saça atılan ışıltı / Saç Cilası Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Yapılır | Saç Bakım Güzellik

Saça Atılan Işıltı

saça atılan ışıltı

Saça ışıltı nasıl atılır sorusu her kadının aklından geçen sorulardan biridir. Kahvelerin arasına sarılar, karameller en çok dikkat çeken saç modellerindendir. Işıltılı saçları gördüğümüzde saç renklerini ve hangi işlemlerin yapıldığını merak ederiz. En çok merak edilenlerden biri de evde saça ışıltı nasıl atılır sorusudur. Bu yazımızda saç ışıltılarından, evde saça ışıltı nasıl atılır konusundan ve de saça ışıltı atma tekniklerinden bahsedeceğiz.

İlginizi çekebilir: Çikolata Karamel Saç Rengi

Saç Işıltısı (Balyaj) Nedir?

Saç ışıltısı olarak da bildiğimiz fakat asıl adı balyaj olan işlem genellikle kuaförlerde uygulanan ve farklı boya renklerinin saça uygun sürülmesiyle elde edilen bir saç modelidir. Koyu renk boyanın aralarına ve uçlarına açık tonların atılmasıyla saça sanki ışıltılıymış gibi bir görünüm verilir. Son zamanlarda en çok kullanılan, moda olan saç modellerindendir.

Balyaj Nasıl Yapılır?

Balyaj işleminde genellikle saçların doğal rengi korunur. Saç diplerinde doğal olan saç rengi bırakılır ve açıcılar ile saç uçları ve araları birkaç ton açılır. Balyaj işlemi genel olarak saç boyaları ve açıcılarla saçların uç kısımlarının diplere doğru seyreltilerek açılmasıdır. Balyaj yapımında saçların doğal rengi korunabildiği gibi birbiriyle uyumlu olan renk tonları kullanılarak saçın tamamına da işlem yapılabilir.

balyaj (işıltı) i̇şleminin kuaför ücretleri

Balyaj (Işıltı) İşleminin Kuaför Ücretleri

Kuaförlerde en sık sorulan işlem ücretlerinden biri de balyaj ücretidir. Uygun renk tonlarının yakalanması, işlem görmüş saç için kuaför elinin tercih edilmesi sebepleriyle saça balyaj atımı kuaförlerde yaptırılan popüler saç işlemlerinden birisidir.

Kuaförlerde yaptırılan balyaj işlemleri ila TL arasında değişmektedir. Saçınızın işlem görmüş olup olmaması, seçtiğiniz renklerin saçınıza uygunluğu veya istediğiniz balyaj türü bu fiyatların artmasında rol oynayabilir.

Kuaförde Balyaj Yaptırmak Ne Kadar Vakit Alır?

Kuaförde balyaj yapımı eğer klasik bir ışıltı atılacaksa dakika sürmektedir. Bazı balyaj işlemleri çok detaylı ve karmaşık olabilir. Eğer çok ince işi olan bir balyaj yaptırılacaksa bu işlemin süresi 3 saate kadar uzayabilir.

Evde Saça Balyaj Yapımı İçin Gerekenler?

Saça ışıltı atmak için en ideal olan saç işlem görmemiş ve bakımlı olan saçtır. Balyaj işleminin sonuçlarının optimum olması için saç uçlarının oldukça açılması gerekir. Eğer yıpranmış ve fazla işlem görmüş bir saçınız varsa evde saçınıza ışıltı atmak saçlarınıza daha fazla zarar verebilir.

  1. Evde saça ışıltı atmak için ilk adım uygun boyayı veya açıcıyı seçmektir. Balyaj işlemi için öncelikle saçın rengini açmak gerektiğinden bu aşama önemlidir. Açıcının veya açıcı boyanın kaliteli olması balyaj işlemini kolaylaştırırken saçınızı koruyacaktır.
  2. Saça ışıltı atmak için yapılması gereken ikinci adım ışıltı yani balyaj renginin seçilmesidir. Balyaj yani ışıltı rengi seçerken dikkat edilmesi gereken nokta ten rengine uygun bir renk seçilmesidir. Esmer veya açık tenlerde bu renkler farklılık gösterebilir ancak herkesin ten ve saç rengine uygun saça ışıltı atmak için kullanılan bir renk tonu bulunmaktadır.

Balyaj için tercih edebileceğiniz saç boyaları: Nebioğlu Koaför

en çok kullanılan balyaj renkleri nelerdir

En Çok Kullanılan Balyaj Renkleri Nelerdir?

Balyaj renkleri herkese göre farklılık gösterse de en çok kullanılan başlıca balyaj renkleri vardır.

  • Platin sarısı balyaj rengi
  • Bal köpüğü rengi balyaj
  • Bakır-tarçın rengi balyaj
  • Kızıl balyaj rengi
  • Açık kumral balyaj rengi
  • Dore kumral balyaj rengi
  • Altın sarısı balyaj rengi
  • Karamel balyaj rengi

Açık ve Koyu Renkli Saçlar İçin Balyaj Rengi Numaraları

Loreal, Wella ve İgora boya numaraları balyaj renkleri için kullanılabilir.

Açık renk saçlar için;

  • Açık kumral
  • Dore kumrel
  • Karamel
  • Bal köpüğü
  • Platin sarı

Koyu renk saçlar için;

  • Karamel
  • Bal karamel
  • Altın sarı
  • Küllü kumral
evde saça balyaj nasıl yapılır

Evde Saça Balyaj Nasıl Yapılır?

Evde saça balyaj yapımı kişinin saç boyama tecrübelerine göre kolaylaşabilir.

Hazırlık Aşaması

  1. Boyanın kıyafetlerinize bulaşmaması için üstünüze eski bir kıyafet giymelisiniz. Saç boyamak için kullanılan önlükleri de saç boyama işlemleriniz için kullanabilirsiniz.
  2. Öncelikle saçlarınızı açıcı ile birkaç ton açmalısınız. Saçınızın rengini açtığınızda hem seçtiğiniz boyalar daha iyi tutacaktır hem de balyajın renkleri kendini daha iyi belli edecektir.
  3. Açıcıyı hazırlayın. Açıcı paketinin içinde nasıl hazırlayacağınıza dair bir yönerge bulunacaktır. İşlemleri sırayla uygulayarak kullanıma hazır hale getirin.
açma aşaması

Açma Aşaması

  1. Saçınızı ince ince ayırın ve bir kısmını tokalarla tutturun. Tokaları çıkararak açtığınız tutamlara uçlara doğru, diplere getirmeden sürün. Boya sürdüğünüz tutamlara alüminyum folyo sararak tutamları tokalarla tutturun. Bütün tutamlar boyanana kadar bu işlemi saçınıza uygulayın.
  2. Folyoları ara ara açarak saçınızı kontrol edin. Uygun miktarda açıldığını düşündüğünüzde folyoları açın ve yıkayın. Bu noktada hızlı ve dikkatli olursanız açıcı saçın diğer kısımlarına bulaşmayacaktır.
  3. Rengini açtığınız saçınızı kurutun. Seçtiğiniz saç boyasını hazırlayın, boya hazırlanışı tıpkı açıcıda olduğu gibi paketin içinde bir yönerge olacaktır. Boyanızı işlem için hazır edin.
balyaj atma aşaması

Balyaj Atma Aşaması

  1. Son aşama olarak da tekrar tutam tutam ayırdığımız saçlarımızın açılmış yerlerine balyaj boyasının sürülmesidir.
  2. Tüm tutamlar boya uygulandıktan sonra alüminyum folyo ile sarılır ve yaklaşık dakika bekletilir. Boyanın saçınıza işlemesini bekledikten sonra saçınızı yıkayabilirsiniz.

Saçınızı kuruttuğunuz zaman fön çekerek balyajın daha iyi görünmesini sağlayabilirsiniz. İnce ve sık dalgalar ve iri dalgalar da saçınızdaki ışıltıyı gösterecektir.

Balyaj işlemi sonrası saç bakımı için: Bio Keratin Gold

Saç Cilası Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Yapılır

Saç rengini değiştiren her insan, saçlarının her zaman aynı sağlıklı ve parlak görünüme sahip olmasını ister. Ancak saçlarınızı boyattıktan bir süre sonra, rengi ilk andakinden farklı olarak soluk ve mat bir hal alabilir. Böyle durumlarda saçlarınızı yeniden boyatmak yerine saç cilası yaptırmayı düşünebilirsiniz.

Saç cilası, saç renginin ve parlaklığının daha uzun süre korunmasına yardımcı olur. Saç cilası hakkında merak ettikleriniz için yazımızı okumaya devam edin.

Saç cilası nedir, ne işe yarar?

Saç cilası, boyalı saçlarda zamanla oluşan istenmeyen yansımaları ve mat görünümü önlemek için kullanılan bir yöntem. Elbette saç cilası, saç boyasının yerine geçmez. Yani renk değişikliği yaptıktan sonra belli aralıklarla dip boyası yaptırmaya devam etmeniz gerekir. Ama eğer ombre, röfle gibi saçın tamamına uygulanmayan boya işlemleri yaptırmış ve saç renginizin solmasından şikayetçiyseniz onları boyatmak yerine saç cilası yaptırmayı tercih edebilirsiniz. Saç cilası, saçlarınızın doğal ışıltısını ön plana çıkarmaya ve saç boyanızın dayanıklılığını arttırmaya yardımcı olur.

Saç Cilası Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Yapılır-1 - Saç Bakım GüzellikSaç Cilası Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Yapılır-2 - Saç Bakım Güzellik

Saç cilası nasıl yapılır?

Saç cilası, kuaförünüzün saç rengine bağlı olarak hazırlayacağı bir karışımdır. Geçmişte boyanın sulandırılmasıyla hazırlanan bu karışım için günümüzde saçlara ışıltı katan farklı bileşenlerden de yardım alınıyor.

Saç cilası işlemi için hazırlanan karışım saçın tümüne uygulanır. Eğer saçta farklı tonlar varsa bunlara uygun ve ayrı karışımlar da hazırlanması gerekir. Saçta yaklaşık olarak 40 dk bekletilen saç cilası, bu sürenin sonunda tamamen durulanır.

Saç cilası renkleri

Saç cilası kahve, sarı, kumral, koyu kızıl gibi tüm saç renklerine yapılabilir. Eğer saçlarınızın ilk ışıltısını kaybettiği düşünüyorsanız kuaförünüze danışarak saç cilası hakkında öneri ve uygulama desteği alabilirsiniz. Kuaförünüz;

  • Röfleden sonra yapılan cila işlemi
  • Ombreli saça cila
  • Gri saç cilası
  • Röfleli saça cila
  • Küllü cila
  • Saçı koyulaştırmak için cila
  • Saçtaki turunculuk için cila gibi farklı ihtiyaçlara yönelik saç cilası renkleri konusunda size yol gösterecektir. 

Bu konuda evde saç cilası tariflerine de rastlamanız mümkün. Ancak yapımı kolay gibi görünen bu uygulama, bir profesyonel tarafından yapılmadıkça sonuç almanız zor olabilir.

Saç Cilası Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Yapılır-3 - Saç Bakım GüzellikSaç Cilası Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Yapılır-4 - Saç Bakım Güzellik

Saç cilası saçta kaç dakika bekletilir?

Saç cilası konusunda merak edilen bir diğer soru da bu. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, cila genellikle saçta dakika arası bekletilir. Elbette bu konuda kuaförünüzün önerisi değişebilir. Sonuçta her saç rengi ve saç tipinin saç cilası miktarı ve süresi farklılık gösterebilir. Buna kesin bir cevap verebilmek için saçın iyice analiz edilmesi gerekiyor.

Saça cila ne zaman yapılır?

Saç cilası boyalı saçlara yapılan bir işlem. Eğer saçlarınızdaki boyanın renginin solduğunu ya da matlaştığını düşünüyorsanız, istenmeyen renk tonlarının oluştuğunu gözlemliyorsanız saç cilası yaptırmaya ihtiyacınız var demektir. Çoğu zaman doğru cila uygulaması ile saçları boyamaya gerek kalmadan hayal edilen ton yakalanabilir. Saça cila ne zaman yapılır sorusunu şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Saç rengine bağlı olarak turunculaşma ya da kızıllık oluştuysa,
  • Boyadan sonra saçta yeşile dönen çiğ tonlar varsa (özellikle sarı saçta görülür),
  • Üst üste iki farklı saç rengi denendiyse,
  • Röfle, ombre, balyaj işlemlerinde renk bozuklukları oluştuysa,
  • Saç rengi boyaya rağmen eşit değilse,
  • Saçın rengi matlaşmış ve solmuşsa.

Saç cilası boyadan kaç gün sonra yapılır?

Saç cilası hakkında en fazla merak edilen sorulardan biri de bu. Saçlarınızı boyattıktan sonra saç renginizin matlaştığını ve renginin değiştiğini gördüğüz zaman bu işleme başvurmalısınız. 

Eğer saçlarınızda kızıllık, turunculuk, sönük bir görünüm fark ediyorsanız zaman kaybetmeden saç cilasına başvurabilirsiniz.

Saç Cilası Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Yapılır-5 - Saç Bakım GüzellikSaç Cilası Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Yapılır-6 - Saç Bakım Güzellik

Doğru ürünlerle saç renginizi koruyun!

Boyalı saçlar özel bir saç bakım rutini gerektirir. Saç renginizin ilk günkü gibi kalmasını sağlamak için boyalı saçlar için geliştirilmiş bakım ürünlerinden yardım alabilirsiniz. Elidor Renk Koruyucu Şampuan’ı deneyin. E Vitamini, Badem Yağı & Keratin içeren Superblend formülüyle saçlarınızı temizleyip derinlemesine beslerken boyalı saçların canlılığını ve parlaklığını korumasını sağlar. Daha iyi sonuç almak için Elidor Renk Koruyucu ve Canlandırıcı Bakım serisi ürünleri ile birlikte kullanmanızı tavsiye ederiz.

(Ayrıca Saç Konturu Nedir ve Saç Trendi: Gölgeli Saç yazılarımız ilginizi çekebilir.)

saça ışıltı attırmak

1. Kullandığımız saç renginin bir iki ton açık rengi ince tutamlar halinde atılınca saçlarımızda ışıltılar elde ediyoruz süslüler :) özellikle bu yaz benim çok dikkatimi çekti ve ombreden daha güzel olduğunu düşünüyorum. Aşağıya bikaç link bırakıyorum görsel için :)

(link:

funduszeue.info 1)

(link: funduszeue.info 2)

(link: funduszeue.info 3)

puantiyedelisi
cinsiyet:kadın
ten rengi:esmer
cilt tipi:yağlı
göz rengi:koyu kahverengi
saç şekli:dalgalı
saç tipi:normal
yaş:28
cilt alt tonu:cool
alerjik cilt:hayır
saç rengi:siyah
saç kalınlığı:ince telli
kepekli saç:hayır
17 ağustos ağustos

Ombre? Balyaj? Bronde? Bir süredir bu terimleri duyar olduk. Kuaför diline giren bu yeni terimleri KUM Agency saç artisti Yiğittan Demiralp ile buluşup masaya yatırdık ve mercek altına aldık, hem daha iyi anlamak hem de gittiğimiz kuaföre derdimizi daha iyi anlatmak için&#;

 

Tek renge boyanan saçlar en kolayı gibi görünür, saç diplerinizden uçlara kadar aynı tondur ancak kuaförler saç dipleri ile uçlarının aynı renkte olmadığını ve farklı ısılara ihtiyaç duyduğunu bildiğinden önce uçları daha sonra dipleri boyayabilir. Tek renk boya işlemi saçlarında hafif beyaz teller çıkmaya başlayanlar için oldukça ideal bir yöntemdir. ama inandırıcı değildir, boya olduğu bellidir,  bir bebek saçı bile tek renk değildir, saç teli güneşin de etkisiyle farklı yansımalara ve tonlara sahiptir çünkü.

tek renk boya

 

Bu işlemdeki ana özellik yüz çevrenizde bir çerçeve oluşturacak şekilde saçın ön kısımları ve uçları daha yoğun şekilde aydınlatmaktır. İnce telli ve katlı kesimli saçlar için ideal olan bu işlem,  saçı çok yıpratmaz ve karşıdan bakıldığında ilk göze çarpan kısım ışıltı katılmış ön kısımlar olduğu için yüze ışık taşır.

ışıltı işlemi

Bronde terimi Blonde &#; sarışın ve Brown &#; kumral kelimelerinin karışımından doğdu. Saç renginin ne olduğu tam anlaşılayan Taylor Swift&#;in de kullandığı bu ton ne kadar tercih edilecek zamanla göreceğiz.

bronde

Balyaj terimini mutlaka duymuşsunuzdur. Yiğittan’ın yeni nesil Ombre uygulamasının geçmişteki hali olarak nitelendirdiği balyaj,  saç diplerinden bir parmak boğumu bırakılıp,  krepelenmiş saçların 1 ila 6 ton açılarak tüm saçla bütünleşmesi olduğunu belirtiyor. Balyaj ile röfle arasındaki fark, balyaj tutamların röfleye oranla daha kalın olmasıdır.

balyaj

 

Röfle, saçların baz renginin üzerine atılır. Genel görünümde bir kontrast yaratılır. Saçların aralarından tarak yardımı ile eşit küçük parçalar alınarak , diplerden ton arasında yapılan açıcı renklendirmedir. Röflede balyaja oranla doğaldan uzak, oldukça ‘sarışın’ bir görünüm amaçlanır. Bu yüzden baz rengi gerçekten açık olanlara, koyu sarışın ya da açık kumrallara önerilir. ‘’Röfleli saçlar, baz renginizden oldukça açık tonlarda uygulanır, röfle  minimum 2 ila 3 ayda yenilenmelidir.’’

röfle

Son senelerin en çok kullanılan ve muhtemelen artık kuaför sözlüğüne kazınmış olan bir terim ombre. Yaz &#; kış farketmeden herkesin istediği bu işlemin ana özelliği saçın kendi uzunluğuna göre ayarlanacak şekilde sadece uçlara doğru geçişli bir şekilde aydınlatılmasıdır. Yaz aylarında güneş ve deniz tarafından doğal yollarla açılmış bir saç efekti vermek isteyen kuaförler, bu saç trendi sayesinde son zamanların en hareketli yıllarını yaşıyor olabilir.

ombre

Henüz yeni bir terim olan Sombre, Işıltı ve Ombrenin karışımı olarak yorumlanabilir. Ombre sadece saç uçlarına, ışıltı ise saçların ön çevresine odaklanıyor. Sombre her ikisinin de uygulandığı, saçın tepe bölgesinin baz renginde kaldığı bir işlemdir. ‘’Ombre&#;ye göre daha geçişli ve bütünleyici olan bu uygulama kişinin ten rengine ve yüz yapısına göre doğru uygulandığında oldukça hoş sonuçlar elde ediliyor.’’ diyor Yiğittan Demiralp.

sombre

 

Saç uzama hızınıza göre , 3 yada 4 hafta sonunda yapılması uygun olan boya işlemidir. Saç diplerinden ana renginizin ortaya çıkması ile oluşan renk karmaşasını düzeltmeye yarayan pratik bir işlemdir. İstediğiniz saç tonunu oturttuktan sonra kuaförünüz hızlıca boyanızı uygular .Yiğitten Demiralp’in önerisi bu işlemi yapacak olan kuaförünüze sadık kalmanız, ‘’Sık sık kuaför değiştirmek saç diplerinizde farklı renklere sahip olmak demek olabilir.’’ Bu arada dip boya yaptırmak aslında doğal görünümden uzaklaşmanızı hızlandırır.

dip boya

 

Ombre işleminin naturel tonlar yerine pembe, lila, yeşil.. gibi cesur renkler ile uygulanması şeklinde açıklanabilir. Saç diplerine herhangi bir işlem uygulamadan sadece uçlara veya arkadaki tutamlara yapılır. Tercihen yarı kalıcı boyalar ile eğlenceli ve farklı bir hava katmakta olup yıkama sonrasında eski haline dönmektedir. Bu işlemdeki en önemli adım saçlara renk vermek için rengini açmaya dayanıyor. Çünkü anck açık renk saçlar renk alabiliyor. Yani esmer biri mor tutamlar attırmak için o saçı önce sarıya kadar açtırıyor ardından da istediği  renge boyatıyor.  &#;Anlayacağınız sosyal medyada görüp hoşumuza giden farklı tonlardaki boyaları uygulatmak o kadar basit değil, çünkü yarı kalıcı ya da kalıcı cesur renkler daha çok açık tonlar üzerine uygulanıyor ve açma işlemi doğru yapılmazsa saçlarınızın yanma olasılığı artıyor.&#;

uçlarda renk

  • CİLA ATMAKSaç renginiz genellikle 3 hafta içerisinde eski ışıltısını kaybeder. Bu oksidasyon sebebiyle oluyor. Oksidasyon sadece &#;oryal&#; yani açıcı ile açılmış sarışınların değil her türlü boya işlemi görmüş saçların belasıdır. Oksidasyon&#;un ana sebebinin güneş olduğu düşünülse de asıl gerçek yıkadığımız sudaki klor ve saç boyanız ile uyum sağlamayan şampuan ve saç kreminizdir. Cila işlemi kuaförünüzde oldukça hızlıca uygulanan, tüm saç renginize sihirli bir dokunuş yapar adı üzerinde cila gibi parlatır, renk bütünlüğü sağlar. Oksidasyon durumunu yaşamamak imkansız gözüküyor ama en aza indirmek için açıcı işlemler gören sarışınların Purple Shampoo yani Mor Şampuanlar kullanması olacaktır. Koyu renkli saçlar için önerimiz ‘Koyu renkli saçlar için’ üretilmiş özel şampuanlar kullanmak olabilir.cila işlemi

 

&#;Henüz ülkemizde rastlamadığım bu uygulama gerçekten sünger ile yapılıyor. Saç artistleri saçı bir tuval gibi düşünüyor ve süngerin üzerine uygulanmış istenilen orandaki açıcı boya ile saçlara minik dokunuşlar yapıyor.&#; diyor Yiğittan. Saçın sadece üst yüzeyine uygulandığı için oldukça naturel durduğu idda ediliyor, evde kendi kendine ombre uygulayan cesaretli kişiler için sünger ışıltısı yeni bir DIY deneyimi olabilir. Ancak dikkat sünger iyi bir el becerisi gerektirir, belli kısımlara daha çok belli kısımlara daha az boya sürebilirsiniz.

sünger ışıltısı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası