1 aylık hamilelikte ilişkiye girilirmi / Hamilelikte cinsel ilişkiye girilir mi? İşte doğru bilinen 7 yanlış - Sağlık Haberleri

1 Aylık Hamilelikte Ilişkiye Girilirmi

1 aylık hamilelikte ilişkiye girilirmi

Cinsel Yaşam Hamileliğin Kaçıncı Ayına Kadar Devam Edebilir?

Cinsel Yaşam Hamileliğin Kaçıncı Ayına Kadar Devam Edebilir?

Cinsel Yaşam Hamileliğin Kaçıncı Ayına Kadar Devam Edebilir?

Hamile iken cinsel yaşamın ne kadar sürdürülebilir olduğu anne adayları için en merak edilen ve onları en çok endişelendiren konuların başında gelir.

Hamilelik dönemi boyunca cinsel yaşamlarının nasıl değişeceği, cinsel yaşamlarını sürdürürken neyi yapıp neyi yapmamaları gerektiği, cinsel yaşamı sürdürmelerinin bebek üzerindeki etkileri hep merak konusudur.

Fakat, bu kaygıların yapılan bilimsel araştırmalar sonucu gereksiz olduğu ortaya çıkmıştır. Hamilelik döneminin hiçbir haftasında cinsel yaşamın kaygı yaratacak bir durum olmadığı görülmüştür. Yani erken gebelik haftasında cinsel ilişkiye girilip düşük olduğunda ya da hamilelik döneminde devam eden cinsel yaşamın sonrasında erken doğum olması tıbbi bir sebebe dayanmaz.

Bir de "hamilelik döneminde cinsel ilişki ne kadar devam edebilir?" sorusu her anne adayının aklında olan sorulardan biridir.

Kısa ve net bir cevap olarak; anne adaylarının doktorları özel bir uyarıda bulunmadıkça hamilelik döneminin her kademesinde cinsel ilişkiye girebileceklerini söyleyebiliriz.

Yalnızca gebeliğin başladığı ilk 3 ay içinde cinsel ilişkiye girmek düşük riskini ortadan kaldırmak için zaman zaman doktorlar tarafından yasaklanır. Zaten gebelik belirtileri oldukça yoğun yaşandığı için ilk 3 ay cinsel keyif ertelenebilir.

Bir de; ve haftadan sonra fiziki değişimler sebebiyle cinsel yaşamı sürdürmek çiftleri zorlayabileceğinden sınırlandırmaya gitmek gerekebilir. Yani son haftalarda yaşanan cinsel ilişki zevkten çok eziyete dönüşebilir.

Özetle; hamilelik dönemi normal devam ediyorsa, anne adayı kendini iyi hissediyorsa ve cinsellik yaşamak için gerekli motivasyona sahipse bunu yaşaması tehlikeli değildir.

Hamilelikte cinsel ilişki yaşamanın zararlı olabileceği durumlar ise şu şekildedir;

  • Vajinal kanama,
  • Rahim ağzında zamanından önce açılma,
  • Amniyotik sıvı sızıntısı,
  • Erken doğum yapma riski,
  • Daha önce erken doğum ya da düşük yapmış olmak,
  • Plasentanın servikal boşluğu kapatması,
  • Çoğul gebelik.

Bu durumların dışında hamilelik, cinsel ilişkiye engel değildir. Hatta hamilelik döneminde cinsel ilişki yaşamanın rahatlamak, gevşemek, zevk almak ve doğuma hazırlanma açısından faydası bile vardır.

Ayrıca seks sırasında Kagel egzersizi yapmanız doğumdan sonra daha hızlı toparlanmanızı, eşinizle birlikte daha çok zevk almanızı sağlayacak ve doğum esnasında yırtık oluşma ihtimalini düşürecektir.

Bunun yanı sıra; hamilelik döneminde yaşanan cinsel ilişkinin duygusal olarak eşlerin birbirine daha da yakınlaşmasını sağlaması, anne adayının bedenindeki değişimlere alışmaya çalışırken yaşadığı gerginliği bu sayede azalttığı ve ilişkiyi daha da özel hale getirdiği bilinmektedir.

Hamilelik dönemi ilerledikçe anne adayının şefkat görme ve sevilme ihtiyacı da arttığından tensel temas isteği daha da ortaya çıkar. Ama önemli olan erkeğin bunu sadece cinsel bir istek olarak algılamamasıdır. İki tarafta cinsel keyfin birleşmeden ibaret olmadığının farkına varmalı; bunu oral seks, mastürbasyon, masaj gibi seçeneklerle de yaşayarak doyuma ulaşılabileceklerini bilmelidirler.

Hamilelikte Cinselliğin Sakıncalı Olduğu Durumlar

Önceki gebeliklerinde: 

tekrarlayan düşük, erken doğum, rahim ağzı yetmezliği ve buna bağlı erken doğum ya da düşük öyküsü olan,

Mevcut gebeliğinde: 

düşük tehdidi, erken doğum tehdidi, suların erken gelmesi, vajinal kanama, genital bölgede enfeksiyon gibi normal dışı durumları olan anne adaylarının bu normal dışı durum ortadan tümüyle kalkana kadar cinsel ilişkide bulunmamaları gerekir. İlişkinin yasak olduğu süre doktor tarafından belirlenir. Bebeklerinde ağır gelişme geriliği ya da başka nedenlerle fetal distres gelişme riski yüksek olan anne adaylarının da doktorlarının belirlediği bir dönemden itibaren cinsel ilişkide bulunmamaları gerekir.

Bu risk faktörlerini taşımayan anne adaylarında cinsel ilişki anne adayının kendini rahatsız hissetmemesi koşuluyla tüm gebelik boyunca devam edebilir.

Baba adayında cinsel yolla bulaşan hastalık saptandığında ise enfeksiyon tedavi edilmeli ve doktor önerisine göre hareket edilmelidir.

Hamilelikte cinsel ilişkiye girilir mi? İşte doğru bilinen 7 yanlış

Hamilelik döneminde yaşanan sorunlar arasında cinsellik en az dile getirilen, genelde riskli bir durum olduğunda ya da eşler arasında sorun oluşmaya başladığında paylaşılan bir konu. Oysa sağlıklı bir hamilelik geçirmek, mutlu bir çocuk yetiştirmek için düzenli ve mutlu cinsel hayatın yeri tartışılmaz. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Servet Şekeryapan Çalıkoğlu, halk arasında yanlış düşüncelerin çiftlerin cinsel ilişkiden soğumasında en önemli faktör olduğunu belirterek hamilelikte cinsellikle ilgili doğru bilinen 7 yanlışı, Milliyet Pembenar okurları için sıraladı

• 22 Ocak - • Son Güncelleme:

1PEMBENAR ÖZEL / 1-Hamilelikte ilk 3 ay ilişkiye girince düşük olur
22-Hamileyken ilişkiye girince bebeğe sperm ve meni geçişi olur
33-Hamilelikte ilişki çok ağrılıdır
44-Hamileyken orgazm olmak beklenmez
55-Orgazm erken doğuma sebep olur, bebeğe zararlıdır
66-Eşim beni bu halimle beğenmez ve arzulamaz
77-Hamilelikte son aylarda cinsel ilişki erken doğum sebebidir
8Hamilelikte cinsel ilişkinin yasak olduğu durumlar

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir