napoli gezi notları / Napoli Gezi Rehberi: Gezilecek Yerler, Tatil İpuçları, Seyahat Notları - NationalTurk

Napoli Gezi Notları

napoli gezi notları

Mavi sulara nazır, güneşin sıcaklığı eşliğinde kendine özgü lezzetleriyle diyetisyenlerin ekmek kapısı olan güzel şehir Napoli&#;nin gezi rehberine hoş geldiniz! Napoli, İtalya&#;nın bize göre en ilginç şehirlerinden biri; bir yanda tarihi, kültürel ve gastronomik zenginlikler diğer yanda size Tarlabaşı&#;nı anımsatan samimi mahalleler, ve tabi ki futbol. Napoli kesinlikle hayatın sokakta yaşandığı, çok canlı ve sıcak bir şehir.

Napoli gezi rehberini yazarken, şehrin hemen her yerinde adı geçen, şehrin ve ülkenin tarihi açısından en önemli kişilerden biri olan Giuseppe Garibaldi&#;den de daha önemli bir kişiden (!) bahsetmek gerekiyor: Maradona. 🙂 Sokaklarda, binaların duvarlarında, hiç beklenmedik yerlerde bu arkadaşın bir posterini görmek mümkün. Hediyelik eşya dükkanlarındaki ürünlerin büyük kısmını da yine Maradona&#;nın gülen yüzü oluşturuyor. Maradona&#;nın Napoli halkı için nasıl bir anlam ifade ettiğini daha iyi anlamak içinşu filmiizlemenizi öneririz.

Napoli ile ilgili en meşhur konulardan biri de güvenlik mevzusu. Bu kısma başlamadan önce, İtalya&#;nın kuzeyinde yaşayanlar ile güneyinde yaşayanların birbirlerinden çok hoşlanmadığını not etmek gerekebilir. Kuzeyliler, güneylilerin genel olarak tembel ve eğitimsiz olduğunu düşünüyormuş. Napoli de bu düşünceden nasibini en çok alan şehir olabilir.

Biz gezimiz sırasındagüvenlikle alakalı hiçbir sorunla karşılaşmadık, ama gitmeden önce çok fazla &#;Napoli&#;deki ilk günümde soyuldum&#; benzeri hikaye okumuştuk. Bunun üstüne şehirdeki ilk günümüzde arabaların neredeyse %90&#;ının vuruk/hasarlı olduğunu görüp, bunun sebebini anlayınca hafif bi&#; korkmadık değil.. 🙂 (Özetle mafya nedeniyle araç kasko ve sigorta piyasasında oluşan tekel benzeri bir durum dolayısıyla fiyatlar çok yüksekmiş.)

Yazımızın girişinde Napoli&#;nin çok canlı bir şehir olduğundan ve hayatın burada sokaklarda yaşandığından bahsetmiştik. Böyle olunca şehri gezmek için en güzel yol -belli başlı yerleri gezmeyi bitirdikten sonra- sokaklarda kaybolmak. Ancak hangi sokağa saat kaçta girdiğinize de dikkat etmekte fayda var. 🙂

Biz genel olarak Napoli&#;den çok keyif aldık. Bizi hem tarihi, hem mimari, hem de gastronomik açıdan oldukça memnun etti.

Napoli&#;ye ne zaman gidilir?

Napoli&#;nin ziyaret edilmesi en uygun tarihleri Mayıs ve Haziran ayları arası olabilir. Bu aylarda hem sıcaklıklar hem de nem oranı daha katlanılabilir olacaktır. (Biz Ağustos sonu/Eylül başı gibi gittik Napoli&#;ye ve hem sıcaklık hem nem oranı çok fazlaydı.) Eylül sonu ve Ekim ayları da güzel bir tercih olabilir bu arada. Tabi yazın gitmenin güzel yanı ise; bizim yaptığımız gibi Puglia bölgesi ile Napoli&#;yi bağlayıp farklı bir rota çizebilirsiniz veya çok turistik olan Amalfi/Positano kıyıları+Capri adasında deniz tatili yapabilirsiniz.

Napoli&#;denerede kalınır?

Konaklama açısından en iyi semtler aşağıdaki gibi. Bunlardan herhangi birinde bütçenize göre kalacak yer bulursanız kaçırmayın deriz. Biz Quartieri Spagnoli&#;de kalmıştık ve çoğu yere yürüyerek gitmiştik.

  • Centro Historico
  • Chiaia
  • Quartieri Spagnoli
  • Vomero

Napoli&#;de kaç gün kalmalı?

Napoli&#;yi dolu dolu gezmek için gün yeterli olur. 2 gün Napoli&#;nin merkezindeki yerlere, 1 gün Procida adasına ve 1 gün de Pompei Antik Kenti ve Vezüv Yanardağı&#;na verilebilir. Biz 3 gün kaldık, Pompei ve Vezüz Yanaradağı&#;nı bu seferlik pas geçtik.

Napoli pahalı mı?

Napoli diğer İtalya şehirlerine göre -özellikle kuzey bölgelere göre- çok ucuz. Biz şu ana kadar yediğimiz en güzel pizzaya burada sadece 5 € verdik. Kahvaltılarda da bir kahve bir kruvasan genelde € civarı. Otel fiyatları tabi ki bölge bölge değişiyor ama bize göre bunlar da yine diğer şehirlere göre oldukça uygun.

Napoli ve Ulaşım:

Napoli&#;ye Türkiye&#;den en uygun ulaşım şekli uçakla olacaktır. Şu an güncel olarak sadece THY&#;nin İstanbul&#;dan direkt uçuşları var, fiyatlar dönemsel değişiyor tabi. Maliyetleri biraz düşürmek isterseniz, İstanbul&#;dan direkt Roma&#;ya uçup oradan Napoli&#;ye trenle geçmek mantıklı olabilir. Ya da Atina veya Sofya&#;ya bir şekilde ulaşıp oradan uçakla geçmek de maliyeti düşürebilir.

Napoli&#;de şehir içi ulaşım çok kolay ve ucuz. Zaten şehir merkezinde kalıyorsanız çoğu yere yürüyerek ulaşmak mümkün. Procida adası, Pompei Antik kenti ve Vezüv Yanardağı için ayrıca birkaç toplu taşıma aracı kullanmanız gerekiyor. Örneğin biz Procida&#;ya geçmek için önce metroya bindik, sonra iki kişi gidiş dönüş yaklaşık 30 €&#;luk bir feribot bileti aldık.

Otobüs ve tramvaylar da şehirde oldukça yaygın ama dediğimiz gibi bunları çok kullanmanız gerekmeyecek büyük ihtimalle. YALNIZ not etmek istediğimiz bir konu var 🙂 Havaalanından indiğinizde merkeze giden otobüslerin orada çok ısrarcı bir taksici güruh var. İçlerinden biriyle göz göze geldiğiniz anda başınız İtalyan mafyasıyla derde girmiş demektir.. şaka tabi. Biz yazında gittiğimizde merkeze ulaşım için fiyat sormuştuk, taksici abimiz inanılmaz jest ve mimikleriyle bizi otobüsten daha ucuza götüreceğini söyledikten sonra, &#;sadece 50 €&#; demişti. Arkamıza bakmadan uzaklaştık ve kişi başı 6 €&#;ya ST&#;mize binip otelimize ulaştık.

Napoli Gezilecek Yerler:

1. Palazzo Reale di Napoli:

Şehir merkezinde bulunan bu devasa saray, kraliyet ailesi tarafından yüzyılda inşa edilmiş ve şehirdeki Barok mimarisinin en güzel örneklerinden biri. Sarayın içinde, müze koleksiyonuna ait eserler sergileniyor. Bunlar arasında Napoli Kraliyet Ailesi&#;ne ait mobilyalar, resimler ve heykeller yer alıyor. Sarayda çeşitli odalar ve alanlar mevcut, bunlardan en ünlü olanı, hala çok yeni gibi duran freskleriyle Farnese Salonu, yalnız biz en çok sarayın giriş kısmındaki, beyaz mermer merdivenlerin bulunduğu salonu sevdik. Çok ferah ve estetik bir yerdi. (Aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz alan.)

Burayı gezdikten sonra sarayın arka tarafında bulunan parkta dakika yürüyüş yaparak keyifli zaman geçirebilirsiniz. Çok bilinen bir yer olmadığı için not etmek istedik. Sonrasında da sarayın ön tarafında bulunan, aşırı ferah ve geniş bir meydan olan Piazza del Plebiscito&#;da biraz dolaşıp Basilica Reale Pontificia San Francesco da Paola&#;yı uzaktan fotoğraflayabilirsiniz.

Saray haftanın 7 günü ziyarete açık, yılı itibarıyla giriş ücreti 10€ .

2. Galleria Umberto:

Milano&#;daki Galleria Vittorio Emanuele II&#;yi gördüyseniz burası özetle onun küçük kardeşi gibi diyebiliriz.

Kısaca bilgi vermek gerekirse, burası aslında bir alışveriş merkezi. İnşası yüzyılın sonunda tamamlanmış. Centro Historico, yani tarihi şehir merkezinde yer alıyor. İçeride birçok mağaza, kafe ve restoranlar mevcut, yalnız biz sadece mimarisini izleyip fotoğraf çekmek için gittik buraya. Yapının en güzel tarafı, tam ortada yer alan müthiş estetik kubbesi. Bir de lüks mağazaların hemen yanında sadece Maradona temalı hediyelik eşya satan dükkan.. seni unutamadık. 🙂

3. L&#;Antica Pizzeria Michele:

Burası dünyaca ünlü bir pizzacı. Eat, Pray, Love filminde Julia Roberts&#;ın bayıla bayıla yediği pizzanın ta kendisi burada. Kapıda öyle bir sıra var ki bankamatikten numara alır gibi numaranızı alıp yaklaşık 1 saat bekliyorsunuz. Numaranız ekranda yanınca içeri girebiliyorsunuz. Biz hemen karşısında küçük bir kafeye oturup bekledik, ara ara numaramız yanıyor mu diye bakıp durduk&#; vee sonunda içeri girebildik, çok fazla çeşit beklemeyin birkaç çeşit çok az malzemeli pizza var burada. Zaten Margherita pizzası ile ünlü. Bir Margherita nasıl bu kadar lezzetli ve sadece 5 € olur şaştık kaldık. Hayatımızda yediğimiz en lezzetli pizzaydı.

4. Palazzo dello Spagnuolo:

yüzyılda inşa edilen bu saray, Napoli&#;nin tarihi merkezindeki San Lorenzo mahallesinde. O sokaklarda yürürken arada böyle bir yer çıkınca çok şaşırıyorsunuz. (Mecidiyeköy&#;de yürüyormuş gibi düşünün..) Palazzo dello Spagnuolo, İspanyol asıllı bir ailenin evi olarak inşa edilmiş. İspanyol mimarisinin özelliklerini yansıtan sarayın cephelerindeki freskler, mermer işlemeleri ve süslemeler oldukça etkileyici. Bazı kapıların taçlarında küçük Dali heykelcikleri vardı. Mimariye ilginiz varsa kesinlikle gidin, yoksa da yolunuzu düşürebilirsiniz. : )

5. Palazzo Mannajuolo:

Burası aslında sadece bir apartman ama girişi çok hoşumuza gittiği için bir fotoğraf çekip çıktık. Apartmanın bulunduğu mahalle Nişantaşı&#;nın caddelerine benziyor. Şöyle bir tur atabilirsiniz caddelerde.

6. Procida Adası:

Procida, Napoli&#;nin hemen açıklarında bulunan, renkli evleri, tarihi kiliseleri, güzel manzaraları ve plajları ile ünlü olan bir balıkçı adası. Oldukça küçük ama bir o kadar da güzel bir yerdi. Pastel rengi evleri ve kendine özgü kültürünü deneyimlemek için Napoli&#;ye gelmişken buraya da 1 gün ayırın deriz.

İtalyan kültürüne oldukça bağlı bir yer burası. Öyle ki İtalya kültür başkenti seçilmiş. Adanın mottosu “La cultura non isola” Kültür kültürdür diyor İtalyanlar özetle, dil din farketmez. Yeme içme konusunda da çok güzel seçenekler bulabilirsiniz. Bu arada ada, İtalya&#;da Limoncello üretilen başlıca yerlerden biri, dolayısıyla gelmişken mutlaka denemekte fayda var. 🙂

Ada sokaklarında aylak aylak gezmek çok keyifli, özellikle Marina Corricella’dan Terra Murata’ya çıkmak ve oradan ada manzarasını izlemek müthişti.

Procida&#;ya gitmek çok kolay. Direkt olarak Napoli&#;den veya merkeze dk mesafedeki Pozzuoli&#;den feribotla ile dakika içinde ulaşabilirsiniz. Biz bileti internetten alıp, Pozzuoli&#;deki feribot ofisinden de bastırdık. Biletleri çıktı almadan feribota binemiyorsunuz.

7. Pizzeria Gino Sorbillo:

Napoli&#;deki ünlü bir pizzaiolo (pizza ustası) aileden gelen Gino Sorbillo&#;nun yeri. Sorbillo restoranı yılında açmış, ve şu an Napoli&#;deki en ünlü pizzacılardan biri.

Menüde genel olarak Napoli tarzı pizza çeşitleri bulunuyor. Yani bu özetle şu demek; normalde yemek istemediğimiz o pizza hamuru bile çok lezzetli. Bir de pizzalar gerçekten bol malzemos..

Michele&#;den sonra favori pizzacımız burası oldu Napoli&#;de. İçeriye girmek için yine uzun bir süre bekliyorsunuz. Michele&#;den farklı olarak burada adınızı kağıda yazıp sıranız geldiğinde isminizle bağırıyorlar. Kapıdaki arkadaşa kolay yoldan evlilik teklifi yaptıracaklara güzel bir fikir olabilir lkasjdsl

Napoli&#;de üç gün geçirsek de şehri ve sokaklarda zaman geçirmeyi çok sevdik, normalde yapmadığımız, güzel manzara noktalarında uzun uzadıya durma ve restoranlarda çok oturma işini biraz abarttık. Dolayısıyla geriye gezilecek birkaç yerimiz kaldı. Ischia,Capri, Pompei ve Vezüv&#;e gidemedik örneğin. Napoli&#;ye tekrar gidecek olursak bu seçenekleri de değerlendiririz büyük ihtimalle.

Napoli&#;ye kadar gelmişken genellikle Amalfi kıyılarına da gidiliyor ama biz direkt Puglia bölgesine geçtik ve öyle bir rota çizdik. Bu kararımızdan da çok memnun kaldık.

Napoli ile ilgili merak ettiğiniz konular olursa bize her zaman Instagram veya bu yazının altındaki yorumlardan ulaşabilirsiniz. 🙂

Sevgiler, TIME TO GO!

Bizi Instagram’da takip etmek isterseniz şöyle buyrun.

Gezdiğimiz yerlerin haritadaki konumları:

Bunu beğen:

BeğenYükleniyor

İlgili

İtalya Campania bölgesinde yer alan Napoli ve Pompei, Avrupa'nın en çekici arkeolojik alanı olan Pompeii'nin kalıntılarını barındırması ile ünlü. Antik bir Roma kenti olan ve UNESCO Dünya Mirası Sit Alanı olan Pompei, MS 79 yılında Vezüv Yanardağı’nın patlamasıyla lavlar altında kaldı.

Gezilecek Yerler

Pompei, İtalya'nın Campania bölgesinde, Pompeii Harabelerinin topraklarında bulunan modern Napoli'nin yakınlılarındaki antik bir Roma kentiydi. Pompeii, Herculaneum ve çevredeki Boscoreale ve Stabiae gibi birçok bölge MS 79'da Vezüv Yanardağı'nın patlamasında 4 ila 6 m volkanik kül ve ponza altında gömüldü. Büyük ölçüde korunmuş kent ve içerisindeki eserler, sosyal hayatla ilgili olağanüstü ayrıntılı bir bakış açısı sağlıyor. Kazılar sırasında, bir zamanlar insan ve hayvan bedenlerinin son anlarının sık sık ürkütücü görüntülerini veren küllerdeki boşlukları doldurmak için sıvı sıva kullanıldı. yıldan uzun bir süredir turist destinasyonu olan Pompeii her yıl yaklaşık milyon ziyaretçi ile İtalya'nın en popüler turistik yerlerinden biri. Pompeii Harabelerine bir günlük bilet, yetişkinler için 13 €, yaş arasındaki AB vatandaşları ve okul öğretmenlerine € 6, 18 yaşın altındaki AB vatandaşları ise ücretsiz olarak kabul ediliyor. Biletinizi satın aldığınızda sitenin bir haritasını ve ana ilgi çekici yerleri gösteren bir kitapçık almayı veya sesli rehberlerden yararlanmayı ihmal etmeyin zira alan büyük ve labirent gibi.

Başlıca gezilecek noktalar

The Amphitheatre (Amfi Tiyatro), The Great Palaestra (Gymnasium), House of the Vettii (Vettii Evi), House of the Faun (Faun Evi), Forum, Temple of Apollo (Apollon Tapınağı), Via dei Sepolcri (mezar sokakları), pornografik fresklere sahip eski bir genelev olan Lupanar, House of the Ancient Hunt, The Basilica, Forum Granary Artifacts, Hamamlar, House of the Tragic Poet (Trajik Şairin Evi), Kedi Gözleri, Villa dei Misteri (Gizemlerin Villası), taşıma yolları ve yaya geçidi taşları, bar ve fırın.

pompei-gezi-rehberi

Modern Pompei’de gezilecek yerler

yılında Bartolo Longo'nun Pompei Katedrali'ni açmasından sonra kurulan Modern Pompei, günümüzde bir hac yeri. Zira Longo, şimdiki Pompei'nin kurucusu olarak kabul ediliyor. Merkez kilisesi, Madonna del Rosario di Pompei'ye adanmış olan kentte gezilecek yerlerin başında Pompei Katedrali yer alıyor. Messigno ve Pompei Scavi semtlerinden oluşan Modern Pompei, aynı zamanda yakınlardaki Pompei kentinin ekonomisinin arkasındaki itici güç. Kalıntılara, doğrudan antik kentteki Circumvesuviana banliyö demiryolu Napoli-Sorrento rotası ile Pompei Scavi-Villa dei Misteri İstasyonundan yürüyerek kolayca ulaşılabiliyor.

napoli-galleria-umberto

Çevrede gezilecek yerler

Pizzanın doğum yeri olan Napoli'ye trenle ulaşım mümkün. Üstelik en yüksek puan alan pizzacılardan bazıları tren istasyonuna sadece birkaç blok uzaklıkta yer alıyor. Herculaneum'un kardeş sitesini ziyaret etmek ve Baiae'nin Sualtı Arkeoloji Parkı'nı görmek güzel seçenekler. Öte yandan, Amalfi Sahili'ne bir gezi planlayabilir veya Napoli veya Sorrento'dan Capri Adasına tekne ile geçebilirsiniz. 

Yeme ve İçme

Pompei Scavi-Villa dei Misteri İstasyonundan resmi girişe kadar sıralanan dükkanlar, genellikle oldukça pahalı ve ortalama lezzet sahip. Forum’un hemen kuzeyinde, kazı alanında bir kafe ve restoran bulunuyor. Elbette şaşırtıcı olmayan şekilde, bu mekanlar da oldukça. Yine de, özellikle klimalı ortamda bir mola için iyi yerler. Dinlenmek için zamanınız yoksa, caddeye bakan bir yerden €’ya dondurma alabilirsiniz.

Alışveriş

Pompeii’den alınabilecek en iyi şey, antik kentin geçmişini anlatan kitaplar. Öte yandan 5 € ödeyip bir rehber kitap satın alabilir ve böylece ilginç şehir tarihi, bina ve eserleri hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Romalılardan öğrenecek ve nasıl yaşadıklarını görecek çok şey var.

Ulaşım

Circumvesuviana Napoli-Sorrento tren hattında, Napoli ya da Sorrento'dan Pompeii'ye ulaşmak 30 ila 40 dakika sürüyor. Eğer Napoli Merkez İstasyonu'ndaki işaretleri takip ederek Circumvesuviana bölümüne giderseniz, giriş istasyonun dışında, ana çıkışta, özel bir giriş de var. Roma'dan buraya gelmenin en ucuz yolu ise, Termini Tren İstasyonu’ndan Napoli'ye gitmek. Napoli'ye geldikten sonra yürüyen merdivenleri kullanarak Circumvesuviana'ya gidin ve Pompeii Scavi'ye bir bilet alın. Salerno’dan da yerel trenlerle Pompei’ye gidebilirsiniz. Öte yandan Pompei’ye otobüsle de ulaşım mümkün. Napoli'den hareket eden otobüs seferleri bulunuyor.

Pizzanın anavatanıNapoli’yi Avrupa Rüyası Büyük İtalya turu ile ziyaret edebilirsiniz. 

YORUM YAP

Napoli Şehir Rehberi

  • Ulusal Arkeoloji Müzesi

    Dünyanın en iyi Roma ve Yunan antikalarını barındıran bu müzedeki eserlerin çoğu antik kent Pompei kazılarından çıkarılmış. Mozaikler, heykeller, cam ve gümüş objeler görebileceklerinizden bazıları.

  • Piazza del Plebiscito (Meydan)

    Modern Napoli’nin merkezi olan bu meydanda Kraliyet Sarayı ve kubbeli San Francesco di Paola kilisesini gezebilirsiniz. Sarayın restore edilmiş odalarını, kraliyet odalarını gezdikten sonra muhteşem bahçesini de görmelisiniz.

  • Spaccanapoli Caddesi

    Napoli’nin ortasından geçen bu ana cadde, aynı zamanda şehrin tarihi merkezinin kalbi. “Via San Biagio” olarak da anılıyor. İnsanlarla dolu bu caddede ilginç kiliseler, binalar ve alışveriş yapabileceğiniz birçok dükkân görecekseniz. Bu hareketli cadde üzerinde eskiden kalan dar ve kıvrımlı sokaklarda mutlak gezmelisiniz. 

  • Via San Gregorio Armeno

    Tarihi merkezde yer alan bu dar sokakta el sanatları atölyeleri görebilir, alışveriş yapabilirsiniz. 

  • Santa Chiara Kilisesi

    İçerisinde fayans ve fresklerle ilginç bir arkeoloji müzesi ve manastırı olan bir kilisedir.  
  • Duomo Katedrali

    yy’dan kalma bu katedralde Napoli’nin en eski kilisesi olan “Basilica Santa Restituta” bulunuyor. Bu kilisenin kolonlarının Apollo Tapınağın’dan alındığı söylenir. 

  • San Lorenzo Maggiore Kilisesi

    13 yy’dan kalma bir ortaçağ kilisesi.

  • Castel Dell’Ovo

    Limanda önemli bir konumda yer alan bu kalede sergiler ve konserler de düzenleniyor. Napoli’nin en eski kalesidir.

  • Castel Nuovo

    ’li yıllarda yapılan bu büyük kalede 14 ve Yy’dan kalma freskler, tablolar, gümüş ve bronz objeler görebilirsiniz.

  • San Carlo Tiyatrosu

    Mükemmel akustiği ile ünlü bu mekân, Güney İtalya’da opera dinlemek isteyenler için en iyi yer olarak biliniyor. ’de yılında yapılmış, ’da yangın sonrası yeniden restore edilmiş olsa bile halen işleyen en eski opera binalarından biri olarak kabul ediliyor. 

  • Pompei

    Napoli’ye trenle yaklaşık 1 saat uzaklıktaki Pompei antik kenti, Napoli’ye gelindiğinde görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. MS. 79 yılında Vezüv Yanardağı patlaması sonrası taşlaşan ve yaklaşık yıl boyunca kayıp olan bu antik kent neredeyse 2 bin yıl öncesindeki Güney İtalya’yı keşfetmek ve tanımak için ideal. Pompei gezisi sırasında taşlaşmış insan figürlerinden de çok etkileneceksiniz.

  • Napoli Yeraltı Turu

    Özel bir deneyim yaşamak isterseniz Napoli yeraltı turlarına katılabilirsiniz. 80 km uzunluğunda labirentlerin olduğu ve yerin 40 metre altına kadar inen bu turda şehrin yeraltındaki mağaralarını görebilirsiniz. 

  • Napoli Gezi Notları

    İlker Topdemir

    Italyanca'da Naples olarak geçen, Yunanca'da 'yeni şehir' anlamındaki Neapolis'den gelen Napoli, Güney İtalya'nın en büyük, tüm İtalya'nın üçüncü büyük şehri. Gizemli sokakları, salaş havası ve birbirinden lezzetli yemekleriyle ülkenin en güzel şehirlerinden biri. Kimileri tarafından tehlikeli bulunsa da cıvıl cıvıl, yaşayan bir yer. Yazı kışı ayrı güzel ve deniz kenarı olduğu için hava ortalama 15 derece civarında seyrediyor.

    Napoli'ye Türk Havayolları haftanın her günü direkt, Pegasus Havayolları ise Roma aktarmalı seferler gerçekleştiriyor. Napoli Uluslararası Havalimanı neredeyse şehrin göbeğinde. 15 dakika mesafedeki havalimanından taksi ile şehir merkezine ortalama 20 Euro'ya seyahat edebilirsiniz.

    Konaklama için kent merkezinde, limanın karşısında konumlanan butik otel Romeo Hotel'i öneririm. Toplam 82 odası olan modern bir yapı ve her metrekaresine yayılan modern sanat eserleri ile dolu. Terasında 1 Michelin yıldızlı restoranı Il Comandante'nin yanı sıra kahvaltı, öğle ve akşam servisi veren Beluga Bistrot adlı restoran, giriş katında ise bar bulunuyor.

    Odalarından hem denizi seyredebilir hem de meşhur endamıyla Vezüv Yanardağı'nı görebilirsiniz. Özellikle gökyüzünün mavi olduğu günlerde bu manzara etkileyici bir tabloyu andırıyor. Ayrıca otelin çatısında havuz ve güneşlenme alanı var. Akşam üstleri buradan gün batımını izlemek harika bir deneyim.

    Otelden 5 dakika yürüme mesafesinde şehrin en önemli yapıtlarından Castel Nuovo, 10 dakika Escape yürüme mesafesinde ise en popüler cadde Spaccanapoli sizi bekliyor. Ben Napoli'yi İstanbul'a çok benzetiyorum; kalabalık sokakları, mimarisi ve kültürü bize çok yakın. Lokallerin, "İtalyanlar içinde en İtalyan biziz ve en iyi yemek Napoli'de yenir" dedikleri de biliniyor.

    Görülmesi Gereken 5 Mekan
    Royal Palace of Caserta, yüzyılda yapılmış, odadan oluşan 5 katlı bir kraliyet sarayı. yılında UNESCO Dünya Mirası listesine alınan yapı halen dünyanın en büyük sarayı olma ünvanını koruyor. Galleria Umberto, Via San Carlo Meydanı'nda, çatısı ful camdan olan, içinde farklı cafe ve mağazaların bulunduğu, 'ye tarihlenen dev bir pasaj. İnanılmaz bir mimarisi var ve Napoli lokallerinin favori buluşma noktası. Castel Nuovo, yılında inşa edilmiş, şehrin sembolleri arasında yer alan bir şato. Haftanın 6 günü ziyarete açık. Piazza del Plebiscito, denize çok yakın bir konuma 'da inşa edilmiş. Mimarisi ve ihtişamı ile turistlerin ilgisini çekiyor. Teatro di San Carlo, 'da yangın nedeniyle tekrar inşa edilmiş. Yıl boyu ihtişamlı performanslara sahne olan, vaktiniz olursa önceden bilet ayarlayıp gitmenizi önerdiğim bir opera salonu.

    Gurme Lezzet Durakları
    Yemeğin, özellikle de pizzanın cenneti olan Napoli'de Da Michele ve Di Matteo adında iki özel pizza restoranı var. İkisi de çok başarılı ve kapılarında her zaman kuyruk oluyor. Pazar hariç her gün açık olan restoranlarda gerçek Napoli pizzasını tadabilirsiniz.

    Napoli'de taze balık ve deniz ürünlerini her yerde bolca bulabilirsiniz. Ama bu iki restoran benim favorim: Pazarın göbeğinde konumlanan I Sapori Della Pescheria Azzura hem öğlen hem akşam yemeği için ideal. Aklınıza gelebilecek tüm deniz ürünlerini makarnalı ya da sade olarak sunuyor. Balık ve kızartma çeşitleri de iddialı. Osteria Da Antonio i s e rezervasyonsuz yer bulmanızın imkansız olduğu bir aile restoranı. Bana sorarsanız, deniz ürünleri ve balıkların daha tazesini hiçbir yerde bulamazsınız. Tatlıya da kesinlikle yer ayırın; limonlu kekin ve rumbaba tatlısının en iyisini burada tadacaksınız.

    Favori Alışveriş Rotaları
    Napoli, alışveriş için diğer İtalyan şehirlerine kıyasla daha ucuz. Via Toledo Caddesi üzerinde çok sayıda yerel ve uluslararası markaya rastlayabilirsiniz. Cumartesi günleri ise Mercato di Antignano pazarına uğramanızı öneririm. Via Domenico Morelli ve etrafındaki sokaklarda lüks markaları bulabilirsiniz. Bu cadde üzerinde çok farklı koleksiyonları olan, dekorasyonu ve ortamıyla sizi şaşırtacak bir giyim mağazası var; Michele Franzese Moda. Uğramadan dönmeyin derim.

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası