yazma örnekleri iğne oyası 2019 / 'da En Çok Beğenilen 40+ İğne Oyası Modelleri Bunlar Oldu!

Yazma Örnekleri Iğne Oyası 2019

yazma örnekleri iğne oyası 2019

Yeni sezonda yapılan hepsi göz kamaştıran iğne oyası modelleri arşivi ile karşınızdayız. Yazma, havlu ve tülbentler için harika iğne oyaları.

İğne ile yapılan bir oya çeşidi olan iğne oyaları emek isteyen ve pahalı oyalardır. El emeği göz nuru diye adlandırılan yapılmazı uğraş isteyen el işlerinden olan iğne oyası geçmişten günümüze hiç önemini kaybetmeyen el işlerindendir. Eskiden yaşlılarımızın yapmış olduğu iğne oyalarına şimdilerde gençlerimiz merak salmış. Öğrenmesi kolay ama yapılması zor olan iğne oyası ile başörtüleri, tesbih uçları, pike takımları, mevlüt örtüleri, havlular, süslemeler ve dekoratif el işleri yapılabiliyor.

İğne Oyası Nedir?

Milli el sanatlarımızdan olan iğne oyası  yüzyılda Anadoludan çıkıp Balkanlara, Balkanlardan da İtalya&#;ya kadar yayılan daha sonra ise Dünyanın bir çok ülkesinde bilinen ve yapılan bir el işlemesidir. Türk Danteli olarak da adlandırılan iğne oyaları Anadoluda çok eskiden yaşayanlar tarafından ortaya çıkarılmıştır.

İğne Oyası Uğraş İsteyen ve Pahalı Bir İştir

İğne oyaları dediğimiz gibi el emeği göz nuru işlerdir. Yapımı uğraştırıcı ve zorlu bir süreci arkasında bırakan el işlerinden olan iğne oyası bundan dolayıdır ki pahalıdır. Şimdilerde gençlerimizinde merak salmış olduğu iğne oyaları yapılıp satılıyor. Yazmalar 30 TL gibi fiyatlara, Havlular ise yine ortalama 20 TL gibi fiyatlara alıcı buluyor. Bu iş ile uğraşanlar kendilerine sosyal medya hesapları açıp burada çevre edinip yapmış olduklarının satışlarını gerçekleştiriyorlar.

Motifli İğne Oyaları

Eşsiz el sanatlarımızdan olan iğne oyaları çiçekler, laleler ve farklı farklı desenlerle yapılarak el işleri kenarlarını süslüyorlar. İğne oyası motifleri ile seccade gibi, pike takımı gibi, havlu gibi ürünler süslenebiliyor. Sadece süs için kullanılan iğne oyaları da var tabi ki. Bunlardan bazılarından bahsedecek olursak kolye, küpe ve bileklik&#;

İğne Oyası Modelleri Yılında Gençlerin Ellerinde

Günümüzde iğne oyası ile ilgilenen gençlerin sayısı pek az değil. Çalışan çalışmayan bir çok genç kız iğne oyası yapıyor. Yaptıkları iğne oyaları da adeta göz kamaştırıyor. Yaptıkları birbirinden güzel oyalar ile süslemeler yapan gençlerimiz bu yaptıkları oyaları ise sosyal medya hesaplarından belirli fiyat aralıklarında satıyorlar. Şimdi bu yazımızda gençlerimizin yapmış olduğu iğne oyası modelleri arşivini paylaşacağız. Bakalım sizlerde iğne oyaları arşivindeki örnekleri beğenecek misiniz.

 

Yayımlanan kategori:Danteller, İğne Oyaları ve Oya Modelleri

Gülbin Kara

Gülbin Kara

Evli ve 2 çocuk annesiyim, boş zamanlarımda el işi ve hobi olarak aklınıza gelecek birçok şey hakkında araştırmalar yapıyor ve en güzel örnekleri yıllardır sizlere sunmaya çalışıyorum.

İğne Oyaları

Sevgili hanımlar, örgü ve elişlerini çok seven birisi olarak böyle bir site açmaya karar verdim. Sitemde sizler için en güzel ve en moda örgü modellerini, örmeye yeni başlayanlar için kolay örgüleri, en sevilen bebek örgülerini, çok şık bebek şapkalarını, değişik ve bebeğinize çok yakışacak olan bebek yeleklerini, o minicik ayaklar için bebek patiklerini, en nadide havlu kenarları ve dantel örneklerini, rengarenk tığ işi oya modellerini, en gözde iğne oyalarını, görülmemiş ve geleneksel patik modellerini, erkek ve bayanlar için harika yelek modellerini ve günlük kullanımda veya davetlerde kullanabileceğiniz birbirinden güzel şal modellerini seçerek sizlere sunuyorum. Ümit ediyorum ki hepsini çok sevip beğeneceksiniz. Sizlere faydalı bir şeyler sunabildiysem ne mutlu bana.

© - monash.pw Gizlilik PolitikasıÇerez PolitikasıHakkımızdaİletişim

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır