pangaltı topik / Gönül sızıntılarım: Topik

Pangaltı Topik

pangaltı topik

Topik

15 Ekim

Ermeni mutfağının meşhur lezzetlerinden biri olan topik, zaman içerisinde Türk mutfaklarında da kendine yer bulmuştur. Ana malzemeleri nohut, yenibahar ve fıstık olan bu meze, ana yemeklerle birlikte servis edilir. Hafif bir tadı olduğu için, sindirimin kolaylaşmasını sağlar. Özellikle İstanbul ve çevresinde sık sık tüketilir. Malzemeleriniz hazırsa, Ermeni usulü nefis topik nasıl yapılır birlikte görelim:

Hazırlanma Süresi : 20 dakika

Pişirme Süresi : 15 dakika

Kaç Kişilik: 4 Kişilik

Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti

  • 3 soğan
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • Yarım su bardağı tahin
  • su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için

  1. Piyazlık doğradığınız soğanları dolmalık fıstıklarla beraber zeytinyağında soteleyin. Yenibahar, kimyon, tarçın, kuş üzümünü ekleyip sotelemeye devam edin.
  2. 2 yemek kaşığı tahin ekleyip ocaktan alın. Haşlanmış nohutları, 3 yemek kaşığı tahin ve bir tutam tuzla beraber pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar mutfak robotundan geçirin.
  3. Nohut püresini yağlı kâğıdın üzerine yayın. Pürenin üzerine sotelediğiniz soğanı yayın ve rulo şeklinde sarın. Ruloyu saat kadar buzdolabında dinlendirin.
  4. Topik yeteri kadar dinlendikten sonra buzdolabından çıkarın ve 2 cm genişliğinde dilimleyip servis tabağına alın. Tahin ve toz Antep fıstığı ile süsleyin.
  5. Topik mezesini, klasik köfte veya çökertme kebabı ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Topik Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Soğanları diğer malzemelerin tadını bastırmaması için, küçük küçük doğrayın. Dilerseniz, rendeleyebilirsiniz.
  2. Rendelemek yerine doğranmış soğan kullanacaksanız, karamelize işlemini tahta spatula ile yapın.
  3. Karamelize esnasında soğanların üzerine bir tutam esmer şeker ilave edin.
  4. Üst kısmında da tahin kullanılacağı için, içine koyacağınız tahini iyi ayarlayın.
  5. Nohutların daha kolay haşlanması için, bir gece önceden suda bekletin.

1 Porsiyon Topik Kaç Kaloridir?

Topiğin bir porsiyonu, yaklaşık 45 kaloridir. Düşük kalorili olmasının yanı sıra, besin değerleri bakımından zengin olduğu için diyet listelerine ekleyebileceğiniz tarifler arasındadır.

Ana yemeklerin yanında servis edebileceğiniz pratik meze tarifleri mi arıyorsunuz? Ege'nin esintilerini mutfağınızda hissettirecek fava tarifine göz atın. Dilerseniz, özel günlerde sunabileceğiniz yılbaşı için meze tarifleri listemizden ilham alabilir, sofralarınıza renk katabilirsiniz.

İstanbul’un En İyi Şarküteri ve Meze Dükkanları

Yemek kültürümüzün en birleştirici öğelerinden biri olan meze, zamanında bu topraklarda yaşayan farklı kültürlerden de en leziz miraslardan biri. Her şeyin ortaya gelip paylaşılması birleştirici duygular hissettiriyor ve bu da meze sofralarını çok daha anlamlı ve keyifli kılıyor.

Yanlarına şarküteri ürünleri de eklendi mi ana yemeğe bile ihtiyaç duymadan doyduğunuz ve bir o kadar mutlu ayrıldığınız uzun, kalabalık meze sofraları sosyal mesafe kuralları çerçevesinde artık evlerde ve haliyle pek kalabalık değil. Yine de çekirdek ailenizle de çok keyif alabileceğiniz meze ve şarküteri sofraları kurabilir, evde geçen günlerin tadını çıkarabilirsiniz.

Hafta sonu akşamlarını bol sohbet, kahkaha ve iyi lezzetlerle dolu geçirmek isterseniz bu listemiz tam kaydetmelik. İstanbul’un en iyi şarküteri dükkanları ve mezecilerini sıraladığımız listede işiniz kolaylaştırmak için bölge bölge ayırdık.

Size yakın olanlara uğrayabilir veya evlere servisleri varsa doğrudan adresinize isteyebilirsiniz.

 

📍 Kurtuluş, Feriköy ve Bomonti Bölgesi

İstanbul’da şarküteri ve meze kültürü dendiğinde ilk akla gelen semt Kurtuluş’tur diyebiliriz. Rakı sofralarının en iyi eşlikçileri olan Rum ve Ermeni mezelerinin uzmanları bu tarihi semtte yer alır. Kurtuluş, Pangaltı, Feriköy, Bomonti ve hatta Dolapdere’ye doğru uzanan bu rota şehrin en özel lezzetlerini sunuyor.

 

Tuşba Uzman Mezeci

İstanbul’un En İyi Şarküteri ve Meze Dükkanları

Pangaltı bölgesinin en eski mezecilerinden Tuşba’dan baharatlı ve bol soğanlı midye dolması, Çerkez  tavuğu, tarama, lakerda ve patlıcan salatası mutlaka denenecekler arasındadır. Bir Ermeni mezesi olan topik ise imza mezelerinden biridir. Yılbaşı günlerinde önünde kuyruklar oluşan bu mezecide pek çok şarküteri lezzeti ve ithal ürünler de bulabilirsiniz.

 

Tadal Meze Evi

İstanbul’un En İyi Şarküteri ve Meze Dükkanları

Pangaltı’nın bir diğer eski ve iyi mezecilerinden Tadal, Ermeni mezelerinde uzman bir başka dükkandır. Geçmişi 80 yılı aşkın süreye dayanan bu tarihi mezecide topik, midye dolması, yaprak sarma, kadınbudu köfte, lakerda, abudaraho, Arnavut ciğeri gibi çeşitli mezeler, ithal peynirler, Paskalya dönemine özel çikolatalar ve yılbaşı zamanı geldiğinde de kestaneli iç pilavlı hindi gibi envai çeşit ürün bulabilirsiniz.

 

Tuana Meze Evi

İstanbul’un En İyi Şarküteri ve Meze Dükkanları

Kurtuluş Cad. üzerindeki Tuana Meze Evi uzun yıllara dayanan deneyimini günlük olarak taze mezelerine yansıtıyor. Topik, deniz mahsülleri salatası, humus, ciğer, lakerda ve daha onlarca mezenin olduğu dükkanda tabii ki ithal peynirler de bulunuyor.

 

Emek Meze Evi

İstanbul’un En İyi Şarküteri ve Meze Dükkanları

Feriköy istikametinde giderken yolunuza çıkan Emek, minicik ama lezzeti büyük bir dükkan. Tam anneli eli değmiş dediğimiz türden mezelerin olduğu dükkanda mücver, içli köfte, fellah köftesi, köz patlıcan salatası gibi klasiklerin yanı sıra günlük çıkan zeytinyağlılar da bulunuyor.

 

Kozmaoğlu

İstanbul’un En İyi Şarküteri ve Meze Dükkanları

İstanbul’un son domuz kasabı olarak da bilinen Kozmaoğlu, bu alanda çok çeşitli şarküteri ürünleri sunuyor. Bacon, proscuitto, mortadella, Frankfurter sosis gibi şarküteri ürünleri dışında parça et şeklinde kasap ürünleri de bulunuyor. Dolapdere’deki dükkanda meraklısı için ithal soslar da var.

 

Mezme İstanbul

İstanbul’un En İyi Şarküteri ve Meze Dükkanları

Kurtuluş’un en yeni mutfağı Mezme İstanbul, aile yadigarı tarifleri mezelerini sevenleriyle buluşturuyor. Eski İstanbul ve Antakya topraklarından günümüze uzanan tatları günlük olarak üretiyor. Tarama, tuzlu sardalye, midye dolma, surki, topik, fava ve nice özel mezenin bulunduğu Mezme’de yakında lakerda da olacak.

 

📍 Taksim ve Cihangir Bölgesi

Kurtuluş’tan sonra yine bir başka nefis tatların merkezi Beyoğlu mahallelerine uzanıyoruz. Taksim’in Balık Pazarı ve Cihangir’in ara sokaklarında bizi sürprizli lezzetler bekliyor.

 

Antre Gourmet

İstanbul’un En İyi Şarküteri ve Meze Dükkanları

Cihangir’in yılından bu yana hizmet veren Antre Gourmet tam bir peynir cenneti. Küçük bir peynir dükkanı olarak başladıkları hikayeleri büyüyerek devam ediyor. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden yöresel ve özgün peynirleri tüketiciyle buluşturan Antre’de şarküteri ürünleri, soslar, reçeller ve daha pek çok yerel ürün bulunuyor. Web siteleri üzerinden online satışları da var.

 

Mayko Meze Evi

İstanbul’un En İyi Şarküteri ve Meze Dükkanları

Çukurcuma’da minicik bir aile işletmesi olan Mayko, anne elinden çıkmış nefis mezeler sunuyor. Her gün taptaze hazırlanan Girit ezme, Arnavut ciğeri, şakşuka, fava gibi meze sofralarının olmazsa olmazlarını burada bulabilirsiniz.

 

Tunç Balık

Beyoğlu Balık Pazarı’nın enfes balık ürünleri sunan dükkanı Tunç Balık’ta meze sofralarınız için çok özgün ve leziz ürünler bulabilirsiniz. Soğuk zincir sistemiyle Türkiye’nin her yerine lezzetlerini ulaştıran Tunç Balık’ta lakerda, somon pastırma, çiroz, tarama, somon füme gibi her yerde bu tatta bulamayacağınız deniz mahsülleri var. Envai çeşit kabuklu deniz ürünü için de yine adresiniz burası.

 

📍 Nişantaşı ve Teşvikiye Bölgesi

Renkli vitrinleri, hareketli sokaklarıyla Nişantaşı bölgesi sevilen tatlarıyla da kalplerde ayrı bir yere sahip. Klasik dükkanlarına ek olarak son zamanlarda açılan yeni dükkanlarıyla enerjisi hep yüksek.

 

Salamura İstanbul

Kruvasan İstanbul ekibinin yeni girişimi Salamura, isminden de anlaşılacağı gibi salamura ürünlere ek olarak yerli-ithal peynirler ve şarküteri grubu da bulunuyor. Hatta Kruvasan’dan aldıklarınızla birleştirerek kendinize nefis sandviçler yapabilirsiniz.

 

Milano Gourmet

Aynı zamanda bir restoran da olan Milano Gourmet’de ithal ve yerli peynir-et çeşitleri, zeytinyağı, sos, reçel gibi şarküteri sunumlarınızı destekleyen lezzetler ve daha pek çok ürün grubu bulunuyor. Gezmesi keyifli dükkanlarından alışveriş yapabileceğiniz gibi web siteleri üzerinden alışverişi de tercih edebilirsiniz.

 

Mahal Meze & Meyhane

İsminden de anlaşılacağı gibi bu mekan aynı zamanda bir meyhane. Bugünlerde malum meyhane keyiflerimizi biraz uzakta olsa da mekanın eski usüllerde hazırlanmış leziz mezelerini evinize sipariş edebiliyorsunuz. Mahal&#;de bir meyhane sofrasının demirbaşlarından atom, pilaki, Girit ezmesi, lakerda, tekmil fava gibi klasiklerin yanı sıra turşulanmış levrek, confit soğan, işkembe kavurma, beğendili mantar gibi farklı lezzetler de bulunuyor. Demlenmeye eşlik edecek bir müzik listesi de hazırladınız mı tamamdır.

 

📍 Levent, Etiler ve Bebek Bölgesi

Şehrin hareketli semtlerini etrafında toparlayan Levent, çarşısında pek çok eski usül şarküteriyi barındırıyor. Buralarda dolaşırken iyi tatlara ulaşabileceğiniz gibi bölgenin yakınlarında şehrin en iyi şarküteri zincirlerine de kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz.

 

Merkez Şarküteri

yılından bu yana hizmet veren Merkez Şarküteri, çizgisini hiç bozmadan devam eden aile işletmelerinden biri. Şarküteri, kasap ve kuruyemiş bölümleri bulunan dükkanda günlük olarak hazırlanan mezeler de yer alıyor. Hatta kış aylarında ev yapımı turşular da bulabilirsiniz.

 

Santral Şarküteri

Bebek’te bulunan Santral, yılından beri hizmet veren köklü bir dükkan. Peynir, şarküteri, meze, sandviç çeşitleri ve hatta tatlıların da hazırlandığı Santral’de davetlerinize özel peynir ve şarküteri tabakları da hazırlatabiliyorsunuz.

 

Markus Ribs

Aslında kaburga üzerine enfes lezzetler sunan ve şehir hayatını yakından takip edenlerin iyi tanıdığı Markus Ribs bir şarküteri kısmı da kurdu. Online siparişle de ürün alabileceğiniz Markus’ta kendi yapımları sosis, sucuk, pepperoni, bresaola, köfte, pastrami gibi nitelikli ürünler bulunuyor.

 

📍 Kadıköy ve Bağdat Caddesi Bölgesi

Anadolu yakasının lezzet merkezi Kadıköy şarküteri ve meze alanında da uzman dükkanlara sahip. Tarihi Kadıköy Çarşısı başlı başına bir hazine gibi. Yolunuzu Bağdat Caddesi çevresindeki semtlere çevirdiğinizde de yine karşınıza nefis ürünler sunan dükkanlar çıkmaya devam ediyor.

 

Ecevit Gıda Pazarı

Elli yılı aşkın süredir Tarihi Kadıköy Çarşısı’nda hizmet veren Ecevit Gıda Pazarı’nın mezeleri de şarküteri ürünleri de tadına doyulmaz güzelliktedir. Balık sezonu açıldığında lakerda, tuzlu sardalya, kefal balık yumurtası gibi farklı balık mezelerini ve aklınıza gelen tüm klasik mezelerin olduğu kapsamlı bir menüyü bulabilirsiniz. Kahvaltılık kısmında da yine çok çeşitli bir ürün seçkisine ulaşabilirsiniz.

 

Gözde Şarküteri

Kadıköy Çarşı’daki şarküteri rotamıza Gözde Şarküteri ile devam ediyoruz. Ünü yerli ve yabancı basına da yansımış olan dükkan ’dan beri hizmet veriyor. Zeytinyağlılar, yoğurtlu klasik mezeler, göz alıcı şarküteri ürünleri, peynirler ve farklı kültürlerden miras lezzetlerin bulunduğu dükkanda seçim yaparken zorlanmak adettendir diyebiliriz.

 

Mezeci Metin

Ev sıcaklığında bir meze seçkisi sunan Mezeci Metin, 40 yıllık bir tecrübenin ürünlerini sunuyor. Farklı kültürlerin tatlarını bir araya getirerek her gün bir ziyafet sunuyor. Fava, paçanga, içli köfte, midye pilakisi gibi mezelerin yanı sıra yerli ve ithal pek çok peynir ve et ürünü de bulunuyor.

 

Gimtaş Suadiye

Aslında bir süpermarket olan Gimtaş, meze ve şarküteri bölümüyle çevre mahallelerde yaşayanların uğrak noktalarından biri. Şarküteri-et bölümünden dil ve şinitzel, mezelerden ise kadınbudu köfte çok sevilen ürünleri arasında yer alıyor. Bir market olduğu için de meze eşlikçisi diğer ihtiyaçları rahatlıkla bulabiliyorsunuz.

 

Bunların dışında;

  • Sandviçleriyle nam salmış Şütte şubeleri,
  • Geniş ürün seçkisi ve mezeleriyle Gourmet Garage şubeleri,
  • Emirgan Sütiş zincirinin kendi çiftliklerinde ürettikleri peynir (ızgara peynir favorimiz),  manda sütü, tereyağı gibi envai çeşit ürünle Sütiş Çiftliği,
  • İtalyan peynirleri, şarapları, zeytinyağları, şarküteri ürünleriyle Eataly
  • Kahvaltılık şarküteri ve peynir dendi mi ilk akla gelenlerden Namlı Gurme şubeleri,
  • Sokak yemeği ile meze kültürünü birleştiren ve Moda’dan sonra Teşvikiye ve Akatlar şubelerini açmaya hazırlanan Muutto İstanbul,
  • Meksika usulü acı soslar ve reçeller hazırlayarak şarküteri tabaklarına iyi eşlikçiler sunan Güzel Anılar Dükkanı,
  • Anadolu Hisarı’nda butik bir gurme dükkan olarak hizmet veren Pastoral Gourmet’de çok çeşitli ve lezzetli ürünler bulabilirsiniz.

 

Son Güncellenme:

TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala

Osmanbey'deki Ramada Plaza İstanbul'da yarın Pangaltı Mozaik Mutfak Günleri başlıyor. 12 Mayıs'a kadar sürecek etkinlikte Pangaltı semtinin tatlarını deneyebilecek, 'ların İstanbul'una nostaljik bir gezi yapacaksınız. Şef Mehmet Uzunöz'ün hazırladığı mönüde topik, ızgara balkabağı dolması, fırınlanmış levrek dolması, ılık irmik helvası gibi lezzetler olacak. Pancaldi Restaurant'daki yemeğin kişi başı fiyatı 65 YTL. Tel: () 44 44 7 Mayıs'a kadar her akşam ile saatleri arasında The Ritz-Carlton, İstanbul'da tatlı ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Pastane şeflerinin hazırladığı "fırından yeni çıkmış, puf puf" sufleler sizi bekliyor. Fırınlanmış armut ve zencefil şekerlemeli, çilekli, çikolatalı sufle gibi çeşitlerin arasından seçtiğiniz üç ayrı sufleden oluşan bir tabak ısmarlayabilirsiniz. Tel: () 44 44 Puf puf sufleler

T&#;rkiye'den ve D&#;nya’dan son dakika haberler, k&#;şe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate b&#;t&#;n konuların tek adresi funduszeue.info ; funduszeue.info haber i&#;erikleri izin alınmadan, kaynak g&#;sterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© funduszeue.info

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası