kürsülü ev projeleri / kursulu ev proyektleri | Ev Villa Projeleri

Kürsülü Ev Projeleri

kürsülü ev projeleri

Maliye Hesap Uzmanları Vakfı (HUV), Cumhuriyetimizin Yılında dünyanın en önemli üç iktisatçısını “Yakın Gelecekte Dünya ve Türkiye” konulu panelde bir araya getiriyor.

Sabacı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın moderatörlüğünü üstlendiği panelin konuşmacıları Johns Hopkins Üniversitesi’nden

Prof. Dr. Steve Hanke ile Massachusettes Üniversitesi’nden Prof. Dr. Daron Acemoğlu olacak. 

Açılış konuşmasını Maliye Hesap Uzmanları Vakfı (HUV) Başkanı ve Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren’in yapacağı panel 3 Haziran Cumartesi günü, saatleri arasında Conrad Bosphorus Hotel’de düzenlenecek.

Maliye Hesap Uzmanları Vakfı (HUV) uzun zamandır ekonomi alanında çeşitli etkinliklerin yanı sıra seçkin konuşmacıların katıldığı paneller düzenlemekte ve iş, akademi, medya dünyasından birçok seçkin ismi bir araya getirmektedir.

29 Mayıs tarihinde kurulan ve yılında hukuki varlığı kaldırılan Hesap Uzmanlığının ilke ve değerlerini yaşatan ve yılında kurulan Maliye Hesap Uzmanları Vakfının (HUV), en önemli misyonunu, 78 yıllık Hesap Uzmanlığının yeniden hayata geçirilmesi olarak belirlemiştir.

Maliye Hesap Uzmanları Vakfı (HUV), üniversitelerle işbirliği içerisinde bugüne kadar 5 kitap yayımlamıştır ve TÜSİAD ile birlikte hazırladığı 6’ıncı kitap ise yakında yayımlanacaktır.

Maliye Hesap Uzmanları Vakfı (HUV) Hakkında

"Hesap Uzmanları Kurulu" büyük maliyeci merhum Ali Alaybek üstadımız öncülüğünde ve Maliye Bakanlığı bünyesinde 29 Mayıs tarihinde kurulmuştur. Kurul, yılına kadar hukuki olarak varlığını sürdürmüştür.

Hesap Uzmanları Kurulu, 66 yıllık hukuki ömrü boyunca titizlikle seçtiği mensuplarını çok iyi yetiştirmiş, adeta bir okul, ekol ve ocak  gibi işlev görmüştür.

Kurul mensupları bu görevlerini yaparken, yüksek etik değerlere sahip, hukuk normları içinde ve her türlü dış etkiden uzak kalarak hareket etmişler, ülkemiz için önemli ve anlamlı işlere imza atmışlardır.

Kurulduğu yılından itibaren,78 yıllık Hesap Uzmanlığının ilkelerini ve ruhunu yaşatan

Vakfımız, camia mensuplarının onurlu, gururlu, kararlı duruşları sayesinde fiili varlığını sürdürmemesine  rağmen , Hesap Uzmanlığının değerlerini devam ettirmektedir.

Hesap Uzmanları Kurulu mensupları, günümüzde özel sektörün tepe noktaları başta olmak üzere, merkezi ve yerel siyasette, kamu kesimi üst yönetiminde, üniversitede, sivil toplum kuruluşlarında ve hatta diplomaside görev alarak ülkemize faydalı olmaya devam etmektedirler.

Biz Maliye Hesap Uzmanları Vakfı olarak ülkemize hizmet etmek, tarihi bir misyonu yerine getirmek adına, uzun yıllardan beri her yıl çeşitli etkinlikler yapmayı görev edinmiş bulunmaktayız.

Bu yıl çok değerli akademisyen ve uzmanlarla çalışarak beş önemli konuda kitaplar yayımladık. Tüsiad ile birlikte hazırladığımız altıncı kitabımızı ise yakında yayımlayacağız.

Kitaplarımızı , her yıl düzenlediğimiz diğer panellerimizde yaptığımız gibi, bu yıl da  katılımcılarımıza sunacağız.

Özetle, yıllardan beri, Hesap Uzmanlarının ilkelerini ve değerlerini yaşatmaya çalışan Vakfımızın en önemli görev ve beklentilerinden biri de yılında kapatılan Hesap Uzmanları Kurulu'nun yeniden hayata geçtiğini görmek olacaktır

Projelerimiz


EKOAB Üyelerinin Avrupa Birliği ile ilişkili projeleri:

 

AB Tarafından finanse edilen Jean Monnet Kürsüsü Projesi ‘AB Yönetişiminde Zorluklar ve Kazanımlar’

Proje Koordinatörü: Doç. Dr. Alexander Bürgin

Süre: Eylül Ağustos

Proje Özeti:

Proje, İzmir Ekonomi Üniversitesi’ndeki öğrencileri arasında AB’ye ve onun kazanımları üzerine farklı bir görüş kazandırmayı amaçlıyor. Bu amaçla, AB yönetişiminin karşılaştığı güncel zorluklara ve hem AB ve Türkiye için terörizm, göç yönetimi ya da sürdürülebilir kalkınma gibi konularda işbirliğinden doğacak potansiyel kazanımlara yönelik altı Jean Monnet Semineri organize edildi. Toplantılar, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nün AB ile ilişkili derslerinee entegre edildi fakat üniversitenin tüm öğrenci ve akademisyenlere de açık olacak şekilde düzenlendi. Bunlara ek olarak üniversite bünyesinde seçmeli bir AB Çevre Politikaları dersi açıldı ve tüm üniversiteye yönelik Avrupa Çalışmaları üzerine bir sertifika programı açıldı. Jean Monnet Kürsüsü Projesi kapsamında son olarak, iki araştırma projesi yürütüldü. İlk proje kapsamında AB yönetişimindeki yakın zamandaki eğilimler (örneğin Juncker Komisyonu’ndaki örgütsel reformların kurumlar-üstü ve kurumlar-arası ilişkiler  üzerindeki etkisi) analiz edildi. İkinci projede AB’nin Türkiye’nin iç politikasına etkisi analiz edildi. Bu amaçla Brüksel’e birkaç seyahat gerçekleştirildi.

 

British Council tarafından finanse edilen ‘Küresel Çevresel Politika Öğrenimi’ Çalıştayı

Proje Koordinatörü: Doç. Dr. Alexander Bürgin

Süre: Eylül Ağustos

Proje Özeti:

EKOAB Müdürü ve Jean Monnet Kürsü Başkanı Alexander Bürgin, Sussex Üniversitesi’nden Doç. Dr. Kai Oppermann ile birlikte bir çalıştay hibesi kazandı. British Council’in Araştırma Bağlantıları Programı çerçevesinde verilen pound ( Avro) değerindeki destek, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde Mayıs tarihinde gerçekleştirilen Küresel Çevresel Politika Öğrenimi başlıklı uluslararası çalıştay için kullanıldı. Türkiye ve Birleşik Krallık’tan, doktora öğrencilerinden profesörlere kariyerinin farklı basamaklarında bulunan 30 kadar akademisyeni bir araya getiren çalıştayda, çevresel politika öğrenimi ve çevresel politika buluşlarını tetiklemek üzere çaba gösteren BM, Dünya Bankası, AB gibi uluslararası aktörlere ve yerel otoritelerin ulusaşırı bağlantılarına yoğunlaşıldı. Sürdürülebilir kentler konusuna ayrıca odaklanıldı. Türkiyeli ve Britanyalı akademisyenler ile Avrupa Komisyonu, Türkiye’den sivil toplum örgütleri ve İzmir Ticaret Odası’ndan uzmanların katılımıyla zenginleşen görüş alışverişi, ortak araştırma ve yayın projeleri ile sonuçlandı. Çalıştay katılımcılarının bazıları Haziran ’de Singapur’da düzenlenen Uluslararası Kamu Politikaları Derneğinin Yıllık Toplantısı’nda ve Eylül ’de Krakow’da düzenlenen Çağdaş Avrupa Çalışmaları Üniversiteler Derneği’nin Yıllık Toplantısı’nda yeniden bir araya geldi.


 
BAP Projesi: "Göç Konusunda Türkiye-AB İşbirliği"

Proje Koordinatörü: Yrd. Doç. Dr. Alexander Bürgin
Süre: Mayıs – Mayıs

Proje Özeti:

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne yasa dışı göçün en önemli geçiş yolu haline gelmesi nedeniyle AB, göç akışının yönetimi konusunda Türkiye ile işbirliğine büyük önem vermektedir. Yasa dışı göçmen sayısının giderek artması, Türkiye'nin de göç politikasını yenileme konusuna önem vermesine yol açmaktadır. Dolayısıyla göç konusunda Türkiye-AB işbirliği, bir kazan-kazan durumu yaratmaktadır. Bu araştırma projesinin amacı, böyle bir işbirliğini kolaylaştıran ve güçleştiren etmenleri ortaya koymaktır. Bu nedenle bu proje, politik ve teorik ilgisini bazı temel sorulara yöneltmiştir: Türkiye'nin AB üyeliğine bakışı, Türkiye vatandaşları için vize zorunluluğunun kalkması olasılığı, göç politikaları alanında Avrupa komisyonu ve üye devletler arasındaki kurumlararası güç dengesi, Türkiye'nin özelde göç politikasının, genelde ise kamu idaresinin Avrupalılaştırılması.



BAP Projesi:  “Türkiye'nin AB'ye giriş süreci tersine dönebilir mi? 
Avrupa'daki Türkiye Karşıtlarının Stratejileri ve Türkiye'nin Üyelik Perspektifine Etkileri"


Proje Koordinatörü: Yrd. Doç. Dr. Alexander Bürgin
Süre: Mart – Eylül
 
Proje Özeti:

Üye devletlerin farklı tercihlerine rağmen Türkiye'nin AB'ye üyelik müzakerelerinin başlatılması kararı, topluluk normlarının etkisine atfedilebilir. Bu normlar, Birliği, Avrupa ülkelerinden gelen başvuruları liberal demokrasinin standartları doğrultusunda değerlendirmeye zorlayarak devletlerarası etkileşimi mecbur kılarlar. Bu nedenle Türkiye'nin başvurusu, Kopenhag kriterleri ile uyumlu olması temelinde değerlendirilmek zorundadır. Türkiye'nin üyeliğine sosyo-ekonomik ve kültürel gerekçelerle karşı olan üye devletlerler, müzakerelerin başlatılması kararını meşru bir biçimde veto edemezler fakat retorik olarak da kıstırılmışlardır. Peki Türkiye'nin AB üyeliğine karşı olanlar bu normatif tuzağa nasıl tepki verdiler? Ve Türkiye'nin AB üyeliğine engel olma potansiyeline hala sahipler mi? Araştırma projesi ilk adımında, yılında alınan müzakereleri başlatma kararından sonraki kamusal söylemleri analiz etmektedir. İkinci adımda ise bu tür çerçeveleme stratejilerinin başarılı olup olmadığı incelenmektedir. Bu stratejilerin etki durumu iki düzeyde incelenmektedir: (1) Üyelik görüşmelerinin ilerleyişi, (2) AB üyeliğinin arzu edilirliği hakkında Türkiye'de üretilen söylem.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası