sinem dedetas / Sinem Dedetaş haberleri

Sinem Dedetas

sinem dedetas

sinem serhan dedetaş

  • kendisinden gerçek vapurlar beklediğimiz kişi.

  • yıllarında gmo yönetim kurulu başkanlığı yapmıştır (bkz: gemi mühendisleri odası)

  • tecrübesi yok denmiş de, bir denizcilik firmasında genel müdürlük bile yapmış bir kadın. nasıl tecrübesi yok, anlamadım.

    funduszeue.infoul/&#x;/genel-mudur

    kendisinin de zamanında estetik olarak karşı çıktığı, benim her gördüğümde beyaz tabut olarak nitelediğim, çakma deniz otobüsü olan son vapurları (göksu, küçüksu ve durusu) başka yerlere satıp, yerlerine klasik vapurlarımıza benzeyen vapurlar inşa ettirmesini talep ediyorum.

    edit: link yenilendi.

  • sıkmabaş olup cemaat sohbetlerine, açılışlara, uzmanlığıyla kel alaka bir sürü din istismarı projesine gidip bir iki de "filistin hüloğğ ühüüü" yapacaktı ki yaransın.

    yeni görevinin hayırlı olmasını dilediğim kişi.

  • eskişehir doğumludur.

  • tepeden atanmış dedikleri kişi (bkz: gmo) başkanlığı dahi yapmıştır.

    liyakatın ne olduğunu toplum çoktan unutmuş, sen gemi inşaatı ve makinaları mühendisi olacaksın, profesyonel olarak bu işi yapacaksın hem de aynı mühendisliğin oda başkanlığını yapacaksın ve şehir hatlarına tepeden indirildi diyecekler.

  • daha once gmo (gemi muhendisleri odasi) baskanligi yaparken halic tersanesinin kapanmasina karsi ciktigi icin tersaneye girmesi yasaklanan gunumuz ibb sehir hatlari genel muduru. ekrem imamoglu kendisini goreve getirdi. 1 sene once ilk is olarak tersaneyi tekrar devreye soktu ve gecen sene 50 milyon tl lik is yapti. bugun de kendi tasarladigi deniz taksi projesini devreye soktu. yaza kadar bu tersanede 50 tane deniz taksi uretilecek. calisanlar memnun, esnaf memnun ve sunulan katmadeger cok yuksek. senelik bir tersane neden kapatilmak istenir.

    kendisi, isin basina isi bilen insanlar gelirse kisa surede ne kadar guzel isler yapilabiliri gosterdigi icin ornek bir insandir. boyle insanlari gordukce memleket adina dha cok umutlaniyor daha cok seviniyorum. umarim cok basarili olur.

  • sonrasi ulaştırma bakanligi icin pelin alpkökinile birlikte en büyük adayım.

  • yılında 1 milyon tl (bir milyon türk lirası) ciro yapan yıllık haliç tersanesi, yılını milyon tl ciro ile tamamlayacak. özel firmada olsa bu şekil bir sıçrama yapan genel müdür/ceo'ya %25 hisse verirler. başarılarının devamı dileği ile.

    funduszeue.info&#x;tatus/?s=20

  • bir zamanlar girişinin yasaklandığı haliç tershanesinin müdürü olması bana vefatının 3. yılında saygıyla andığım ozan arif'in yeter ki istesin şiirini hatırlattı. şiiri şuraya bırakıyorum yeter ki istesin . bugün türkiye'de gemi mühendisleri odası başkanlığı yapmış ama kamuda faydalanıl(a)mayan kıymetler bugün şehir hatları müdürü oluyorsa bu durum önce kemal kılıçdaroğlu'nun sonra da ekrem imamoğlu'nun eseridir. eğer kılıçdaroğlu imamoğlu'nu aday göstermese ve imamoğlu da ibb seçilmese kendisinden kamuda hala faydalanılmayacaktı. eğer millet ittifakı ilk seçimde iktidar olursa belki de ulaştırma bakanı olacak. kader çizgisi dediğimiz belki de böyle bir durum

  • BİR BUÇUK ASIRLIK DENEYİM: ŞEHİR HATLARI

    Şehir Hatları İdaresi Yüzyılın ortalarından bugüne yaklaşık yıllık bir deneyimi temsil eder. Bu deneyimin ’ların ortalarına kadar üç ayrı işletmeden beslendiği söylenebilir. Bunu, Yüzyılın ortalarından ’ların ortasına gelinceye kadar İstanbul’da Boğaz, Marmara ve Haliç hatlarında birbirinden bağımsız işletmeler tarafından vapurlarla yolcu taşımacılığının yapılmış olmasından hareketle ileri sürmek mümkündür.

    Bu işletmelerin kısaca tarihsel seyirleren bakılacak olursa ;’te Bariye Nezareti’ne bağlı olarak Hazine-i Hassa Vapurları İdaresi’nin, İstanbul, İzmit, Gemlik ve Tekirdağ iskelerinin yanı sıra İstanbul’da Sirkeci – Adalar, Sirkeci – Pendik, Sirkeci – Yeşilköy arasında vapur işletmeye başlayarak Marmara hattının temellerinin atıldığı görülür.

    Bu işletme ’de Fevaid-i Osmaniye İdaresi, ’de İdare-i Aziziye İdaresi, ’de İdare-i Mahsusa, ’da Osmanlı Seyr-i Sefain İdaresi’ne dönüştü. ’te anılan işletme çatısı altında Adalar, Anadolu Yakası iskeleleri ve Yalova hattında yani Marmara hattında faaliyet gösteren AKAY İdaresi kuruldu. Bu idare ise ’de kurulan Devlet Denizyollları İşletme Umum Müdürlüğü çatısı altında yer alan Şehir Hatları İşletmesine dönüştü.

    ’den beri vapurların işlediği Haliç hattında kurul bulunan Haliç Vapurları Şirketi’nin ’de ve Boğaz hattında vapur işletmek üzere ’de kurulmuş olana Şihket-i Hayriye’nin ’te kamulaştırılarak bütün haklarının Şehir Hatları’na devri ile İstanbul sularında vapur taşımacılığı tek çatı altına toplanmış oldu. ’ten itibaren Boğaz, Marmara ve Haliç hatlarında vapur taşıma işini tek başına üstlenmiş bir hale gelen Şehir Hatları İşletmesi ’de kurulan Denizcilik Bankası yerine ’te kurulan Türkiye Denizcilik Kurumu ve ’te kurulan Türkiye Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdürdü. yılında Şehir Hatları İDO’ya devredilen İşletme yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak kurulan İstanbul şehir Hatları Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ’ye bağlandı.

    Yaklaşık yıllık deneyimin üzerine İDO’ya devir Şehir Hatları için yeni bir dönemin başlangıcı oldu. Bunan en önemli göstergeleri ’ten bu yana vapur ve iskelelerde yapılan bakım ve onarımlar, daha da önemlisi yeni vapur ve iskelelerin yapımıdır. Bu gelişme sürecinin hızla devam etmesi trafik sorununu ileri düzeyde yaşayan bütün İstanbulluların dileğidir.

    Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş projelerini Cumhuriyet'e anlattı: 'Hedef çevreci gemiler'

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Hatları Genel Müdürlüğü, “Deniz Ulaşım Ana Planı”yla toplu taşımada deniz ulaşımın payını artırmak için çalışmalar başlattı. Toplu ulaşımda deniz payının artırılması kapsamında Şehir Hatları, İstanbul’a 12 yeni deniz hattı daha kazandıracak. Şehir Hatları kuracağı elektrikli gemi filosuyla İstanbul’da denizlerde karbon salımını sıfıra indirmeyi amaçlıyor.

    Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş, Şehir Hatları’na kazandırmayı amaçladıkları kurumsal kimliği, deniz taşımacılığının entegrasyonu, deniz taksi projesini, tarihi vapurları yeniden kazanılması ve Haliç Tersanesi’nin kapatılması planlanırken kâr eden bir yer haline gelmesini Cumhuriyet’e anlattı. 

    TEK ÇATI ALTINDA

    Deniz ulaşımını tek çatı altında toplanacağını söyleyen Dedetaş, “Aynı filoyla çalışırsak işletme maliyetininde ne olacağını bileceğiz. Elektrikli gemileri Haliç Tersanesi’nde üreteceğiz. Tabii 60 ila geminin yapımı tersanede çok uzun yıllar süreceği için, Türkiye gemi inşa sanayisinde çok iyi elektrikli tekne yapabildiğimiz için bu işi mevcut Türkiye tersanelerine dağıtmayı planlıyoruz” dedi. 

    Dedetaş, Şehir Hatları’na kazandırdığı en önemli projelerden biri olan “Deniz Taksi” uygulaması hakkında “Bu projenin ilk fizibilite çalışmasını yaparken tekne başına 15 sefer yapıldığında belediyenin zarar etmeyeceğini belirledik. Şu an altıcı ayında tekne başına 15 sefere ulaştık. Dolayısıyla hedefe vardık. İlk ay 10 tekne vardı, şu an 45’e çıktı. Deniz taksileri Haliç Tersanesi’nde ürettiğimiz için tekne başına bin Avro tasarruf ettik. Toplamda milyon Avro yapıyor. İBB’nin bu projede şu an 45 teknede milyon lira tasarrufu var. Bu iş iki yıl hiç çalışmasa da İBB elindeki tekneleri sattığında başa baş noktaya geliyor. Dolayısıyla bunun öyle kârsız, İBB’yi zarara sürükleyen bir yatırım olduğu doğru değil” şeklinde konuştu. 

    ‘SHERELİNK’ MODELİ

    Deniz taksilerden yurttaşların daha uygun fiyatlarla yararlanması için “Sherelink” modeline geçileceğini söyleyen Dedetaş, “Sherelink denen paylaşımlı modele geçeceğiz. Şu anda bir kişi de binseniz on kişi de binseniz aynı parayı ödüyorsunuz. Ama Sherelink modele geçtiğimiz zaman dolmuş gibi, o tekne liraya gidiyorsa siz on kişi 10’ar TL ödeyeceksiniz. Birbirini tanımayanlar bu sistemi yapabiliyor teknenin içinde o modele geçtiğimizde birbirini tanımayanlar da uygun fiyata gidebilecek” ifadelerini kullandı.

    Deniz ulaşımının toplu taşımadaki payını artırmak için yeni hatların açılacağını söyleyen Dedetaş, “Hat açma yetkisi Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nde (TUHİM), BİMTAŞ, Şehir Hatları ve İETT, 12 yeni hat üzerinde çalışılıyor. Bunlar tamamen kara entegrasyonuyla bağlantılı daha önce yapılmamış seferler. Bu hatların arasında hayata geçireceğimiz arabalı vapur hatları da var. Eylülde birtakım hatlar UKOME’ye gelecek. Önümüzdeki yıl içinde de planladığımız diğer hatlar hizmete girecek. Özellikle Ümraniye bölgesini Eyüp’e taşımak için Çengelköy Eyüp bağlatısı gibi hatlar planlanıyor” dedi. 

    DÜNYA BANKASI DESTEKLEYECEK

    İstanbul’daki denizleri karbonsuzlaştırmak için plan yaptıklarını söyleyen Dedetaş, “Bununla ilgili Dünya Banka’sıyla temasa geçtik. Biz vizyonumuzu paylaşınca onlar da bir çalışma ekibi kurdu. Bir yıl boyunca bize destek olacak bir fizibilite planı hazırlayacaklar. Sayısı zamanla ’e çıkacak bir elektrikli gemi filosu yapmayı planlıyoruz” dedi.

    HALİÇ TERSANESİ KÂRA GEÇTİ

    Haliç Tersanesi’ni kapatılmaktan kurtararak kâr eden bir kurum haline getirdiklerini söyleyen Dedetaş, “Başkanımız göreve gelir gelmez bilim merkezi projesini rafa kaldırdı. Burası çok ciddi katta değer yaratabilen bir alan. Üç tane kuru havuzu var, taş havuz var. Şu an herhangi bir kuru havuza gidip kiralamak istediğinizde ya da yeniden yaptırmak istediğinizde milyon dolarlardan bahsediyoruz. Biz şimdi böyle bir sermayenin üstündeyiz. Sadece tarihi kültüre sahip çıkmanın yanı sıra bir de üretmeye ve katma değer yaratmaya döndürmekti hedefimizi başardık. Geldiğimizden bu yana tane bakım-tutum işi yaptık. Kendi gemilerimize, kamu gemilerine ve özel sektöre ait gemilere hizmet vermenin yanı sıra yeni inşa faaliyetlerimizi de başlattık. 54 tane küçük teknelerimizi ürettik. Şimdiye kadar kamuda girip aldığımız ihaleler ve yaptığımız işler özelinde baktığımızda, bu işleri Haliç Tersanesi’nde yapmasaydık kamuya gemi başına ortalama milyon TL maliyeti olacaktı” dedi. 


    Şehir HatlarıSinem Dedetaşİstanbulgemi

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası