otomobile zincir nasıl takılır / Kar Zinciri Nasıl Takılır? | Otomobil Bilgi Kaynağı - Otomobil ve Araba Blogları

Otomobile Zincir Nasıl Takılır

otomobile zincir nasıl takılır

Araca zincir nasıl takılır? Zincir takmanın faydaları...

Kocaeli'de, oto lastik firması servis sorumlusu İrfan Acar, aşırı buzlanmanın meydana geldiği karlı bölgelerde kış lastiğinin araçlar için yetersiz kalabileceğini söyledi. Acar, "Hava sıcaklığının eksi 10-15 dereceye düştüğü noktalarda yaşanan buzlanmada ancak bir patinaj zinciriyle güvenli seyahat yapabilirsiniz" dedi.

karli-ve-buz-tutan-yollar-icin-zincir-uyarisi-6643-dhaphoto2.jpg

Kentte oto lastik firmasının servis sorumlusu İrfan Acar, aşırı buzlanma ve kar yağışı nedeniyle sürücüleri kış lastiğinin yanında patinaj zinciri kullanımı konusunda uyardı. Hava sıcaklığının 6 derecenin altına düştüğü ortamlarda mutlaka kış lastiği kullanılması gerektiğini belirten Acar, kış aylarında kazaların arttığına dikkat çekti. Acar, "Zincir kullanılması araçlar için çok önemli. Özellikle havanın eksi derecelerde olduğu bu mevsimde buzlanma riskinin olduğu noktalarda patinaj zincirinin kullanılması çok önemli. Zemin bölgesinde yaşanan aşırı kalın buzlanma zaman zaman kış lastiğinin yola tutunmamasına neden olacaktır. Özellikle rampa çıkışlarında aracın savrulmamasını sağlar" dedi.

karli-ve-buz-tutan-yollar-icin-zincir-uyarisi-6643-dhaphoto6.jpg

Buzlanmada patinaj zinciriyle seyahat

Sıfırın altında 1-15 derece hava sıcaklığının olduğu bölgelerde güvenli seyahat için zincirin şart olduğunu belirten Acar, "İskandinav ülkelerinde patinaj zinciri, palet ve çivili lastik kullanımı çok popüler. Bizim ülkemizde bu tür şeylerin kullanımı çok popüler değil. Eskiden çok daha sık bir şekilde zincir kullanılırdı ama günümüzde kış lastiğinden ötürü zincir kullanımı daha geri planda tutuluyor fakat bunu önermiyoruz. Kış lastiği varken özellikle aşırı soğuk noktalarda seyahat ediyorsak, patinaj zincirimizin de olmasına özen göstermemiz gerekiyor. Hava sıcaklığının eksi 10-15 derece düştüğü noktalarda yaşanan buzlanmada ancak bir patinaj zinciriyle güvenli seyahat yapabilirsiniz" diye konuştu.

karli-ve-buz-tutan-yollar-icin-zincir-uyarisi-6643-dhaphoto7.jpg

Meydana gelebilecek ufak kazanın bile kent trafiğinin tıkanmasına neden olduğunu hatırlatan Acar, "Kocaeli'de geçen yıllarda yaşanan yoğun kar yağışının ardından meydana gelen buzlanmada TEM yolu üzerinde zincir ve kar lastiği bulunmayan birkaç aracın oluşturduğu kaza, trafiğin neredeyse tıkanmasına neden oldu. Bu da diğer kullanıcılar için sıkıntı yarattı. Sorumsuz birkaç sürücü, arkadaki yüzlerce aracın sürüş emniyetini riske ediyor. Bu da ciddi anlamda aksamalara neden oluyor. Her birey, kış lastiğini kullanırken buzlanmaların olduğu bölgelerde patinaj zinciri de kullanması gerekir" dedi.

Mardin'de zincirleme kaza: 3 ölü, 10 yaralıMardin'de zincirleme kaza: 3 ölü, 10 yaralı

Yolu kardan kapanan mahalledeki hasta için 3 saat süren seferberlikYolu kardan kapanan mahalledeki hasta için 3 saat süren seferberlik

Yolcu otobüsü TIR'a çarptı: 1 ölü, 21 yaralıYolcu otobüsü TIR'a çarptı: 1 ölü, 21 yaralı

KAYNAK: DHA

Araba lastiğine zincir nasıl takılır?

Haberin Devamı

Sürücüler için de kış lastiği kullanımı kaçınılmaz oldu.

Ancak kış lastiği de zaman zaman yetersiz olabiliyor. Bu durumda devreye kar zinciri giriyor. Peki zincir nasıl takılır? Sürücüler zincir takmayı biliyor mu? Doğru zincir nasıl takılır? İşte zincir takmanın püf noktaları…

KAR ZİNCİRİ NEDİR?

Kar zincirleri, tekerleğin boşta dönmesine ve istemsiz kaymalara karşı en iyi korumadır. Ancak kar zincirleri, kış lastiklerinin yerine geçemez! Çünkü zincirler sürüş akslarının üzerine konulur. Arabanın yolu tutması için yeterli değildirler.

Halat zincirler

Halat zincirler özellikle kar zincirlerine alternatiftirler, fakat sadece herşeyi kendileri yapmaktan hoşlananlar içindirler. Bir halat zincir setini uygun fiyata alabilirsiniz, fakat takması çok zordur ve 2 saate kadar zamanınızı alabilir. Biraz daha fazla ödeyip çelik halka zincirler almanız daha uygun olur.

Haberin Devamı

Çelik halka zincirler:

Çelik halka zincirler halat zincirlere göre biraz daha pahalıdır ama onlardan çok daha konforludurlar. Tekerleğin arkasına takmak çok daha kolaydır. Sadece çelik halka zinciri lastiğin üzerine koyun ve kancalayarak kapatın. Denemeler çoğu modelin lastiğe çok yapıştığını göstermektedir.

Hızlı takma sistemleri:

Her ne kadar kolay takıldığı söylenen sistemler bayağı pahalı olsa da ihtiyaç halinde en kolay takılanlar bu zincirlerdir. Bununla birlikte, kışın tatile arabayla gitmeden önce bazı hazırlıkları yapmalısınız. Öncelikle özel bir takma kafası her tekerleğin üzerine vidalanmalıdır. Halkaların bağlantılarının uzunluğunu da lastik boyutunuza göre ayarlamalısınız.

Zincir nasıl takılır

Her ne kadar kolay takıldığı söylenen sistemler bayağı pahalı olsa da ihtiyaç halinde en kolay takılanlar bu zincirlerdir. Bununla birlikte, kışın tatile arabayla gitmeden önce bazı hazırlıkları yapmalısınız. Öncelikle özel bir takma kafası her tekerleğin üzerine vidalanmalıdır. Halkaların bağlantılarının uzunluğunu da lastik boyutunuza göre ayarlamalısınız.

Araba lastiğine zincir nasıl takılır

Arka tarafı sabitledikten sonra ön tarafa doğru iyice zinciri geriyorsunuz. Zincirin gergin olması çok önemlidir. Zincirin bağlantı noktalarını ön tarafta da yaptıktan sonra işleminiz bitiyor. Biraz önce de bahsettiğimiz gibi bağlantı noktalarındaki sivri kısımları tekerlerle temas ettirmeyin. Bu işlemleri yaptıktan sonra güvenli ve huzurlu bir şekilde yola çıkabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir