koltuktan kola lekesi nasıl çıkar / Saça, Kıyafete Yapışan Sakız Nasıl Çıkar? - Nefis Yemek Tarifleri

Koltuktan Kola Lekesi Nasıl Çıkar

koltuktan kola lekesi nasıl çıkar

 Son Güncelleme:

Kurumuş &#;ay Lekesi Nasıl &#;ıkar? Halıdan, Tiş&#;rtten, Koltuktan Ve Kıyafetten Kurumuş &#;ay Lekesi Nasıl Temizlenir

Çay derinlere işleyen ve çıkarması zor olan lekelerden biridir. Ancak karbonat, limonlu su, soda ve sirke gibi ürünler ile çay lekesi kolay bir şekilde çıkarılabilir. Beyaz renkli ürünler için de bulaşık deterjanı kullanmak tercih edilebilir. Sizin için kurumuş çay lekesini çıkarmak hakkında ayrıntıları derledik.

Kurumuş çay lekelerinde en sık uygulanan işlemlerden biri su ile durulama işlemdir. Çay lekesi üzerine soğuk su dökünüz sonrasında ise kıyafeti soğuk ile yumuşatarak ürün uygulayacak hale getiriniz. En sık tercih edilen yöntemlerden biri soğuk su ile yumuşatılan leke üzerine karbonat dökmektir. Karbonatı leke üzerine dökerek uygulama yapabilirsiniz.

Kurumuş Çay Lekesi Nasıl Çıkar?

Leke üzerine soğuk su ile müdahale ediniz. Açık renk bir ürün üzerinde leke çıkarma işlemi yapacaksanız karbonat tercih edebilirsiniz. Karbonatı bir kase içerisine dökünüz, üzerine az miktarda su ekleyiniz. Kıvamlı bir hal alana kadar karıştırınız. Sonrasında ise leke olan bölgeye macun haline getirdiğiniz karbonatı uygulayın. Eğer hassas bir alan üzerinde işlem yapacaksanız ovalama işlemini yumuşak bir şekilde gerçekleştiriniz. Eğer renkli bir alanda uygulama yapacaksanız leke çıkarıcı deterjanlar tercih edebilirsiniz. Özellikle renkli ürünler için tercih edilen leke çıkarıcı deterjanları kullanınız.

Halıdan Kurumuş Çay Lekesi Nasıl Temizlenir?

Halıdan kurumuş çay lekesini çıkarmak için en sık tercih edilen ürünler sirke, su ve bulaşık deterjanıdır. Temiz bir kap içerisine bir fincan beyaz sirke, sıcak su ve bulaşık deterjanı dökünüz. Sonrasında ise bu karışımın içerisine bir miktar çamaşır deterjanı ekleyebilirsiniz. Ancak çamaşır deterjanının beyazlatıcı özelliği olup, olmadığına dikkat ediniz. Ardından lekeli alana bu karışımı dökünüz. Temiz bir bez veya havlu ile lekeli alanı hafif bir şekilde ovalayın. Ardından temiz bir su ile temizleyiniz. Sonrasında ise saç kurutma makinesi ile uzaktan kurutma işlemi uygulayınız.

Tişörtten Kurumuş Çay Lekesi Nasıl Temizlenir?

Eğer renkli bir tişört üzerinde kurumuş çay lekesi var ise limonlu su ile temizleme uygulayabilirsiniz. Çay lekesini tişörtten çıkarmak için öncelikle tişörtü ters olarak çevirin. Ardından soğuk su ile alanı durulayın. Bir bardak içerisine limon ve su karışımı hazırlayın. Ardından temiz bir bez ile lekenin olduğu alanı siliniz. Sonrasında ise tişörtü çamaşır makinesi içerisine atarak yıkayınız.

Koltuktan Kurumuş Çay Lekesi Nasıl Temizlenir?

Koltuktan kurumuş çay lekesi çıkarmak için en sık kullanılan ürünlerden biri karbonattır. Bunun için bir kabın içerisine bir miktar karbonat dökünüz. Ardından az bir miktar kabın içerisine soğuk su ekleyiniz. Sonrasında macun kıvamına gelene kadar su ile karbonatı karıştırınız. Sonrasında ise bir bez ile karışımı alınız ve tampon hareketler ile leke üzerine uygulayınız. Eğer beyaz renkli bir koltuğunuz var ise çamaşır suyu kullanarak da leke çıkarma deneyebilirsiniz. Ancak çamaşır suyunu mutlaka su ile karıştırınız. Direkt doğrudan çamaşır suyunu kumaşın üzerine uygulamayınız. Eğer deri bir alanda bulunan çay lekesini temizlemek istiyorsanız beyaz bir bezi ılık su ile nemlendirin. Ardından yavaş hareketler ile çay lekesini çıkarabilirsiniz.

Kıyafetten Kurumuş Çay Lekesi Nasıl Temizlenir?

Kıyafetten kurumuş çay lekesi çıkarmak için öncelikle kıyafeti dökülen alanın tam tersi olacak şekilde ters çeviriniz. Ardından soda, sirke ya da limonlu su ile kolay bir şekilde kıyafeti temizleyebilirsiniz. Uzun süre boyunca kurumuş çay lekesi için ise kıyafeti ılık bir su içerisine bırakınız. Eğer beyaz renkli bir kıyafetten kurumuş çay lekesi çıkarmak istiyorsanız öncelikle kıyafetinizi ılık bir su içerisine yatırın. Ardından kıyafet yumuşadıktan sonra üzerine bir miktar limonlu bulaşık deterjanı dökün. Parmağınız ile lekenin olduğu alanı ovalayın. Ardından az bir miktar karbonat dökerek, leke olan yeri hafifçe fırçalayın. Sonrasında soğuk su ile durulayın ve çamaşır makinesinde kıyafeti yıkayın.

False

Kola tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en çok sevilen gazlı içeceklerden birisidir. Yıllardır tarifleri saklı kalan içecek farklı zamanlarda, en güzel sofraların, en özel günlerin tercihi olmakta, özellikle sıcak dönemlerde soğuk soğuk içilmesi tercih edilmektedir. Fakat bu içeceği tüketirken çeşitli kazalar yaşanabiliyor ve oldukça da fazla meydana geliyor. Bu yüzden de çoğu kişinin aklına kola lekesi nasıl çıkar sorusu geliyor.

Öncelikle bütün lekelerde temel mantık lekenin en kolay şekilde döküldüğü bölgeden uzaklaştırılmasıdır. Hangi yüzeyde olduğu fark etmeksizin içeceğiniz döküldüğünde ilk olarak leke yapacak maddenin yoğunluğunun alınması gerekir. Bunun için emdirme, vakumlama, uzaklaştırma gibi işlemler yapılabilir. Sonrasında da leke oluşturma ihtimali olan maddenin seyreltilmesi, son aşamada da lekenin arındırılması gerçekleştirilir. Yüzeyin çeşidine göre ise leke çıkarma işlemleri, kullanılan malzemeler farklılık gösterir. Örneğin halıya dökülen kola ile fayansa dökülen kolayı aynı şekilde temizleyemezsiniz.

Halıdan Kola Lekesi Nasıl Çıkar?

halıdan kola lekesi nasıl çıkar

Halılar her evin en temel ürünlerinden birisi olmakla birlikte çeşitli iş yerlerinde, ofislerde de kullanılabilir. Gerek konfor gerekse dekorasyon açısından büyük önem taşır. Yerde bulunmaları nedeniyle de kirlere, lekelere, dökülmelere oldukça fazla maruz kalırlar. Halıdan kola lekesi çıkarma imkansız olmamakla birlikte çok da kolay değildir.

Halılarınızdan söz konusu içeceğin lekesini çıkarabilmek için asitli çözeltiler yardımcı olacaktır. Günlük hayatta kullanılan bazı asitli çözeltileri kullanarak lekelerden kurtulabilirsiniz. Evde en rahat uygulayabileceğiniz çözüm yöntemi ise sirke ve bulaşık deterjanı uygulaması olacaktır. Bunun için şu malzemelere ihtiyacınız var:

İlk olarak kağıt havlu ile halınıza dökülen içeceğin fazlalığını almalısınız. Sonrasında bir kasede deterjan, ılık su karışımı oluşturmalısınız. Ardından bir yemek kaşığı sirkeyi karışıma ilave etmelisiniz. Elde ettiğiniz karışımı sprey özellikli şişeye boşaltmalısınız. Ardından oluşturduğunuz karışımı içeceğin döküldüğü yere püskürtün. 2 dakika kadar bekleyin. Sonrasında ıslak süngerle halınızı silin. Lekeyi tamamen sildikten sonra duru su ve temiz süngerle silerek halınızı kurumaya bırakın.

Koltuktan Leke Çıkarma Yöntemleri

koltuktan kola lekesi çıkarma

Halılara benzer şekilde koltuklarda da söz konusu içeceğin lekeleri oldukça fazla oluşur. Rahatlık ve konfor sunan koltukların üzerinde bir şeyler yenilip içilirken kazalar meydana gelir ve bu eşyalar yapıları itibariyle dökülen sıvıları emmeye son derece meyillidir. Peki koltuktan kola lekesi nasıl çıkar?

Bu sorunun cevabı eşyanızın materyaline göre değişiklik gösterir. Eğer deri ise lekeyi çıkarmanız daha kolaydır. Fakat deri yüzeylerde amonyak tarzı güçlü çözeltilerden uzak durulmalıdır. Aksi taktirde yüzeyler zarar görebilir. Deri yüzeylerde en ideal temizlik malzemeleri bulaşık deterjanı ve izoprofil alkol olacaktır. Bunlarla hem lekelerden kurtulabilir hem yüzeylere zarar vermemiş olursunuz.

Tıpkı halılarda olduğu gibi kumaş koltuklardan kola lekesi çıkarma sırasında da sirke ve bulaşık deterjanı karışımından istifade edebilirsiniz.

Giysilerden Kola Lekesi Nasıl Çıkar?

giysilerden kola lekesi nasıl çıkarılır

Kola giysiler üzerine de dökülebilir ve ciddi lekeler bırakabilir. Fakat giysilerden kola lekesi çıkarma çok da zor değildir. Bunun için öncelikle lekelere hızlı müdahale edilmelidir. Eğer leke kurumuşsa tıpkı kendisi gibi asitli bir çözeltiyle yumuşatılmalıdır.

Alkolsüz bir içeceği, alkol ile çıkarabilirsiniz. Eğer alkol bulamıyor ya da giysiniz için uygun olmayacağını düşünüyorsanız asidik çözeltilerden yararlanabilirsiniz. Beyaz sirke bunlardan birisidir. Su ile beyaz sirke karışımı oluşturun ve lekeli kısmı 12 saat kadar karışımda bekletin. Ardından yıkama talimatlarına göre yıkayın. Aynı şekilde bulaşık deterjanı ile lekeli yüzeyi güzelce silebilir, sonrasında makinada yıkayabilirsiniz.

Kola lekesi nasıl çıkar?

Yıllardır formülü bilinemeyen kolanın lekesinin temizlenmesi de büyük sıkıntı oluşturmaktadır. Peki, çok merak edilen kola lekesi nasıl çıkar. Kolanın dökülür dökülmez lekeye müdahale etme şansınız bulunmuyor ise ve üzerinizde de birçok mağazayı gezerek almış olduğunuz ve sevdiğiniz kıyafet var ise yaşadığınız hayal kırıklığı az çok tahmin edilebilir.

Fakat artık bu tür kazalardan kurtulmak geride kaldı. Çünkü kolanın lekesini çıkartmak, kolanın formülü kadar gizli olmamaktadır. Kola döküldüğü zaman eğer kurumamış ise ilk önce kıyafetinizi hemen çıkartıp soğuk suya bastırmanız gerekmektedir. Aradan saat kadar süre geçtikten sonra da makinenizi uzun yıkama programına alıp çalıştırabilirsiniz.

Eğer bir yolculuk durumu söz konusu ise ve yine bir kaza geldiyse başınıza lekenin üzerine tuz serperek bekletmeniz gerekmektedir. Tuz bulamazsanız dökülen kolayı su ile temizlemeye çalışmak kesinlikle yanlış bir hareket olacaktır. Eğer lekeleri bu şartlarda su ile ovalayarak temizlemeye kalkarsanız lekeyi yaymış olursunuz ki bu da lekenin çıkmasını zorlaştırmaktadır.

Peki, kola lekesi nasıl çıkar? Yapmanız gereken tek şey ise eve kadar beklemek ve daha sonra şu yöntemleri uygulamak olmalıdır. Lekelerin üzerlerine 1 tatlı kaşığı bulaşık deterjanını ellerinizi kullanarak iyice yaydıktan sonra ılık su ile köpürtmeniz gerekmektedir. Daha sonrasında ise yine ılık su ile durulama yaparak kola lekesini temizleye bilirsiniz.

Sirke, hem ev temizliği için hem de beden temizliği için kullanılabilen bir üründür. Kola lekesi nasıl çıkar sorusuna bir cevap olarak ta sirkeden faydalanabilirsiniz. Lekenin üzerine sirke uygulayarak beklettikten sonra yine tekrar makineye atarak temizleyebilirsiniz.

Tweetle

kanepeden kola lekesi nasıl çıkarkola lekesi duvardan nasıl çıkarkola lekesi halıdan nasıl çıkarkola lekesi koltuktan nasıl çıkarkurumuş kola lekesi nasıl çıkar

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası