sagopa kajmer nerede doğdu / Sagopa Kajmer kimdir? Sagopa Kajmer ne demek?

Sagopa Kajmer Nerede Doğdu

sagopa kajmer nerede doğdu

Sagopa Kajmer kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, ne zaman evlendi ve boşandı? İşte hayatı

'Turntablism'in Türkiye'deki öncülerinden biri olan Sagopa Kajmer, rap'ten önceki müzik hayatına memleketi Samsun'da yerel bir radyoda DJ'lik yaparak başladı. Pek çok müzik festivalinde sahne alan deneyimli rap şarkıcısı, melankolik tarzıyla Türkçe rap camiasında ayrı bir yer edindi.

Rap müziğin son dönem dikkat çeken isimlerinden Patron (Ege Erkurt), yılında yayınladığı şarkısında, "10 sene önceye dönsem, tutardım Sagopa'nın tarafını" sözlerine yer vererek Sagopa Kajmer'e selam gönderdi. Bu mesaja yanıt veren deneyimli rapçi de, şarkının sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanmasının ardından 'retweet' ederek paylaştı ve şarkıyı beğendiğini söyledi.

Patron'un selamı karşılık buldu ve 1 yıl sonra iki isim bir araya gelerek 12 Haziran tarihinde 'Siyah' şarkısına imza attı.

SAGOPA KAJMER NE DEMEK?

Rap şarkıcısı Yunus Özyavuz, 'Sagopa Kajmer' mahlasını, Mısır'da bulunan piramitlerden birisinin adı olan 'Sagopa' ile bu piramidin içindeki gizemlerini keşfederken ölen bir arkeoloğun soyadı olan 'Kajmer' kelimelerinin birleşmesinden aldı.

SAGOPA KAJMER'İN HAYAT HİKAYESİ

17 Ağustos yılında Samsun'da dünyaya geldi. Sagopa Kajmer'in gerçek ismi Yunus Özyavuz'dur. Emre Özyavuz adından kameramanlık yapan erkek kardeşi vardır.

Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünde tamamladı.

Müzik hayatına radyo programlarında DJ'lik yaparak başlayan Sagopa Kajmer, yılında ilk rap albümü 'Yeraltı Operasyonu'nu yayınladı.

'Kuvvetmira' adlı rap grubunu kurdu ve grupta 'Silahsız Kuvvet' adıyla yer aldı. Melankolik tarzıyla Türkçe rap dünyasında kısa sürede dikkat çekti.

yılında 'Silahsız Kuvvet' mahlasıyla 'Sözlerim Silahım' ve 'İhtiyar Heyeti' albümlerini müzikseverlerin beğenisine sundu.

yılında 'Sagopa Kajmer' mahlasını tercih eden ünlü rapçinin bu isimle çıkardığı ilk albüm 'On Kurşun' oldu.

yılında Cem Yılmaz'ın filmi 'GORA' için 'Al Bir de Buradan Yak' şarkısını yazdı.

Aradan geçen yıllara rağmen, yılında çıkardığı 'Bir Pesimistin Gözyaşları' albümü, Sagopa Kajmer'in en başarılı albümü olarak kabul gördü.

SAGOPA KAJMER İLE CEZA NEDEN KÜS?

Rap şarkıcısı Fuat Ergin ile birlikte 'Lollipop' şeker reklamında oynayan Ceza, rap camiasından bazı eleştiriler aldı. Bu reklamla ilgili o dönem Sagopa Kajmer'in sevgilisi Kolera (Esen Güler), bir televizyon programında verdiği röportajda reklamla ilgili olarak, "Allah kimseyi o kadar parasız bırakmasın" tarzında bir cümle sarf etti. Ayrıca o röportajda Ceza'nın, pop şarkıcısı Burcu Güneş ile yaptığı düet hakkında da eleştirel açıklamalarda bulundu. Bu sözlerden sonra Sagopa Kajmer ile Ceza'nın arası açıldı.

Haziran 'da Ceza'nın babasının vefat etmesinin ardından Sagopa Kajmer sosyal medyadan başsağlığı mesajı paylaştı. Ceza da bu mesaja teşekkür ederek yanıt verdi. İkilinin yıllar sonra ilk kez iletişim kurması, rap dünyasını heyecanlandırdı.

jpg

Sagopa Kajmer, yılında prodüktörlüğünü yaptığı Ceza'nın 'Med Cezir' albümünde yer alan düet şarkısı 'Neyim Var ki'yi konserlerinde son 1 senedir söylemeye başladı. Başsağlığı mesajı ve Sago'nun düet şarkıyı konserlerinde söylemesi, ikilinin arasındaki buzların eridiği ve barışmalarının sürpriz olmayacağı olarak yorumlandı.

ÖZEL YAŞAMI

doğumlu olan Sagopa Kajmer (Yunus Özyavuz), yılı itibarıyla 43 yaşındadır.

yılları arasında rap şarkıcısı Kolera (Esen Güler) ile evli kaldı. Kolera, Sagopa Kajmer'in kendisine şiddet uyguladığını ve bu nedenle tedavi gördüğünü açıkladı.

Sagopa Kajmer metre boyunda ve 79 kilo ve aslan burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @sagopakajmer_resmi, Twitter'da @sagopakajmerrap, Facebook'ta @funduszeue.info, Youtube'da @sagopakajmerrap kullanıcı adıyla yer almaktadır.

Sagopa Kajmer, 1 Ağustos tarihinde kendisi gibi rap şarkıcısı olan Kolera (Esen Güler) ile evlendi. Çift, 20 Kasım tarihinde boşandı.

SAGOPA KAJMER ALBÜMLERİ

- Toplama Kampı
- Sözlerim Silahım
- İhtiyar Heyeti
- On Kurşun
- Sagopa Kajmer
- Bir Pesimistin Gözyaşları
- Romantizma
- İkimizi Anlatan Bir Şey
- Kötü İnsanları Tanıma Senesi
- Bendeki Sen
- Saydam Odalar
- Kalp Hastası

Güncelleme: 

İlgili Haberler

Patron (Ege Erkurt) kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte merak edilenlerSagopa Kajmer ve Patron'un 'Siyah' şarkısına gizlenen mesajlar ortaya çıktıGORA filmi konusu ne, oyuncuları kimler, ne zaman çekildi? İşte kamera arkasıGazapizm 'Unutulacak Dünler' şarkı sözleri Kurumuş boğazımGazapizm (Anıl Acar) kimdir?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası