kronometre nasıl yazılır / KRONOMETRE Nedir? TDK Sözlük Anlamı

Kronometre Nasıl Yazılır

kronometre nasıl yazılır

Kronometre ne demek? Kronometre kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Herkes taraf&#;ndan kullan&#;lan ve günlük hayatta kar&#;&#;la&#;&#;lan kelimeler, dilimize pelesenk olsa da bazen anlamlar&#; tam olarak bilinmeden kullan&#;labilir. Bu sebeple kelimelerin anlamlar&#; ara&#;t&#;rmak istenebilir. Ara&#;t&#;rmalar sonucunda da TDK taraf&#;ndan yay&#;mlanan bilgilere ula&#;&#;l&#;r. Kronometre kelimesi de anlam bak&#;m&#;ndan merak edilerek ara&#;t&#;r&#;lan kelimelerden bir tanesidir. Türkçe konu&#;an herkesin kulland&#;&#;&#; Kronometre kelimesi ne demektir?

Kronometre Ne Demek? Kronometre TDK sözlük anlam&#; nedir?

  • Kronometre kelimesinin TDK sözlü&#;e göre 1 farkl&#; anlam&#; vard&#;r.
  • Kronometre kelimesinin kökeni Frans&#;zca dilidir.
  • Kronometre kelimesinin Frans&#;zca dilindeki kar&#;&#;l&#;&#;&#; chronomètre &#;eklindedir.

Kronometre TDK sözlük anlam&#; &#;u &#;ekildedir:

  1. isim Süreölçer

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

Klavyede Kronometre İşareti ( ⏱ ) Yazma

Klavyede Kronometre işareti ( ⏱ ) nasıl yazılır diye merak ediyorsanız bu mümkün. Bilgisayarların klavyelerinde bu kısayol geçerli değil. Bu nedenle bilgisayarda Kronometre işareti yapmak istiyorsanız bunun birkaç yolu olabilir.

Bilgisayarda (Klavyede) Kronometre İşareti (⏱) Yazma

Klavyede Kronometre İşareti ( ⏱ ) Nasıl Yazılır?

1 &#; Eğer Kronometre işareti yazmak istiyorsanız o zaman Windows&#;un karakter bölümünü kullanacaksanız. Bunun için arama bölümüne &#;Karakter Eşlem&#; yazın ve çıkan &#;Karakter Eşlem&#; seçeneğine girin.

Bilgisayar klavye kısayolları

2 &#; Daha sonra &#;Yazı tipi&#; bölümünü &#;Segoe UI Symbol&#; seçip &#;Gelişmiş görünüm&#; kutucuğunu işaretleyin.

Bilgisayar klavye kısayolları

3 &#; Sonrasında ise &#;Unicode&#;a git&#; bölümünde Kronometre işareti için &#;23F1&#; yazıp Enter tuşuna basın.

4 &#; Böylece ekranın en üstünde (⏱) harfi gözükecektir. Bu harfi seçtikten sonra pencerenin altında bulunan &#;Seç&#; butonuna tıklayın.

5 &#; Daha sonra &#;Kopyala&#; butonuna tıklayın ve kullanmak istediğiniz yere yapıştırın.

Bilgisayar klavye kısayolları

Bu simgeyi Word, Excel, Powerpoint, Not Defteri, Notepad+++, WordPress gibi bir şeyler yazabileceğiniz hemen her yere yapıştırarak Kronometre işareti (⏱) yazılabilir.

Başka yöntemler biliyorsanız lütfen bizimle paylaşın.

Sponsorlu Bağlantılar

Göktürk

Kronometre Nedir, Kronometre Ne Anlama Geliyor

İlk defa duyduğumuz Kronometre gibi kelimelerin anlamlarını öğrenme güdüsü sonucunda; o kelimenin ne anlama geldiği ister istemez merak ediliyor. Kronometre ne demek; Gündelik yaşamımızda çokça karşımıza çıkan Kronometre ne anlama gelir? Kökeni ilginç olan Kronometre kelimesini ilk defa işiten kişiler Google üzerinden TDK’ya göre Kronometre nedir ? sorusunun cevabını arıyor. Peki, Kronometre ne demek, Kronometre kelimesinin kökeni ne, Kronometre kelimesinin kaç farklı anlamı var, Kronometre sözcüğünün TDK’ye göre anlamı nedir?

kronometre-ne-demek, kronometre-nedir, kronometre-tdk

Kronometre Ne Demek? Kronometre TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Kronometre kelimesinin TDK sözlük anlamı; isim &#; Süreölçer.

Kronometre kelimesi, günlük hayatta vatandaşların sıklıkla kullandığı kelimelerden bir tanesidir. Dilimizde yer alan Kronometre kelimesi, gerek günlük hayatta, gerekse sosyal medyada kullanılan sözcüklerden birisi olarak öne çıkmaktadır. TDK&#;ya göre çeşitli anlamları olan Kronometre kelimesi, Türkçe’de tek başına ya da farklı cümleler ile beraber kullanılabilir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir