kareli deftere isim yazma / Defterler ve Fiyatları | D&R

Kareli Deftere Isim Yazma

kareli deftere isim yazma

En Çok Tercih Edilen Defter Çeşitleri Nelerdir?

Hayatın neredeyse her alanında kullanılan defter ve ajandalar, kullanım amacına göre kullanıcının hayatında birçok kolaylık sunar. Not defteri, müzik defteri, güzel yazı ve çizgili-çizgisiz çeşitleri ile ihtiyaca uygun kırtasiye defterleri, iş ve eğitim alanları başta olmak üzere birçok alanda kullanılmaktadır. Ofmark’ın geniş ürün yelpazesi sayesinde her işe ve her zevke uygun defterleri rahatlıklar bulunabilir.

Defter Çeşitleri Nelerdir?

Defterler çeşitlilik bakımından oldukça fazla olup kullanım amacına göre farklı özellikler taşır. Okulda kullanılan defter çeşitleri eğitimin amacına uygun şekilde tasarlanırken, iş veya gündelik hayatta kullanılan defterler de bu amaçlara uygun olarak üretilir. En sık kullanılan defter çeşitleri şunlardır:

  • Resim defterleri
  • Ajandalar
  • Çok amaçlı çizgili ve çizgisiz defterler
  • Kare defterler
  • Güzel yazı defterleri
  • Ajandalar
  • Evrak kayıt defterleri
  • Resim defterleri
  • Müzik defterleri
  • Not defterleri
  • Spiralli defterler

Hangi Defter Ne İçin Kullanılır?

  • Resim defteri: Genellikle çizgisiz olan ve çeşitli ebatlarda üretilen resim defterleri, amatör ve profesyonel olarak klasik ve teknik resimlerin çizilmesi için kullanılır.
  • Not defteri: Adından da anlaşılacağı gibi eğitim, iş ve gündelik hayatta not ve planların alınması için kullanılmakta olup farklı ölçü ve özelliklerde üretilir. Hallmark Premium Blok A4 80 Yaprak Kareli Defter gibi çok amaçlı defterler, not defteri veya farklı birçok amaç için kullanılabilir özellikler sunar.
  • Müzik defteri: Müzik eğitimi alan ve veren kişiler tarafından eğitimi daha nitelikli ve düzenli hale getirmek için kullanılır.
  • Kareli defter: Çok amaçlı kullanım imkânı sunan defter çeşitleri arasında yer alır. Daha çok eğitim için çizim gerektiren alanlarda tercih edilir.
  • Çizgili defter: Farklı kullanım amacına uygun şekilde kullanılan defter çeşitlerinden biridir. Eğitim alanında ağırlıklı olarak kullanılan kırtasiye defterleri olarak öne çıkar.
  • Çizgisiz defter: Birçok farklı amaç ile kullanılan çizgisiz defterler, özellikle amatör teknik çizimlerin geliştirilmesinde veya profesyonel teknik çizimlerde sıklıkla tercih edilir.

Çizgili Defter mi Çizgisiz Defter mi?

Özelliklerine göre defter seçimi yaparken, hangi amaçla kullanılacağının ön planda tutulması kullanım esnasında birçok avantaj sağlar. Çizgili defter çeşitleri daha çok eğitimin ilk aşamaları için kullanılırken, çizgisiz defterler ise teknik çizimlerin geliştirilmesi ve gerçekleştirilmesi amacıyla kullanılır. Her iki defter çeşidinin de çok amaçlı olması nedeniyle seçim yaparken, öncelikli olarak ihtiyaçlarınızı gözetmeniz daha sağlıklı olur. Örneğin ofis ortamında not almak için elinizin altında duran bir çizgili defter işinizi fazlasıyla görecektir.

Spiralli Defter Kullanmanın Avantajları

Tahta bir masanın üzerinde çizgili, spiralli açık bir defter ve yanında da bir kurşun kalem ve tükenmez kalem

Spiralli defter kullanmanın avantajları arasında yaygın kullanım alanına sahip olması nedeniyle birçok özellik sayılabilir. Spiralli defterlerde sayfaların kolay sökülmesi özellikle not ve karalama defteri olarak kullanılmasına imkân sağlarken, geniş zaman aralığında kullanılabilecek yapıda olması da ayrı bir avantaj sağlar. Alınan notun bir yere iletilebilmesi veya notun geçerliliğinin ortadan kalması nedeniyle sayfanın koparılması, kafa karışıklığının önlenmesini sağlar.

Dikişli defter çeşitlerinde olduğu gibi bir sayfanın koparılması, karşılığında bulunan sayfanın zaman içerisinde kopuk düşmesine neden olmaz. İplik yerine dayanıklı spiraller ile sayfaların bağlı olması sayesinde, bu tip defterler daha uzun ömürlü oldukları için dağılmadan kullanılabilir.

Ofmark defter çeşitleri arasında bulunan Minnie Mouse Kraft Kapak Spiralli A4 Defter gibi birçok dayanıklı defter, çok amaçlı kullanımlar için kullanıcısına önemli avantajlar sağlar.

Öğrenciler İçin Güzel Yazı Defteri Nasıl Olmalı?

Güzel yazı defteri çeşitleri, eğitimin ilk yıllarında yaygın olarak kullanıldığı için kalitenin yanı sıra farklı özellikleri de taşıması gerekir. Özellikle çocuklar için üretilen güzel yazı defterlerin sağlam yapılarının yanı sıra, şık bir tasarıma sahip olması önem taşır. Yazı yazmayı daha zevkli hale getirecek tasarım ve uzun ömürlü kalitede olması, güzel yazı defterinde aranacak özellikler arasında yer alır.

Kaliteli baskı ve tasarıma sahip Mynote Writing PP Güzel Yazı Defteri siparişi vererek, Ofmark güvencesi ve fiyat avantajları ile güzel yazı defteri ihtiyacınızı hemen karşılayabilirsiniz.

DEFTER TUTMA
DEFTERLERDE SAYFA DÜZENİ
SINAV KÂĞITLARINDA SAYFA DÜZENİ
SEMİNER VE TEZLERDE SAYFA DÜZENİ

DEFTER TUTMA

Yüksek öğrenimde bilim dalına yönelik programlar takip edildiğinden özellikle branş derslerine ait defterler, mezuniyetten sonra sık sık başvurulacak temel kaynaklardan biri olacağı için özenle yazılmalıdır.

Daha kullanışlı ve güzel bir defter tutmak için aşağıda sıralananlar dikkate alınmalıdır:

1. Gerekiyorsa uygun bir kapla kaplanmalıdır.

2. Ön ve arka kapağın iç kısımlarına hiçbir şey yazılmamalı, karalama yapılmamalıdır.

3. İlk yaprak boş bırakılmalıdır.

4. İkinci yaprağın ön yüzüne sayfa düzenine dikkat ederek sade bir şekilde hangi dersin defteri olduğu ve öğrencinin kimlik bilgileri aşağıdaki örnekte olduğu gibi yazılmalıdır

ÇAĞDAŞ TÜRK LEHÇELERİ DEFTERİ  

                 Ayhan YILDIZ

                 No.:

                 Sınıfı: 3

                 Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü

                 Edebiyat Fakültesi

5. Defteri daha kullanışlı bir hâle getirmek için kitaplardaki gibi içindekiler oluşturulmalıdır. İçindekileri yazmak için defterin sonunda sayfa ayrılabileceği gibi defterin başında üçüncü yapraktan itibaren yeteri kadar sayfa boş bırakılmalı, konular işlendikçe tıpkı kitaplardaki gibi bu bölüme işlenmelidir.

6. Defterler yazılırken aynı tür kalem kullanılmalıdır. Başlıkları yazmak için kırmızı tükenmez kalem; asıl konuları yazmak için mavi tükenmez kalem seçilmişse defterin başından sonuna kadar aynı tür kalemler kullanılmalıdır.

7. Yazıların bölümlenmesinde, ana başlıkların ve alt bölümlere ait başlıkların sıralanmasında ve yazımında aşağıdaki usullerden biri seçilmelidir:


I. ANA BÖLÜM BAŞLIKLARI
       A. ALT BÖLÜM BAŞLIKLARI
       B. ALT BÖLÜM BAŞLIKLARI
                1. Normal Başlıklar
                2. Normal Başlıklar
                       a) Bir üstteki başlığa (bölüme) göre sıralanacak maddeler
                       b)
1. BÖLÜM BAŞLIKLARI
     İkinci Derecedeki Başlıklar
     İkinci Derecedeki Başlıklar
       Alt maddeler
       
       
1) BAŞLIKLAR (veya ana maddeler)
     a) Alt başlıklar (veya maddeler)
            i) Bir üstteki maddeye ait alt maddeler
            ii)
            iii)

Yukarıdaki örnekte aynı derecedeki başlıkların alt alta geldiğine, bir alt başlığın üsttekinden daha içeriden başladığına, kullanılan işaretlere ve bunların yazılış şekline dikkat ediniz.

8. Defter tutma konusunda bir alışkanlık kazanıncaya kadar derslerde ajandaya veya müsvedde kâğıtlara alınan notlar, üzerinden fazla zaman geçirilmeden yukarıda sıralananlara ve sayfa düzenine dikkat edilerek deftere yazılmalıdır.


DEFTERLERDE SAYFA DÜZENİ

Defterdeki yazıların göze hoş görünmesi, defterin daha kullanışlı ve iç açıcı olması için defter tutmada sayfa düzeni de göz önünde bulundurulmalıdır. Defterde sayfa düzeni denince, yazının defter sayfasına kenarlarda bırakılacak boşluklara göre bir kompozisyon içinde yerleştirilmesi akla gelir. Bu konuda herkesçe benimsenmiş ortak biçim olmamakla birlikte, genelde aşağıdaki ölçülere uyulur:
1. Çizgili defterlerde sayfanın üstünde ve altında, üst boşluk ve alt boşluk olarak bırakılan çizgisiz bölümlere yazı yazılmaz. Bazı defterlerde sayfanın solunda dikey bir çizgi vardır. Bu çizginin de sol tarafı boş bırakılır.
2. Büyük boy kareli defterlerde üst boşluk için 6 kare, alt boşluk için 4 kare, ön boşluk için 4 kare ve satır sonu boşluğu için 2 kare boşluk bırakılır. Kareler sayılırken yarım kareler dikkate alınmaz.
Paragraflarda, satır başları üç kare (1,5 cm) içeriden başlatılır. Paragrafların alt alta aynı hizada olacak biçimde başlatılmasına özen gösterilir.
3. Çizgisiz defterler için kenarlarda bırakılacak boşluklar, ikinci maddede kare sayısı olarak verilen ölçülerin santimetreye çevrilmesiyle belirlenir. (1 kare = 0,5 cm)
4. Normal boy defterler için, yukarıda verilen ölçüler 0,5 cm (bir kare) eksik olarak alınabilir.
5. Deftere tarih atmak istenirse tarih, sayfadaki ilk satır çizgisine sağda 1 cm boşluk kalacak şekilde yazılır.
6. Konu bittikten sonra bir satır boşluk bırakılır ve satırı ortalayacak şekilde 2 cm uzunluğunda bir kapatma çizgisi çekilir veya bölüm sonu işareti (***) konur. Kitaplarda olduğu gibi bu çizgiden sonra o sayfaya bir şey yazılmaz. Yeni konuya sonraki sayfadan başlanır.

SINAV KÂĞITLARINDA SAYFA DÜZENİ

Sınav kâğıtlarında sorular ve cevaplar yazılırken her şeyden önce sayfa düzenine ve yazıya dikkat ederek okuyan üzerinde psikolojik olarak olumlu bir izlenim bırakmak son derece önemlidir.
Sınav kâğıtlarındaki sayfa düzeni, (baskı yoluyla çoğaltılacak sınav kâğıtları da dâhil olmak üzere) aşağıdaki ölçülere göre ayarlanmalıdır:
1. Öğrenci, kimlik bilgilerini sol üst köşeye, üstte ve solda 2 cm boşluk bırakarak özelden genele (adı soyadı, numarası, sınıfı, bölümü, okulu) bir sıra takip ederek yazmalıdır.
2. Sınav tarihi, sağ üst köşeye üstte 2 cm, sağda 1 cm boşluk kalacak şekilde yazılmalıdır.
3. Üstte 6 cm boşluk bırakıldıktan sonra satırı ortalayacak şekilde, büyük harflerle hangi dersin sınavına ait soruların sorulduğu belirtilmelidir.
4. Sınav kâğıdının solunda en az 3 cm dosya ve not boşluğu (sol boşluk) mutlaka bırakılmalı, buraya bir şey yazılmamalıdır. Sağ tarafta ise en az 1 cm boşluk (sağ boşluk) bırakılmalıdır. Sayfanın altında ise en az 2 cm sayfa sonu boşluğu olmalıdır.
5. Soru ve cevap numaraları normal satırlardan 2 cm (kâğıdın sol kenarından 5 cm) içeriden paragraf yapılarak yazılmalıdır. Soru veya cevap numarasından sonra nokta (veya parantezin kapama şekli ya da kısa çizgi) konmalı, bunların dışında herhangi bir işaret veya yazma şekli tercih edilmemelidir. (C, C=4=, C:4), 4>, C:4), C- IV, 4≡, 4/ , C-4)- şeklindeki yazımlar yanlıştır.)
6. Bir soruya maddeler hâlinde cevap verilecekse diğer cevap numaralarıyla karıştırmamak için madde numaraları alfabetik olarak harflerle gösterilmelidir.
7. Cevaplar arasında bir satır boşluk bırakılmalıdır. Cevaplara ilave ihtimali varsa (mesela 4. sorunun devamı, 6. sorunun devamı dememek için) yeteri kadar boşluk bırakılmalıdır.
8. İkinci sayfaya geçildiğinde sayfanın üstünde 4 cm boşluk bırakılmalı ve solda bırakılan boşluk da korunmalıdır.
Sınavda ikinci, üçüncü kâğıtların kullanılması hâlinde kimlik bilgileri bu kâğıtlara da aynı şekilde yazılmalı ve sınav kâğıdı imzalanmalıdır.

SEMİNER VE TEZLERDE SAYFA DÜZENİ

Lisans ve lisansüstü eğitim programlarında öğrencilere yaptırılan seminerler ve tezler için bazı fakülteler ve enstitüler tarafından hazırlanan kılavuzlarda, seminerin veya tezin yazımında uygulanacak sayfa düzeni de ayrıntılı olarak belirtilmiştir. Bu ölçüler, (genellikle) aşağıdaki şekilde belirlenmiştir:
1. Seminer veya tezde, ciltlenip kesildikten sonra 20 cm x 28,5 cm boyutlarında kalan, en az 75 gramajlı birinci hamur beyaz kâğıt kullanılır. Çoğaltmada kullanılacak kağıdın ölçüleri 21 cm x 29,7 cm ( A4 kağıdı) olmalıdır.
2. Sayfanın üst kenarından en az 3,5 cm, sol kenarından en az 3,5 cm, alt ve sağ kenarından en az 3 cm boşluk bırakılır.
3. Paragraflar, ilk satır girintisi 1 cm, satır aralığı 1,5 olmak üzere iki yana yaslı olarak düzenlenir.
4. Ana başlıklar büyük harflerle yazılır ve altı çizilmez. Ara başlıklar ise küçük harflerle yazılır.
5. Sayfa numaraları, sayfanın sağ üst köşesine yazılır.
Seminer veya tezlerin dış kapağında sırasıyla şu bilgiler bulunur: Üniversitenin adı, enstitü veya fakültenin adı, programın adı, tezin (veya seminerin) adı, hazırlayanın adı soyadı, seminer (doktora veya yüksek lisans tezi) ifadesi, danışmanın adı soyadı, yer ve yıl.
Seminer veya tezlerde dış kapak ile iç kapak arasına boş bir sayfa konur.

Tezlerde sayfa düzeni örneği için tıklayınız.

Nesneler arasında üç boyutlu haliyle kalabilmiş, gelebilmiş olan bir tek o. Annem vaktiyle saklamış. Dört ortalı ve sırtı siyah bezle ciltlenmiş. Üzerinde kaplama kâğıdı yok. Oysa, vaktiyle kaplanmadan kullanılmış olması mümkün değil. Yıllar boyunca yıpranarak -rengi maviydi sanki- etrafı kırmızı çerçeveli isim etiketiyle birlikte atılmış olmalı. Bütün bir müfredatın tanığı olarak yılmaz bir hafıza gardiyanı gibi kitaplık rafında bekliyor.

Müsvedde defterine herşeyi, her şekilde yazıp çizmek serbestti. Bu yüzden -daha sonra edebiyat çevrelerinde de pek rağbet bulan bir deyimle- “karalama defteri” dendiği de olurdu. Ne var ki, müsvedde defteri de, şöyle bir bakışta, inci gibi duran çocuklar yok değildi. Temiz defteri ise, müsveddeden temize çekilen ya da okulda başladıktan sonra evde tamamlanan -bu yüzden bendekinde beceriksiz çizgilerimin yer yer büyükler tarafından düzeltilmiş ya da düpedüz onlar tarafından yapılmış bölümleri rahatça seçilebiliyor- önce sınıfta öğretmene ve diğer öğrencilere, sonra da herkese gösterilebilecek türdendi. Eğer çizilmiş bir şeyin içi renkli kuru boya kalemiyle boyanacaksa, çizgi dışına taşırmamaya dikkat edilirdi. Tam da bu nedenle silgi sıkça kullanılır, ancak o da boyanın izi sağa sola bulaşmasın, defterin kâğıdı örselenip incelerek yırtılmasın diye kâğıda usturuplu sürtülürdü.

Deftere bugün bakınca, birbirini bütünleyen iki ana eksenin varlığı dikkat çekiyor. Bunlardan biri, zenginlik ve varlığın “içeride” olduğuna vurgu yapan “yerli malı haftası”, “nasıl, ne zaman turşu kurulur” türünden konular. Bunlar çocuklara belli bir yaşam tarzının aşılanmasındansa, onları tutumluluğa çağıran, tüketimin aşırılaştırılmasından çekinen bir yaklaşımı akla getiriyor. Büyüklerin, ekmek-pirinç karneleri hikâyeleriyle yokluk zamanları olarak anlattıkları İkinci Dünya Savaşı’nın üzerinden yıl geçmiş olmasına rağmen, kötü hatırası canlılığını koruyor’un işaretleri. Bir de askerliğe, uçağa, vatana -bayramlar dolayımında da olsa- vurgu yapan konular var. Cumhuriyet’in kuruluşu üzerinden henüz çeyrek yüzyıl kadar geçmişken, ilk askeri darbenin ve güzel, umutlu şeyleri ordudan beklemenin izleri okunuyor.

Kitaplar, bir sınıftan öbürüne geçerken el değiştirdiği, büyük sınıflardan kitap alırken kullanılmış olanlar küçüklere verildiğinden -nedense tutum konuları işlenirken bu değiş tokuştan hiç bahis yok- o günden bugüne gelen kitap hiç yok. Olsa saklanmaya değer miydi, bilemiyorum. Ne var ki, karton kabını gri olarak hatırladığım bir alfabe belleğimde görüntüsüyle öylece duruyor. Bir köşede Atatürk var. Okunması ve yazılması ilk öğretilen kelimelerden biri. Hem de “A” harfiyle başlıyor. Onun yanında bir ya da iki çocuk var. “Başöğretmen” olduğuna göre, bunda da şaşılacak bir durum yok. Çizimle yapılmış kapaktaki kız çocuğunun Atatürk’ün manevi kızı Ülkü olduğu da söylenirdi. Kapaktaki kızın kahkülleri olmasına rağmen, sınıftaki kızların çoğunun saçları örgülüydü. Alfabenin sayfaları içinde, bu kez renkli olarak çizilmiş çocuklardan kız olanlarınki gibi.

A’yla başladığına hiç kuşkum yok. Ondan hemen sonra B mi geliyordu acaba? İlk gün ev ödevi olarak “A” yazmamız istendi. Kaç defa yazılacağıysa söylenmedi sanki. Sıklığı ve miktarı anlatmak üzere, A ise söz konusu olan, “A bellenecek” denirdi. [Bu, A’nın çocuk kafası içinde şekillenip kalem ucunda belli olması anlamına mı geliyordu, yoksa toprağı beller gibi bir işlem yapılması mı gerekliydi, orasını bilemiyordum.] Eve gelir gelmez karalama defterini açıp ben de işe koyuldum. Babam çakı ile açmış olduğundan, kalemlerimin ucu da yeterince sivriydi. Kendi kendime birkaç deneme yaptıktan sonra, benim yazdığımın sınıfta öğretmenimin yazdığına ya da alfabedekine benzemediğini üzülerek farkettim. Her denemede, A’nın ev çatısına benzeyen ana çizgilerinden sanki daha fazla uzaklaşıyordum. Tam o sırada bir şey oldu. Annemden yardım istedim ya da o benim yaptığımı -aslında yapamadığımı- gördü. Duruma müdahale etme ihtiyacını hissetti. Yanıma gelerek nasıl yapmam gerektiğini, deftere birkaç tane A’yı yanyana yazarak gösterdi. Sıra bana geldiğinde ne yaptığımı dikkatle izliyordu. Ama A’yı beceremiyor, çatısını bir türlü beklendiği gibi çatamıyordum. Evde misafir bir hanım vardı -bu muhtemelen yengem olabilir- ve geç olmadan çarşıya çıkmaları gerekiyordu. Annem dikkatli ve özenli olmam gerektiği hususunda birkaç kez sabırsızlıkla uyardıktan sonra, elime bir şaplak indirdi. [Yengemin yanaklarının kızardığını bugün bile görür gibiyim.]

Sınıfta okuyup yazmayı en geç öğrenenlerden biri oldum. Ama bunun, ilk günden A’yı beceremememle ve annemden yediğim o şaplakla bir ilişkisi olduğuna emin değilim. [Ne var ki, bakarak öğrenme-göstererek öğretme konusunda hep şüpheci oldum.]

Küçükken solak olan annem, sağ eliyle yazması için öğretmenden şaplak yemiş, her iki elini yazıda ve her türlü işte rahatlıkla kullanırdı.

Serhan Ada, Geçen Yüzyılın Ortasında Çocukluk Nesneleri, İstanbul: Everest Yayınları, , s.

CUBIDO Kişiye Özel Isim / Fotoğraf Baskılı Siyah Deri Defter DE

CUBIDO Kişiye Özel Isim / Fotoğraf Baskılı Siyah Deri Defter

KARGO BEDAVA

Kurumsal Fatura

Satıcı : Atlassart

Koleksiyona Ekle

Son 4 ürün

Tahmini Kargoya Teslim: 8 gün içinde

  • Kapak Türü:Sert
  • Tel Tipi:Düz
  • Sayfa Tipi:Çizgili
  • Boyut:Orta
  • Renk:Siyah
  • Defter Tipi:Okul Defterleri

  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Bu ürün Atlassart tarafından gönderilecektir.
  • Ürün ebatı: 13x21
  • renk: Siyah
  • kalitesi: Termo deri
  • sayfa: 80 gram
  • sayfa sayısı: sayfa
  • türü: Çizgili, tarihsiz
  • zemin rengi: Sarı zemin
  • tasarım: Kalem tutma yeri (lastikli)
  • kalem aksesuardır
  • baskı tekniği: Uv ve lazer baskı
  • baskı türü: Yazı ve/veya fotoğraf
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bu ürün indirim kampanyasına dahil değildir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

ÜRÜNÜN TÜM ÖZELLİKLERİ

Ürün Değerlendirmeleri

Henüz Yorum Yazılmamış.

Ürün Bilgileri

CUBIDO Kişiye Özel Isim / Fotoğraf Baskılı Siyah Deri Defter

  • Ürün ebatı: 13x21
  • renk: Siyah
  • kalitesi: Termo deri
  • sayfa: 80 gram
  • sayfa sayısı: sayfa
  • türü: Çizgili, tarihsiz
  • zemin rengi: Sarı zemin
  • tasarım: Kalem tutma yeri (lastikli)
  • kalem aksesuardır
  • baskı tekniği: Uv ve lazer baskı
  • baskı türü: Yazı ve/veya fotoğraf
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bu ürün indirim kampanyasına dahil değildir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

Ürün Özellikleri

  • Kapak TürüSert
  • Tel TipiDüz
  • Sayfa TipiÇizgili
  • BoyutOrta
  • RenkSiyah
  • Defter TipiOkul Defterleri
  • Kağıt BoyutuA5
  • Sayfa Sayısı Yaprak

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası