aydın otel yahyalı / Yahyalı Aydın Otel - Şehrin Yıldızı

Aydın Otel Yahyalı

aydın otel yahyalı

Yahyalı Otelleri:

Yahyalı Otelleri

Yahyalı Otelleri

Yahyalı otelleri bu gizli kalmış tatil cennetinde konaklamak için tercih edebileceğiniz en ideal alanlar. Kayseri sınırları içinde bulunan Yahyalı, Anadolu’nun tüm doğal güzelliklerini minyatür bir alan gibi içinde toplamış. Yahyalı’da ne mi var? Eşine az rastlanır doğal güzellikler, muhteşem yemekler ve benzersiz bir manzara. Aladağlar’ın ve diğer yüksek noktaların farklı coğrafi şekilleri ortaya çıkardığı Yahyalı, özellikle doğa ile iç içe bir tatil yapmak isteyenler için biçilmiş kaftan. İlçede şelaleler, göller, yemyeşil ırmak kenarları, yaylalar ve daha pek çok güzellik bulunuyor. Yahyalı’nın bu saklı güzellikleri keşfedildikçe ilçe, her geçen gün turizm için daha da uygun bir alan hâline geliyor. Özellikle rafting sporunun yapıldığı alanlar yılın belli mevsimlerinde turist akınına uğruyor.

Yahyalı yeşilin her tonunu görebileceğiniz bir ilçe. Her yanında su kaynaklarının bulunduğu Yahyalı, çok sayıda şelaleye ev sahipliği yapıyor. Görsel bir şölen sunan ilçe, şelalelerinin eteklerinde piknik alanları inşa edilmiş. Aladağlar Milli Parkı’nın da büyük bir bölümü ilçe sınırlarında. Yedigöller bu parkın önemli noktalarından biri. Yaklaşık metre rakımda bulunan ve derinliği bilinmeyen bu göller, ilçeyi çekici kılan bir diğer detay. Hatta bölgedeki göl sayısının bazı mevsimlerde daha da arttığı ifade ediliyor. Bölge insanı da sıcacık. Yöresel kimliğini kaybetmemiş Yahyalı, her açıdan ideal bir tatil alanı olma özelliğini taşıyor. Bölgedeki çoşkun akan nehirleri, birbirine yakın gölleri ve daha pek çok güzelliği keşfetmek istiyorsanız, mutlaka Yahyalı’ya uğrayın deriz. Dilerseniz bu kısa bilgilerden sonra Kayseri Yahyalı otellerininayrıntıların geçelim. 

Yahyalı Yetişkin Otelleri

İlçede gürültüden uzak sakin bir tatil yapmanızı sağlayacak çok sayıda işletme bulunuyor. Belli bir yaşa kadar çocukların konaklayamadığı ilgili tesisleri şöyle sıraladık: Yahyalı Yetişkin Otelleri

Hayvan Dostu Yahyalı Otelleri

Gittiği her yere patili dostlarını da götürenler Yahyalı’da rahat edecek. İlçede miniklerle konaklayabileceğiniz bu tesisler, unutulmaz anılar biriktirmenizi sağlayacaktır: 

Hayvan Dostu Yahyalı Otelleri

Aile Dostu Yahyalı Otelleri

7’den 70’e tüm sevdiklerinizle konaklayacağınız Yahyalı otelleri hem konforu hem de eğlenceyi vadediyor. Bu tesisleri seçerek doğanın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Engelli Dostu Yahyalı Otelleri

Konforlu ve unutulmaz bir tatil yapmak herkesin hakkı. Bu bilinçle dizayn edilen Yahyalı otelleri, engelli bireylerin konaklaması için ideal alanlar. 

Havaalanı Servis İmkanı Sunan Yahyalı Otelleri

Yahyalı’da Kayseri Havalimanı’na oldukça yakın. Havalimanı ile ilçe arasındaki 85 km’lik mesafeyi daha hızlı aşmak için servis imkânı sunan Yahyalı otelleri tavsiye ediliyor. 

Yahyalı Otelleri Fiyatları ve Yahyalı Tatili Planlama

Yahyalı Otelleri Fiyatları ve Yahyalı Tatili Planlama

Gelelim fiyat bahsine. Bu bölümde Yahyalı otellerinin bütçe dostu olduğunu hemen belirtelim. Üstelik ilçedeki tesis çeşitliliği de her geçen gün artıyor. Yahyalı’da farklı ihtiyaç ve beklentilerinize cevap verecek bir oteli mutlaka bulabilirsiniz. Elbette Yahyalı otel fiyatlarını etkileyen pek çok faktör var. Örneğin tesislerin konumu bu detaylar arasında.

Konum bakımından bölgedeki işletmeleri Yahyalı merkez otelleri ve ilçe çevresindeki tesisler olarak ayırabiliriz. Merkezdeki tesisler ilçeyi gezmeye, dış kesimlerde bulunanlar ise doğal güzellikleri keşfetmeye uygun. Ayrıca fiyat noktasında işletmelerin sundukları imkânlar ve konseptleri de büyük bir etken. Yahyalı otellerini fiyat konusunu odağımıza alarak şöyle gruplandırabiliriz:

  • Bölgede bütçenizi yormadan kalabileceğiniz işletme sayısı bir hayli fazla. Oda kahvaltı veya sadece oda sağlayan bu tesisleri listemizde bulabilirsiniz: Ucuz ve Ekonomik Yahyalı Otelleri
  • En az iki öğünü tesiste geçirmek istiyorsanız kahvaltının yanında akşam veya öğle yemeği sunan tesisler tam size göre. İşte ilgili işletmeler: Yarım Pansiyon Yahyalı Otelleri
  • Vaktinin çoğunu tesiste geçirecekler için her şey dâhil Yahyalı otelleri de ideal. Yeme içme başta olmak üzere birçok konuda elinizi cebinize atmak istemiyorsanız bu otelleri düşünebilirsiniz: Her Şey Dâhil Yahyalı Otelleri
  • “Nereye gidersem gideyim konfordan ödün vermem.” diyenlere de lüks otelleri öneririz. Neredeyse her ihtiyacınızı elinizin altında bulabileceğiniz lüks Yahyalı otelleri, her yaştan birey için ideal: Lüks Yahyalı Otelleri

Bu zaman dilimlerinde Yahyalı otelleri rezervasyonu sırasında erken davranmak talebe bağlı fiyat artışlarının önüne geçebilir. Ayrıca erkenden alınan otobüs ve uçak biletlerinin de son dakika temin edilenlere göre daha ekonomik olduğunu belirtmek gerek. 

Yahyalı Tatili Bütçenizi Planlarken Bunları Es Geçmeyin

Yahyalı Tatili Bütçenizi Planlarken Bunları Es Geçmeyin

Fiyat bakımından en uygun Yahyalı otelleri seçeneklerinde konaklamak kadar bütçenizi etkileyecek farklı detaylar da bulunuyor. İyi bir tatilin tanımı bireysel anlamda değişiklik gösterse de; konforlu bir tesiste kalmak, lezzetli yemekler yemek, farklı deneyimler yaşamak ve gidilen yeri gezip görmek olarak özetlenebilir. Tabii tüm bu detaylar da bireylerin bütçelerini etkileyecektir. 

Yahyalı başta olmak üzere herhangi bir bölgeye seyahate çıkmadan önce yapıp edecekleriniz hakkında bilgi edinmeniz bütçe planlamasında size çok yardımcı olur. Bu sayede gezi rotanızı oluşturur, bunun için gerekli meblağı hesaplarsınız. Ayrıca bu kısa araştırma tüm tatil için aşağı yukarı ne kadarlık bir bütçe ayırmanız gerektiği hakkında da bilgi verir. Böylece kafanız hem tatilde hem de dinlence sonrasında rahat eder. İşte biz de yazımızın bu kısmında Yahyalı tatilinde es geçmemeniz gereken detayları sırladık.

  • Yahyalı’ya kadar gitmişken Kayseri’nin gezilip görülecek diğer noktalarına uğramamak olmaz. Listemizden ilgi alanlarınıza bakarak uygun bir rota oluşturabilirsiniz: Kayseri Gezilecek Yerler
  • Pastırmadan mantıya, cıvıklıdan yağlamaya kadar yüzlerce meşhur yemeği olan Kayseri aynı zamanda bir gastronomi kenti. Bölgede konaklarken lezzet duraklarına uğramanızı şiddetle öneririz: Kayseri Restoranları
  • Kayseri yaz kış muhteşem güzellikleri olan bir şehir. Bu da kentte yapılacaklar listesini bir hâyli kabarık kılıyor: Kayseri'de Yapılacak Aktiviteler

Bunun yanı sıra Kayseri tatilinizde alışveriş gibi aktiviteler de bütçe planlamanıza etki eder. Kentte gezerken yöreye özgü objeleri, yiyecekleri ve hediyelik ürünleri satın almak isteyebilirsiniz. Dolayısıyla alışveriş için de bir bütçe ayırmak faydanıza olacaktır. 

En iyi Yahyalı otelleri seçeneklerinde konaklarken ulaşım gibi ayrıntılar da bütçenizi etkiler. Kentin farklı noktalarına giderken kullanacağınız vasıtalara da bir miktar ödeme yapmanız gerekecektir. Aynı şekilde Kayseri tatilinizde gidiş dönüş bileti almak da bir meblağ tutar. Bütçe planınıza bu detayları da dâhil etmeniz gerekir. 

Yahyalı Konaklama Seçeneklerinde Bunlara da Göz Atabilirsiniz

Yahyalı Konaklama Seçeneklerinde Bunlara da Göz Atabilirsiniz

Yahyalı Şelalesi otelleri başta olmak üzere ilçenin pek çok noktasına dağılmış onlarca tesis, bölgede sizleri bekliyor olacak. Söz konusu alanlarda konaklayarak ilçenin tüm güzelliklerini keşfetmeniz mümkün. Bunun yanı sıra özellikle uzun Kayseri tatili planlayanlar için bir önerimiz daha var. 

Dilerseniz bu uzun tatili belirli parçalara ayırarak birazını Yahyalı otellerinde, diğer kısmını da Kayseri’deki diğer turistik işletmelerde geçirebilirsiniz. Erciyes gibi muhteşem bir dağı sınırlarıyla kucaklamış Kayseri’de hem kış hem de yaz turizmi için tercih edebileceğiniz tesis sayısı çok fazla. Yazımızın bu kısmında Kayseri’nin diğer konaklama birimlerini ele aldık.

Kayseri Pansiyonları

Ekonomik ve konforlu bir konaklama düşlüyorsanız kentteki pansiyonları tercih edebilirsiniz. Temiz ve düzenli Kayseri pansiyonlarını şöyle sıraladık: Kayseri Pansiyonları

Kayseri Kayak Otelleri

Kayseri Türkiye’nin en güzel kayak merkezlerinin olduğu kentlerden biri. Masmavi gökyüzü ile bembeyaz karların arasında içinizi ısıtan bir tatil yapmak istiyorsanız bu tesisler beklentilerinizi karşılar: Kayseri Kayak Otelleri

Kayseri Otelleri

Konaklamak için kent merkezinde hizmet sunan şehir otellerini de düşünebilirsiniz. Kayseri’de zincir otellerden bol yıldızlı tesislere kadar farklı konseptlerde otel bulabilirsiniz: Kayseri Otelleri

Yahyalı Otellerine Ulaşım ve Şehir İçi Ulaşım Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Yahyalı Otellerine Ulaşım ve Şehir İçi Ulaşım Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Yahyalı Kayseri kent merkezine yaklaşık 80 km uzaklıkta bulunuyor. Bölgeye varmak için öncelikle Kayseri’ye kendinizi atmalısınız. Kent konumu itibarıyla ulaşım noktalarının kesişimi olan bir bölgede. Hemen hemen Anadolu’nun ortasında konumlanan Kayseri’ye Türkiye’nin dört bir yanından kolaylıkla varmanız mümkün. 

Kayseri Yahyalı otel seçeneklerinde konaklamak için otobüs seferlerini tercih edebilirsiniz. Şehirlerarası yolcu taşıyan pek çok otobüs firması Kayseri’ye günde birkaç kez yolcu getirip görütüyor. Ayrıca şehirdeki havalimanı da ulaşım noktasında tercih edebileceğiniz bir diğer seçenek. 

Yahyalı’ya Ulaşım

Kayseri’ye bir şekilde vardığınızı düşünelim. Kentteki otogardan Yahyalı ilçesine hareket eden otobüs ve minibüsler var. Yaklaşık 1 saat sürecek yolculuğun ardından bu vasıtalar, sizi ilçeye götürecektir. Ayrıca dilerseniz araba kiralama seçeneklerini de kullanabilirsiniz. 

Havalimanından ulaşım sağlayacaksanız, bu uçuş noktasının çevresindeki servisleri ve toplu taşıma araçlarını kullanarak kent merkezine kısa sürede gelebilirsiniz. Ardından Yahyalı’ya yolcu taşıyan otobüslere binerek ilçeye varmanız mümkün.

Yahyalı Şehir İçi Ulaşım İmkânları

Yahyalı’da ulaşım toplu taşıma araçları ve taksilerle sağlanıyor. İlçede market, eczane, hastane gibi pek çok alan elinizin altında olacak. Hatta bazen vasıtaya bile gerek duymadan yürüyerek dilediğiniz yere ulaşabileceksiniz. İlçede dağ eteklerine ve şelalelere turist taşıyan vasıtalar da var. Türkiye’nin gizli turizm hazinelerinden biri olan Yahyalı’ya gideceklere şimdiden iyi yolculuklar dileriz.

Ana içeriğe atla

Bu blogdaki popüler yayınlar

YAHYALI ULU CAMİ

Resim
&#; &#; Yahyalı Ulu Cami bahçesinde türbesi bulunan "Yahya Gazi" günümüze kadar gelen kitabesinden de anlaşıldığına göre Yahyalı'nın kurucusu ve ilçeye adını veren kişidir. Caminin tarihi bilinmemekle birlikte yy başında yapıldığı sanılmaktadır. Cami doğudan batıya doğru eğimli bir arazi üzerine doğu-batı doğrultusunda dikdörtgen bir planda inşa edilmiştir. Batı cephesinde beş gözlü bir son cemaat yeri bulunmaktadır. Caminin beden duvarlarında düzgün kesme taş, üst örtüsünde katran ağacından ahşap direkler kullanılmıştır. Her türlü toplu taşıma araçlarının kolaylıkla ulaşabileceği manevi bir yapıttır. 🕌 &#; &#; &#; &#; &#; &#; &#; &#; &#; &#; &#;Yahyalı'nın tarihi camisinin görüntülerini izlemeyi unutmayın.😃 &#; &#;

KAPUZBAŞI ŞELALELERİ

Resim
&#;&#; &#;&#; Kayseri'nin Yahyalı ilçesi sınırları içerisinde yer alan Kapuzbaşı Şelaleleri, Kayseri kent merkezine km mesafede yer alıyor. Dünyanın en yüksek ikinci şelalesi durumunda olan Kapuzbaşı Şelalesi 70 metre yükseklikten ve 7 ayrı noktadan dökülmektedir. Kapuzbaşı Şelalelerinin en önemli özelliği ise kaynağından çıktığı şekilde aşağı dökülmesidir. Bu muazzam görüntü görenleri adeta büyülemektedir. Aladağ'ın zirvesinde bulunan kar ve buzullardan beslenmekte ve ziyaretçilerini yaz sıcaklığında buz gibi çağlayan sularının serinliği ile karşılamaktadır. Kapuzbaşı Şelalesi, dinlendiren doğasında sizleri misafir etmeye ve muhteşem bir gün geçirmeye davet ediyor. &#; &#; &#; &#; &#; &#; &#; &#; &#; &#; &#; &#; &#; &#; &#; &#; &#; &#; &#; &#; &#; &#; &#; &#; &#; &#; &#; &#;&#;

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır