ece sultan simav / Ece Sultan Termal Apart - Simav Eynal Kaplıcaları - Google otelleri

Ece Sultan Simav

ece sultan simav

ECE SULTAN TÜRBESİ, ÇİVRİL-GÜMÜŞSU (HOMA)

Ece Sultan Türbesi, Çivril ilçesine bağlı Gümüşsu (Homa) kasabası mezarlığının yer almaktadır. Yazılı kaynaklara kim olduğu ve ne zaman yaşadığı konusunda bir bilgi yansımamıştır. Kendileri de Gümüşsu (Homa) kasabasından olan ve editörlüğünü yaptıkları “Eskiçağdan Cumhuriyet’e Homa (Gümüşsu) Tarihi” adındaki kitaplarında Doç. Dr. Mehmet Yaşar Ertaş ve Dr. Süleyman Tüzün de Ece Sultan’ın kimliği ve Ece Sultan Türbesi hakkında bir bilgiye yer vermemişlerdir.



Yalnız; Mehmet Yaşar Ertaş “Homa’daki Türk Dönemi Tarihi Mezar Taşları” konu başlığı yazısında, Ece Sultan Türbesi’nin bulunduğu Mezardan “Ece Sultan Mezarlığı” olarak bahsetmektedir. Köy halkı tarafından âlim bir derviş olduğu söylenmektedir.

Bir kaynakta, Uşak ili, Simav ilçesi, Hüsüm köyü yakınlarında başka bir Ece Sultan Türbesi’nden bahsetmekte ve şöyle yazmaktadır: “Simav’ın kuzeyinde, Eynal Kaplıcalarının batısında, Hüsüm köyünün güneyinde, meşe ağaçları ile kapalı bir tepede yatmakta olan Ece Sultan, Bursa evliyalarından Emir Sultan’ın müritlerindendir.



Ece Sultan, Hamidoğulları Beyliği sınırları içinde kalan Isparta-Yalvaç doğumlu bir beydir. Ece Sultan, hocası Emir Sultan’ın huzuruna Bursa’ya ziyarete gitmiştir. Dönüşte Bursa-Isparta arasındaki en kısa yol güzergâhı olan Simav’da vefat etmiştir.

Bugünkü mezarının bulunduğu yere gömülmüştür. Son yıllarda hayırsever insanlarımız türbeyi yeniden yaptırmış ve yanına da küçük ve güzel bir camii yaptırarak türbenin değerini ve çevrenin güzelliğini artırmıştır. Hem ziyaret, hem de piknik alanı olarak kullanılan güzel bir mekân olmuştur.” denmektedir.

Simav ve Çivril-Gümüşsu yakın mesafede yerleşim merkezleridir. Bu iki ilçedeki iki Ece Sultan birbiriyle ilişkili olmalıdır. Ece Sultan hakkında yapılacak araştırmalarda dikkate alınması gerekli bir durumdur.

yılında, Gümüşsu Belediyesi tarafından yeniden yapılan türbe, 7 x 7 metre ölçülerinde, kare planlı, tuğla yapılı, beton kubbe örtülü, teneke kaplı, sergili bir yapı niteliğindedir. Herhangi bir sanatsal ve mimari özelliği olmayan yapının içerisinde, x santimetre ölçülerinde, 85 santimetre yüksekliğinde, mermer mezar taşında “Ece Sultan” yazılı bir sanduka bulunmaktadır.

Türbenin içerisinde, duvarlarda asılı olarak Kâbe-i Muazzam’ının ve Mescit-i Nebevinin tasvir fotoğrafları ve bir kısım dua çerçeveleri ile bir kısmı binayı iki bölüme ayıran 70 santimetre yüksekliğindeki duvarın üzerinde olmak üzere, diğerleri dağınık vaziyette 31 seccade, 8 tespih, döşek, yastıklar, battaniye, çok sayıda kadın eşarbı, saç tokası, havlu, kırmızı kurdele parçası, çocuk çamaşırları ve bez parçaları görülmektedir. Temiz ve bakımlıdır, kasaba halkının rağbet ettiği, sıklıkla ziyarete geldiği, niyazda bulunduğu bir türbedir.

Togo'ya temiz su kuyusu hayrıSimavlı hayırseverler Togo'da "Ece Sultan Simav " adıyla su kuyusu açtırdı

- Togo'ya temiz su kuyusu hayrı Simavlı hayırseverler Togo'da "Ece Sultan - Simav " adıyla su kuyusu açtırdı Kütahya'nın Simav ilçesindeki hayırseverlerin yaptığı bağışlar ile Togo'nun Tone şehrine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Kpadong köyünde, dakikada 30 litre su verimliliği olan
- Togo'ya temiz su kuyusu hayrı
Simavlı hayırseverler Togo'da "Ece Sultan - Simav " adıyla su kuyusu açtırdı
LOME - Kütahya'nın Simav ilçesindeki hayırseverlerin yaptığı bağışlar ile Togo'nun Tone şehrine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Kpadong köyünde, dakikada 30 litre su verimliliği olan 'Ece Sultan-Simav" adıyla temiz su kuyusu açıldı.
Batı Afrika ülkesi Togo'nun Tone şehrine bağlı kişinin yaşadığı 97 hanelik Kpadong köyünde, manuel sondaj metoduyla içme ve kullanım amacıyla temiz su kuyusu açıldı. Hayırseverlerin yaptığı bağışları ile açılan temiz su kuyusu çevrede yaşayan vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı. Haber

funduszeue.info

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası