18 yaşından küçüklere kredi kartı / 18 Yaş Altına Özel Banka Hesabı | İlk İmza | Türkiye İş Bankası A.Ş.

18 Yaşından Küçüklere Kredi Kartı

18 yaşından küçüklere kredi kartı

18 Yaş Altı Kredi Kartı Nasıl Alınır

Her yaşta ihtiyaç olduğu gibi 18 yaş altı kredi kartı ihtiyacı olabiliyor. En az bir teminatın veya garantörün olması halinde 18 yaş altı kredi kartı alımı kullanımı mümkün olabiliyor. Eğer 18 yaşından küçükseniz ve 18 yaş altı kredi kartı nasıl alınır merak ediyorsanız; çoğu bankanın 18 yaş altı kredi kartı kullanmak isteyen çocuklar için anne ve babanın da bankaya aynı anda başvuru yapma şartını koştuğunu bilmeniz gerekiyor. Bunun sebebi ise çocuğun var olan tüm borçlarının anne ve babaya da bağlayıcı olmasıdır. Bu durum medeni hukuk alanında anne ve babanın ayrı ayrı razı olması gereken bir durumdur.

18 yaşından küçük olan çocukların kredi kartı alabilmesi için mutlaka bir banka hesabı açtırmış olması gerek. Bu doğrultuda kendi adına doğrudan banka hesabı açtıramayan çocukların anne ve babası ile beraber aynı anda banka şubesine gitmesi ve anne, babasından en az birinin çocuğun banka hesabına yetkili olarak tanımlaması gerekir. Fakat burada bir detay vardır hesaba yetkili olarak tanımlanan kişinin tam yetkili olması en önemli detaylardan biridir. Çünkü 18 yaşından küçük çocuklar hukuk alanında tam ehliyet sahibi değildir. Ve bu sebep ile verilmesi gereken kararları verecek olan kişinin tam ehliyetli olması gerekiyor.

Anne ve babası ile birlikte bankaya gidip hesap açtıran 18 yaş altı olan çocuk krediyi hemen o an kendi adına alabilir. Bunun için yapılması gereken tek şey o an yetkiliden bunu talep etmek. Bunun için yapılması gereken ekstra bir prosedür, evrak işlemi yoktur. 18 yaşına giren çocukların hukuk alanında tam ehliyetli sayılması mümkün değildir. Tam ehliyetli olabilmesi için 18 yaşını tam doldurmuş olması gerekir. 18 yaşından küçük çocuklar da anne ve babalarıyla ile beraber banka şubesine gidip en az bir velisini hesaba tam yetkili yapmak şartı ile kredi karttı çıkarttırması mümkündür.

18 Yaş Altı İçin Kredi Kartı

18 yaş altı için kredi kartı alabilmenin ilk adımı, bir bankadan hesap açmaktan geçmektedir. Çocukların hesap açılışı tamamlandıktan sonra kredi kartı başvurusu iletme imkânı yoktur. Kredi kartı iletme imkânı sadece hesaplarına tam yetkili olan anne veya babanın çocuğu adına kredi kartı başvurusu iletme olanağı vardır. Bu aşama sonunda çocuğa gönderilen kredi kartı yine çocuğun ismi ile gönderilecek ve çocuğun cari hesabına bağlı olacaktır. Kredi kartı başvurusu 18 yaş altı sebebi ile yasalar nedeni ile alamaz. Fakat bazı bankalar 18 yaşını doldurmamış kişilere de kredi kartı vermektedir. Kredi kartı başvurusu ve alımında üst yaş sınırı yoktur. Kredi kartı alma şartları sadece yaşa bakmadan birden fazla nedene bağlıdır.

18 Yaş Altı Kredi Kartı Veren Bankalar

Mevzuat gereği ile tüm bankalar 18 yaş altı çocuklara hesap açabilirler. Fakat bazı bankalar 18 yaş altı çocuklara kredi kartı verme imkânı da sağlamıştır.  18 yaş altı kredi kartı veren bankalar bulunmaktadır. Akbank, Halkbank, İş Bankası, Yapı Kredi, Ziraat Bankası, Garanti, Vakıfbank, TEB ve Garanti bunlar 18 yaş altı kredi kartı veren bankalar.

Akbank 18 Yaş Altı Kredi Kartı Exi26

Akbank üniversite öğrencilerine yönelik çıkarttığı exi26 kredi kartı ile 26 yaşından küçük olan tüm gençlere sadece kendilerine özel kredi kartı sunmaktadır. Exi26 kredi kartına sahip olan gençler ilk bir yıl boyunca kredi kartı aidatı ödemezler.

Halk Bank24 Jet

Halkbank’ın Bank24 Jet isimli kredi kartı öğrenciler tarafından sık kullanılmaktadır. Yüksek limiti sayesinde üniversite ve üniversite dönemi sonrasında da kullanılmaya devam edilmektedir. 18 yaşından küçüklerin de sahip olabileceği Bank24 Jet kartı ile kredi kartının yanı sıra banka kartı tanımlanması da yapılabilmektedir. 

Yapı Kredi 18 Yaş Altı Kredi Kartı Play Kart

Play kartı ile öğrencilere yönelik olan Yapı Kredi yapılan tüm harcamalarda World puan kazanımı sağlıyor. Nakit ihtiyacı olduğunda nakit avans çekimi yapılan öğrencilerin buna ek olarak yaptıkları çekimi taksitlendirebiliyor.

PTT 18 Yaş Altı Kredi Kartı Veriyor Mu?

PTT direk olarak kendi adı altında ve kendi logosu basımı şeklinde kredi kartı vermiyor. Fakat anlaşmalı olduğu 5 banka ile size bahsettiğimiz başvuru yolları ile başvuru yaptığınız sürece kredi kartı imkânı sunuyor.

PTT İle Anlaşmalı Bankalar

funduszeue.info Jet

funduszeue.infoank

funduszeue.info Bank

funduszeue.info Bank

funduszeue.info Ban

#18, yaş, altı, kredi, kartı, nasıl, Alınır, Başvurusu, alımı, Ehliyet, Birlikte, yetkili, gençler, Alınır?, gereken, fakat, Kart, olması, sayesinde, Küçük

Yaş Altına Kredi Kartı Veren Bankalar

18 yaş altı kredi kartı ya da banka kartı kullanmak isteyen bireylerin en çok araştırdıkları konuların başında 18 yaş altına kredi kartı veren bankalar gelmektedir. Kredi kartı kullanımları için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından kredi kartı kullanım yaşı 18 olarak belirlenmiştir. Yaşı, kredi kartı kullanımına uygun olmayan bireyler bankaların sunmuş olduğu kampanyaları da takip etmektedir. Ebeveynlerinin başvuruları ile 18 yaş altındaki bireyler kredi kartı kullanabileceklerdir. İlk kez banka kartı ya da kredi kartı alacak gençlere, 18 yaş altı banka kartı veren bankaları, hangi bankaların kredi kartı olduğunu, 18 yaşında kredi kartının nasıl alınacağını ve 18 yaş altına kredi verilip verilmeyeceği hakkında tüm bilgileri ve 18 yaş altı kredi kartı veren bankaların sunduğu bu fırsatları içeriğimizde bulabilirsiniz.

18 Yaş Altı Kredi Kartı Veren Bankalar Var mı?

Banka hesabı açtırmak ya da kredi kartı almak için bankalarının müşterilerinin yerine getirmelerini talep ettiği bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartları maddeler halinde sıralarsak;

  • Düzenli gelire sahip olmak
  • 18 yaşını tamamlamış olmak
  • Kredi notunun yüksek olması ya da kredi sicilinin temiz olması

talep edilen şartlar arasında yer almaktadır. 18 yaş altına yasa gereği kredi kartı verilmesi ya da hesap açılması mümkün değildir. Yaş şartını taşımayan kişiler velileri ya da kanuni vasileri aracılığı ile hesap açabilirler. Ayrıca yine bunların kefaleti yolu ile kredi de alabilirler. 18 yaş altı kredi veren bankaları inceleyerek kredi çekebilirsiniz.

Bunun için kredi kartı almak için gelirin bankaya beyan edilmesi gerekiyor. Bu yaş grubunu genel olarak öğrenciler oluşturuyor. Düzenli geliri olmayan kişiler, yaş şartını taşısalar bile gelir durumlarından dolayı bankalar kredi kartı başvurularını reddedebiliyor. Ya da onaylanan kartların limitleri düşük olabiliyor. 18 yaş altına banka ya da kredi kartı veren bazı bankalar bulunmaktadır. Ancak bu bankalar yine ebeveyn kontrolünde hareket etmektedir. 18 yaş sınırında olanlar bireysel olarak başvuru yaparken yaş şartını taşımayanlar velilerinin kontrolü dahilinde birkaç bankanın sunduğu avantajlardan yararlanabilir.

yaş-altına-banka-kredi-kartı-veriliyormu

Ancak bazı durumlarda 18 yaşından küçük olanların da hesap açmaları gerekiyor. Çıraklık eğitimi ya da staj görevlerini tamamlarken öğrencilere asgari ücretin belirli bir tutarı maaş olarak ödeniyor. Kurum ya da kuruluşlar öğrencilerden hesap açmalarını talep ediyorlar. Böyle durumlarda ise bankalar öğrencilerin velilerinin gelmesini istiyor. Bazı bankaların ise insiyatifli davranarak yine velilerin izni dahilinde banka hesabı açabilir ya da kredi kartı verebilir. 18 yaş altına kredi kartı veren bankalar ve kartını sizler için araştırdık.

İninal Kart Yaş Sınırı Kaçtır?

İninal kart yaş sınırı internet sitesinde +13 olarak görüntülenmiştir. Konu hakkında detaylı bilgiye 77 01 numaralı çağrı merkezinden ulaşabilirsiniz. İninal kart, kredi kartı niteliğinde değildir. İninal kart ön ödemeli bir alışveriş kartıdır. Visa ve ininal mobil uygulamaları üzerinden pek çok kullanıcıya hizmet vermektedir. Kartın içine para yükleyerek geçerli olan noktalarda kullanabilirsiniz. Yüklediğiniz bakiye kadar harcama yapıldığı için ön ödemeli olduğunu söylemek mümkündür. Kart internette, mağazalarda, yurt içi ve yurt dışı kullanımlarına uygundur. Kart başvurusunda bulunmak için 12 yaşı doldurmak yeterlidir. Bu sebeple reşit olma şartı aramadan kullanılabilecek olan kartlar arasında saymak mümkündür. Kartı almak için herhangi bankadan hesap açılmasına gerek yoktur. Kartın aylık harcama üst limiti TL&#; dir. Ayrıca ininal kart için nakit çekim özelliği de getirilmiştir.

18 Yaş Altı Kredi Kartı

Bir karta sahip olan kişi 3 kart daha talep edebilir. PTT şubelerinden ve Migros mağazalarından kartın içine bakiye yüklenebilmektedir. liraya kadar para gönderimi yapmak da mümkündür. Kartınızın içinde bakiye varsa her ay 2 TL kullandığınız için para kesilmektedir. Kartın son 4 rakamı kart şifresi olarak belirlenmiştir. İninal Kartın güncel kampanyalarını incelemek için tıklayınız.

18 Yaş Altına Vakıfbank Kart Veriyor mu?

Vakıfbank&#; ın gençlere yönelik olarak sunduğu banka kartlarından bir tanesi Genç Bankomat&#; tır. 24 yaş altına hitap eden bu kart, bir hesaba bağlı olmaktadır. Bu hesaba yatırılan tutar kadar harcama yapılabilir. İninal kartın tersine para çekilebilir. Yapılacak olan alışverişlerde nakit taşıma derdinden kurtulunmuş olur. Kart sahibi olan kişilerin bireysel şifreleri de bulunmaktadır. Nakit çekiminde ve alışveriş esnasında bu şifre kullanılmaktadır.

vakıfbank-genç-bankomat

18 yaşının altındakiler bu karta sahip olabilirler. Banka kartı ile velinin hesabı arasında bir bağlantı kurulur. Veli ya da vasi tarafından karta aktarılan tutar kadar harcama yapılabilir. Genç Bankomat kart kredi kartı özelliği taşımaz. Kimlik belgesi ile Vakıfbank şubelerine gidilerek kart başvurusu yapılabilir. Daha önceden Vakıfbank&#; ın 18 yaşından küçüklere verdiği kredi kartı ürünü bulunmaktaydı. Açılan hesaba Junior hesap adı verilmekteydi. Kredi kartı ya da banka kartı ürünlerini kullanan kişiler bu kartlar üzerinden alışveriş yapılabilmekteydi.

18 Yaşından Küçüklere İş Bankası Kart Tavsiyeleri

Ülkemizde gençlere yönelik olarak sunulmaya başlayan bankacılık hizmeti ilk imza hesabıdır. yılından beri İş Bankası tarafından 12 &#; 18 yaş arasındaki genç ve çocuklara yönelik olarak banka hesabı hizmeti verilmektedir. Birikim yapılan tutarlar bu hesaplara aktarılabilir. Ayrıca hesap kartı ile yurt içi ve yurt dışında harcama yapabilirsiniz. Başvuru yaptıktan sonra hesabınıza bağlı olarak bir bankamatik kartı basılmaktadır. Hesap açtırmak için gerekli şartları aşağıdaki gibidir:

  • 12 yaşını tamamlamış olmak
  • Veli ya da vasiden izin almış olmak gerekmektedir. 

Hesap açıldıktan sonra işlem yapmak için velinize gerek yoktur. Açılan hesap kendi adınıza olacağından işlemleri de kendiniz yapabilirsiniz. Alışverişlerin yanı sıra kartınız ile havale de yapabilirsiniz. Hesap açtırmak için İş Bankası&#; na kimlik belgeniz ve veliniz ile gitmeniz yeterli olacaktır. Hesabın yanı sıra bankanın Maxi Para gençlik isimli bir kart ürünü de bulunmaktadır.

MaxiPara Gençlik () Kart

Maxi Para gençlik kart sayesinde 18 yaşından küçüklere de bir kart hizmeti verilmektedir. Bu kart ile birlikte  çocuğunuzun parasını güven ile taşıdığından emin olabilirsiniz. Karta yüklenen bakiye kadar harcama yapılmaktadır. Kart isteğe bağlı olarak nakit çekimini de kapatılmaktadır. Bu durumda sadece alışveriş yapılan yerlerde kart kullanılabilir.

Kredi Kartı Veren Bankalar

İstediğiniz zaman karta para yüklemesi yapabilirsiniz. Ödeme talimatı vererek de otomatik olarak karta para yüklenmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca kartta bulunan bakiye düştükçe size bildirim gelmesini sağlayabilir ve yine vereceğiniz talimat ile birlikte bakiye yükleyebilirsiniz.  Kart başvurusunu veli ya da vasi olarak sizin yapmanız gerekir. Ancak kartta çocuğun ismi yer alabilir. Kart şifreli olarak kullanılmaktadır. Tanımlanan şifre ile alışveriş yapılabilir ya da nakit çekilebilir. Çocuğunuza hesap açmanıza gerek yoktur.

Kart başvurusu yaptıktan sonra banka şubelerinden kartınızı teslim alabilir ya da ikametgah adresinize gönderilmesini isteyebilirsiniz. Son kullanma tarihi geçen kartlar otomatik olarak yenilenmektedir. Kartınızın nerede olduğunu sorgulayabilir ne zaman teslim alacağınız hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

İş Bankası () Genç Kart Özellikleri Nelerdir?

  • Kredi kartına tanımlanan tutar kadar işlem yapılabilmekte ve takip edilebilmektedir.
  • Nakit çekim özelliğini istenildiği zaman aktif istenildiği zaman kapatılabilir.
  • Harcamalarda maxipuan kazanılabilir ve harcama yapılabilmektedir.
  • İstenildiği zaman hesaplar arası para transferi yapılabilmektedir.
  • Kredi kartı limitini kişi dilediği gibi kontrol edebilmektedir.
  • Kart tamamen kişiye özeldir ve kartın ön yüzünde kişinin ad soyad bilgileri yer almaktadır.

Akbank 17 Yaş Kredi Kartı Veriyor mu?

Akbank tarafından gençlere yönelik olarak kart hizmeti sunulmaktadır. Yaş aralığı 16 ve 26&#; dır. Kart sayesinde indirimlerden yararlanabilir ve çeşitli aktivitelere katılabilirsiniz. Gençlere özel olarak sunulan bu kart ile hazırlanmış olan pek çok kampanya mevcuttur. Aile tarafından hesaba para gönderileceğin de herhangi bir ek ücret ya da masraf ödenmez. Hesap sayesinde eğitim kredisi alabilirsiniz.

Akbank 18 Yaş Altı Kredi Kartı

Kartınız ile yapacağınız alışverişlerden 1 TL değerinde chip para kazanabilir ve biriken puanlarınız ile birlikte bedava alışveriş yapabilirsiniz. Yapılacak olan 50 TL ve üzeri alışverişlerde taksit imkanı sunulmaktadır. Faturalar için otomatik ödeme talimatı da verilmektedir. Üstelik ilk yıl herhangi bir kart ücreti ödemenize gerek yoktur. Sonraki yıllarda ise 20 TL olmaktadır. Kartınız ile TL tutarında nakit avans da çekebilir ya da çektiğiniz nakdi taksitlendirebilirsiniz. Kart başvurusunda bulunmak için size en yakın Akbank şubelerini ziyaret edeniz.

TEB Global Genç Hesap

Türk Ekonomi Bankası&#;nda da yaş şartını taşımayan kişiler hesap açabilirler. 25 yaşından küçükseniz 3 aylık faiz imkanı tanıyan bir vadeli hesap alabilirsiniz. Döviz cinsinden faiz elde edebilir, veliniz ile ortak hesap açabilirsiniz. Banka kartı başvurusunda bulunmak için de 12 yaş ve üzeri olmak yeterlidir. TEB tarafından global genç hesap 12 &#; 15 yaş, 16 &#; 17 yaş, 18 &#; 25 yaş olacak şekilde toplam 3 yaş grubunda değerlendirilmektedir. Konuyu detaylı bir şekilde ele alırsak:

  • 12–15 Yaş Grubundaki Kullanıcılar: Günlük para çekme tutarı her bir para birimi için en fazla TL’ dir. Para çekimi seçenekleri 50 veya TL olmaktadır. Günlük para yatırma tutarı ise limitsizdir. ATM tarafından kullanılmak suretiyle işlem yapılabilmektedir. 12 &#; 15  yaş grubunda veli veya vasi ile ortak hesap açılışı zorunlu tutulmakta ve 12 &#; 15 yaş grubundaki kart kullanıcıları kendi adlarına banka kartı sahibi olabileceklerdir.
  • 16–17 Yaş Grubundaki Kullanıcılar: Para çekme veya yatırma işlemleri limite tabi tutulmamaktadır. ATM &#;lerden işlemler yapılabilmektedir. TL ve üst limit TL ile aynı olacak şekilde işlem gerçekleştirilebilmektedir.
  • 18–25 Yaş Grubundaki Müşteriler: Para çekme ya da yatırma işlemleri de diğer yaş grubunda olduğu gibi limite tabi olmamaktadır. TEB ATM&#;leri, TEB İnternet Şubesi ve TEB şubelerinden işlem yapılabilmektedir. Böylelikle kendi adlarına hesap açılışı yapılıp yine kendi adlarına banka kartı sahibi olabileceklerdir. Kredi üst limiti ( TL ) ve TL ile aynı şekilde işlemler gerçekleştirilebilmektedir.
TEB 18 Yaş Altı Verilen Kredi Kartları

18 yaşını doldurmayan kişiler velileri ile birlikte banka şubelerine giderek kart başvurusunda bulunabilir. Kredi kartı alabilmek için 18 yaşını doldurmak gerekmektedir. Ancak banka kartı velilerin hesapları ile bağlı olarak alınabilir ve yatırılan tutar kadar harcama yapılabilir. 18 yaş altından küçük olan kişinin kullanabileceği banka kartı ve kredi kartlarına yazımızda değindik. Fakat 18 yaş altı küçüklerin kredi çekip çekemeyeceği hakkında tarafımıza oldukça soru gelmektedir.

18 Yaşından Küçükler Kredi Kullanabilir mi?

18 yaşından küçük olan kişinin kredi çekebilmesi söz konusu olmamaktadır. Birey 18 yaşını doldurmadan bankaların sunmuş olduğu kredili ürünlerini kullanamamaktadır. 18 Yaş Altına Banka ve Kredi Kartı Veren Bankalar adlı içeriğimizde de belirttiğimiz kredi kartı kullanımı yalnızca ebeveyn kontrolü ile kullanılabilmektedir.

18 Yaşından Küçükler Banka Hesabı Açabilir mi?

Bankalar tüm müşterileri için hesap açabilmektedir. Aşağıda isimleri yazılı bankalarda 18 yaşından küçükler için birikim hesabı açtırılabilir. Tabi bu hesabın açılması için 18 yaşından küçüklerin velileri ile birlikte başvuru yapmaları gerekmektedir. Bu hesap asla kredi kartı veya kredi hesabı değildir. Sadece geleceğe yönelik birikim hesaplarıdır. Bu bankalardan bazıları şunlardır;

  • Akbank,
  • İş Bankası
  • Ziraat Bankası
  • TEB (Türkiye Ekonomi Bankası)
  • Türkiye İş Bankası
  • Garanti
  • Vakıfbank

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası