büyükkumla halk plajı / Bursa Sahillerinden Sevindiren Haber - Bursa

Büyükkumla Halk Plajı

büyükkumla halk plajı

 Son Güncelleme:

Özellikle kış turizmi ile ön plana çıkan Bursa, son yıllarda yaz turizmi üzerinden de gelişmeye devam ediyor. Farklı ilçeleri ile beraber denize girmek için plaj imkanı sağlayan şehir, bölgeye gelenlere farklı alternatifler sunmaktadır. İşte Bursa Plajları 2023 - Bursa'da denize girilecek en iyi ücretli ve ücretsiz (halk) plajları listesi.

Şehrin deniz kıyısına yakın olan ilçeleri içerisinde Mudanya, İznik, Karacabey ile Gemlik hem özel hem de halk plajları eşliğinde yaz tatilini geçirme olanağı tanımaktadır. Böylece hem konaklamalı şekilde tatil yapmak için fırsat sunulurken hem de günübirlik denize girme imkanı sağlanıyor.

Mudanya Plajları

Bursa’da yaz tatilinin geçirildiği en büyük yer olarak Mudanya ön plana çıkıyor. Özellikle Bursa şehir merkezine yakın olması nedeniyle günübirlik denize girme olanağı sunmaktadır. Üstelik otel ve pansiyon ile beraber moteller üzerinden konaklama imkanı sağlayan bir yerdir. Bu doğrultuda birçok farklı belediye plajı Mudanya'da ön plana çıkıyor. Bunlar içerisinde Burgaz halk Plajı, Kumkaya köyünde yer alan halk plajı, Güzelyalı Burgaz halk plajı, Mudanya Coşkunöz halk plajı, Zeytinbağı halk Plajı, Eşkel halk Plajı ve Kızılay kampı yer almaktadır. Şezlong ve şemsiye ile beraber soyunma kabini, WC ve duş gibi olanaklar eşliğinde 10 veya 15 TL giriş ücreti ile değerlendirilebilir.

Gemlik Plajları

Belediye otobüsleri ile 30 dakika içerisinde ve özel araç ile 20 dakika içerisinde Gemlik’e ulaşılarak farklı plajlarda denize girilebilir. Özellikle Marmara denizine kıyısı ile en çok tercih edilen bölgelerden biridir. Plajlar içerisinde Hasanağa gençlik ve izcilik eğitim merkezi plajı, Büyükkumla halk plajı, küçükkumla halk plajı, Kumsaz halk Plajı ve Gemsaz halk plajı belediye plajları olarak öne çıkıyor. Bu plajlara giriş ücretsiz olmak ile beraber, şezlong ve şemsiye gibi farklı olanaklar için 15 ila 20 TL gibi bir ücret ödenmesi gerekiyor.

Karacabey Plajları

Yaz tatilinde tercih edilen en önemli lokasyonlar içerisinde Karacabey bölgesindeki plajlar geliyor. Yazlıkları sezonluk kiralama imkanı sağlayan bölge, aynı zamanda günübirlik denize girmek için de farklı olanaklar sağlamış durumda. Bunlar içerisinde Malkara Plajı, Yeniköy halk Plajı, Kurşunlu Plajı ve Ayazma Plajı yer almaktadır. Halk plajları olduğu için giriş ücretsiz olurken, şezlong ve şemsiye adına 15 veya 20 TL gibi bir ücret ödenmesi gerekmektedir. Ayrıca tesisleri içerisinde restoran, cafe ve benzeri mekanlar yiyecek ve içecek olanı tanıyor. Merkeze yarım saat uzaklıkta olan bölge, yaz ayları için keyifli bir tatil olanağı sağlamaktadır. Minibüs ya da taksi ve özel araçlar ile bölgeye ulaşım sağlamak mümkün.

İznik Plajları

Bursa'nın yaz tatili için tercih edilen önemli yerlerden biri de İznik plajlarıdır. Özellikle tarihi ve kültürel yapısı ile doğal güzellikleri üzerinden öne çıkan İznik, Bursa merkeze yaklaşık 1 saat kadar uzaklıktadır. Bu konuda bölgenin değişik noktalarında birçok farklı plaj bulunuyor. Bunlar içerisinde gün Batı Plajı, İnciraltı Plajı, Darka Plajı, Boyalıca sahili gibi yerler ön plana çıkmaktadır. Halk otobüsleri ile rahatlıkla gidiş imkanı sağlayan bölgeler, denize girmek için gün içerisinde eğlenceli bir zaman geçirme fırsatı vermektedir. Bazıları halk Plajı olduğu için ücretsiz giriş imkanı sağlarken, bazıları ise 15 ila 20 TL değerinde ücret talep etmektedir. Diğer taraftan şezlong ve şemsiye ile beraber WC, soyunma kabini ya da duş gibi olanaklar ekstra ücrete dahil oluyor. Bunun dışında bütün bu plajları Bursa bölgesinde rahatlıkla değerlendirebilir ve yaz aylarının keyifli şekilde geçirebilirsiniz.

False

İhlas Haber Ajansı

Bursa'da Mudanya, Karacabey ve Gemlik ilçelerinin Marmara Denizi'ne olan kıyıları ile İznik Gölü kıyısındaki plaj ve kamplarda yapılan temmuz ayı ikinci tur ölçümlerinde 24 plajın sonuçları açıklandı. Analizlerde plajların çoğunluğunun iyi kalitede suya sahip olduğu açıklandı


Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Marmara Denizi'ne kıyısı bulunan Gemlik'te 8, Mudanya'da 9 ve Karacabey'de 3, İznik Gölü kıyısında ise 4 olmak üzere 24 kamp ve plajda tespitler yapıldı. 100 mililitrede bulunan bakteri sayısının “kılavuz değerler” olarak dikkate alındığı ölçümlerde, “toplam koliform”, “fekal koliform” ve “fekal streptokok” parametrelerinin 18 plajda değerlerin altında, 6 plajda ise kılavuz değerle zorunlu değer aralığında olduğu tespit edildi.


Toplam sonuçlar kılavuz değerlerin altındaysa “iyi kalitede su (girilebilir)”, kılavuz değerle zorunlu değer arasındaysa “orta kalitede su (girilebilir)”, zorunlu değerlerin üzerindeyse “kötü kalitede su (girilemez)” değerlendirmesinin gerçekleştirildiği ölçümlerde “iyi kalitede su” olduğu tespitlerine yer verildi.


Bursa'nın “iyi ve orta kalite” deniz suyuna sahip sahil ve plajlar şöyle:


Gemlik: B.B.B. Küçükkumla Halk Plajı, B.B.B Kurşunlu Hanımlar Plajı, B.B.B. Kumsaz Halk Plajı, Hasanağa Kadınlar Plajı, Büyükkumla Halk Plajı, plajlarında ‘iyi kalite su' olarak tespit edilirken Narlı Halk Plajı, Karacaali Gençlik Kampı, Gemsaz Halk Plajı ‘orta kalite su'.


Mudanya: B.B.B. Eğerce, B.B.B. Mesudiye Halk Plajı, Kumyaka Halk Plajı, B.B.B. Eşkel Halk Plajı, Altıntaş Halk Plajı, Zeytinbağı Halk Plajı, Coşkunöz plajlarında ‘iyi kalite su' olarak tespit edilirken Burgaz Altınkum Halk Plajı, Burgaz Halk Plajı ‘orta kalite su'.


Karacabey: Malkara Halk Plajı, Yeniköy Halk Plajı, Kurşunlu Halk Plajlarında ‘iyi kalite su'


İznik Gölü: Göllüce Halk Plajı, İnciraltı Mevki Halk Plajı, Darka Tatil Köyü'nde ‘iyi kalite su' olarak tespit edilirken, Orhangazi Halk Plajı ‘orta kalite su' olarak belirlendi.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası