meksika çalışma vizesi / Meksika Çalışma İzni Vizesi - Meksika Konsolosluğu

Meksika Çalışma Vizesi

meksika çalışma vizesi

Meksika Ticari Vize

Meksika Konsolosluğu ve Meksika Ticari Vize Başvuru Evrakları Hakkında

Meksika Elektronik Vize Onay Sistemine Başvuru

Meksika Konsolosluğu'na Meksika vize işlemleri için başvurular, online formun doldurulması ile işleme alınmaktadır. Meksika vizesi online başvuru formunun doldurulması sırasında dikkat edilmesi gereken; pasaport/ kimlik kartı bilgileri, havayolu seyahat bilgileri ve diğer kişisel bilgiler ile ilgili bölümlerde yer alan soruların doğru ve eksiksiz bir şekilde yanıtlanmasıdır. Eksiksiz, doğru ve birbirini destekleyen bilgilerin beyan edilmesi Meksika vize başvurusunun olumlu sonuçlanmasını ve 30 gün geçerliliği olan tek girişli vizenin onayını sağlayacaktır.

Sistemden Meksika vize başvurusuna ret gelmesi halinde Meksika Konsolosluğu'na, ticari seyahat sebebine uygun şekilde müracaat edilmelidir!

Elektronik Onay başvurusunun reddedilmesi durumunda, başvuru sahibinin Meksika Konsolosluğu'na Meksika ticari vize müracaatında bulunması gerekmektedir. Meksika'ya kara yolu, deniz yolu ya da başka bir ülke üzerinden bağlantılı ziyaret planlanması halinde; Meksika Ankara Büyükelçiliği ya da Meksika İstanbul Konsolosluğu'na vize müracaatında bulunulması gereklidir.

Meksika Vize Başvuru Formu

Meksika Ticari Vize Vize işlemleri için başvuru sahipleri tarafından eksiksiz ve okunaklı olarak- büyük harflerle doldurulmalı; formun son sayfasında yer alan imza bölümünün imzalanması unutulmamalıdır. Meksika Vize Başvuru Formu, Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanmış olup; Meksika'ya ticari seyahat sebeplerini kanıtlayıcı belgelerle, formda sorulara verilen yanıtların birbirini desteklemesi çok önemlidir.

Pasaport

Meksika Ticari Vize başvuruları için geçerliliği olan pasaportlarda aranan şartlar; son 10 yıl içerisinde alınmış olmalıdır. Pasaportun 2. sayfasındaki hamilin imzası bölümünün imzalı ve pasaport temdit süresinin seyahatin bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay olmasına dikkat edilmelidir.

ÖNEMLİ: Başvuru yapılan pasaportta, A.B.D. veya Schengen vizesi olması durumunda; Meksika vizesinin olumlu ve erken sonuçlanması için referans oluşturacaktır.

Biometrik Fotoğraf

Meksika Ticari Vize başvuru işlemleri için gereken fotoğraf; 4 adet, güncel tarihli, beyaz arka fonda çekilmiş ve renkli biometrik olması gerekmektedir.

Meksika Ticari Vize Davetiyesi

Meksika Ticari Vize başvurusu için ulusal mevzuata uygun bir Davetiye; davet eden Meksikalı şirket tarafından yazılmalıdır. Davet edilen kişinin kişisel bilgileri, iletişim bilgileri, seyahatin sebebi, seyahat tarihleri ve davet eden kişinin kimlik bilgisi, şirketteki görevi, firmanın ünvanı ve iletişim bilgisini içerecek şekilde hazırlanmalıdır. Davetiye, antetli kağıda, imzalı ve kaşeli olarak sunulmalıdır.

Meksika Vize Talep Dilekçesi

Meksika Ticari Vize işlemi için başvuru sahibinin seyahat amacını belirten bir dilekçe hazırlanmalıdır.

Meksika Ticari Vize başvurusunda bulunan kişi Çalışan ise; Meksika Konsolosluğu'na hitaben, antetli kağıda, Şirket/Kurum yetkilisi tarafından antetli kağıda; - iş seyahatinin sebebi, seyahat tarihleri, seyahatin masraflarının karşılanması, seyahat süresi izinli olduğu ve seyahat bitimi işe geri döneceği taahhüdünü içeren bir dilekçe olmalıdır. İmza ve kaşeli olmalıdır.

Meksika Ticari Vize başvurusunda bulunan kişi Şirket Sahibi ise; şirketinin antetli kağıdına seyahat planını, amacını ve şirketteki ortaklık/pozisyonunu anlatan bir dilekçe olmalıdır.

Finansal Durumu Gösteren Evraklar

Meksika Konsolosluğu, Meksika'ya ticari seyahat gerçekleştirecek kişinin seyahat masrafının karşılığı olacak maddi teminatı; son 3 aylık aktif banka hesap hareketi; şahıs/ şirket hesabının dökümü olarak görmeyi talep eder. Bankanın ıslak imza ve kaşesi ile bankanın imza sirküleri ekte hazır bulunmalıdır.

Meksika Ticari Schengen Vize işleminde bulunacak şahsın düzenli gelirini gösteren Maaş Bordrosu; bağlı bulunulan Kurum tarafından kaşe ve ıslak imzalı olarak, son 3 aylık olarak sunulmalıdır.

İş/Mesleki Durumu Belgeleyen Resmi Evraklar

Meksika Ticari Vize başvuru işlemlerinde bulunacak kişinin bağlı bulunduğu Kurum/Şirketle ilişkisini ibraz eden belgeler; SGK İşe Giriş Bildirgesi; son çalıştığı şirkette çalışma süresi 1 yılı doldurmamış ise; önceki çalıştığı şirketten temin edilmelidir.

SGK Aylık Prim Bordrosu; son 4 aylık ibraz edilmelidir.

Meksika Ticari Vize başvurusu yapan kişi yabancı uyruklu vatandaş ise; T.C. Oturma ve T.C. Çalışma İzni aslı ve fotokopisi Oturma İzninin en az 6 ay geçerli olması ve planlanan seyahat dönüş tarihinden sonra en az 3 ay daha geçerli süresinin bulunması gerekmektedir.

Meksika Ticari Vize işlemi için başvuru yapan kişilerin çalıştığı veya sahip olduğu şirkete ait sunmaları gereken resmi kurum evrakları:

Şirketin Faaliyet Belgesi fotokopisi- şirketin bağlı olduğu Ticaret Odası'ndan, son 3 ay tarihli.

Şirketin Vergi Levhası fotokopisi- son yıla ait vergi beyanı bilgilerini beyan etmelidir.

Şirketin Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi-şirkette isim ve ünvan değişikliği varsa gazete bu bilgileri içermelidir.

İmza Sirküleri fotokopisi- Şirkette imza atma yetkisi olan kişilerin imza yetkisini göstermelidir.

Ulaşım ve Konaklamaya İlişkin Belgeler

Meksika Ticari Vize başvuru sahibinin seyahat tarihlerini içeren; ulaşım ve konaklama planını teyit edici rezervasyon bilgilerini sunması önemlidir. Gidiş/dönüş uçak , gemi, feribot, tren, otobüs veya diğer ulaşım rezervasyon belgeleri.

Meksika Konsolosluğu/Büyükelçiliği, Meksika Ticari Vize başvurusunda otel rezervasyonu veya konaklamanın nerede gerçekleşeceğini gösteren evraklar sunulmasını istemektedir.

Seyahat Sağlık Sigortası

Meksika Ticari Vize işlemlerinde bulunan kişinin seyahat süresini kapsayan; ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım ya da acil hastane bakımı masraflarını kapsayan, teminat tutarında, orijinal seyahat sağlık sigortası.

ÖNEMLİ NOT: Meksika Konsolosluğu'nun Meksika ticari seyahatine uygun hazırlanan başvuru dosyalarının incelenmesi sırasında dikkat edilen en önemli unsur; kişinin Türkiye'ye geri dönüşünü sağlayacak maddi varlık, sosyal ailevi bağı ya da öğrenim bağlarının olup olmamasıdır.

Meksika Konsolosluğu Vize Bölüm yetkilisi, başvuru dosyasını incelerken, ülkeyi terk etme niyetinin olmadığına ve geri dönmek için güçlü bağların bulunduğuna ikna olması halinde vize başvurusunu olumlu sonuçlandıracaktır.

Meksika Ticari Vize Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

1- Meksika Ticari Vize Başvurusunda En Önemli Evrak Hangisidir?

Meksika ticari vize için en önemli başvuru evraklarından biri ticari faaliyet için sizi Meksika'ya davet eden firmadan alacağınız davetiyedir. Bu davetiyede mutlaka yer alması gereken bazı bilgiler vardıfunduszeue.infoyeyi gönderen firmanın ismi ve Resmi Sicil Kaydı, davetiyeyi gönderen firmanın Resmi sicil kaydı numarası, davetiyeyi gönderen firmanın faaliyet alanı ve kuruluş amacı gibi birçok bilginin eksiksiz bir şekilde davetiyede yazılmış olması Meksika Konsolosluğu tarafından talep edilmektedir.

2- Meksika Ticari Vizesi Başvurusunda Bulunabilmek İçin Meksika'da Gerçekleştirilecek Olan Hangi Faaliyetler Ticari Faaliyet Kabul Edilmektedir?

İş toplantılarına katılmak, iş eğitimleri, denetleme faaliyetleri, iş fuarlarına ve konferanslarına katılmak, firmaların teknik çalışmaları, yatırım alternatifleri üzerine araştırma yapmak, bir yatırım faaliyetini yürütmek, bir şirketi temsil etmek, şirketler arası ticari faaliyetleri yürütmek gibi faaliyetler için Meksika'ya gidecekseniz Meksika ticari vizeye başvurmanız tavsiye edilmektedir.

3- Meksika Ticari Vize İle Meksika'da Kaç Gün Kalabilirim?

Meksika Ticari Vizeniz Meksika Konsolosluğu tarafından onaylandığı takdirde gün geçerli olacak şekilde ve tek girişli olarak verilmektedir. Bazı özel durumlarda bu süre uzatılabilmekte veya çok girişli olarak verilebilmektedir. Böyle özel bir durumun bulunmadığı hallerde Meksika ticari vizenizle Meksika'da en fazla gün boyunca kalabilirsiniz.

4- Meksika Ticari Vize Başvurumu Meksika E-vize Olarak Yapabilir Miyim?

Evet. Eğer pasaportunuz Meksika e-vize başvurusu yapmak için uygunsa ve Meksika'ya havayolu ile seyahat edecekseniz Meksika ticari vize başvurunuzu e-vize olarak yapabilirsiniz. Bu durumda e-vizenizi aldıktan sonra Meksika'ya uçuşunuzu gerçekleştirecek olan havayolu şirketinin SAE sistemine kayıtlı bir havayolu şirketi olması gerektiğini unutmayınız.

5- Meksika E-vize olarakMeksika Ticari Vize Başvurusu Yapmak İçin Pasaport Geçerlilik Süresi Ne Kadar Olmalıdır?

Meksika e-vize başvurusu yapabilmeniz için pasaportunuzun Meksika'ya seyahat tarihinizden itibaren en az 6 ay daha geçerli olması gerekmektedir. Ayrıca Meksika Konsolosluğu yalnızca bordo (umumi) pasaportların Meksika e-vize başvurusu yapmasına izin vermekte ve başvuırunun mutlaka son 10 yıl içinde alınmış bir pasaport ile yapılmasını kabul etmektedir.

6- Bu web sitesinde aşağıdaki imzaya baktığımızda funduszeue.info'a ait görünüyor. Meksika Konsolosluğu'nun resmi web sitesi ile ilgisi var mıdır?

Knight SP, Google optimizasyonu yöntemlerini kullanarak farklı alan adları edinmekteve bu alanlarda yayınladığı bilgiler ile turizm, seyahat, danışma vb. şirketlere reklam alanı sağlayarakstratejik partnerlik yapmaktadır. funduszeue.info web sitesinin, Meksika Konsolosluğu ya da Büyükelçiliği ile hiçbir alakası olmadığı gibi içindeki bilgilerin de resmi bir dayanağı yoktur. İçeriklerde vize uzmanlarının tecrübelerinden yola çıkılarak site ziyaretçilerinin yararına olacak şekilde doğru yönlendirme yapmak amacı güdülmektedir. Doğru olmayan bilgileri bildirmek veya bilgi güncellemesi yapmak için lü[email protected]ınız. Sitede yer alan içerikler bilgilendirme amaçlıdır ve bazı durumlarda ilgili konsoloslukla bizzat iletişime geçilerek teyit edilmeleri gerekmektedir.

7- Meksika Ticari Vizemin Süresini Uzatabilir Miyim?

Evet. Meksika Konsolosluğu tarafından belirlenen Meksika Ticari vizenizin süresinden daha uzun bir süre Meksika'da kalmanız gerekiyorsa, vizenizin süresinin bitimine 30 gün kala süre uzatımı başvurusunda bulunabilirsiniz. Vize uzatımı başvurunuzda neden Meksika'da vizenizin süresinden daha uzun bir süre kalmak istediğinize dair geçerli sebepler sunmanızve Meksika'da fazladan kalacağınız süre içinde maddi olarak yeterli kaynaklara sahip olduğunuzu kanıtlamanız istenecektir.

Meksika Turistik Vize

Meksika Konsolosluğu - Şirket Sahipleri, Meksika Turistik Vizesi İçin İstenen Evraklar

1. Meksika Konsolosluğu'na vize talebi dilekçesi (orijinal,antetli kağıda gidiş sebebini ve tarihleri yazılmalı )
2. Ticaret veya sanayi odasından onaylı faaliyet belgesi orjinali (son 3 aylık)
3. Vergi levhası fotokopisi
4. İmza sirküleri fotokopisi
5. Sicil gazetesi fotokopisi
6. Maddi durumu gösteren belgeler (şahsi veya şirketin - banka hesapları, tapu, kira kontratları, kredi kartları fotokopileri)
7. 4 adet Biometrik fotoğraf (son 3 ay içerisinde çekilmiş)
8. Evli çiftler için evlilik cüzdanı fotokopisi (eşlerden biri seyahat etmese bile bu evrak istenir.)
9. Otel rezervasyonu 
Uçak rezervasyonu
Seyahat sigortası
Meksika vize başvuru formu (Eksiksiz doldurularak başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalı.) 
Meksika Turistik Vize

 

Meksika Konsolosluğu - Çalışanlar, Meksika Turistik Vizesi İçin İstenen Evraklar

1. Meksika Konsolosluğu'na vize talebi dilekçesi (orijinal,antetli kağıda gidiş sebebini ve tarihleri yazılmalı )
2. Ticaret veya sanayi odasından onaylı faaliyet belgesi orjinali (son 3 aylık)
3. Vergi levhası fotokopisi
4. İmza sirküleri fotokopisi
5. Sicil gazetesi fotokopisi
6. Sigortalı işe giriş bildirgesi fotokopisi
7. 6 Aylık SSK Prim ödendisi
8. Maddi durumu gösteren belge (şahsi banka hesapları, tapu, kira kontratları, kredi kartları fotokopileri)
9. Maaş bordrosu (son 3 aylık)
4 adet Biometrik fotoğraf (son 3 ay içerisinde çekilmiş)
Evli çiftler için evlilik cüzdanı fotokopisi (eşlerden biri seyahat etmese bile bu evrak istenir.)
Otel rezervasyonu 
Uçak rezervasyonu 
Seyahat sigortası
 Meksika vize başvuru formu (Eksiksiz doldurularak başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalı.)
 

Meksika Turistik Vize

Meksika Konsolosluğu - Öğrenciler, Meksika Turistik Vize İçin İstenen Evraklar

1. Öğrenci belgesi
2. Öğrenci ailesinin iş durumunu ve gelirini gösteren belge
3. Öğrenci ailesinden muvaffakat name (Eğer ailesinden bağımsız tura katılıyorsa ve 18 yaşından küçük ise)
4. 4 adet Biometrik fotoğraf (son 3 ay içerisinde çekilmiş)
5. Otel rezervasyonu 
6. Uçak rezervasyonu 
7. Meksika vize başvuru formu (Eksiksiz doldurularak başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalı.)
 

 

Meksika Konsolosluğu - Emeklilier, Meksika Turistik Vize İçin İstenen Evraklar

1. Meksika Konsolosluğu'na vize talebi dilekçesi (orijinal,antetli kağıda gidiş sebebini ve tarihleri yazılmalı )
2. Emeklilik kimlik cüzdanı fotokopisi
3. Emeklilik maaşının alındığı banka hesap cüzdanının fotokopisi
4. Maddi durumu gösteren belgeler(banka hesapları,tapu,kira kontratları,kredi kartları fotokopileri)
5. 4 adet Biometrik fotoğraf (son 3 ay içerisinde çekilmiş)
6. Evli çiftler için evlilik cüzdanı fotokopisi(eşlerden birinin seyahat etmemesi durumunda dahi verilmelidir)
7. Otel rezervasyonu 
8. Uçak rezervasyonu 
9. Meksika vize başvuru formu (Eksiksiz doldurularak başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalı.)
              

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası