lokanta usulü tas kebabı tarifi / Tas Kebabı (Lokanta Usulü )(videolu) - Nefis Yemek Tarifleri

Lokanta Usulü Tas Kebabı Tarifi

lokanta usulü tas kebabı tarifi

En kolay tas kebabı nasıl yapılır? Lokanta usulü tas kebabı tarifi

En kolay tas kebabı nasıl yapılır? Lokanta usulü tas kebabı tarifi

Etli yemeklerin baş tacı olan ve yedikçe yemek isteyeceğiniz tas kebabının en mükemmel tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Yapımı çok kolay ve lokantalarda sık sık yediğiniz tas kebabının evde yapabileceğiniz tarifi yazımızda. Tas kebabı yapmanın püf noktaları ve lokanta usulü tas kebabı tarifi.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Etli yemek değinildiğinde ilk akla gelen ve sulu bir şekilde sofralara servis edebilen tas kebabı, Osmanlı mutfağının baş köşesinde yer alan et yemeklerinden birisi olarak bilinmektedir. Yumuşacık etli enfes bir yemek arıyorsanız tas kebabını tercih edebilirsiniz. Tas kebabı tarifini evinizde kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Aynı zamanda tas kebabı tarifini mevsim sebzeleri ile lezzetlendirebilirsiniz. Düdüklü tencerede, güveçte, normal çelik tencerede pişirebileceğiniz kolay tas kebabı tarifini bilmeyenler için açıklıyoruz.  Yapımı çok kolay ve lokantalarda sık sık yediğiniz tas kebabının evde yapabileceğiniz tarifi yazımızda. Tas kebabı yapmanın püf noktaları ve lokanta usulü tas kebabı tarifi.

En kolay Beykoz kebabı nasıl yapılır? Beykoz kebabının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay Beykoz kebabı nasıl yapılır? Beykoz kebabının püf noktaları

  • Tas kebabı pişirirken dikkat edilmesi gereken son püf noktası da yemeği kısık ateşte pişirmektir. Çok harlı ateşte piştiğinde tas kebabının etleri sertleşir. Bu nedenle yemeğinizi mutlaka kısık ateşte, ağır ağır pişirmelisiniz. Bu yemeğin suyunun da iyice lezzetlenmesini sağlamak açısından önemlidir.

TAS KEBABI TARİFİ:

MALZEMELER

gram kuşbaşı et
1 adet soğan
2 adet domates
3 adet sivri biber
3 adet patates
1 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
2, 5 su bardağı sıcak su
Karabiber, kırmızı toz biber, tuz, sıvı yağ

Patatesleri kızartmak için;

Sıvıyağ

En kolay kirde kebabı nasıl yapılır? Orjinal kirde kebabının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay kirde kebabı nasıl yapılır? Orjinal kirde kebabının püf noktaları

tas kebabı nasıl yapılır

tas kebabı nasıl yapılır

YAPILIŞI

Öncelikle kuşbaşı etleri sıvı yağ ile birlikte düdüklü tencerede su koymadan havası çıktıktan sonra 15 pişirin.

Ayrı bir tencerede soğanı ve biberleri yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun doğranmış sarımsak ve domatesleri de ekleyip iyice kavurun.

Salçasını ekleyin kırmızı toz biber, karabiber ve tuzunu da ekleyip sıcak su ilave edin.

Kaynayan salçalı suyun içine pişen etleri ekleyip 10 dakika daha bu şekilde pişirin. Eğer suyu az olursa ilave edebilirsiniz.

Patatesleri küp küp doğrayıp kızartın. Tabağına pişmiş sulu etten koyup üzerine kızartılmış patates koyup karıştırarak servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun

 

 

Tencere ocağa konulup ısıtılır etler konulup harlı ateşte 2 tur döndürün. Suyunu almaya başlayınca altı kısıp tur daha  daha çevirin. Rengi dönünce  sıvı yağ konulup karıştırılır. 2 su bardağı su koyup kaynatın. Düdüklü kaynayınca tavla zarı büyüklüğünde doğranmış soğanı ekleyip kavurun. Sonra kapağını kapatıp dakika pişirin. Etler hafif yumuşayınca su bardağı daha su ekleyip tekrar düdüklü ayarlayıp kapatın kapağını dakika kadar kısık ateşte pişirin.

Patatesleri küpler halinde doğrayıp yağda kızartın.

Düdüklü dikkatli şekilde açın ve etleri kontrol edin.  Toz biber ve tuz  ilave edip kaynamaya bırakın.

Kızarmış patatesler ekleyip karıştırın ve düdüklü ayarlanmadan 5 dakika da böyle pişirin.

Sıcak olarak leziz bir pilav eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

Tas Kebabı Tarifi: Evde tas kebabı nasıl yapılır?

İçine et eklenerek yapılan yemekler hem lezzet hem de vitamin ve mineral bakımından sıkça tüketilen tatlar arasında olmaktadır. Et, protein bakımından zengin olan bir gıda maddesi olmaktadır. Et kullanılarak birbirinden farklı lezzette çeşit çeşit yemekler hazırlamak mümkündür. Bu yemeklerden biri de mutfaklarda sürekli yer alan Tas kebabı olarak ifade edilmektedir.

TAS KEBABI TARİFİ

Tas kebabı et yemeyi sevmeyenlerin bile severek tüketebileceği bir lezzettir. Sebzeler ve etin uyumlu bir hali olan bu yemeğe yöreden yöreye eklenen malzemeler farklılık göstermektedir. Bu yemek için ana malzemeler kuşbaşı et ve patates olarak belirtilmektedir. Tas kebabı yapılırken dikkat edilmesi gereken nokta etin ve patatesin pişme durumunun iyi ayarlanması gerekmektedir.

Etler lokum kıvamında olurken patateslerinde yumuşak olmasına özen gösterilmesi gerekmektedir. Tas kebabı protein, karbonhidrat ve yağın harmanlandığı bir yemek olduğu için kullanılacak malzemelerin oranının iyi ayarlanması gerekmektedir. Özellikle kullanılacak yağ oranının fazla olmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Farklı yöntemler kullanılarak pişirilen tas kebabı genellikle ocakta pişirilmesi tercih edilen bir yemek olmaktadır. Tas kebabının yapılışı ve malzeme listesi şu şekilde olmaktadır:

TAS KEBABI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  Yarım kg kuzu ya da dana kuşbaşı et

 2 patates

 1 soğan

 1havuç

 1 yemek kaşığı biber salçası

 1 yemek kaşığı domates salçası

 2 yemek kaşığı kuyruk yağı ya da tereyağı

 2 yada su bardağı su

 karabiber, kırmızıbiber

TAS KEBABI YAPILIŞI

Tencere ocağa alınır ve yağ eritilir eriyen yağa etler eklenerek suyunu çekene kadar kavrulur. Soğan ince ince doğranır ve etin üzerine eklenir daha sonra salçalar eklenerek kokusu çıkana kadar kavurulur. Sıcak su eklenerek kaynamaya bırakılır küp küp doğranmış patates ve havuç eklenir. Baharatlar ve tuz eklenerek pişmeye bırakılır. Malzemeler yumuşayınca yemek hazır hale gelir. Sıcak olarak servis yapılması önerilmektedir.

EVDE TAS KEBABI NASIL YAPILIR?

Tas kebabı et kullanılarak yapılan basit ama lezzetli bir yemek olmaktadır. Bu yemeği oluşturan etin kuzu kuşbaşı olarak tercih edilmesi hem daha iyi pişmesini hem de yemeğin daha da lezzetli olmasını sağlamaktadır. Evde ocak üstünde, taş fırınlarda ya da kuyuda olmak üzere farklı pişirme tekniklerinin kullanıldığı bu yemek her hali ile lezzetli bir yemek olarak ifade edilmektedir. Evde tas kebabı yapmak isteyenlerin bu yemek için gerekli olan et, soğan, sarımsak, patates, havuç ve kuyruk yağı ya da tereyağını temin etmeleri gerekmektedir.

Tüm malzemeler hazırlandıktan sonra önce etler yağda bir süre kavrulur. İyice kavrulan etlerin üzerine yemeklik doğranmış soğanlar eklenir ardından da salça eklenerek kavrulmaya devam edilir. Küp şeklinde doğranmış patates, sarımsak ve havuç da eklenerek bir miktar su ilavesi yapılır ve pişmeye bırakılır. Kekik, karabiber gibi baharatlar eklenerek yemeğin lezzetine lezzet katmak mümkün olmaktadır. Kısık ateşte tüm malzemeler yumuşayana kadar pişirilmesi gerekmektedir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası