hikayeye ekleme seçeneğini göremiyorsanız yazının sonuna gidin, orada bu sorunun neden olduğunu ve sorunu nasıl çözeceğinizi adım adım açıkladık.

2. Hikayeyi Ekran Görüntüsü Alma

Bu yöntemi hikaye sadece fotoğraf olarak paylaşılmışsa kullanabilirsiniz. Kişi eğer sizi hikaye olarak paylaştığı fotoğrafta etiketlemediyse o kişinin hikayesini açıp ekran görüntüsü alabilir ve hikayeyi kendi hikayenizde paylaşabilirsiniz.

3. Instagram Hikaye İndirme Uygulaması Kullanma

iOS/iPadOS'te iStory for Instagram'ı, Play Store'da Instore'u indirebilirsiniz. Instore'u hesabınıza giriş yapmadan da kullanabilirsiniz fakat bunu yapmayı seçerseniz sadece herkese açık hesapların hikayesini indirebilirsiniz, gizli hesapları indirmeniz ne yazık ki mümkün değil.

Tabii ki bu tür uygulamaları kullanmak her zaman en iyi seçenek olmayabilir. Ne de olsa hesabınıza giriş yapmanız gerekiyor ve uygulamalar sizden çok sayıda izin istiyor. Bunun yerine Instagram hikayelerini indirmek için kullanabileceğiniz sitelere başvurabilirsiniz.

Tabii ki bu siteleri kullanmanın büyük bir dezavantajı var. Bu sitelerle sadece herkese açık hesaplarda paylaşılan hikayeleri cihazınıza indirebiliyorsunuz. Hesabı üzerinden yaptığı paylaşımların sadece takipçiler tarafından görüntülenmesi için hesabınızı gizli yapan kişilerin hikayesini ne yazık ki indiremiyorsunuz.

Kullanıcının hesabını eğer herkese açık olması, önünüzde onun hikayesini indirmek için hiçbir engelin olmadığı anlamına geliyor. Bu durumda ücretsiz Instagram hikaye indirme sitelerini kullanabilirsiniz.

4. Instagram Hikaye İndirme Sitelerini Kullanma

  • Story Saver'ın sitesine girin.
  • Kutuya hikayesini indirmek istediğiniz kullanıcının kullanıcı adını yazın.
  • Doğrulamadan sonra 24 saat içinde paylaşılan hikayeler listelenecek.
  • "Öne Çıkanlar" kısmından kullanıcının öne çıkardığı hikayelerin kapağını görebilirsiniz.
  • Bu kapakların altındaki "Show Highlights" seçeneğine basarak o arşivdeki hikayeleri görüntüleyebilirsiniz.
  • Paylaşılan tüm hikayeleri indirme butonuna tıklayarak indirebilirsiniz.

Instagram Başkasının Hikayesini Kendi Hikayende Paylaşma Sorunu

Instagram'da eğer etiketlenmenize rağmen özellikle bir kullanıcının hikayesini paylaşamıyorsanız o kullanıcıdan hesabını herkese açık yapmasını isteyin. Bunun için aşağıdaki adımları takip etmesi gerekir:

  • Instagram'ı açın.
  • Profile gidin.
  • Sağ üst köşedeki üç yatay çizgiye basın.
  • Ayarlara girin.
  • "Gizlilik" bölümüne girin.
  • "Gizli Hesap" seçeneğini kapatın.

Kişinin hesabı zaten herkese açık ise Instagram kullanıcısı aşağıdaki adımları takip etsin:

  • Instagram'a girin.
  • Profilinizi görüntüleyin.
  • Sağ üst köşedeki üç yatay çizgiye dokunup ayarlara girin.
  • "Gizlilik" bölümünden "Hikaye" seçeneğine basın.
  • "Paylaşım" bölümüne gelin.
  • "Hikayede Paylaşmaya İzin Ver" ve "Mesajlarda Paylaşmaya İzin Ver" seçeneklerini etkinleştirin.

Yukarıdaki iki yola başvurduktan sonra o kullanıcının hikayesini etiketlediği kişiler paylaşabilecek.

Instagram'da Hikayenizi Kimler Paylaşabilir?

Instagram'da hikayenizi yalnızca sizin etiketlediğiniz kişiler paylaşabilir. Hikayenizi paylaşmadan önce "Aa" butonuna tıklar ve kişinin ismini "@kullanıcı adı" şeklinde yazarsanız hemen alt kısımda önerilen kişiler çıkar. Bu kişilerin içinden etiketlemek istediğiniz kullanıcının üzerine basarsanız o kullanıcıyı etiketlemiş olursunuz.

Hikayenizde birden fazla kişiyi etiketlemek için aynı işlemi tekrarlamanız gerekir. Ne kadar kullanıcıyı etiketlemek istiyorsanız işlemi o kadar tekrarlayın fakat bunu yaptığınızda ekranda kötü bir görüntü oluşabilir. İnsanlar ile paylaşmak istediğiniz asıl içerik arka planda kalırken ekranı etiketler kaplayabilir.

Etiketlediğiniz kullanıcının eğer hikayede etiketli olarak görünmesini istemiyorsanız yazının üzerine basılı tutarak ekranın dışına sürükleyebilirsiniz. Böylece hikayede video ya da fotoğraf dışında hiçbir öge yer almaz. Bu yöntemi aynı zamanda hikayenize eklediğiniz müzik vb. çıkartmalarda da kullanabilirsiniz.

Hikayenizi paylaştığınız zaman etiketlediğiniz kişiye bir hikayede etiketlendiğine dair bildirim gider. Bu kişi eğer hikayeyi kendi hikayesinde paylaşma seçeneğine dokunursa hikaye o kişinin de hikayesinde paylaşılır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası