sade yaş pasta keki / Tarifler panosundaki Pin

Sade Yaş Pasta Keki

sade yaş pasta keki

Pandispanya keki tarifi

  • Pandispanya yapımı için yumurtalarınızın oda sıcaklığında olduğundan emin olun.
  • Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırıp sarılarını çırpma kabına alın.
  • İçine şekeri ilave edip mikserle rengi açılana kadar çırpın.
  • Ilık suyu da ilave edip çırpmaya devam edin.
  • Kabartma tozu, vanilya ve unu da eleyerek ekleyip çok fazla söndürmeden spatula yardımıyla homojen bir kek hamuru elde edene kadar karıştırın.
  • Yumurtanın beyazlarının içine tuzu ilave edip kar gibi olana kadar çırpın.
  • Beyaz köpüğü de kek karışımına ilave edip köpüğünü söndürmeden spatulayla karıştırmaya devam edin.
  • 22 santimetre çapındaki kelepçeli kek kalıbının tabanını ve kenarlarını yağlı kağıtla kaplayın.
  • Fırını dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
  • Karışımı kalıba dökün, kalıbın dibine vurup kabarcıkları çıkarma işlemini yapmayın. İçi hava kabarcıklarıyla dolu olan pandispanya daha hafif olacaktır.
  • Kek kalıbını fırına verin. Fırının tabanına su dolu bir kase koyarak su buharı çıkmasını sağlayın.
  • dakika içinde kekiniz hazır olacaktır. Krema sürmeden ya da kesmeden önce kekinizin iyice soğumasını bekleyin.

Pandispanya Çeşitleri

Pandispanya, lezzetli pastalar ve tatlılar hazırlamak için kullandığımız enfes bir kek çeşididir. Farklı pandispanyalar hazırlayarak çok lezzetli ve farklı tatlılar ortaya çıkarabilirsiniz. Hazır pandispanyaları kullanarak kolay tarifler hazırlayabileceğiniz gibi evde kendi zevkinize göre farklı pandispanya tarifleri de deneyebilirsiniz. Evde pandispanya yapmayı tercih edenlerin en çok tercih ettiği pandispanya çeşitleri ise,

Çikolatalı Pandispanya: Çikolatalı enfes pandispanya ile ağlayan pastalar ve yaş pastalar hazırlayabilirsiniz.

Fındık Kremalı ve Tahinli Pandispanya: Başlı başına kendisi çok lezzetli olan bu pandispanya çeşidini dilerseniz sade olarak servis edebilir ve dilerseniz de krema ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Vanilyalı Pandispanya: Herkesin kolaylıkla yapabileceği çok basit bir pandispanya çeşididir. Bu pandispanyayı rulo pasta ve meyveli pasta yapımında kullanarak enfes tatlılar ortaya çıkarabilirsiniz.

Çilekli Pandispanya: Yapımında çilek kullanılan bu pandispanyayı ister sade ister süsleyerek servis edebilirsiniz.

Pandispanyanın Püf Noktaları

Özel günlerde, çay saatlerinde ve günlerde enfes tatlılar hazırlamak için tercih edilen pandispanya yapımında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunuyor. Sünger gibi pofuduk pofuduk kabarmış pandispanyanın bir dilimi bile insanların mutlu olmasına yetiyor. Pandispanyanın çileklisinden çikolatalısına kadar pek çok çeşidi bulunuyor.

Pastalar bazen bisküvi ya da kedi dili kullanılarak yapılsa da gözler hep pandispanyayı arıyor. Sünger gibi kabarmış, yumuşacık bir pandispanya hazırlamak için yapmanız gereken ilk iş yumurtaları oda sıcaklığına getirmek olmalıdır. Aslında tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması, pandispanyanın çok güzel kabarmasını sağlıyor. Puf puf kabaran pandispanyaların sırrı, yumurtaların sarısını ayrı beyazını çırpmakta saklıdır. Yumurtaların sarısı ile beyazı çok dikkatli bir şekilde ayrılmalıdır.

Kocaman kabaran bir pandispanya yapabilmek için en az 4 yumurta kullanmak gerekir. Yumurta beyazlarını çırparken içine mutlaka bir miktar tuz eklenmelidir. Yumurta beyazları ile çırpılmış yumurta sarıları ile buluşturmak da büyük özen istiyor. Yumurta beyazlarını birkaç seferde ilave ederken her seferde bir parçasını ilave ederek spatula yardımıyla alttan üste doğru yedirmeye çalışmanız gerekir.

Malzemeleri söndürmeden birbirine yedirmeniz gerekir. Kuru malzemeleri ise bir yerde havalandırarak harcınıza ekleyerek kekinizin kabarmasını sağlayabilirsiniz. Bunun ardından harcınızı kelepçeli ya da kelepçesiz önceden yağlanmış bir kek kalıbına herhangi bir boşluk kalmayacak şekilde aktarmanız gerekir.

Pandispanyı Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri

Pandispanyanın sünger gibi kabarmasını sağlamak için oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaların beyazını ve sarısını ayrı yerlerde çırparak dikkatli bir şekilde birleştirme işlemi yapmanız gerekir. Aynı zamanda yumurta beyazını çırparken içine bir tutam tuz eklemek pandispanyanın daha kabarık ve lezzetli olmasını sağlar. Pandispanyanızı dilediğiniz gibi meyvelerle ya da çikolata ile tatlandırarak farklı tatlıların yapımında kullanabilir ya da hazırladığınız pandispanyayı olduğu gibi veya krema ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Pandispanya Sunumları

Pandispanyayı lezzetli kremalarla, meyvelerle ve çikolata sosları ile süsleyerek harika görsellere sahip tatlılar ortaya çıkabilirsiniz. Pandispanyayı piştikten sonra ikiye bölerek arasında çeşitli kremalar ve meyveler koyarak harika yaş pastalar ortaya çıkarabilirsiniz. Pandispanya sunumlarını hayal gücünüzü kullanarak pek çok farklı şekilde yapabilirsiniz. Pastane pastalarını aratmayacak kadar şık bir görsele sahip olan sunumlarla misafirlerinize enfes tatlılar sunabilirsiniz.

Pandispanyanın Faydaları Var mıdır?

Pandispanyanın içinde pek çok besleyici ürün bulunuyor. Pandispanyanın içinde bulunan yumurta, en kaliteli protein içerir. Aynı zamanda içinde elzem asitleri de barındırır. Yeterli, dengeli beslenme, büyüme ve gelişmenin desteklenmesi için yumurta önemli bir yere sahiptir. Besleyici özelliği sayesinde özellikle de yetişme çağındaki gençlerin tüketmesi gerekir. Aynı zamanda yumurtanın içinde A, E, D ve B vitaminleri bulunur. A vitamini, kemik gelişiminin desteklenmesini ve göz sağlığının korunmasını sağlar. Vücut hücrelerinin gelişimine yardımcı olur. Solunum ve sindirim sistemine yardımcı olur.

Pandispanya Kaç Kalori?

Pandispanya kekinin gramında kcal kalori, 1 orta büyüklükteki bir porsiyonda yani 71 gramlık miktarda kalori bulunur.

Pandispanya Kilo Aldırır mı?

Pandispanya, gereğinden fazla tüketildiği zaman kilo aldırabilir. Pandispanyanın nasıl yapıldığı ve içinde nelerin bulunduğu pandispanyanın kilo aldırıp aldırmamasını etkiler. Özellikle de bol kremalı, çikolata soslu, meyve soslu ve meyveli bir yaş pasta olarak sunulan pandispanya çok tüketilirse kilo aldırabilir. Fakat sade olarak tüketilen bir pandispanya keki kilo aldırmaz.

Yumurtasız Pandispanya

Yumurtasız Pandispanya
Yumurtasız Pandispanya, Genellikle pastalar için hazırlanmış kek hamurlarına pandispanya denir. İçerisinde yumurta, toz şeker, sıvı yağ, süt ve un gibi malzemeler bulunur. Fakat tercihe göre yumurta konulmadan da hazırlanabilir. Yumurta alerjisi olanlar veya yumurta sevmeyenler için alternatif sağlar. Bilindik kekten daha basit yapılışı vardır. Sıklıkla pasta tabanı olarak kullanıldığı için mutlaka krema ile ya da başka malzemelerle çeşitlendirilmesi gerekir. Yine aynı şekil de üzeri de kaplanmalıdır. Bunun için renkli şeker ve çikolata rendesi ya da meyve parçacıkları kullanılabilir. Fakat keklerde olduğu gibi pandispanya da hazırlanırken bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Çoğu insan pandispanya hazırlarken bazı sorunlar yaşar. Kek hamuru kabarır fakat sonradan söner. Kek kalıbından taşar ya da kekin altı yanar. Bu tür sorunları yaşamamak için püf noktalarını takip etmekte fayda vardır.

Yumurtasız Pandispanya İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı Ayçiçek yağı
  • 50 gram tereyağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Yumurtasız Pandispanya Yapılışı,

Yumurtasız pandispanya yapımına başlarken derin ve geniş bir karıştırma kabı tercih edilmelidir. Karıştırma kabının içine önce toz şeker ve süt ilave edilir. Mikserin yüksek ayarında tüm malzemeler çırpılarak şekerin iyice erimesi sağlanır. Kekinizin kabarması için gerekli olan hava kabarcıkları şekerin kristal yapısı yüzünden hamurun içerisine kadar girer. Malzemeler ne kadar çok çırpılırsa kek o derecede kabarır. Tereyağı daha önceden buzdolabından çıkartarak oda sıcaklığında bekletilmelidir. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve sıvı yağ da karıştırma kabına eklenir. Pandispanya yapımında yağ ve şekerin fazla kullanılması hamurun pişerken çatlamasına neden olur. O nedenle ölçülere dikkat edilmelidir. Un, nişasta ve kabartma tozu ilave edilir. Bu esnada mikser kullanımı bırakılmamalıdır. Yüksek ayarında çırpılmaya devam edilmelidir. Kabartma tozunun hamura iyice karışması önemli püf noktalarından bir tanesidir. Daha sonra içerisine vanilya eklenir ve hamur içinde topaklanma olmayacak şekilde pürüzsüz bir karışım elde edilir. Yumurtasız pandispanyayı pişirmek için isteğe göre kek kalıbı veya fırın tepsisi kullanabilir.

Pandispanya piştikten sonra kalıptan kolay çıkarılabilmesi için kalıp margarinle yağlanmalı veya tabanına un serpilmelidir. Hazırlanan hamurunu yavaşça kalıba dökülür. Hamur kalıba boşaltıldıktan sonra kalıp sallanarak tüm yüzeye eşit şekilde yayılması sağlanmalıdır. Fırını daha önceden açıp ısınması sağlanır. Kekin sıcak fırına konulması kekin daha iyi kabarmasını sağlar. Pandispanya için en ideal fırın ısısı derecedir. Pandispanya önceden ısıtılmış fırında yaklaşık olarak dakika kadar pişirilir. Bir diğer önemli püf noktası da keki fırına koyduktan sonra fırının kapağı ilk 15 dakika kesinlikle açılmamalıdır. Aksi takdirde kekin çöker. 25 dakikanın sonunda keke kürdan batırarak pişip pişmediği kontrol edilmelidir. Eğer kürdan nemli çıkarsa hamur pişmemiş, kuru çıkarsa pişmiştir. Yumurtasız pandispanya piştiğinde fırından çıkarılır ve soğuması için bir kenara alınır. Kek fırından çıkarıldıktan sonra kalıbın içinde soğutulmalı ve daha sonra ters çevrilerek çıkarılmalıdır. Soğuyan keki yatay olarak ortadan kesip arasına istenilen malzemeler doldurulabilir.

Afiyet Olsun.

Son Güncelleme :

Yumurtasız Pandispanya ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.


2 Yorum Yapılmış "Yumurtasız Pandispanya"

Denedim güzel yumuşak oldu kakaolu yaptım ama ortadan ikiye bolunmuyor hemen dağılıp kopuyor bende o yüzden iki adet yaptım o şekilde pasta yapacağım normal Yuvarlak tepside pişirdim belki kelepçe kalıpta daha farklı olabilir Çok teşekkürler tarif için
Buket .

CEVAP YAZ

Buğday nişastasını kullanıcam
Fatoş.

CEVAP YAZ

Pandispanya Nasıl Yapılır
Pandispanya Nasıl Yapılır
Pandispanya nasıl yapılır, pandispanya kekin yapımı oldukça basittir. Özellikle sünger gibi yumuşak bir pandispanya yapmak istiyorsanız tam yerindesiniz demektir. Hamuru pişirirken ısıya dayanıklı bir kaba su doldurup yanına koyarsanız, suyun nemi sa
Pandispanya Pasta
Pandispanya Pasta
Pandispanya Pasta, kekinin özelliği yumuşak ve hafif olmasıdır. Kekin yumuşak olmasının birinci nedeni ise, içerisinde kullanılan malzemelerdir. Bilindik kekten daha basit yapılışı vardır. Malzemeleri ise klasik keke nazaran daha azdır. Yaş pasta alt
Pandispanya Keki
Pandispanya Keki
Pandispanya keki, Avrupa mutfağından tüm dünyaya yayılmış bir yaş pasta kekidir. En lezzetli ve sağlıklı pastalar evlerimizde annelerimizin yaptığı pastalardır. Herhangi bir kutlama olsun veya olmasın, sıcacık evinizde sevginizi katarak, çocuklarınız
Hazır Pandispanya İle Pasta Yapımı
Hazır Pandispanya İle Pasta Yapımı
Hazır pandispanya ile pasta yapımı hiç de zor olmasa gerek. Özellikle pastanın ana malzemesi olan pandispanyanın yumuşak ve bir o kadar da leziz olması gerekiyor. Hazır olarak aldığımız ve elimizin altından sürekli bulundurduğumuz pandispanyalar zor
Pandispanya Tatlısı
Pandispanya Tatlısı
Pandispanya Tatlısı, Davet sofralarının ve kabul günlerinin aranan tatlısı. Tatlının şerbetli oluşu tatlıya hiçbir ağırlık vermediği gibi oldukça da hafiflik katmıştır. Hem yumuşak hem de damakta iz bırakacak funduszeue.infopanya Tatlısı MalzemelerP
Portakallı Pandispanya
Portakallı Pandispanya
Malzemeleri 2 su bardağı un 2 su bardağı toz şeker 4 adet yumurta ½ paket kabartma tozu 2 adet portakal 1 çay fincanı sıvı yağ Hazırlanışı Bir portakalın kabuğunu rendeleyin. Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın. Beyazları kat
Muz Kremalı Pandispanya
Muz Kremalı Pandispanya
Pandispanya hamuru gram su 2 gram tuz 60 gram tereyağı 4 yumurta gram un Kreması için: 1,5 su bardağı süt 1 yumurta sarısı 2 çorba kaşığı nişasta 4 çorba kaşığı şeker 2 muz 2 paket vanilya Sosu için:
Reçelli Pandispanya
Reçelli Pandispanya
Malzemeler1 bardak un 1/2 bardak toz şeker 6 yumurta 1 kahve kaşığı toz vanilya 1 çorba kaşığı margarin 2 corba kaşığı pudra şekeri 2 kahve fincanı reçel Hazırlanışı Yumurtaların aklarıyla sarıları ayrılır. Sarılarına toz şeker ve vani
Çikolatalı Pandispanya
Çikolatalı Pandispanya
Çikolatalı Pandispanya, kabul günlerinizde ve beş çaylarınız da en özel konuklarınıza ikram edebileceğiniz gibi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak da servis edebilirsiniz. Çok besleyici olmasından dolayı özellikle çocuklarınıza Pastane işi pasta
Meyveli Pandispanya
Meyveli Pandispanya
Malzemeleri 6 yumurta 1 su bardağı şeker 2 su bardağı un 1'er paket kabartma tozu, vanilya 2 paket krem şanti Meyve muz, kivi, çilek Hazırlanışı Yumurta ile şekeri çırparak köpürtün. Unu ve kabartma tozu ile vanilyayı ekleyin. Yağlı k
Kahveli Pandispanya
Kahveli Pandispanya
Malzemeleri 1 su bardağından biraz fazla Sıvı Krem Şanti - Süt Kreması 1 su bardağından biraz fazla Tam Yağlı Yoğurt 4 çay kaşığı Nescafe 1 çorba kaşığı sıcak su Yarim su bardağı pudra şekeri Süslemek için: 1,5 çorba kaşığı rendelenmiş
Elmalı Pandispanya
Elmalı Pandispanya
Elmalı Pandispanya, bol meyveli olmasından dolayı, vitamin ve mineral bakımından son derece zengindir. Diğer keklere kıyasla daha az kalorili ve daha sağlıklı olmasının yanında oldukça da lezzetlidir. Hafif bir kek olmasından dolayı, formunu korumak

 

Yumuşak Pandispanya
Pandispanya Rulo Pasta
Yumurtasız Pandispanya
Pudingli Pandispanya Tarifi
Şerbetli Pandispanya
Sünger Kek Pandispanya
Pandispanya Çeşitleri
Pandispanya Hamuru
Rulo Pandispanya Tarifi
Pandispanya Yapımı
Pastane Pandispanya Tarifi
Kolay Pandispanya
Pandispanya Ne Demek
Sade Pandispanya
Oktay Usta Pandispanya
Pandispanya Nedir
Hazır Pandispanya
Kakaolu Pandispanya
Pandispanya Nasıl Yapılır
Pandispanya Pasta
Pandispanya Keki
Hazır Pandispanya İle Pasta Yapımı
Pandispanya Tatlısı
Portakallı Pandispanya
Muz Kremalı Pandispanya
Reçelli Pandispanya
Çikolatalı Pandispanya
Meyveli Pandispanya
Kahveli Pandispanya
Elmalı Pandispanya

Popüler İçerik

Pandispanya Ne Demek

Pandispanya Ne Demek

Pandispanya ne demek, esnek yapıda olan yağsız bir pasta kekidir. Genellikle pastalar için kullanılan hamur biçimidir. Yumurta katılarak yapılan şeker

Sade Pandispanya

Sade Pandispanya

Sade pandispanya, yumuşacık ve sünger gibi bir sade pandispanya yapımı oldukça kolaydır. Eğer pastanızın tabanı için güzel bir pandispanya tarifi arıy

Oktay Usta Pandispanya

Oktay Usta Pandispanya

Oktay usta Pandispanya, çocuklarınız ve bütün sevdikleriniz için en değerli olan şeyler, sizin emek vererek elleriniz ile yaptıklarınızdır. Sizde bu t

Pandispanya Nedir

Pandispanya Nedir

Pandispanya nedir? Genellikle pastalar için hazırlanmış kek hamurlarına pandispanya denir. Çoğu insan pandispanya hazırlarken bazı sorunlar yaşar. K

Hazır Pandispanya

Hazır Pandispanya

Hazır Pandispanya, fabrikasyon olarak hazırlanan ve kolay pasta yapımı için marketlerden temin edilen hazır pandispanya ile birbirinden değişik ve lez

Kakaolu Pandispanya

Kakaolu Pandispanya

Kakaolu Pandispanya, Avrupa mutfağından, ünü bütün dünyaya yayılmış ağızda çok ayrı bir tat bırakan, çok lezzetli bir kek çeşididir. Beş çaylarınızda

Yaş Pasta Keki

Yaş Pasta Keki
Yaş Pasta keki,(pandispanya) birçok tarifi vardır bu tariflerle de evde çok güzel yaş pastalar yapabilirsiniz. Yaş pasta hamurunuzun çökmemesi için dikkat etmeniz gereken birtakım puf noktası vardır. Bunlardan birkaçı şunlardır. Fırını önceden derecede ısıtılmalı yaş pasta keki fırına atıldıktan sonra kesinlikle dakika fırının ağzı açılmamalıdır. İyi pişmeyen hamur çöker bu nedenle pişip pişmediğini kontrol etmeden fırından çıkartılmamalıdır. Kek ve pandispanya da kesinlikle karbonat kullanmamalı kabartma tozu kullanmalıdır. Yaş pasta kekinin pişip pişmediğini anlamak için kekin ortasına bir kürdan batırarak anlaşıla bilirsiniz. Kesinlikle pişmeden çıkartılmamalıdır. Aksi taktirde kek çöker yapılan kek hiçbir işe yaramaz. Kekin parçalanmadan çıkması için yağlı kağıt, folyo ya da kalıbı margarinle yağlayarak sonra un serpiştirdikten sonra harcı boşaltarak pişirilmelidir. Kek soğumadan kesinlikle çıkartılmamalıdır. Sıcak çıkartılan kekte parçalanabilir.

Yaş Pasta Keki Malzemesi:

  • Dört yumurta
  • 5 fincan şeker
  • 5 fincan un
  • 1 fincan su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Yaş Pasta Keki yapılışı: Çırpma kabının içine yumurtanın beyazlarını koyarak göz kararı şekerimizin bir miktarını koyup çırpma işlemine başlayalım yumurta akları ve şekeri yaklaşık 10 dakika çırpalım çırpıldıkça yumurta aklarının köpürüp kabararak sertleşmeye başlayacaktır. Daha sonra yumurtanın dört sarısını kalan şekeri de ayrı bir kapta çırpma işlemine devam edilir ve bir fincan suyu ilave ederek çırpılır. Yumurta sarısı karışımının içine un, kabartma tozu ve vanilya eleyerek ilave edelim ve tekrar çırpmaya devam edelim daha sonra çırpılmış yumurta aklarını yavaş yavaş ilave ederek bir spatula yardımı ile yavaş yavaş söndürmeden karıştıralım daha sonra tereyağı veya margarin ile yağlanmış kalıbımıza her yeri kapanacak şekilde unlayalım daha sonra hazırladığımız karışımı kalıba dökelim kalıbı bir iki kez tezgâha vurarak hamuru oturtalım sonra kalıbın altına alüminyum folyo ile sarıp derecede önceden ısıtılmış fırına atarak yaklaşık 25 dakika kadar pişirilir. Bir kürdan yardımı ile pişip pişmediğini test edebilirsiniz. Kek piştikten sonra fırın telinin üstünde yaklaşık dakika soğutulmaya bırakılır ve daha sonra tezgâhın üzerine alınır. Kek kalıbı veya tepsiden çıkartılarak ve tırtıklı bıçak yardımı ile ortadan ikiye ayrılır. Arzuya göre her türlü kremayla kaplayarak yaş pastanızı tamamlaya bilirsiniz. Afiyet olsun.

Son Güncelleme :

Yaş Pasta Keki ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.


0 Yorum Yapılmış "Yaş Pasta Keki"


Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Kek Kaç Dakikada Pişer
Kek Kaç Dakikada Pişer
Kek kaç dakikada pişer, keklerin yapımı ve malzemesi kadar, pişme süreside lezzetlerine ve görünümüne etki etmektedir. Elektrikli, gazlı fırınlarda pişirilebildiği gibi mikrodalga fırınlarda da kek pişirilebilir. Mikrodalga fırın kızartma yapama
Kek Kaç Derecede Pişer
Kek Kaç Derecede Pişer
Kek kaç derecede pişer, her kek tarifi aynı derecede pişirilmez. Mutlaka tariflerde yer verilen pişirme derecesine uyulmalıdır. Ancak en ideal kek pişirme derecesi derecedir. Fakat derecede pişmesi gereken kek tarifleri olduğu gibi,
Yumuşak Kek Tarifi
Yumuşak Kek Tarifi
Yumuşak kek, herkesin zevkle tüketeceği bir tariftir. Özellikle dişleri ile alakalı sorun yaşan kişiler için bir alternatif tarif olarak düşünülebilir. Yumuşak kek adından da anlaşılacağı üzere diğer keklere oranla daha yumuşaktır. Davet masalarınız
Kakaolu Sade Kek Tarifi
Kakaolu Sade Kek Tarifi
Kakaolu Sade Kek Tarifi, klasik kek tarifleri arasında yer alır. Kakao ve sade kekin karışımı olan bu tarif her an elinizin altında olmalıdır. Çok bilinen bir kek çeşidi olmasına rağmen, kimi zaman kurabiye, bitince kek olarak sütlü tatlı gibi sırası
Pudingli Islak Kek
Pudingli Islak Kek
Pudingli ıslak kek, evinizde kolaylıkla ve sıkılmadan hazırlayabileceğiniz bir tarif olan bu keki özel günlerinizde ve kadınlar kabul günlerinde rahatlıkla uygulayabilir. Yaptığınız diğer klasik keklerden sıkıldıysanız bu kek tarifini denemenizi öner
Kolay Sütsüz Kek Tarifleri
Kolay Sütsüz Kek Tarifleri
Kolay Sütsüz Kek; Bu tarifimiz de kolay ve masrafsız kek tariflerimiz arasındadır. Acil bir durumda pastasız kalmamak için evde her an bulunan malzemeler ile rahatlıkla yaparak sevdiklerinize sıcak bir çayla ikram funduszeue.info Sütsüz Kek Malz
Pirinç Unlu Kek
Pirinç Unlu Kek
Pirinç unlu kek, özellikle çölyak hastalığı olan kardeşlerimizin tüketmesinde hiçbir sakınca olmayan bir kek tarifidir. Yediden, yetmişe herkes için faydalı olan pirinç unlu kek tarifimizi davet yemeklerinizin ardından, beş çaylarınızın yanında veya
Borcamda Kek
Borcamda Kek
Borcamda kek, inanılmaz derece de kolay yapılmakta ve pek çok kek kalıbının aksine kek hamuru pişerken tabanına yapışmamaktadır. Kalabalık gelecek misafirler için borcamda kek diğer kalıp keklere oranla daha bereketli olacağından tavsiye edilir. Borc
Krem Şantili Islak Kek
Krem Şantili Islak Kek
Krem Şantili Islak Kek, Kendisini mutlu etmek isteyenler için lezzetli ve doyumsuz tadı ile damaklarda tat bırakacak şahane bir kek çeşidi olarak kolaylıkla hazırlayarak çay saatlerinizi şölene çevirebilirsiniz. Krem Şantili Islak Kek İçin Ger
Tiriliçe Tatlısı
Tiriliçe Tatlısı
Tıriliçe Tatlısı: Sütlü tatlıların en hafif ve lezzetli olanıdır. Balkan mutfağından Türk mutfağına kadar gelmiş bir lezzettir. Zahmetli gibi görünen bu tatlının yapımı oldukça basittir. Bilinmesi gereken birkaç püf noktasıyla pastaneden alınmış gibi
Tepside Kek
Tepside Kek
Tepside Kek; Bildiğimiz en kolay kek tarifidir. Sabah kalvatısında bile beş dakikada hazırlayıp çayınız demlenene kadar pişirebilirsiniz. Çocuklarınıza da güzel bir kahvaltı süprizi olur. Ben tarifimi sütle ysptım ama eğer evinizse süt yoksa yerine a
Karbonatlı Kek
Karbonatlı Kek
Karbonatlı kek, malzemesine katılan karbonatın kabartıcı özelliği ile pişirilen lezzetli bir kek çeşididir. Hanımlar arasında kekin kabarık olması görüntü açısından makul olacağından, pişirmeye çalıştığınızda kabarmayan kekleriniz için endişeleri

 

Kek Kaç Dakikada Pişer
Kek Kaç Derecede Pişer
Yumuşak Kek Tarifi
Kakaolu Sade Kek Tarifi
Pudingli Islak Kek
Kolay Sütsüz Kek Tarifleri
Pirinç Unlu Kek
Borcamda Kek
Krem Şantili Islak Kek
Tiriliçe Tatlısı
Tepside Kek
Karbonatlı Kek
Kalıp Kek Tarifi
Sütsüz Kek
Kek Nasıl Kabarır
Yaş Pasta Keki
Puf Kek
Küçük Kek
Cevizli Kek
Kuru Meyveli Kek
Sütsüz Havuçlu Kek
Sulu Kek
Soslu Kek
Tereyağlı Kek
Sade Kek Tarifi
Maden Sulu Kek
Jöleli Kek
Sebzeli Kek
Pekmezli Kek
Nişastalı Kek

Popüler İçerik

Kalıp Kek Tarifi

Kalıp Kek Tarifi

Kalıp kek tarifi, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olan kekinizi kalıpta yapmaya ne dersiniz? Yumuşacık bir tat bu lezzeti mutlaka denemelisiniz. Üzerin

Sütsüz Kek

Sütsüz Kek

Sütsüz kek, sütsüz kek kolay ve masrafsız kek tarifleri kategorisinde yer alan bir tariftir. Evde her an bulunan malzemeler ile kolaylıkla yaparak sev

Kek Nasıl Kabarır

Kek Nasıl Kabarır

Kek yapmak bayanlar arasında marifet işi olarak kabul edilir. Çünkü kek yapmanın da bir usulü vardır. Her kadın güzel kek yapamaz. Kek yapmak kadar kı

Puf Kek

Puf Kek

Puf kek hafif ama son derece lezzetli ve hoş görünümlü atıştırmalık hazırlamak isteyenler için en güzel tariflerdendir. Hazırlanışı da son derece basi

Küçük Kek

Küçük Kek

Küçük kek; kendi el emeğiniz olan bu keklerin yapımı oldukça basittir. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu tarifi misafirleriniz geldiğinde rahatlı

Cevizli Kek

Cevizli Kek

Cevizli kek, hem lezzetli hem de sağlık açısından faydalı kek tarifleri arasında yer alır. Ceviz içerdiği vitaminler açısından tüketilmesi gereken bes

Kolay Yaş Pasta Yapımı Tarifi, Nasıl Yapılır?🎂

Evde yaş pasta yapımı nasıl olur? Hususi günlerin eşsiz lezzeti pasta çeşitlerinin şahı yaş pasta, çay ve kahvenin yanına en çok yakışan tatlılardan biridir. Krema kaplı, ekseriyetle çikolata ve yaş meyvelerle yapılan, içi nemli pastalara yaş pasta denir. Yaş pastaların hamurunu kabartmak için maya katılmaz, karbonat veya hamur kabartma tozu kullanılır. Doğum günü, yıl dönümü gibi özel günlerde hazırlanan, hem göze hem damağa hitap eden yaş pastayı sadece canınız çektiği için de yapabilirsiniz. Çocuk, büyük herkesin severek yediği çay ve misafir sofralarının vazgeçilmez tatlılarından yaş pastayı o leziz tadıyla evde kolayca hazırlamak mümkün mü? Tarif defterinde ilk sırada yer alacak kolaylık ve nefasette bir pratik yaş pasta tarifi var mı? Evde sade yaş pasta tarifinde her evde kolaylıkla bulunan malzemeler yer alır: Un, süt, şeker, sıvıyağ ve kakao… "Ev usulü en kolay çikolatalı yaş pasta tarifleri nelerdir? Evde yaş pasta nasıl yapılır malzemeleri?" diyenlere işte kolay yaş pasta tarifi resimli olarak

KOLAY PASTA

Kolay Yaş Pasta Malzemeleri - Pandispanyali Yaş Pasta İçindekiler - Pasta Yapmak İçin Malzemeler Nedir? Yas Pasta İçine Ne Konur?

Pandispanyası için:

Dört adet yumurta

Dört Türk kahve fincanı un

Dört Türk kahve fincanı toz şeker

Bir Türk kahve fincanı su + limon suyu (yarı yarıya)

Bir paket kabartma tozu

Pandispanyayı ıslatmak için bir su bardağı soğuk süt

Kreması için:

Dört su bardağı süt

Bir yumurta sarısı

İki yemek kaşığı un

İki yemek kaşığı nişasta

Altı yemek kaşığı şeker

İki yemek kaşığı tepeleme kakao

Üzeri için: Hindistan cevizi, çikolata parçaları veya renkli pasta şekerleri

KOLAY PASTA

Kolay Yas Pasta Yapımı Evde Yaş Pasta Nasıl Yapılır? Ev Usulü Yaş Pasta Tarifi Kolay Şekli- Yaş Pasta Tarifi Evde Pasta Yapımı - Sade Yaş Pasta Tarifi

  1. Evde yaş pasta keki nasıl yapılır? Yumurtalar kar gibi oluncaya kadar çırpılır. Şeker ilave edilip eriyinceye kadar çırpılır. Limonlu su eklenerek hafifçe karıştırılır. Un, kabartma tozu ile birlikte eklenerek yine hafifçe karıştırılır ve şekerli yumurtalı karışımla kek hamuru hazırlanmış olur.
  2. Tereyağı ile yağlanmış hafif unlanmış düz kek kalıbına veya yuvarlak küçük bir tepsiye dökülür. Yaş pasta kaç dakikada pişer? Önceden ısıtılmış derecelik fırında kürdanı batırdığımızda temiz çıkma noktasına kadar pişirilir.
  3. Evde pasta krema nasıl yapılır? Diğer tarafta soğuk süte şeker, bir yumurta sarısı, nişasta ve kakao eklenip sürekli karıştırılarak ocakta pişirilir. Ocaktan aldıktan sonra karıştırıcı ile iyice çırpılır.
  4. Ilınan pasta keki ortadan iki veya üç parçaya ayrılır. En alt taban hafifçe sütle ıslatılır. Üzerine pişen kremadan düzgün bir şekilde yayılır.
  5. Kekin ikinci parçası konulur. Tekrar hafifçe sütle ıslatılır ve krema sürülür. Üçüncü kek parçası dışarıda hafifçe sütle ıslatılır ve diğer parçaların üzerine yerleştirilir.
  6. Kalan pasta kreması bir spatula yardımıyla pastanın her tarafına sürülür ve buzdolabında soğumaya bırakılır.
  7. Soğuduktan sonra Hindistan cevizi, çikolata parçaları veya renkli şekerlerle süslenir. Kolay Yaş Pasta dilimlenerek servis edilir.

Evde Pratik Yas Pasta Tarifi, Basit Yaş Pasta Tarifi ile Alakalı Diğer Hususlar ve Kakaolu Yaş Pasta Tarifi Püf Noktaları

  1. Meyveli Yaş Pasta Tarifi, Kolay Yaş Pasta Tarifleri ve Yapilişi En kolay çikolatalı-yaş pasta tarifleri, pastane usulü yaş pasta, kolay yaş pasta tarifleri ve yapılışı için: ÇİLEKLİ YAŞ PASTA🍓🍰, VİŞNELİ ÇİKOLATALI YAŞ PASTA, KOLAY MUZLU YAŞ PASTA🍌
  2. Krem Şantili Yaş Pasta Tarifi Kolay pasta tarifleri ve yapılışında krem şanti de kullanılır. ÇİLEKLİ YAŞ PASTA TARİFİ🍓🍰
  3. Borcam Pasta Nasıl Yapılır? Borcamda Yaş Pasta Borcam usulü de ev yapımı kolay yas pasta tarifleri arasındadır. Oda sıcaklığındaki dört yumurta bir su bardağı toz şekerle çırpılır. Köpük köpük olunca bir çay bardağı süt eklenir. En son bir buçuk su bardağı un, bir kabartma tozu ve bir paket vanilya elenerek eklenir. Yağlanan büyük dikdörtgen borcama dökülüp derecedeki fırında 25 dakika pişirilir. Bir litre süt, bir yumurta sarısı, dört yemek kaşığı un, iki yemek kaşığı nişasta, bir su bardağı şeker tencereye alınıp muhallebi kıvamı elde edilir. Gerekirse un takviye edilir. En son vanilya ve bir yemek kaşığı tereyağı ve iki paket vanilin karıştırılır. İstenirse limon kabuğu rendelenebilir. Pişen keke bıçakla kesikler atılıp bir buçuk su bardağı sütle ıslatır ve kreması dökülür. Krema soğuyunca en son kat halinde hazır çikolata sos tarife göre tatbik edilir ve dökülür. Ev yapımı pasta üç saat kadar dinlendikten sonra servise edilebilir.
  4. Tart kalıbında yaş pasta nasıl yapılır? Evde kolay yas pasta yapımı için tart kalıbı da kullanılabilir. Pandispanyası: İlk önce iki adet yumurta ve bir çay bardağı toz şeker krema kıvamına gelene kadar iyice çırpılır. Daha sonra birer çay bardağı sıvı yağ ve sütle, bir paket vanilin ilave edilerek yavaş yavaş çırpılır. Bir buçuk su bardağı kadar un, iki yemek kaşığı kakao ve bir paket kabartma tozu elenerek eklenip çırpılır. Kek hamurundan hafif daha akışkan hale getirilir. Yapışmaması için tart kalıbımızı önce yağlanır sonra unlanır. Önceden ısıtılmış derecedeki fırında dakika çabuk pişeceği dikkate alınarak pişirilir. Pandispanyanın tamamen soğuması beklenir. Krema için iki su bardağı süt, bir çay bardağı şeker, üç yemek kaşığı un ve bir paket vanilya pişirilir. Soğuyunca bir paket krem şanti eklenir. Hazır çikolatalı sos ve sütle çikolatalı sosu yapılıp soğutulur. Veya gram krema kaynamayacak sıcaklığa getirilip 80 gramlık iki paket çikolata içinde eritilip başka bir kaba dökülerek soğutulur. Kekin üstüne önce soğumuş sütlü kremşanti sürülür. Sonra ince bir kat çikolatalı sosu yavaş yavaş dökülür. Krem şantiden biraz ayrılıp üzerine süsleme yapılabilir veya meyvelerle süslenebilir.
  5. Daha da kolay yaş pasta Yaş pasta keki hazır olarak alınırsa daha kısa bir zamanda yapılabilir.
  6. Ev yapımı yaş pasta yapmak için bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
  7. Yumurta ve şekerin çırpılırken kıvamını alması için köpük köpük olmalıdır.
  8. Yaş Pastanın Süslenmesi: Yaş pastalar değişik şekillerde de süslenebilir. En kolayı hazır satılan pasta süsleri kullanmaktır. Üzerine yerleştirilen meyve dilimleri ile yaş pastaya hem lezzet olarak hem manzara olarak güzelleştirilebilir. Üzerinize yerleştirilen çikolata parçacıkları da aynı vazifeyi yapar. Krem şanti kullanılarak farklı şekillerde süslenebilir. Benmari usulü eritilen çikolata ile yaş pastaya yazı yazılabilir veya süslenebilir.
  9. Yaş Pasta Kalori Değeri: gramında kcal kalori, ayrıca gramlık bir orta porsiyonunda kalori bulunmaktadır.
  10. Tencerede yaş pasta nasil yapılır? Orta boy teflon tencereyi tereyağı ile iyice yağlanır. İki adet yumurta köpürene kadar çırpılır. · Bir su bardağı toz şeker ilave edilir ve kabarıncaya dek çırpmaya devam edilir. Yarım su bardağı süt, yarım çay bardağı su ve üç yemek kaşığı kakao ekleyip çırpma sürdürülür. Elenmiş bir buçuk su bardağı un, birer paket kabartma tozu ve vanilya ilave edilip çırpılır. Kek harcı tencereye dökülür. Tencerenin kapağını örtülür. Oluşacak buharın keke akmaması için tencerenin kapağı temiz bir havlu ile kaplanır ve çok kısık ateşte kek pişirilir. İlk yirmi dakika sonra kapağı açılıp kek kontrol edilir. Pişme süresi tencere kalınlığına ocağın ayarına bağlıdır, kürdan testi ile kontrol edilerek pişirilir. Pişen kek ocaktan indirilir. İyice soğuyunca servis tabağına ters çevrilir. Kek ortadan ikiye kesilir. Çikolata sosu için; iki su bardağı süt, bir tatlı kaşığı un ve bir tatlı kaşığı nişasta, bir çay bardağı toz şeker, iki yemek kaşığı kakao bir tencereye alınıp göz göz oluncaya dek pişirilerek soğumaya bırakılır. Kek yarım çay bardağı süt veya meyve suyu ile ıslatılır. Üzerine kremanın bir kısmı yayılır. Meyve dilimleri, damla çikolata kullanılabilir. Diğer kek parçası da süt ile ıslatıp üzerine kapatılır. Kalan krema pastanın üzerine dökülür. İstendiği gibi süslenir. Bir süre dinlendirip dilimlenerek sunulur.
  11. Bisküvili Yaş Pasta TarifiKAKAOLU BİSKÜVİLİ MUZLU PİRAMİT PASTA🍌, BİSKÜVİLİ BALKABAĞI PASTASI
  12. Çilekli Yas Pasta Tarifi Yaş pasta tarifi çilekli tarzı için: ÇİLEKLİ YAŞ PASTA TARİFİ🍓🍰
  13. Kremalı-Yaş Pasta Tarifi, Kedi Dili Yaş Pasta Tarifi, Pudingli Yaş Pasta TarifiAğlayan Kek Tarifi - Ağlayan Pasta Nasıl Yapılır?, ÇİLEKLİ🍓 KEDİDİLLİ SÜTLÜ TATLI🍰
  14. Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi Yaş pasta tarifi çikolatalı tarzı için: Vişneli Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi, Nasıl Yapılır?
  15. Yuvarlak Pasta Nasıl Kesilir? Yuvarlak pastalar, kekler, yaygın olarak üçgen benzeri havuç dilimler halinde kesilir. Ancak küçük kare parçalar ve hatta uzun, ince şeritler halinde kesilebilir. Farklı olarak artan kek parçasının taze ve nemli kalmasını sağlamak esaslardan biridir. Pasta bıçakları, ekseriyetle uzun, ortalama 20 – 25 cm olmalıdır. Kekin kesilmesinde bıçağın uzunluğu önemlidir. Pastayı yapan kişinin seri şekilde hareket etmesini sağlar. Kesim için çift saplı modeller de kullanılabilir. İki tarafta sap ve uzun bir gövde ile pandispanya kolaylıkla kesilir. Pasta bıçaklarının uç kısımları genellikle yuvarlak, oval kesimlidir. Bunun sebebi sert, kaygan bir yiyecek kesilmeyeceği, yumuşak malzemeler ile iş yapılacağı içindir. Bu uç tipi sayesinde kek ve krema ile rahat bir şekilde çalışılabilir. Enine geniş olan modeller ile pasta kremasını rahat bir şekilde yayılabilir. Pastanın en üstüne, son şeklini vermek ve servis sırasında kullanabilmek için spatula şeklinde modeller, pratik çözüm sunar.
    İşte, yuvarlak kek nasıl kesilir? Eğer pastanın büyük kısmını bitirecek bir grup yerine bir iki porsiyonluk ikram sonrası buzdolabında kurumadan saklamayı sağlayan bir usul:
    Bütün yuvarlak pastayı kesecek büyüklükte, en az pastanın çapı uzunluğunda bir bıçak seçilir. Yoksa da en uzun olan kullanılır. Pastanın servisi için dilimleneceği zaman, bıçağı kullanmadan önce suya tutup ıslatılırsa, kek ve kremanın bıçağa bulaşması önlenir. Böylece hem ilk dilimden sonraki dilimleri kesmede zorlanmaz hem de pürüzsüz dilimler elde edilir. Önce bıçak ılık suda ıslatılır. Uzun bir bardağı ılık musluk suyuyla doldurup bıçak suyun içine yerleştirilip bardağın kenarına dayanır. Pasta kesileceği zaman bardaktan çıkarıp su bir bezle silinir. İlk olarak pastanın ortasından en uzun dilimi kesilir. Şayet fazla gelirse tabağa alınınca bir daha kesilir. Ardından pastanın kalan iki parçası birleştirilir. İstenirse ve mümkünse kurumaya karşı tedbir olarak birbirlerinden ayrılmamaları için pastaya lastik geçirilir. Ertesi gün pastadan tekrar yemek istenirse, bir önceki gün kesilen parçayı dikine kesecek şekilde yeniden kesilir. Dilimler tabağa aldıktan sonra kalan dört parça yeniden birleştirilir. İstenirse yine bir lastikle pasta sarılır. Daha sonra pastadan yemek istediğimizde aynı yöntemi tekrarlanır. Pasta minik bir kek halini alıncaya dek bu usül uygulanabilir.
    Yuvarlak pastanın yarısı kesilmiş ve kalan kısmın düzgün porsiyonlanması hedefleniyorsa pastadan nasıl fazla dilim elde edilir? Bir kesme tahtası pastanın yanına dik olarak yerleştirilir. Kesme tahtasının yanından, istenen porsiyon sayısına göre pasta dilenen kalınlıkta kesilir. Kesilen parça kesme tahtasının üzerine düşürülür. Kesilen pasta parçası, yine istenilen kalınlıkta eşit parçalara bölünüp sunulur. Tekrar kesme tahtasını pastanın yanına dikey yerleştirin ve işlemi bütün pasta bitene kadar tekrarlanır.
  16. Pasta Keserken Neden Dağılır? Eğer unu az katılısa kek hamuru cıvık olur ki bu da dağılmasına yol açabilir. Kekin dağılmaması için kek hamurunuzun boza kıvamında olmasına dikkat edilir.
  17. Pasta Büyüklüğü ve Porsiyon Sayısı Pasta kekini pişirmek için kelepçeli kalıplar kullanılacaksa 18 cm olan kişilik, 20 cm olan kişilik, 22 cm olan ise kişilik pastalar içindir.
  18. Neden yaş pasta denir? Krema kaplı, ekseriyetle çikolata ve yaş meyvelerle yapılan, içi nemli pastalara yaş pasta denir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası