kurdeşen için bitkisel çözüm / Kurdeşene ne iyi gelir? Evde bitkisel çözüm Saraçoğlu - Sağlık Haberleri

Kurdeşen Için Bitkisel Çözüm

kurdeşen için bitkisel çözüm

Kurdeşene ne iyi gelir, nasıl geçer? Kurdeşene sirke iyi gelir mi, bitkisel çözümler nelerdir?

Günlük hayatta çe&#;itli rahats&#;zl&#;klara sebep olan kurde&#;en bir di&#;er ismiyle ürtiker olarak adland&#;r&#;l&#;r. Ayr&#;ca ka&#;&#;nt&#;dan depresyona kadar ciddi fiziksel ve ruhsal hastal&#;klar&#;n olu&#;mas&#;na neden olabilir. Ka&#;&#;nt&#; ve vücutta beliren k&#;zar&#;kl&#;klar bünyeden bünyeye göre de&#;i&#;iklik gösterir. K&#;zar&#;kl&#;klar birkaç milimetreden birkaç santimetreye kadar ula&#;abilece&#;i gibi yay&#;l&#;p birle&#;me özelliklerine de sahiptir. K&#;zar&#;k lekeler, 24 saat içerisinde belirip kaybolabilece&#;i gibi alt&#; hafta ve daha uzun süre zarf&#;nda, aylar ve y&#;llar boyunca tekrar tekrar nüksedebilir. Bu duruma kronik ürtiker denir. Bu tür hastal&#;klar&#; geçirmek amac&#;yla kurde&#;en hastal&#;&#;&#;na ne iyi geldi&#;i ve nas&#;l geçece&#;i sorular&#; kafalarda belirir.

Kurde&#;ene ne iyi gelir?

Kurde&#;en, günümüzde insanlar aras&#;nda oldukça s&#;k&#;nt&#;lara sebep olabilecek hastal&#;k türüdür. Bu durumda ürtikeri çözmek amac&#;yla “Ürtikere ne iyi gelir?" ve "Kurde&#;en ka&#;&#;nt&#;s&#;na ne iyi gelir?” gibi sorular&#;n çözümü s&#;k s&#;k ara&#;t&#;r&#;l&#;r. Bu durumda yap&#;lacak önlemlerden birisi ilk olarak bünyenin neye hassas oldu&#;unu bulmakt&#;r. Bu süreçte alerjik reaksiyonu tetikleyecek ürünler kullan&#;lmamal&#;d&#;r. Sebep ortadan kalkt&#;&#;&#;nda ise ürtikerin de yava&#; yava&#; geçebilme ihtimali vard&#;r. H&#;zl&#; olarak kurde&#;ene kesin çözüme ula&#;mak istenirse ise baz&#; çe&#;itli bitkisel ve do&#;al yöntemler bulunur:

  • So&#;uk, ürtikere oldukça faydal&#;d&#;r. Özellikle so&#;uk du&#; almak, bölgeye k&#;zar&#;kl&#;klar&#; yaymamak &#;art&#;yla so&#;uk kompres uygulamak kurde&#;ene çözüm olarak uygulanabilir.
  • Maydanoz, zencefil, greyfurt , domuz otu, papatya, so&#;an, zerdeçal, elma sirkesi, incir, süpürge tohumu, karbonat gibi bitkisel kaynaklar da kurde&#;en evde tedavisi olabilecek yöntemler aras&#;nda bulunur.
  • Aloe vera, kurde&#;ene iyi gelen ve vücudu rahatlatan bitkisel çözümlerin ba&#;&#;nda gelir. Aloe veran&#;n içerisinde bulunan kat&#;ms&#; s&#;v&#; sayesinde kurde&#;en dinebilir. Herhangi bir alerji durumunda ise uzmana ba&#;vurulmas&#; gerekir.
  • Yulaf ezmesi banyosu, ciltte bulunan ka&#;&#;nt&#; ve rahats&#;zl&#;klar bak&#;m&#;ndan rahatlat&#;c&#; etkiye sahiptir. Bir miktar yulaf&#; al&#;p tülbent ya da çorap içerisine koyulup ve yulaflar&#;n dökülmemesi için a&#;z&#;n&#; bir lastikle kapatarak yulaf banyosu yapabilirsiniz. Küveti de &#;l&#;k suyla doldurup içerisine yulaf ezmesini de koyuldu&#;unda içerisinde biraz durulmas&#; gerekir.
  • So&#;an, kurde&#;ene iyi gelen yiyecekler aras&#;nda yer al&#;r. Özellikle yak&#;c&#; etkisi bilinen so&#;an&#;n bu etkisini de göz önünde bulundurarak kullanmak gerekir. Herhangi bir alerji durumunda mutlaka uzmana ba&#;vurulmal&#;d&#;r.

Tüm bu çözüm önerilerinin yan&#;nda Zerdeçal, Elma sirkesi, &#;ncir ve Süpürge tohumunun da kurde&#;ene iyi geldi&#;i bilinir. Tüm bu bitkisel ve do&#;al yöntemler sayesinde kurde&#;en ka&#;&#;nt&#;s&#; dinebilir. &#;iddetli ve sebepli kurde&#;en ka&#;&#;nt&#;lar&#;nda ise uzman yard&#;m&#; al&#;nmal&#;d&#;r. Uzman yard&#;m&#; e&#;li&#;inde ka&#;&#;nt&#; ve rahats&#;zl&#;k problemleri geçirilmeye çal&#;&#;&#;lmal&#;d&#;r.

Kurde&#;en nas&#;l geçer?

Kurde&#;en hastal&#;&#;&#;, birçok sebepten meydana gelebilir. Kimi zaman alerjik mekanizmalar yolu ile, baz&#; iltihaba sebep olacak enfeksiyonlar sebebiyle veya sonras&#;nda, so&#;uk, s&#;cak, bas&#;nç ve efor gibi fiziksel etkiler sebebiyle de kurde&#;en olu&#;umu tetiklenebilir. Böylece “Kurde&#;en hastas&#; ne yemeli?", "Kurde&#;ene ne iyi gelir bitkisel çözümü bulunur mu?” sorular&#; ak&#;llarda yer edinir. Bu durumda ki&#;inin kulland&#;&#;&#; ve tüketti&#;i yemekler, içecekler, tatl&#; ve tuzlu at&#;&#;t&#;rmal&#;klar son derece etkilidir. Ayr&#;ca kurde&#;enin nas&#;l geçece&#;i ka&#;&#;nt&#; ve rahats&#;zl&#;&#;&#;n seviyesine göre de de&#;i&#;iklik gösterir. Kurde&#;en ka&#;&#;nt&#;s&#; &#;iddetli ve dayan&#;lmaz bir halde ise kurde&#;en bitkisel çözüm yöntemlerini denemekten ziyade mutlaka uzman kontrolü e&#;li&#;inde çözüm aranmal&#;d&#;r. E&#;er ka&#;&#;nt&#; ve rahats&#;zl&#;k normal veya az bir seviyede ise belirtmi&#; olunan kurde&#;en do&#;al tedavi yöntemlerine ba&#;vurulabilir ve uygulanabilir.

Kurde&#;ene sirke iyi gelir mi?

Halk aras&#;nda “Ürtiker ka&#;&#;nt&#;s&#;na ne iyi gelir?” sorusuna çe&#;itli bilinen yan&#;tlar verir. Sirke ise kurde&#;ene kesin çözüm olarak kullan&#;labilir ancak bu kullan&#;mdan önce mutlaka doktora dan&#;&#;&#;lmas&#; önerilir. Kurde&#;ene bitkisel çözüm yöntemlerinden biri de elma sirkesidir. Kurde&#;en bitkisel tedavi uygulamalar&#;ndan birisi olan elma sirkesi, ciltte bulunan enflamasyonu azalt&#;r. Ayr&#;ca kurde&#;enin yaratt&#;&#;&#; rahats&#;z edici ka&#;&#;nt&#;y&#; dindirmeye yard&#;mc&#; olur. Kronik ürtiker kesin çözüm olarak ise kurde&#;en do&#;al tedavi yöntemleri yerine bir uzman yard&#;m&#; al&#;nmas&#; gerekir.


ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

 Son Güncelleme:

Kurdeşen neden olur, nasıl ge&#;er, bulaşıcı mı? Kurdeşene iyi gelen kesin &#;&#;z&#;m bitkisel tedavi y&#;ntemleri

Ürtiker, halk arasında kurdeşen olarak bilinen bir cilt hastalığıdır. Bu hastalık, yüz bölgesi de dahil olmak üzere vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkabilmektedir. Vücuttaki bu döküntüler ağrıya yol açmanın yanı sıra kişiyi görüntü olarak da rahatsız etmektedir. Bu döküntüler genellikle 24 saatten daha kısa sürer. Kaybolur ve tekrar vücudun başka yerinde ortaya çıkar. Peki, kurdeşen neden olur, nasıl geçer? Kurdeşen bulaşıcı mıdır? Kurdeşene iyi gelen kesin çözüm bitkisel tedavi yöntemlerini sizin için derledik.

Kurdeşen ya da bilimsel adıyla Ürtiker; deride kabarıklık, kızarıklık, yoğun kaşıntı ve döküntülerle kendini belli etmektedir. Bazen göz çevresi, ağız, dudaklar ve genital bölgelerde anjioödem olarak adlandırılan şişlikler de ürtiker, en fazla bir gün içerisinde kendiliğinden yok olur.

Kurdeşen Neden Olur?

Halk arasında bilinen adıyla kurdeşen, vücudun çeşitli sebeplerle cilt altında bazı diğer kimyasalları üretmesi sonucunda ortaya çıkar. Üretilen bu maddeler deri altında sıvı birikimine yol açarak kabartıları oluşturur. Reaksiyonun şiddeti kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Ürtiker sıklıkla alerjik bir reaksiyon olarak bilinmesine rağmen aslında alerji ürtikerin sık bir sebebi değildir. Genelde kesin sebebi bilinmese de enfeksiyonlar, ilaçlar ve nadiren de yiyecekler tetikleyici olabilir. bunun yanında; böcek sokması, krem, parfüm, temizlik maddesi gibi bazı kimyasallar, yoğun egzersizler, gözyaşı, ter gibi sıvılarla temas, güneş ışınları ve bağırsak parazitleri de kurdeşene neden olabilir.

Kurdeşen Bulaşıcı Mıdır?

Kurdeşen, vücut bir alerjene tepki gösterdiğinde ve cilt yüzeyinin altından histamin ve diğer kimyasal maddeleri saldığında ortaya çıkar. Bu sıvı ciltte birikir ve döküntüye neden olur. Kurdeşen yaygın görülen bir hastalıktır ancak bulaşıcı değildir.

Kurdeşen Nasıl Geçer?

Kurdeşenin geçirilebilmesi için öncelikle buna sebep olan faktörlerin araştırılması gerekmektedir. Buna göre; kurdeşen tetikleyici ilaçlar ve gıdalar, bazı enfeksiyonlar, çevresel faktörler ve iç hastalıklar kurdeşen oluşumunu tetiklemektedir.

Ürtikere neden olan faktör, ilaç ya da gıda ise kişinin ilk olarak bundan uzak durması gerekmektedir. Antibiyotikler, kas gevşeticiler, kan sulandırıcı ilaçlar ve doğum kontrol hapları ürtikere neden olabilecek bazı ilaçlardır. Kabuklu deniz ürünleri, yumurta, meyve çatları, fındık gibi kuruyemişler ve katkı maddelerinin tüketimi de kurdeşen oluşumunu tetiklemektedir.

Kurdeşene Ne İyi Gelir?

Kurdeşen, ağrı ve kaşıntı ile kişinin hayatını olumsuz yönde etkileyen bir hastalıktır. Evde hazırlanabilecek bazı karışımlar ile bu semptomların hafifletilebileceği yönünde yorumlar bulunmaktadır. Bu tavsiyelerin kesin bir çözüm olup olmadığı ise henüz kanıtlanmamıştır. Buna göre; soğuk kompres, ananas, papatya çiçeği kürü ve gelincik çiçeği kürü kurdeşen sıkıntısı için verilen tavsiyeler arasındadır.

Temiz bir beze sarılarak uygulanan soğuk kompres, kabarcıkların yarattığı kaşıntıyı gidermeye yardımcı olmaktadır. Ancak uygulama esnasında su soğukluğunun aşırı yüksek olması durumunda tam tersi etki ile karşılaşılabilmektedir. İnce bir peçeteye sarılan ananas dilimi de kurdeşen kabarcığının biraz olsun giderilmesine yardımcı olmaktadır. Papatya ve gelincik çiçeği kürlerinin tarifi ise aşağıda verilmiştir.

Papatya Çiçeği Kürü:

Kür için; 3 yemek kaşığı kadar papatya, 1 su bardağı limon suyu ve 1 litre su gerekmektedir. Tüm malzemeler karıştırılarak kaynatılınca kullanıma hazır hale gelmektedir. Papatya çiçeği kürü içilerek değil yıkanma suyuna ilave edilerek etkisini göstermektedir. Bu sebeple kaynayan kür, süzgeçten geçirildikten sonra banyo suyuna ilave edilmelidir. Bu kür sayesinde hastanın kaşıntı şikâyeti büyük bir ölçüde azalmaktadır.

Gelincik Çiçeği Kürü:

Gelincik kürü hazırlamak için gerekli malzemeler; 2 yemek kaşığı gelincik çiçeği, 1 tutam şahtere, 1 su bardağı peynir suyu ve 1 litre sudur. Bütün malzemeler bir çaydanlıkta 10 dakika kaynatıldıktan sonra, kür hazır hale gelmektedir. Peynir suyu, kaynama işlemi bittikten sonra karışıma ilave edilmektedir ve bu kür içerek tüketilmektedir.

NOT: Bu içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır, kesin tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Kurdeşenin Belirtileri Nelerdir?

Kurdeşen sebebiyle kişide görülen diğer belirtiler ise aşağıda belirtildiği gibidir:

 - Vücudun her yerinde kırmızı ya da ten rengi kabarcık çıkması

 - Dudak ve göz kapağının şişmesi

 - Kaşınma hissi

 - Döküntü

Kurdeşen Tedavisi

Kurdeşen tanısı; kan sayımı, sedimantasyon ve deri biyopsisi gibi bazı test sonuçlarına göre koyulmaktadır. Bu testlerle birlikte hastalığın derecesini irdelemek için de ürtiker skoru belirlenmektedir. Ürtiker skoru, vücuttaki kabarcıkların sayı ve büyüklüğüne bağlı olarak belirlenmektedir. Test sonucu ve hastalık skoruna göre de yetişkin ve çocuklar için tedavi aşamasına geçilmektedir.

Yetişkinlerde Kurdeşen Tedavisi; cetirizine, fexofenadine ve ebastine benzeri sedasyon göstermeyen ilaçlarla başlamaktadır. Bir aylık düzenli kullanımda hastanın şikayetleri giderilemezse de ilaç dozu 2 veya 4 katına kadar artırılmaktadır. Doz yükseltimi de işe yaramazsa enjeksiyon tedavisine başvurulmaktadır. Gebelikte oluşan kurdeşenin tedavisi de bebeği ya da anneyi etkilemeyecek ilaçlar ile yapılmaktadır. Bazı durumlarda hastanın ağrısını azaltmak için deri üzerine sürülebilecek kremler de önerilmektedir.

False

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası