en güçlü afrodizyak nedir / Cinsiyete göre en güçlü 10 afrodizyak besin

En Güçlü Afrodizyak Nedir

en güçlü afrodizyak nedir

Cinsiyete g&#;re en g&#;&#;l&#; 10 afrodizyak besin

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 14,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Cinsiyete göre cinsel istek uyandırıcı besinleri sizler için derledik.

1/11Cinsiyetine göre afrodizyak
2/11Çikolata
3/11Salatalık
4/11Tarçın
5/11Karanfil
6/11Muz
7/11Kabak çekirdeği
8/11Karides
9/11Kekik
10/11Badem
11/11Acı biber

Cinsel Gücü Arttıran Birçok Besin Sayabiliriz. İşte En Önemli 10 Afrodizyak Etkili Yiyecek;

Cinsel Gücü Arttıran Birçok Besin Sayabiliriz. İşte En Önemli 10 Afrodizyak Etkili Yiyecek;

Cinsel Gücü Arttıran Birçok Besin Sayabiliriz. İşte En Önemli 10 Afrodizyak Etkili Yiyecek;

Afrodizyak besinleri tüketmenin yanı sıra cinsel isteği arttırmak için; düzenli besin tüketmek, stresten uzak durmak, spor yapmak ve özgüven gerekmektedir.

 

KEÇİBOYNUZU

Tam anlamıyla enerji deposu olan keçiboynuzu, cinsel isteksizliği ortadan kaldırarak cinsel gücü arttırmaktadır. Ayrıca, sperm azlığında da etkili rol oynamaktadır.

 

KAHVE

Cinsel yaşamdaki gücünüzü arttırmaya yardımcı olan kahve, kalbinizin daha hızlı atmasına da neden olur.

 

ÇİKOLATA

Yemeye başladığınız anda ağzınızda yavaş yavaş erirken mutluluk hormonu salgılamaya başlayan çikolata insanı mucizeyi hazlara sürüklemektedir. En önemlisi İnsanı rahatlatırken cinsel isteği arttırmasıdır.

 

ZENCEFİL

Cinsel isteği artıran zencefili, çok az da olsa yemeklerinize ve içeceklerinizde kullanabilirsiniz.

 

Çilek

En güzel yaz meyvelerinden olan çileğinde cinsel yaşamdaki isteği artırmaya yönelik etkisi vardır. Aynı zamanda cilt sağlığına da büyük etkisi bulunmaktadır.

 

BAL

Bolca B vitamini bulunan bal da afrodizyak gücüyle bilinmektedir. Cinsel gücü arttıran balın, doğurganlığa da etkisi büyüktür.

 

FINDIK

Zihin ve beden olarak rahatlatıcı özelliğinin yanı sıra, içerisinde E vitamini bulunan fındık cinsel isteği artırmada oldukça etkilidir.

 

VANİLYA

Hem bedeni, hem de sinirleri güçlendirir, cinsel gücü artırır. Tatlı ve keklerde bol bol kullanılabilir.

 

MUZ

İçerisinde bulunan potasyum sayesinde, özellikle erkeklerin enerjisini artırarak isteksizliği ortadan kaldırama da etkilidir.

 

İSTİRİDYE

İçerisinde bulunan çinko sayesinde, sperm kalitesini artırarak erkek üreme fonksiyonlarını olumlu yönde etkileme özelliği bulunmaktadır.

Adını Yunan mitolojisindeki Afrodit’ten alan afrodizyak, bir diğer adı olan aşk ilaci ile de bilinir. Genellikle çoğumuzun bildiği üzere afrodizyağın libido arttırıcı etkisi vardır. Cinsel istek ve arzuları artıran afrodizyak çeşitli bitkilerde, yiyeceklerde veya baharatlarda bulunur. Bunlar doğal afrodizyaklardır diyebiliriz. En çok bilinen afrodizyak etkili yiyeceklerden bazıları muz, çikolata ve fındıktır. Lavanta, yasemin ve tarçın bitkilerinde de afrodizyak etkisi bulunur. Afrodizyak etkisi yaratan parfümlerin içerisinde de genellikle bu bitki özlerinin notalarının olduğunu söyleyebiliriz. Afrodizyak hakkında daha fazlasını öğrenmek için yazımıza göz atın…

Afrodizyak nedir?

Afrodizyak cinsel istek ve arzuları artıran; çeşitli yiyecek, bitki ve baharatlarda bulunan maddedir. Doğal veya kimyasal olmak üzere ikiye ayrılırlar. Bitki, yiyecek ve baharatlarda bulunan afrodizyaklar doğal afrodizyaklardır diyebiliriz. Ayrıca afrodizyakların hormon seviyelerini etkileme ve kan akışını artırıcı etkileri de bulunduğunu belirtmemizde fayda var. Geçmiş çağlardan beri Roma ve Yunan gibi uygarlıklar bazı maddelerin libido artırıcı etkisi olduğuna inanıyordu. Üreme problemi yaşayan kadın ve erkeklerin çeşitli bitki ve yiyecekler sayesinde iyileşme sağlayarak doğurganlığını artırıyor, afrodizyak etkili maddeler sayesinde tedavi olmasını sağlıyorlardı. Günümüzde de benzer şekilde bazı yiyecekler afrodizyak etkileri ile biliniyor. Çikolata, muz, çilek gibi gıdaların libidoyu arttırmak için tüketilmesi öneriliyor. Ginseng bitkisini de bir çoğunuz mutlaka duymuşsunuzdur. Uzak doğu ülkelerinde yetişen doğal afrodizyak etkili bir bitki olan ginseng, birçok cinsel gücü arttırıcı takviyelerin ana maddelerinden. Ayrıca afrodizyak en çok koku ve parfüm endüstrisinde rastladığımız kavramlardan biri. Karşı cinsi etkilemek ve uyarılmasını sağlamak için bazı bitki ve baharatların özleri parfüm notalarında kullanılıyor. Vanilya, ylang ylang yağı, yasemin ve tarçın bunlardan bazıları.

İlginizi Çekebilir:

Afrodizyaklı Erkek Parfümleri

Afrodizyaklı Kadın Parfümleri

Afrodizyak hangi yiyeceklerde bulunur?

Bazı gıdalar özellikle afrodizyak etkileri ile bilinirler. İnsanlık tarihi boyunca bu yiyecekler libido artırıcı etkileri için tüketilebilmektedir. En bilindik afrodizyak etkili gıdalardan bazıları çikolata, muz, çilek, avokado ve baldır. Bunlar ve diğer afrodizyak etkili yiyeceklere bir göz atalım. 

  • Zencefil
  • Fındık
  • Antep fıstığı
  • İstiridye
  • İncir
  • Kahve
  • Sarımsak
  • Karpuz
  • Yer fıstığı
  • Bal kabağı
  • İncir

Çikolata


Çikolata uzun yıllardır afrodizyak etkisi ile bilinir ve libido artırmak için tüketilen maddelerdendir. Mutluluk hissini artıran ve beyindeki kimyasal hormonların salgılanmasını sağlayan çikolatanın libido artırıcı etkisi bulunuyor ve cinsel sağlık için de tüketilmesi öneriliyor.

Avokado

E vitamini, cinsel hormonların artmasını sağlayan ve destekleyen bir vitamindir. Avodakonun içeriğindeki yüksek E vitamini sayesinde afrodizyak etkisi en yüksek yiyeceklerden biri olduğunu söyleyebiliriz. İçeriğindeki beta karoten, magnezyum ve E vitamini ile cinsel sağlık için de oldukça önemli olan bir besin değerine sahiptir. 

Muz


Muz içerisindeki yüksek değerli minareller sayesinde afrodizyak etkili yiyeceklerin en başında geliyor diyebiliriz. Magnezyum, B vitamini ve potasyum ile muz libidoyu artırıcı etkiye sahip. Özellikle içerisindeki bromeliad enzimi sayesinde erkeklerde cinsel istediği artırdığını söyleyebiliriz. 

Kereviz

Çok uzun yıllardan beri kereviz libido arttırıcı etkisinin yanı sıra, Çin’de cinsel isteksizlik tedavisi için kullanılan yiyeceklerden biri. İçeriğinde bulunan andresteron hormonu ile kadınlar üzerinde libido arttırıcı etkiye sahiptir. Kerevizin afrodizyak etkisi en yüksek yiyeceklerden biri olduğunu söyleyebiliriz. 

Kuşkonmaz

Yüzyıllardır afrodizyak etkisi ile konuşulan kuşkonmaz, özellikle Yunan kültüründe libido artırıcı ve cinsel sağlığı düzenleyici etkileri için tüketilmektedir. İçeriğindeki E vitamini, potasyum ve kalsiyum sayesinde cinsel sağlığı ve isteği artıran etkilere sahip. Aynı zamanda insan vücudunda histaminin yeteri seviyede bulunmaması cinsel isteksizliğe neden olurken kuşkonmaz içeriğindeki folik asit ile histamin üretimine yardımcı oluyor. Tüketildiğinde libidoyu yükselten gıdalardan biri olan kuşkonmazı beslenme rutininize eklemenizde fayda var.

Afrodizyak hangi bitki ve baharatlarda bulunur?

Bilindiği üzere yiyeceklerde olduğu gibi bazı baharatlarda da afrodizyak etkisi bulunur. Afrodizyak etkisi bulunan baharatlardan en bilinenleri safran, tarçın, vanilya, rezene ve karanfildir. Uzun yıllardan beri yemeklerde kullanılan ve libido etkisini artırmak için tüketilen bu baharatlara bir göz atalım.

  • Haşhaş tohumu
  • Polen
  • Hardal
  • Süsen
  • Meyan kökü

Safran

Afrodizyak etkisi en yüksek baharatlardan biri olan safran seratonin hormonu salgılatır. Safranın asıl libido yükseltici etkisi içeriğindeki picrocrocin maddesidir. Özellikle kadınlardaki isteksizliği artırmaya yarayan safran erkeklede sperm kalitesini de arttırıcı etkiye sahip. Oldukça pahalı ve kıymetli bir baharat olan safranı afrodizyak etkisi için kullanabilir, libidonuzun yükselmesini sağlayabilirsiniz.

Vanilya

Afrodizyak etkisi yüksek bitkilerden biri olan Vanilya çiçeği, bu özelliği ile parfüm endüstrisinde sıkça kullanılması ile biliniyor. Libidoyu yükselten vanilya özü, kokusu ile de aynı etkiyi yaratıyor. Notalarında vanilya bulunan parfümler genellikle afrodizyak etkisi yaratır ve karşı cinsi harekete geçirir.

Ginseng


Kore ginsengi veya Çin ginsengi olarak da bilinen ginseng; Çin, Japonya gibi Uzak doğu ülkelerinde yabani olarak bulunur. Tıpta kullanımı oldukça yaygın olan bu bitki afrodizyak etkisi ile de biliniyor. Cinsel gücü arttırıcı etkisi olan ilaçların da bir çoğunda bulunan bu bitki erkekler için oldukça faydalı. Testesteron hormonunun yükselmesini sağlayan Ginseng libido arttırıcı bitkiler arasında ilk sıralarda yer alıyor diyebiliriz.

Yasemin

Afrodizyak etkisi oldukça fazla olan yasemin, bitki çayı olarak tüketildiğinde kadınlarda libido arttırıcı etki yaratıyor. Yasemin bitkisi; yağı ve aromatik kokusu ile de benzer sonuçlar ortaya çıkarırken uzun yıllardır parfüm ve doğal koku içeriklerinde de libido arttırıcı özelliği nedeniyle sıklıkla tercih edilmekte.

Karanfil

Libidoyu artıran, afrodizyak etkili baharatlardan biri olan karanfili çay olarak tüketerek afrodizyak etkisi yaratabilirsiniz. Lavanta ve yasemin gibi afrodizyak etkisi nedeniyle parfümlerde sıklıkla tercih edilen bitkilerden olan karanfilin tarçından sonra en yüksek afrodizyak etkisine sahip olan baharat olduğunu söyleyebiliriz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir