ertunç laçinel kimdir / TMSF kayyumu milonlarca euro ile kaçtı Son Dakika Haberler

Ertunç Laçinel Kimdir

ertunç laçinel kimdir

ESKİ CEO, BOYDAK HOLDİNG’İ ZARARA UĞRATMAMIŞ!

Boydak Holding eski CEO’su Ertunç Laçinel, holdingi yaklaşık 1 milyon bin euro zarara uğrattığı iddialarına cevap verdi. Laçinel, avukatı aracılığı ile iddiaları yalanlayarak holding ve grup şirket faaliyetlerinin devamlılığını sağlamakla kalmadığını aynı zamanda hedeflenenin üstünde bir büyümeye imza atmış başarılı bir yönetici olduğunu ifade etti.

24 Kasım tarihinde “Boydak Holding’de CEO istifa etti” başlıklı haberimizin ardından bir çok ulusal medyada da belgelerle Boydak Holding’in yaklaşık 1 milyon bin euro zarara uğratıldığı iddialarının ardından Kadıköy Noter aracılığıyla Ertunç Laçinel’in avukatı Kübra Yeliz Eroğuz tarafından açıklama yapıldı.


Konu ile ilgili eski CEO Ertunç Laçinel’in avukatı Kübra Yeliz Eroğuz şunları söyledi: “Öncelikle belirtmek gerekir ki, müvekkilim disiplinli ve özverili çalışmaları ve etkin ve istikrarlı kararları ile Boydak Holding bünyesinde göreve geldiği günden itibaren, holding ve grup şirket yönetimlerinin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devri süreci gibi zorlayıcı bir uyum döneminde, holding ve grup şirket faaliyetlerinin devamlılığını sağlamakla kalmamış aynı zamanda hedeflenenin üstünde bir büyümeye imza atmış başarılı bir yöneticidir. Tüm iş yaşamı boyunca disiplinli ve özverili çalışma şekli ve kararları kendisini hak ettiği ve bulunduğu konuma taşımıştır.


“ZARARA UĞRATMADI, KARLILIĞI ARTIRDI”


Söz konusu gerçek dışı iddia ve ithamlarla ilgili olarak; Kamuoyu tarafından da bilindiği üzere, Boydak Holding, çıkarılan KHK ile 01 Eylül tarihinde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilmiştir. Holding, 26 Eylül tarihinden bu yana da TMSF tarafından görevlendirilen yönetimler tarafından sevk ve idare edilmektedir. Bu nedenle, kamuya mal olmuş söz konusu şirkette yönetime ilişkin tüm kararlar şirket faaliyetlerinin devamlılığı ve verimliliği göz önüne alınmak suretiyle Yönetim Kurulu tarafından alınmakta ve uygulanmaktadır. Gerçeğe aykırı haberde yaratılmak istenen algının aksine, müvekkilimin holding bünyesindeki görev döneminde, yönetime ilişkin tüm kararlar Yöneyim Kurulu Başkan Vekili ve CEO sıfatıyla Ertunç Laçinel tarafından değil, şirket ve kamu menfaatleri göz önünde tutulmak suretiyle Yönetim Kurulu tümü tarafından alınmıştır. Asılsız, gerçek dışı bilgi ve belgelerle hazırlanan söz konusu haberle sadece müvekkilim değil, TMSF tarafından görevlendirilen tüm Yönetim Kurulu üyeleri hukuki dayanaktan yoksun ve gerçeklerle bağdaşmayan bir şekilde ağır iddia ve ithamla karşı karşıya bırakılmaktadır. Haberde yer alan “Ertunç Laçinel, Boydak Holding’ i 1 Milyon Euro zarara uğrattığı” yönündeki beyan hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamakta, asılsız, mesnetsiz ve haber kaynağında da belirtilmemiş olunduğundan anlaşılacağı üzere hiçbir hesaba da dayalı değildir. Müvekkil Ertunç Laçinel’ in, Boydak Holding bünyesindeki görevi döneminde, şirket faaliyetlerinin devamlılığını ve verimliliğini artırmak yönünde tüm Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte alınmış olan kararlar ve yapılan icraatlar, Holding ve bünyesindeki şirketleri zarara uğratmak bir yana karlılığı artırarak büyümeye sebep olmuştur. Bu husus yapılacak olan inceleme ve araştırmalarda da gün ışığı kadar aleni bir şekilde orta konulabilecek niteliktedir.”


Haber: Şeref Kahraman

TMSF kayyumu milonlarca euro ile kaçtı



Meclis’te FETÖ’den el konan ve kayyumun yönettiği şirketle ilgili iddiaların araştırılmasına ilişkin önerge AKP-MHP oylarıyla reddedildi. Öte yandan Erciyes Anadolu Holding adını alan şirkete atanan kayyumun başındaki Ertunç Laçinel de 20 milyon Euro ile kayıplara karıştı.


CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, eski adı Boydak Holding olan ve Erciyes Anadolu Holding adını alan şirkete atanan CEO'nun 20 milyon Euro ile kayıplara karıştığını söyledi.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, CHP'li Arık, Kayseri'de TMSF'ye devredilen, Erciyes Anadolu Holdingi Meclis'te gündeme getirdi ve şunları söyledi:

ERTUNÇ LAÇİNEL ŞİMDİ NEREDE?

“Şirketin başına yılında 5 kişiden oluşan bir kayyum heyeti atandı, kayyumun başına da ‘Ertunç Laçinel' isminde biri getirilir. Şimdi, Laçinel nerede? Kayseri'nin 20 milyon Eurosu nerede? 'de Başbakan Binali Yıldırım'a Laçinel'i sordum, yıldır yanıt bekliyorum. Ama 20 milyon Euroyla kayıp. Holding ise AKP emrinde ve onlar nereye, ne kadar para derse, oraya harcanıyor. Turkuaz medyaya milyonlarca dolar para aktarılmış ama tarafsız yayıncılık yapanlara tek kuruş yok. Holding, AKP'nin arka bahçesi gibi yönetiliyor.”

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş da “FETÖ'ye aidiyeti, iltisakı nedeniyle yönetimine el konulan şirketlere kayyum atama yetkisi TMSF'ye bırakıldı. Bugün itibarıyla TMSF'nin kayyumluk yaptığı şirket sayısı 'dir. Yaklaşık 46 bin çalışanın olduğu, aktif büyüklükleri milyar lira seviyesindeki bu şirketlerin nasıl yönetiliyor? Bu şirketlerde tüyü bitmemiş yetimin hakkı var” açıklaması yaptı.

Kayyum atanmıştı CEO’su görevden ayrıldı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yönetilen Boydak Holding'de yeni görevlendirmeler sürerken, CEO Ertunç Laçinel'in görevinden ayrıldığı ileri sürüldü. Holdingin resmi internet sitesinde de CEO mesajı ve bunun yanında Laçinel'in yönetim kurulundaki görev tanımı arasında yer alan 'CEO' ibaresinin kaldırıldığı görüldü.

Yayınlanma: - 24 Kasım Güncellenme:

Kayyum atanmıştı CEO’su görevden ayrıldı

Kayseri’de kurulu Boydak Holding’e, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, Ağustos’unda 5 kişilik kayyum atandı. Daha sonra ise Boydak Holding, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma çerçevesinde, Kayseri 2. Sulh Ceza Mahkemesi kararı ile TMSF’ye devredildi. Holding yönetiminde ise değişim sürüyor. Bir süre önce Doğuş Bektaş’ın Yönetim Kurulu Başkanı  olarak görevlendirildiği holdingde bu kez de Yönetim Kurulu Başkan Vekili  ve CEO Ertunç Laçinel’in görevinden istifa ettiği ileri sürüldü. Bu konuda henüz resmi açıklama yapılmazken holdingin resmi internet sitesinde ‘CEO mesajı’ ve yine yönetim kurulu görev dağılımında Laçinel’in görev tanımları arasında yer alan ‘CEO’ ibaresinin de bugün kaldırıldığı görüldü. Dün resmi internet sitesinde Ertunç Laçinel’in görevi, Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO olarak yer alıyordu.

Boydak Holding CEO'su: En başarılı bizizİlginizi ÇekebilirBoydak Holding CEO'su: En başarılı biziz

AKP’Lİ VEKİL: BAŞBAKAN’A ANLATTIM…

AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner de bir süre önce televizyon programında Boydak Holding’de TMSF tarafından CEO olarak görevlendirilen Ertunç Laçinel’i Başbakan Binali Yıldırım’a şikâyet ettiğini ve görevden alınmasını istediğini söylemişti. Milletvekili Metiner, katıldığı bir televizyon programında, ”Atanan CEO’lar kral gibi hareket edemez. Onların görevleri, ekonomik bir biçimde şirketlerin zarar uğratılmadan idaresini sağlamak. Kayseri’den Boydak Holding’den kulağıma kötü şeyler geldi. Bu durumu da Başbakanımıza anlattım. Gereğinin yapılmasını istedim” ifadelerini kullanmıştı. DHA

Boydak'ların yargılandığı FETÖ davası tanık ifadeleriyle başladıİlginizi ÇekebilirBoydak'ların yargılandığı FETÖ davası tanık ifadeleriyle başladı

AKPBaşbakanBinali YıldırımCEOEkonomiFETÖinternetistanbulistifaKayserikayyumMehmet MetinersigortaTasarruf Mevduatı Sigorta FonuTerörterör örgütüTMSF

TMSF'ye devredilen BOYDAK'ta deprem! 20 milyon Euro'luk yolsuzluk genel müdür Ertunç Laçinel'in başını yedi

Kayseri Yerel Haber sitesinin haberine göre, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca 15 Temmuz ’da gerçekleştirilen hain darbe girişiminin ardından OHAL şartlarında çıkartılan Kanun Hükmündeki Kararname ile el konulup TMSF’ye devredilen Kayseri merkezli Boydak Holding de milyonluk soygun yapıldığı öğrenildi. Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Ertunç Laçinel’in göreve geldikten sonra Almanya’nın Düsseldorf şehrinde bulunan Boydak Holding’e ait bir depoyu Slovakya ülkesine taşıma kararı aldığı, yaptığı bu değişiklikle Boydak Holding’i yaklaşık 1 milyon bin AVRO zarara uğratarak zimmetine para geçirdiği iddia edildi.

boydak-seo

İŞTE CEO ERTUNÇ LAÇİNEL’İN BÜYÜK VURGUN ÖYKÜSÜ

Slovakya Devleti’ne ait “Bratıslava Bölge Mahkemesi’nin İş Kaydı” (Ticaret Sicil Gazetesi) belgelerine göre Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Ertunç Laçinel, Slovakya da oğlu Tuncay Efe Laçinel’in isimlerinin baş harflerinden oluşan 26 Mart tarihinde 47 kimlik numaralı TEFELA isimli 4 ortaklı bir şirket kurar ve kendisini de bu şirketin Yönetim Kurulu Başkanı yapar. Söz konusu bu TEFELA isimli şirkete de daha önceden tanıştığı Lukáš Zvala isimli Slovakya’lı bir avukatı yönetim kurulunda görevlendirir. Ancak bu Lukáš Zvala isimli Slovakya’lı avukatın Slovakya’nın Bratislava şehrinde kendisine ait INTUON s. r. o. isimli bir başka şirketi daha vardır.

seo1

seo2

seo3

seo4

ALMANYA’DAKİ DEPO NEDEN KAPATILDI, SLOVAKYA’YA NEDEN TAŞINDI?

Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Ertunç Laçinel TMSF tarafından Boydak Holding’e görevlendirildikten kısa süre sonra, Almanya’nın Düsseldorf şehrinde bulunan Boydak Holding’e ait bir depoyu apar topar Slovakya ülkesine taşıma kararı alır.

seo5

NEDEN DOĞRUDAN KİRALAMA YAPILMADI?

Alınan karar doğrultusunda önce Slovakya’nın Bratıslava şehrinde bir depo ve üretim tesisi bulunur. Bulunan bu bina da 10 yıllığına sözleşme yapılarak kiralanır ancak, söz konusu kiralama ne hikmetse doğrudan Boydak Holding üzerinden değil, Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Ertunç Laçinel’in Slovakya da Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptığı TEFELA şirketinde Yönetim Kurulu Üyesi olan Lukáš Zvala isimli Slovakya’lı Avukat’a ait INTUON s. r. o. isimli şirket üzerinden Prologis isimli bir başka firmadan yapılır. Vurgunun diğer yönetim kurulu üyeleri by-pass edilerek gerçekleştirildiği belirtildi.

TOPLAM ZARAR 20 MİLYON EURO'YU BULUYOR

Hal böyle olunca, Prologis şirketinden doğrudan kiralama yapmayan Boydak Holding’in yaklaşık 1 milyon bin EURO zarara uğratıldığı, söz konusu paranın ise Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Ertunç Laçinel ile Lukáš Zvala isimli Slovakya’lı Avukat arasında pay edildiği iddia edildi. Toplam zararın ise 20 milyon Euro'yu bulduğu ifade edildi.

SLOVAKYA VATANDAŞLIĞI ÇIKTI

Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Ertunç Laçinel’in daha önce Ulusoy isimli bir başka şirkette Lojistik Uzmanı olarak çalıştığı ve Slovakya vatandaşlığının da bulunduğu öğrenildi.

İŞTE BOYDAK HOLDİNG’E AİT ŞİRKETLERİN İSİMLERİ

Yaklaşık 12 bin çalışanı olan yıllık cirosu milyon dolarları bulan Boydak Holding’e ait şirketlerin isimleri ise şöyle: İstikbal, Bellona, Mondi, Adakar, Alfa, Anadolu Dörtler, Bepaş, Bizim Menkul Değerler A.Ş, Boyçelik, Boydak Dış Ticaret, Boydak Enerji, Boydak Havacılık, Boypaş, Boyser, Boytaş, Boyteks, Boytrans, Deco, Doğa, Forum Sünger, İspaş, Merkez Çelik, Optimal, Serko, Sunset, Orpaş, Mozaıc, İstikbal Halı, Mondi Halı, Bellona Halı, Beta, Muradiye Elektrik Üretim AŞ, Hes Kablo.

Beğendim0Muhteşem0Haha0İnanılmaz0Üzgün0Kızgın0

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir