samsung tan samsung a rehber aktarma / Verileri (Fotoğraflar/Videolar/Uygulama Verileri) LG'den Samsung'a Aktarın

Samsung Tan Samsung A Rehber Aktarma

samsung tan samsung a rehber aktarma

Yeni telefon alındığında en büyük dertlerden biri de, yeni cihaza tamamen taşınıp, eksiksiz kullanmaya başlayabilmek oluyor.

İş yarım yamalak olursa, ‘abi pardon, valla numaranı silmedim, yeni telefon aldım da, işte numaralar eskisinde kaldı,’ tarzı konuşmalar da kaçınılmaz olacak.

Hatta dar bir zamanda bulunamayan bir numara ya da içinde lazım bir bilgi olan sms bile insanın canını sıkmaya yetebiliyor, bunu bir çok insan tecrübe etmiştir.

Bugünkü yazacağım konu da işte bunu engellemekle ilgili. Eski cihazınız Samsung’dan Xiaomi’ye veri transferi nasıl yapılır? Kablosuz olarak bilgiler yeni telefona nasıl aktarılır, Samsung’dan Xiaomi transfer işlemi nasıl kolayca halledilir?

Google Haberler   Abone Ol

Dosyaları Samsung’tan Xiaomi Mi / Redmi Note’a Mi Mover ile nasıl aktarabilirim?

  • Mi Mover’ı Samsung ve Xiaomi telefona indirin.
  • Uygulamayı her iki cihaza da kurun ve çalıştırın.
  • Samsung telefonunuzda “Ben bir göndericiyim” seçeneğine dokunun. Ve Xiaomi cihazında “Ben bir alıcıyım” a dokunun.
  • Alıcı cihazı, Samsung’un penceresinde görünen QR kodunu taramak için kullanın.
  • Xiaomi telefona taşımak istediğiniz veri türlerini seçin.
  • Seçimden sonra, başlamak için “Gönder” e dokunun.
  • Tamamlandığında, “Bitir” üzerine dokunun. Ve gerekli tüm verileriniz taşınmış olacaktır.

3. Verileri Bluetooth aracılığıyla Samsung’tan Xiaomi’ye taşıma

Bluetooth ile telefondan telefona veri aktarma https://huglero.com

Diğer yöntemler işe yaramadıysa, elbette geleneksel yöntemlerden de yararlanabilirsiniz. Bluetooth ile veri gönderimi üstteki uygulamalara göre oldukça yavaş olacaktır. Ancak amacınız sadece rehberdeki kişilerinizi göndermekse bunu hızlı bir şekilde yapabilir.

  1. Samsung telefonunuzun kilidini açın ve “Kişiler” penceresine gidin. “Ayarlar” seçeneğinde “Kişileri İçe / Dışa Aktar” ı seçin. Ardından, “Kişileri Paylaş” seçeneğini seçin.
  2. Bluetooth simgesini seçin ve “Açık” konuma getirin. Xiaomi telefonunuzda, diğer cihazlara görünürlüğünü açmak için Bluetooth seçeneğini etkinleştirmelisiniz. Aktarıma başlamak için Samsung’da Xiaomi’yi tanımlayın. Samsung telefonunuzda Xiaomi’yi seçin ve cihazları eşleştirin.
  3. Samsung telefonundan kişileri seçin ve veri aktarımını başlatmak için “Gönder” düğmesine tıklayın. Ancak uygun şekilde eşleştirmeden sonra bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Aktarılan veriler, Xiaomi’deki Bluetooth depolama klasöründe saklanacaktır. Samsung’dan Xiaomi’ye taşınan verileri görüntülemek için klasöre dokunun.

Note: Bluetooth yakın mesafede çalışır, iki cihazın aktarım işlemi boyunca yakınlarda tutulduğundan emin olun. İki cihaz arasında belirli bir mesafeden sonra sinyal kaybolur. Diğer odadan yapmaya uğraşmayın.

4. Verileri Samsung’dan Xioami’ye E-postayla gönderme

Mail ile telefondan veri akarma https://huglero.com
  1. İşlem, yukarıda tartışılan Bluetooth’a benziyor, ancak bir kaç küçük değişiklikle. Bluetooth yerine, simge “E-posta” simgesini seçiyoruz. Gönderilecek email’e ekli bilgilerinizin bulunduğu email gönderme penceresine götürür. E-posta adresinizi girin ve “Gönder” düğmesine dokunun.
  2. Postanızı yeni cihazda açın ve Samsung cihazınızdan aktarılan verileri kaydedin.

Sonuç

Samsung’dan Xiaomi’ye veri transferi için kullanabileceğiniz kablolu ve kablosuz bir çok çözümden en pratik olanlarını sizlerle paylaşmak istedim. Umarım işinize yarar ve memnun kalırsınız.

Google Haberler 

Eski Telefondaki Bilgileri Yeni Telefona Aktarma Nasıl Yapılır?

 

Yeni bir telefon alındığında eski telefondaki tüm bilgilerin yeni telefona geçmesini isteyenler çoğunluktadır. Telefon değiştirildiğinde eski telefonda kayıtlı olan bilgilerin aktarılması, verilerin devamlılığı bakımından önemli. Yeni bir telefon alan pek çok kişi de eski telefondaki bilgileri yeni telefona nasıl aktarabilirim, araştırması yapıyor.

 

Telefonlar arasında veri aktarımı yapmak önceden uzun saatler süren bir işlemdi. Günümüz teknolojisinde pratik şekilde veri aktarma işlemi gerçekleşiyor. Aynı zamanda artık Android ve iOS işletim sistemleri arasında da veri aktarımı mümkün oluyor. Bu işlem için farklı aktarma programları da tercih ediliyor. Uygulamalar sayesinde tek seferde eski telefondan fotoğraf, rehber, video gibi bilgilerin aktarımı gerçekleşiyor. Telefon aktarma işlemlerinde izleyebileceğiniz yolları detaylı bir şekilde açıkladığımız yazımızı okuyarak farkı alanlarda bilgi sahibi olabilirsiniz. Araştırma sonunda hangi işletim sistemi için hangi yolları kullanabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Eski telefonu yeni telefona aktarma işlemleri sırasında farklı yöntemler kullanabilirsiniz.

 

Telefon Aktarma Nedir?

 

Telefon aktarma, oldukça geniş bir kavram olarak tanımlanıyor. Bu kavram, telefon hafızasında yer alan tüm bilgileri kapsıyor. Örneğin, uygulamalar, fotoğraflar, kişiler, videolar ve oyunlar gibi pek çok bilgi, telefon hafızasında yer alıyor. Bunların hepsi, telefon aktarma denildiğinde akla gelen şeylerdir. Telefon aktarma işlemlerindeki amaç, yeni telefon alan kullanıcının eski telefonundaki bilgileri sağlıklı bir şekilde yeni telefona aktarmasıdır. Bu sayede her telefon değişiminde rehberi yeniden kaydetmek ve gerekli uygulamaları yeniden yüklemek zorunda kalmazsınız. Eski telefondan yeni telefon aktarma işlemleri gelişen teknoloji ile kısa sürede pratik bir şekilde gerçekleşiyor. Bu sayede yeni telefon kurma işlemlerine saatler harcanmasına gerek kalmıyor.

 

Telefon Aktarma Nasıl Yapılır?

 

Telefon aktarma işlemlerinde kullanılabilecek farklı yöntemler bulunuyor. Bunlar, kullanılan telefona ve yeni alınan telefon işletim sistemine göre değişiklik gösteriyor. Yeni telefona eski telefonu aktarma işlemlerinde şu yöntemleri kullanabilirsiniz;

  1. Aktarma yöntemlerinin başında işletim sisteminin kendine ait bulut uygulaması geliyor. Bu sistem üzerinden işletim sisteminde yer alan veriler yedekleniyor. Bulut sistemi yeni telefonda kullanıcı şifresi ile açıldığında otomatik olarak eski telefondaki veriler yeni telefona aktarılıyor.
  2. Son dönemlerde popüler olan telefon aktarma programlarını da kullanabilirsiniz. Bu programlar da aslında yine bulut sistemi gibi çalışıyor. Programa tüm veriler yükleniyor ve yeni telefondan giriş yapıldığında veri aktarımı gerçekleşiyor.

Android Başka Telefona Aktarma İşlemleri

 

Android işletim sistemi üzerinden yeni telefona aktarma işlemi yapmak için Google hesabınızda yedekleme yapabilirsiniz. Android aktarma işlemi için şu yolları izleyebilirsiniz;

  1. İlk olarak uygulama ekranına gidin.
  2. Ana ekran üzerinden ‘Ayarlar menüsünü seçin ve ‘Yedekle ve sıfırla’ yazısına dokunun.
  3. Yedekle ve sıfırla menüsü açıldığında tüm Android telefonlarda ‘Google Hesabı ile yedekle’ seçeneği çıkacaktır. Bunun yanı sıra bazı Android işletim sistemli cihazlarda farklı seçenekler de sunuluyor. Örneğin Samsung hesap üzerinden de yedekleme yapabilirsiniz. Bu seçeneklerden birini seçerek ilerleyebilirsiniz.
  4. Google hesap üzerinden ilerlediğinizde e-posta hesabı üzerinden yedekleme işlemi yapılmış olacaktır. Sonrasında yeni telefonu başlattığınızda yedekleme işlemini aktarabilirsiniz. Yeni telefon kurulum işlemi sırasında telefon otomatik olarak yedeklenenleri yükleme sorusu soracaktır. Yedek aldığınız hesabın kullanıcı adı ve şifresini kullanarak verilere erişim sağlayabilirsiniz. Sorulan soruya evet yanıtı verildiğinde otomatik olarak veri aktarma işlemi başlayacaktır. Eski telefondan yeni telefona veri aktarma işlemlerinde Google hesap bilgilerinden yardım alabilirsiniz.

 

iOS Telefon Aktarma İşlemleri

 

İPhone kullanıcıları yeni telefona veri aktarma işlemlerinde iCloud sisteminden yardım alıyor. Bu sistem, eski bir iPhone cihazdan yeni bir iPhone cihaza geçiş yaparken kullanılıyor. İCloud sistemi üzerinden veri aktarımı için şu yolları izleyebilirsiniz;

  1. İlk olarak ana ekrandan ‘ayarlar’ menüsüne girin.
  2. Burada en üstte yer alan Apple kimliği kısmına giriş yapın.
  3. Açılan menü içerisinde bulunan iCloud seçeneğine tıklayın.
  4. İCloud ekranı açıldığında mevcut olan yedekleme detayları görünecektir. Bu ekran üzerinden yedekleme yapmasını istediğiniz uygulamalar üzerinden seçim yapabilirsiniz. Aynı zamanda yedekleme yapmasını istemediğiniz uygulamaları bu alandan kaldırabilirsiniz.
  5. Menü alt kısmında yer alan ‘iCloud Yedekleme’ seçeneğine tıklayarak telefonun son durumunun güncellenmesini sağlayabilirsiniz.
  6. Sonrasında yeni aldığınız iPhone cihaz üzerinden kurulum aşamalarında yedekleme alanına geldiğinizde iCloud hesabınıza kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapabilirsiniz. Bu sayede yeni telefona dosya, uygulama ve rehber gibi alanlarda aktarma işlemi sağlayabilirsiniz.

Eski telefondan yeni telefona fotoğraf aktarma işlemleri için de yine aynı yol izlenmektedir. Telefonda kullanılan Google hesap ya da iCloud hesap üzerinden yedekleme yapılmaktadır. Yedekleme alanında fotoğraflar uygulamasını seçerek tüm fotoğrafların yeni telefona aktarılmasını sağlayabilirsiniz.

 

Sürekli olarak kullanılan uygulamaları da yine telefon değişimlerinde aktarabilirsiniz. Bunun için yedekleme hesaplarından yardım alabilirsiniz. Eski telefondaki uygulamaları yeni telefona aktarma işlemleri sayesinde telefon değiştirirken tüm uygulamaları yeniden yüklemek gerekmiyor.

Telefon değiştirme sırasında en sık akla gelen sorulardan biri rehber aktarma işlemi oluyor. Rehberdeki numaraların yeni telefona aktarılması hemen herkes için önemli bir unsur olarak kabul ediliyor. Eski telefondaki numaraları yeni telefona aktarma işlemlerinde telefon yedekleme hesapları ya da aktarma programları kullanılıyor.

 

Telefon Aktarma Programları

 

Yeni telefona eski telefondan veri aktarma işlemlerinde farklı programlar da kullanılıyor. Bunlar, telefon modeline ve işletim sistemine göre değişiklik gösteriyor.

  • Samsung ve birçok akıllı telefonda veri aktarma işlemlerinde kullanılan Smart Switch isimli program ver oluyor. Bu program, telefon içerisindeki tüm belge ve uygulamaları yedekliyor. Veri aktarımı yapılması için yeri telefonda da bu uygulamanın bulunması gerekiyor. Her iki telefonda da uygulamanın bulunması halinde Wifi üzerinden ya da USB kablo bağlantısı ile veri aktarma işlemi gerçekleşiyor. Bu aktarma sisteminde gerekli olan tek şey yeni telefon kapasitesinin eski telefondaki uygulamaları alabilecek yeterliliğe sahip olması olarak belirtiliyor.
  • Hem iOS hem de Android işletim sistemli cihazlarda kullanım imkânı sunan bir diğer uygulama ise Phone Clone oluyor. Bu uygulama her iki telefona da indirildiğinde yedeklenen verilerin aktarılması mümkün hale geliyor. Eski telefonda yedek alma işlemi yapıldıktan sonra aynı kullanıcı adı ve şifre ile yeni telefonda giriş yapılıyor. Böylece telefona veri aktarma işlemi başlatılıyor. Aktarma işlemi için Wifi bağlantısı kullanılıyor.
  • Yeni telefona eski telefondan aktarma yapmak için işletim sistemi üzerinden bulut sistemini kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra telefonun özel aktarma uygulamalarından yararlanabilirsiniz. Telefondan telefona aktarma yapma işlemlerinde dikkat edilmesi gereken en önemli hususların başında yedekleme yapma geliyor. Telefon üzerinden yedeklemelerin doğru yapılması işin temelini oluşturuyor. Yedekleme yapma işleminde tercih edilen sistem üzerinde kullanılan hesap şifresinin unutulmaması tavsiye ediliyor. Şifreli hesaplara giriş yapmak zorlaşıyor. Bu nedenle telefonlar arası aktarma yapma işi de uzun saatler alabiliyor. Bu gibi durumların yaşanmaması için kullanılan şifrelerin not edilmesi gerekiyor.
  • Telefonlar arası veri aktarımı yapmadan önce yeni alınan telefonun depolama kapasitesinin kontrol edilmesi gerekiyor. Yeni telefonun kapasitesi kadar bir yükleme yapılabiliyor. Bu nedenle yükleme yapılacak şeylerin ilk olarak önem sırasına göre listelenmesi tavsiye ediliyor. Telefon yedekleme işlemleri için kullanılabilecek birden fazla yöntem bulunuyor.

Yukarıdaki bilgileri dikkate alarak eski telefonunuzu yeni telefonunuza aktarabilirsiniz. Böylece pratik bir yöntemle verilerin sürekliliği sağlayabilirsiniz.

 

Eski telefonunuzdaki bilgileri yeni telefonunuza aktarırken aynı zamanda Vodafone’un avantajlı dünyasına adım atmak istiyorsanız size en yakın Vodafone mağazasını ziyaret edebilir ya da Vodafone online kanalları üzerinden başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Birbirinden avantajlı faturalı hat tarifeleri ya da faturasız hat paketleri arasından kendinize en uygun olanı seçerek kısa süre içerisinde Vodafone’lu olabilirsiniz. Üstelik Vodafone online kanalları aracılığı ile faturalı ya da faturasız hat başvurusu yapmak hem kolay hem de çok hızlı.

 Abone Ol

Daha Fazla Göster

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası