pybs bursu ne kadar 2019 / PYBS İOKBS bursluluk ödemesi kaç para ilk ödeme ne zaman hangi ay? - Takvim

Pybs Bursu Ne Kadar 2019

pybs bursu ne kadar 2019



PYBS Nedir?

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı yani PYBS, 3 ayda bir devlet tarafından öğrencilere karşılıksız olarak verilen burstur. 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve sınıfların girebildiği PYBS sınavını kazanan öğrenci sınıfın sonuna kadar her 3 ayda bir burs alır.
 

PYBS Bursu Kaç Lira Olacak?

yılı PYBS burs ücretleri hakkında MEB tarafından henüz resmi bir açıklama gelmedi ama bu konuda önceki yıllarda yapılan zamlara bakacak ortalama bir fiyat belirtilebilir. Yıllara göre PYBS burs ücretini inceleyelim:

  • yılında burs ücreti: ,72 TL
  • yılında burs ücreti: ,89 TL
  • yılında burs ücreti: ,47 TL
  • yılında burs ücreti: ,24 TL
  • yılında burs ücreti: TL
  • yılında burs ücreti: ,04 TL
  • yılında burs ücreti: Henüz Belirlenmedi

Yıllara göre dağılımı incelediğimizde yıllık olarak 40 ile 70 tl arasında zam yapılmaktadır. Buna göre yılında PYBS bursunun ortalama olarak arası bir tutar olacağını belirtebiliriz. Bu konudaki görüşlerinizi bizimle yorum bölümünden paylaşmayı unutmayın!


TYT Konuları
AYT Konuları
Üniversite Taban Puanları

İOKBS BURS MİKTARI - Bursluluk Parası Ne Kadar Oldu, Bursluluk Kaç TL?

İOKBS burs miktarı, bugün gerçekleştirilen bursluluk sınavından sonra sorgulanıyor. Öğrenciler kadar bu konuda aileleri de meraklı. Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin başarılı olmaları durumunda ciddi miktarlarda PYBS bursu sağlıyor. Peki lise bursluluk parası ne kadar? senesinde İOKBS bursları kaç para? İşte tüm detaylar haberimizde!

Ömer Tuğrul İnançer Kimdir? TIKLAYIN ve Okuyun

İOKBS BURS MİKTARI

Eski ismiyle Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı, yeni ismi ise İOKBS bursu. En yüksek puanı elde eden öğrenciden en düşük puanına göre sıralanır.

 İOKBS BURS MİKTARI - Bursluluk Parası Ne Kadar Oldu, Bursluluk Kaç TL?

En yüksek puanı alanlar yani sınavdan başarılı bir not elde eden öğrenciler İOKBS bursu kapsamında ayda 1 kez yatırılmak suretiyle TL ücret alır. Fakat enflasyon rakamlarından sonra bu miktarın değişmesi söz konusudur. Hali hazırda İOKBS ücreti TL'dir.

Yıllara Göre Burs Ücretleri;

  • yılında aylık burs ücreti ,70 TL
  • yılında aylık burs ücreti ,40 TL
  • yılında aylık burs ücreti ,66 TL
  • yılında aylık burs ücreti ,00 TL
  • yılında (Ocak-Haziran arası) aylık burs ücreti ,91 TL
  • yılında (Temmuz-Aralık) aylık burs ücreti ,10 TL
  • yılında (Ocak-Haziran arası) aylık burs ücreti ,54 TL
  • yılında (Temmuz-Aralık arası) aylık burs ücreti ,87 TL

 

İOKBS BURSU KAZANANLAR NE YAPMALI?

 İOKBS BURS MİKTARI - Bursluluk Parası Ne Kadar Oldu, Bursluluk Kaç TL?

Bugün düzenlenen İOKBS sınavında başarılı bir puan elde eden öğrenciler, bursluluk kayıt işlemleri, öğrencilerin eğitim aldıkları ya da kayıt işleminde bulundukları MEB’e bağlı resmî okul müdürlükleri aracılığıyla gerçekleşmiş olup, öğrenci kayıtlarının başladığı zamanda başlayıp sona ermiştir.

İOKBS SONUÇLARI AÇIKLANDI

İlköğretim ve Ortaöğretim Bursluluk Sınavı sonuçları açıklandı. Buna göre toplamda 70 bin öğrenci İOKBS bursunu almaya hak kazandı. Sonuçla MEB üzerinden duyurulurken konuyla ilgli konuşan Bakan Mahmut Özer, "Bugün itibari ile sonuçlar açıklanıyor. 70 bin öğrenci sınavı kazanıp burs almaya hak kazandı" ifadelerini kullandı.

KYK BURSLARI ARTIRILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda KYK burslarının artırıldığı öğrenildi. Yeni zamlı oranlara göre, KYK bursu, yüksek lisans öğrencileri için TL, doktora öğrencileri için TL oldu. Fakat İOKBS burs miktarına gelen zam açıklanmadı. Son olarak İOKBS aylık ücreti TL'ydi.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası