nar çiçeği çayı ile zayıflama / Nar çiçeği çayı faydaları nelerdir? Nar çiçeği çayı nasıl yapılır? - Sağlık Haberleri

Nar Çiçeği Çayı Ile Zayıflama

nar çiçeği çayı ile zayıflama

Nar &#;i&#;eği &#;ayı Nasıl Yapılır? Nar &#;i&#;eği &#;ayının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

İçeriğinde yüksek miktarda antioksidan etkisi nedeni ile nar çiçeği çayı vücudu temizler ve arındırır. Bu sayede zararlı maddeler vücuttan atılır. Yüksek tansiyon hastaları ise bu çayı doktor kontrolünde tüketmelidir. Doktor kontrolünde tüketilen nar çiçeği çayı tansiyonu dengede tutar.

Nar Çiçeği Çayı Nasıl Yapılır?

 Keskin bir kokusu bulunan nar çiçeği çayı aynı zamanda oldukça lezzetli olması ile bilinir. Nar çiçeği farklı şekillerde de demlenebilir. Bu çayda en lezzetli sonucu almak için kaynayan suya bir avuç nar çiçeği eklenmesi tavsiye edilebilir. İyice kaynamış suyun içerisine bir avuç nar çiçeği konularak iyice demlenmesi beklenir.

Sonrasında ise 5 dakika demlenmenin ardından çay servis edilir. Aynı zamanda soğuk suyun içerisine nar çiçeği atılarak birlikte de kaynatılabilir. Kısa süre kaynayan bu çay süzüldükten sonra içilebilir. Daha aromalı bir çay elde edilecektir. Kışın nar çiçeği çayı sıcak biçimde içilebilir. Yazın ise bu çay buzdolabında bekletilerek soğuk da içilir.

 Nar Çiçeği Çayının Faydaları Nelerdir?

 Nar çiçeği çayı metabolizmaya oldukça iyi gelmektedir. Özellikle sindirim sistemi hastalıklarını iyileştirir. Bunun yanı sıra bağırsak sisteminin de düzgün çalışmasını sağlar. Güçlü bir antioksidan kaynağı olan nar çiçeği çayı vücudu derinlemesine temizleyerek zararlı maddeleri de yok ediyor.

Tansiyonu da dengede tutan bu çayı yüksek tansiyon hastaları doktorlarına danışarak kullanmalılar. Hücre yenileyici etkiye de sahip olan nar çiçeği çayı iltihap söktürücü olarak da etki gösteriyor. Özellikle kışın yaşanan iltihap ve idrar yolu enfeksiyonları yok etmek için nar çiçeği çayı gönül rahatlığı ile tüketilebilir. 

Neye İyi Gelir?

Nar çiçeği çayı doğru tüketildiği takdirde pek çok hastalığa iyi gelmektedir. Yaraları hızlı bir şekilde iyileştiren nar çiçeği çayı kış enfeksiyonlarından da koruma sağlar. Sindirim sistemine de faydalı olan nar çiçeği çayı cildin çok daha sağlıklı görünmesini sağlamaktadır. Bunun yanı sıra nar çiçeği çayı diyetlerde çok fazla kullanılır.

Zayıflamak isteyen kişiler nar çiçeği çayını düzenli olarak tükettiklerinde yağ yakımına yardımcı olur. Bunun yanı sıra nar çiçeği çayı ödem attırıcı özelliği ile şişkinliği de azaltmaktadır. Böbrek taşı hastalığı geçiren kişilere de nar çiçeği çayı tüketmeleri tavsiye edilir. Çünkü bu çay böbrek sağlığını da korumaktadır. Ağız bakterilerinden kurtulmak için de nar çiçeği çayı ile ağız içinde gargara yapılmalıdır.

Nar Çiçeği Çayı Kullanımı İle İlgili Merak Edilenler

Özellikle zayıflamak isteyen kişiler nar çiçeği çayını mutlaka tüketirler. Sindirim sistemini rahatlatan bu çay yağ yakımını da hızlandırır. Aynı zamanda nar çiçeği çayı vücuttaki ödemin de atılmasına yardım eder. Nar çiçeği çayı düzenli bir şekilde içildiğinde yağ yakımını hızlandırır. Bunun yanı sıra nar çiçeği çayı kan şekerini de düzenler. Özellikle sık acıkma, doymama hissi ile tatlı krizlerinin de önüne geçilir. Şeker hastaları nar çiçeği çayını içerek sağlıklı bir şekilde beslenebilirler. Kan şekeri dengesini sağlamak için günde iki fincan nar çiçeği çayı içilir.

Kış Mevsiminde Nar Çiçeği Çayı Tüketimi Nasıl Olmalı?

Özellikle kış mevsiminde düzenli içilen nar çiçeği çayı bağışıklık sistemini güçlendirir. İçeriğindeki zengin C vitamini sayesinde vücudu koruyan bu çay soğuk algınlığını da önler. Soğuk havalar ile artan soğuk algınlığını önlemek için de nar çiçeği çayı tüketilmelidir. Bu şekilde kış mevsiminde her türlü hastalıklardan da kurtulmak mümkündür. Kış mevsiminde grip, nezle gibi hastalıklara yakalanmamak için sabah ve akşam birer bardak nar çiçeği çayı tüketilmelidir.

 Nar Çayı Hazırlamanın Püf Noktaları

Lezzetli ve sağlıklı bir nar çayı demlemek için oldukça dikkatli davranmak gerekir. Özellikle de su ile birlikte nar çiçeği kaynatılıyor ise demleme süresi çok önemlidir. Çünkü çok fazla demlenen çay acılaşacaktır. İyi bir nar çiçeği çayı hazırlamak için öncelikle kaynayan suyun içine nar çiçeği bitkisi eklemek gerekir. Böylece çay acılaşmadan lezzetli bir şekilde demlenir. Yaklaşık beş dakika demlenen çay süzülerek bardağa alınır. İsteğe göre bir dilim limon da eklenebilir.

Nar &#;i&#;eği &#;ayı kilo vermeye yardımcı oluyor

Haberin Devamı

Nar çiçeği sadece yılın trend rengi değil, aynı zamanda beslenmenizin de vazgeçilmez bir parçası olmaya aday bir bitki. Tıpkı meyvesi gibi birçok yararı olan bu bitki halk arasında ‘hibiskus çayı’ olarak tanınıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Tığlı Çınar, nar çiçeğinin sağlığa faydalarını ve bu bitkinin nasıl tüketilmesi gerektiğini anlattı.

Ekşi tadından dolayı kimi yerlerde ‘ekşi çay’ olarak da anılan ve aktarlardan kolaylıkla temin edebileceğiniz bu muhteşem bitki içerisinde adeta bir şifa denizi saklıyor.

Nar çiçeği, özellikle içerisinde barındırdığı yüksek C vitamini oranıyla dikkat çekiyor. Özellikle kış aylarında grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara yakalanmaya oldukça müsait bir bünyeniz varsa nar çiçeğiyle tanışmanızı kesinlikle tavsiye ederim. Çünkü bu harika bitki adeta sizin için savaşacak bir asker niteliğinde! Aynı zamanda antibiyotik ve antioksidan özellikler taşıyan bu bitki vücudunuzu baştan yenileyecek özelliklere sahip.

Nar çiçeğinin bu güçlü karakteri, bağışıklık sisteminizin güçlendirilmesine de yardımcı oluyor. Vücuttan her türlü iltihabın temizlenmesine de yardımcı olan bu bitkiyi kaynatıp ağzınızda dakika bekletirseniz diş etlerinize de iyi geldiğini fark edeceksiniz. Araştırmalar özellikle böbrekten iltihabın giderilmesinde iddialı olan bu bitkinin kanserli hücre sayısını azalttığını ve mide kanserinin tedavisinde yardımcı olabileceğini söylüyor.

CİLDİNİZİN PARLAKLIĞINI ARTIRACAK!

Eskilerden beri aranan gençlik iksiri, rengiyle sizi cezbeden bu muhteşem bitkide gizli. Yüksek antioksidan içeriğiyle anti-aging etki gösteren bu harika bitki ölü hücreleri yenileme gibi sihirli bir özelliğe sahip. Düzenli tüketiminde ise cildinizin parlaklığını arttırmaya yardımcı.

Başta Kuzey Afrika, Kuzey Amerika ve Güney Amerika olmak üzere tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaya başlayan bu bitki kireçlenmeyi önleyici özelliğe sahip olduğundan kireçlenme problemi olanlar, nar çiçeği bitkisiyle bu problemi vücutlarından söküp atabilirler.

BARSAKLARI DA TEMİZLİYOR

Kan şekerini düzenleyen, yüksek tansiyon hastalarına iyi gelen ve kolesterolün düşürülmesine yardımcı olan bu bitkiyi sindirim sıkıntısı yaşayan kişiler de rahatlıkla kullanabilirler. Barsak yara ve iltihaplanmalarını da tedavi edici özelliğe sahip nar çiçeği, bağırsaklardaki kurtları ve solucanları da temizleyerek size sandığınızdan fazlasını vadediyor.

Kan şekerini dengelediğinden dolayı ani tatlı ataklarını engelleyen bu muhteşem bitki, kilo vermeye de yardımcı. Günde fincanı aşmadan keyifle tüketeceğiniz bu çayı diyet programınıza destek olarak tüketebilirsiniz.

PEKİ, NAR ÇİÇEĞİNİN BU HARİKA ETKİLERİNDEN NASIL YARARLANACAKSINIZ?

Aktardan temin edeceğiniz bir tutam kuru nar çiçeğini fincan kaynamış suya atarak dakika demleyebilir ve içerisine tarçın, limon, karanfil ekleyerek tüketebilirsiniz. Özellikle yaz aylarında bulunduğumuz bugünlerde sıcak çay tüketmekten hoşlanmayanlar, nar çiçeği çayı demlendikten sonra soğuk olarak da tüketebilirsiniz. Özellikle zayıflamak isteyenler günde fincanı aşmadan sıcak olarak nar çiçeği çayını tüketebilirler. Yemeklerden 30 dakika önce içilmesi daha uygundur. Uygun diyet program ile desteklenmelidir. 

#Kilo Verme#G&#;zellik#Zayıflama

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Giriş Yap/Üye Ol

Halk arasında Mekke gülü olarak da bilinen nar çiçeğinden yapılan çayın sağlık açısından birçok faydası bulunur. Kurutulmuş nar çiçeğinin kaynatılmış su içerisinde 5 dakika kadar bekletilmesiyle elde edilebilen nar çiçeği çayının faydaları nelermiş gelin birlikte bakalım…

1. Zayıflamaya Yardımcıdır

Uygulanan diyet programına kilo vermeyi hızlandırmak için takviye olacak çaylar ve çeşitli karışımlar eklemek önemlidir. Nar çiçeği çayı da kilo vermeyi destekleyen seçimlerden biridir. Nar çiçeği çayının sindirim sistemine olumlu katkısı sayesinde kilo verme sürecini kolaylaştırıp daha kısa zamanda daha iyi sonuçlara ulaşabilirsiniz.

2. Hastalıklardan Korur

Özellikle kış aylarında hastalıklardan korunmak zorlaşır. Siz de kış boyunca sık sık hastalanan insanlardansanız nar çiçeği çayı içmek iyi bir fikir olabilir. Nar çiçeği çayı, bolca C vitamini içermesi, antioksidanlar yönünden güçlü olması sayesinde vücudunuzu baştan aşağı sağlıkla doldurup hastalıklarla savaşmanıza yardımcı olur.

3. Şişkinlik Hissini Yok Eder

Akşam yemeğini fazla kaçırdığınız olmuştur, böyle zamanlarda mideniz ne kadar da rahatsızdır değil mi? Öyleyse bundan sonrası için etkili bir yöntemle tanışmaya ne dersiniz? Yemekten sonra bir fincan nar çiçeği çayı içerek sindirim sisteminize yardımcı olabilir, şişkinlik probleminizden kurtulabilirsiniz.

4. Kan Şekerini Düzenler

Diyabet hastası ya da adayıysanız kan şekerinizin değişim göstermesi anlık bir meseledir. O halde size nar çiçeği çayı ile önlem almanızı öneriyoruz. Gün içerisinde bir ya da iki fincan nar çiçeği çayı tüketerek kan şekerinizi dengeleyebilir, tatlı isteğinizi azaltabilir, tokluk hissi elde edebilirsiniz. Bu şekilde hem daha fazla yemek yemenizi engeller hem de daha sağlıklı bir gün geçirirsiniz.

5. Ağız ve Diş Sağlığını İyileştirir

Nar çiçeği çayı, ağız ve diş sağlığı için de olumlu katkılar sağlar. Ağzınızda yara, diş etlerinizde iltihaplanma gibi şikâyetleriniz mevcutsa her gün iki kez ağzınızı bir miktar nar çiçeği çayı ile çalkalamak iyileşme sürecine katkıda bulunur.

6. Cildinizi Güzelleştirir

Nar çiçeği çayı sayesinde daha güzel görünen bir cilde sahip olabilirsiniz. Her gün düzenli olarak nar çiçeği çayı içtiğinizde içeriğindeki antioksidanlar sayesinde cildinizin parlak ve pürüzsüz bir görünüm kazanmasına yardımcı olabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası