ella kaç para / Ertesi Gün Hapı Fiyat (Ella Fiyat) Yorumlar - Sağlık

Ella Kaç Para

ella kaç para

Ertesi Gün Hapı Nedir? Nasıl Kullanılır? Ertesi Gün Hapı Fiyatları

Ertesi gün hapı nedir?

Bu yazımızda Norlevo, Ella, Ertes, Postpill gibi marka isimleri olan ertesi gün haplarını irdeleyeceğiz. Yazımızda ertesi gün hapı nedir, nasıl kullanılır ve son güncel fiyatları hakkında detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Ertesi gün hapı acil bir kadın doğum kontrol yöntemidir. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından yürütülen Ulusal Aile Büyümesi Araştırması verilerine göre , Amerika Birleşik Devletleri&#;ndeki kadınların yüzde 11&#;i acil kontrasepsiyon kullanmıştır . 

Bu yazıda, farklı ertesi gün hapları, nasıl seçileceği ve olası yan etkileri araştırılmıştır.

Bu yazıda, farklı ertesi gün hapı, nasıl seçileceği ve olası yan etkileri araştırıyoruz.

Ertesi gün hapı, bir kadının hamileliği önlemek için kontrasepsiyon olmadan cinsel ilişkiden gün sonra alabileceği bir ilaçtır.

İnsanlar aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok nedenden dolayı cinsel ilişkiden sonra acil kontrasepsiyona ihtiyaç duyabilir:

  • birincil doğum kontrol yöntemlerini kullanmayı unutmak
  • prezervatif kırılması veya kayması
  • kontrasepsiyon olmadan planlanmamış veya istenmeyen cinsel ilişki
  • cinsel saldırı veya tecavüz

Ertesi gün hapı öncelikle yumurtalığın bir yumurtayı serbest bıraktığı, yumurtanın döllenmesini engellediği ve döllenmiş bir yumurtanın uterusun duvarına implantasyonunu engellediği yumurtlamayı önleyerek çalışır . Mayo Clinic&#;e göre, cinsel ilişkiden sonra 5 güne kadar döllenme meydana gelebilir .

Ertesi gün hapı ne zaman alınır?

WHO, insanların bu hapları cinsel ilişkiden sonra ideal olarak 72 saat veya 3 gün içinde almaları gerektiğini ekliyor

Bazı haplar hala 5 güne kadar çalışabilirken, kontrasepsiyon olmadan cinsel ilişkiden sonra daha az etkili olurlar.

Bir dizi marka levonorgestrel içermektedir. Sadece bir ertesi gün hapı markası ulipristal asetat içerir. İlaçların nasıl ve ne zaman alınacağı konusunda tavsiyeler, markalar arasında değişiklik gösterdiğinden, paketlerdeki reçeteleme bilgilerini daima okumalısınız.

Yumurtlama döneminde ertesi gün hapı işe yarar mı?

Ertesi gün hapını cinsel ilişkiden sonra alacağınız ve ertesi gün hapının temel etkisi fetüsün tutunacağı bir rahim duvarının sağlanmaması olduğu için yumurtlama döneminde olup olmadığınız etkisi açısından önemli değildir.

Önemli olan ertesi gün hapını cinsel ilişkiden sonra en kısa zamanda 72 saat veya 3 gün içerisinde almanızdır.

Ertesi gün hapı fiyatı

yılında ilaçlara zam geldi. Türkiye`de bulunan ertesi günü haplarının fiyatları ila TL arasına yükseldi.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu internet sitesinden alınan bilgilere göre Türkiye`de mg levonorgestrel ve 30 mg ulipristal asetat içeren ertesi günü hapı ürünler bulunmaktadır. Bu molekülleri içeren ürünler farklı ertesi günü hapı markaları olarak pazara sunulmuştur. Ertesi gün haplarının markaları ve fiyatları aşağıdadır.

Ertesi gün hapı isimleri / markaları nelerdir?

Sizin için Türkiye`de bulunan T.C. Sağlık Bakanlığı`ndan ruhsatlı ertesi gün hapı markalarını, ertesi gün hapı fiyatları ile birlikte derledik. Ertesi gün hapı markasını merak ediyorsanız okumaya devam edin.

Türkiye`de piyasada bulunan ertesi gün hapı isimleri;

  • Norlevo
  • Ertes72
  • Postpil
  • Ella

Bu markalar Türkiye`de bulunan ertesi gün hapı markalarıdır. Norlevo fiyatı dahil diğer ürünlerin fiyatları da aşağıda derlenmiştir.

mg Levonorgestrel içeren ertesi gün hapı markaları

Norlevo, ERTES72 ve Postpill markalı ertesi gün hapı ürünleri mg levonorgestrel içermektedir. Levonorgestrol içeren ertesi günü haplarının fiyatları değişmektedir.

Bu ürünler beyaz reçete ile kullanılması yani doktor reçetesi ile kullanılması mümkündür. Doktorunuza danışmadan lütfen karar vermeyiniz.

Norlevo Fiyatı Nedir?

Norlevo mg 1 tablet`in fiyatı TL`dir.

Firma : Abdi İbrahim

Norlevo Fiyat : TL

Norlevo Kutu Görseli

ERTES72 mg 1 tablet

Firma : Exeltis İlaç

Fiyat : TL

ERTES72 Görseli

Postpill One Tablet mg 1 tablet

Firma : DKT Int. İst. Sag. Urun

Fiyat : TL

Postpill One Tablet Görseli

30 mg ulipristal asetat içeren ertesi gün hapı markaları

Ella Ertesi Gün Hapı Fiyat Nedir?

ELLA ertesi gün hapı ürünü 30 mg ulipristal asetat içermektedir. ELLA marka ertesi gün hapının fiyatı aşağıdadır.

Bu ürünler beyaz reçete ile kullanılması yani doktor reçetesi ile kullanılması mümkündür. Doktorunuza danışmadan lütfen karar vermeyiniz.

ELLA 30 mg 1 tablet

Firma : Abdi İbrahim

Fiyat : TL

ELLA Görseli

Ertesi gün hapı fiyatı nedir?

Türkiye`de bulunan 4 farklı ertesi gün hapı fiyatlarına bakıldığında ertesi gün hapı yılı fiyatlarının TL ila TL arasında olduğu söylenebilir.

İlaç molekül, marka, firma ve fiyat bilgileri halka açık bilgilerden derlenmiş olup, bilgilendirme amaçlıdır. Sağlık tavsiyesi veya önerisi yerine geçmez. Detaylı bilgi için doktor ve eczacınıza danışınız.

Ertesi gün hapı kesin çözüm mü?

Ertesi gün hapının levonorgestrel veya ulipristal asetat hormonlarını içeren farklı formları vardır. Dünya Sağlık Örgütü&#;ne (WHO) göre, levonorgestrel içeren ertesi gün hapı alan kadınların yüzde 1,2 ila 2,1&#;i hamile kalırken, ulipristal asetat içeren tabletleri alan kadınların yüzde 1,2&#;si hamile kalmaktadır.

Ertesi gün hapı yerleşik bir gebeliği bozmaz, bu nedenle hamilelik kaybı veya kürtajla sonuçlanmaz. Ertesi gün hapı &#;hamilelik&#; olmadan oluşmasını engeller. Eğer hamilelik başlamışsa düşüğe neden olmaz. Bu nedenle ertesi günü hapını cinsel ilişkiden ilk 72 saat içerisinde alınması gereklidir.

Ayrıca, bir kişi hapı aldıktan kısa bir süre sonra doğum kontrolü olmadan seks yaparsa hamileliğe karşı koruma sağlamaz. Cinsel ilişki kurmak isteyen herkes düzenli kontrasepsiyon yöntemleri kullanmalıdır.

Ertesi gün hapının doğru seçimi

Ertesi gün hapını doğru seçmek hamileliği başarılı bir şekilde önleme şansını artırabilir

Daha önceki bazı literatürler, levonorgestrel içeren acil kontraseptif hapların, yüksek vücut kitle indeksine ( BMI ) sahip kadınlarda daha az etkili olabileceğini öne sürmüştür . Kontrasepsiyon dergisinde &#;de yayınlanan bir çalışma , obezite ve BMI 30&#;dan fazla olan bazı kişilerin bu tip bir hapta daha az etkinlik yaşayabileceğini belirtmiştir.

Bununla birlikte sağlık profesyonelleri kilo veya BMI ne olursa olsun, ihtiyaç duyan tüm kadınlara levonorgestrel içeren ilaçlar sunmaları gerektiğini belirtmektedir. Çalışma ayrıca obezite olanlara ek danışmanlık ve rehberlik önermektedir.

Bununla birlikte, Planlı Ebeveynliğe göre, daha yüksek vücut kütle indeksine sahip kadınlar ulipristal asetatı  daha etkili bir seçenek olarak bulabilirler . Çok yüksek vücut kütle indeksine sahip kişiler bakır bir rahim içi aracı acil kontrasepsiyon olarak kullanabilirler.

Levonorgestrel içeren haplar eczanelerde mevcuttur ve reçete gerektirmez. Ancak bazı markalar 16 yaş ve altındaki kadınlar için reçete gerektirir. Ulipristal asetat içeren ilaçlar için ise her koşulda reçete gerekmektedir.

Markaya bağlı olarak, bir kadın bazen normal doğum kontrol hapının farklı dozlarını bir sağlık uzmanının yönetimi altında acil kontrasepsiyon olarak kullanabilir.

Ertesi gün hapı yan etkileri

Ertesi gün hapı kadınlara hamileliği önlemek için güvenli bir seçenek sunarken, bazı dezavantajları vardır. Bunlar arasında hafif yan etkiler bulunmaktadır ve cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı koruma yoktur .

Ertesi gün hapının geçici yan etkileri şunlardır:

  • adet döngüsünde değişiklikler
  • göğüslerde hassasiyet
  • baş dönmesi
  • baş ağrıları
  • kasılma
  • mide bulantısı
  • kusma

Ertesi gün hapı , tüketimden sonraki 3 saat içinde kusma meydana gelirse etkinliğini kaybeder . Ertesi gün hapını aldıktan sonra kusan herkes ek bir doz almalıdır.

Diğer doğum kontrol yöntemleri , düzenli veya devam eden doğum kontrolü için kullanılabilir.

Ertesi gün hapı genellikle güvenli olsa da bileşenlere alerjisi veya hassasiyeti olan kadınlar ve hamile kadınlar almamalıdır.

Bilim adamları fetüs veya bebek için riskleri bilmediğinden, doktorlar hamile veya emziren kadınların ulipristal asetat almasını önermez.

Gıda ve İlaç İdaresi&#;nden (FDA) alınan bazı reçete bilgilerine göre, bazı hamile hayvanlar , gebeliğin ilk üç ayında ulipristal asetat aldıktan sonra olumsuz etkiler yaşamıştır.

Levonorgestrel hamilelik sırasında zararlı değildir, ancak bir kadın hamile olduğunu biliyorsa almamalıdır. Emziren kadınlar, bir bebeğe bilinen herhangi bir olumsuz etkisi olmadığı için levonorgestrel alabilir.

Ertesi gün hapı kanama yapar mı?

Evet ne yazık ki ertesi gün hapının en sık gözlenen yan etkilerinden birisi kanama yapmasıdır.

Bir haftadan uzun süren kanama veya lekelenme fark eden veya şiddetli alt karın veya pelvik ağrı yaşayan herkes, bu belirtiler ektopik hamileliği veya düşük belirtisi gösterebileceğinden bir sağlık uzmanına başvurmalıdır.

Ertesi gün hapı adeti geciktirir mi?

Ertesi gün hapı temel olarak rahime yumurtanın tutunmasını engellemektedir. Bu etkisini içerisinde bulunan hormonlar ile yapar.

Diğer taraftan ertesi gün hapının en fazla gözlenen yan etkisi adet düzensizliğidir. Bu nedenle adetin olması gereken günde olmaması erken veya geç adet olması gözlenebilir. Eğer ertesi gün hapı kullanmanız sonrasında ilk adet zamanınızda gecikme oluyor ve gecikme 5 günü geçmişse gebelik testi yapmanızı ve bir kadın doğum uzmanına gitmenizi öneririz.

Ertesi gün hapı sürekli kullanırsa ne olur?

Ertesi gün hapını sürekli kullanmanızı tavsiye etmeyiz. Böyle bir kullanım ertesi gün hapının mantığına aykırıdır. Ertesi gün hapı doğum kontrol yöntemlerinin kullanılamadığı dönemde kullanılması gereken tedavi şeklidir.

Ertesi gün hapının sık kullanımı, düzensiz ve öngörülemeyen dönemler gibi adet düzensizliklerine neden olabilir. Adet döngüsü, ertesi gün hapını kullandıktan sonra hafta içinde devam etmezse, hamilelik testi yapın.

Eğer düzenli olarak ertesi gün hapı kullanmak zorunda kaldığınız bir seks hayatınız varsa, lütfen bir uzmana danışınız ve sizin için en doğru doğum kontrol yöntemini seçiniz.

Doğum kontrol yöntemleri hakkında detaylı bilgiye bu makaleden ulaşabilirsiniz.

Ertesi gün hapı işe yaradığı nasıl anlaşılır?

Ertesi gün hapı hamileliğin oluşmamasını sağlar. Bu nedenle yan etkilerinden kanama, adet gecikmesi ve bunun gibi yan etkileri olsa dahi, normal adet gününün takibi işe yarayıp yaramadığının en kolay anlaşılma yöntemidir.

Eğer cinsel ilişki sonrası ertesi gün hapı almanıza rağmen normalde olması gereken zamanda adet olmuyor ve adet zamanınızda 7 günü bulan bir gecikme yaşıyorsanız ertesi gün hapının işe yaramadığını düşünmelisiniz.

Bunun için öncelikle gebelik testi yaptırmalı ve doktorunuza danışmalısınız.

Gebelik testini ne zaman yaptırmanız gerekli olduğu hakkında makaleye buradan ulaşabilirsiniz.

Ertesi Gün Hapı Kullananların Yorumları

Anonim, Mart &#; 8 / 10

&#;Korunmasız seks yaptıktan 2 gün sonra hapı aldım. Erkek arkadaşım içeme boşalmıştı, bu yüzden almam gerektiğinden% emindim. Adet dönemim bittikten 4 gün sonra aldım. Hapı aldıktan 5 gün sonra kanamaya başladım. İki haftadan fazla bir süre boyunca kramplarım vardı. Tüm vücudum ağrıyordu ve beni yorgun bıraktı. İlk 3 gün içinde iki kez attım, hap işe yaradı, bir sonraki periyodumu 21 gün geç yaptı. İşe yaramaz diye strese girdim. Ancak işe yaradı. Sadece dozun ağır olduğunu ve her vücudun farklı tepki verdiğini unutmayın.&#;

Anonim, Mart &#; 1/10

&#;Acil bir durumum olduğunda aldım ve ancak gelecekteki hamilelik şansımı tamamen yok etti. 30 yaş ve üzerindeyseniz, gelecekteki bebek sahibi olmayı planlıyorsanız bu hapı kullanmanızı önermiyorum. Bu hapı kullandıktan sonra bir daha yumurta üretmeyeceksin Bu hapı denemeden önce çok doğurgandım ancak iki yıl sonra hamile kalmak istediğimde yapamadım. Hiç düşük yapmadım, ama bunu aldıktan sonra bir tane düşüğüm oldu. Yaşlandıkça yumurtaları kaybediyoruz ve yaşlandıkça daha az üretiyoruz. bu benim deneyimimdi, umarım size yardımcı olur, ancak bu sadece benim düşüncelerime dayanan bir uyarıdır. &#;

Anonim, Şubat , 10/10

&#;15 Şubat&#;ta korunmasız seks yaptım ve 24 saat sonra hapı aldım. Bu incelemeler gerçekten sinirlerimi sakinleştiriyor ve dönemimi alamamaktan çok korkuyorum. Bugün yumurtlamadan söz ediyorum (19 Şubat) en kötü mide bulantısına sahip. Ancak hamile değilim!!!

Anonim, Şubat , 1/10

&#;Kimsenin bunu yedek kontraseptif olarak almasını tavsiye etmem. Listede olmayan ciddi yan etkileri var.&#;

Anonim, Şubat , 9/10

&#;Kombine bir hap doğum kontrol hapı almaya başladım. 7. güne kadar tam olarak etkili olmadığı söylenen 6. günde korunmasız seks yaptım. Korktum ve ertesi gün hapı aldım. Doğum kontrolüm normal ve yan etkileri çok azdı ya da hiç yan etkisi olmadı. 11 gün sonra kilodumda çok hafif lekelenme ve çok fazla mukus vardı, işe yaramadığını ve implantasyon kanaması olduğunu düşünmeye başladım … Hayır, bundan birkaç gün sonra gün adet oldum, normalden biraz daha fazla kramp geçiyor, ama bu muhtemelen olan bir şey. Ertesi gün hapı bana yardımcı oldu. İyi şanslar bayanlar! &#;

Healthline, Afterday Pill,

Özet

Ertesi gün hapı, korunmasız cinsel ilişki veya doğum kontrol yöntemlerinin başarısızlığından sonra gebeliği önlemek için alınabilen bir tür acil doğum kontrol yöntemidir. Yumurtlamayı önlemek veya geciktirmek için çalışan ve böylece hamilelik olasılığını azaltan yüksek dozda hormon, levonorgestrel veya ulipristal asetat içerir. Ertesi gün hapı, normal kontraseptiflerden daha az etkili olduğundan ve cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlara karşı koruma sağlamadığından, normal bir doğum kontrol yöntemi olarak kullanılmamalıdır. Diğer doğum kontrol yöntemleri başarısız olduğunda veya kullanılmadığında yedek seçenek olarak kullanılması amaçlanmıştır.

Ertesi gün hapı çoğu eczanede reçetesiz satılmaktadır. Korunmasız cinsel ilişkiden sonra mümkün olan en kısa sürede, ideal olarak 24 saat içinde alındığında en etkilidir, ancak 72 saat sonrasına kadar alınabilir. Hapın etkinliği zamanla azalır, bu nedenle mümkün olan en kısa sürede alınması önemlidir. Ertesi gün hapı genellikle güvenlidir ve iyi tolere edilir, ancak herhangi bir ilaç gibi yan etkileri olabilir. Bunlar mide bulantısı, kusma, baş ağrısı, meme hassasiyeti veya düzensiz kanamayı içerebilir. Şiddetli veya kalıcı yan etkiler yaşarsanız veya ertesi sabah hapı hakkında sorularınız veya endişeleriniz varsa, sağlık uzmanınızla konuşmanız önemlidir.

Ertesi Gün Hapı Nedir, Nasıl Kullanılır?

Ertesi gün hapı; yüksek miktarda progesteron içeren, korunmasız cinsel ilişkilerden sonra planlanmamış gebeliklerin önlenmesi amacıyla kullanılan bir ilaçtır. İlacın içinde yer alan progesteron hormonu, yumurtanın sperm hücresiyle döllenme ihtimalini azaltmakla birlikte, döllenen yumurtanın da rahime tutunmasını engeller. Bu sayede istenmeyen gebeliklerin oluşma ihtimali azalır. Ertesi gün hapları, doğum kontrol hapı gibi düzenli bir şekilde kullanılmaz. Korunmasız ilişkilerden sonra istenmeyen gebeliklerin oluşmasını önlemek için mümkün olan en kısa sürede tek doz halinde kullanılır. Bazı markalarda ise 2 doz kullanmak gerekir. Dolayısıyla ertesi gün hapı bir doğum kontrol yöntemi olarak algılanmamalıdır. Yüksek miktarda hormon içerdiği için yalnızca kondom yırtılması gibi acil durumlarda tercih edilmelidir. Ertesi gün haplarının çoğu cinsel ilişkiden sonraki ilk 24 saat içinde alınırsa %90’a kadar koruma sağlar. 5. günden sonra ise gebeliği önleyici hiçbir etkisi olmaz. Bu nedenle ilaç ne kadar erken alınırsa, o kadar etkili olur. Ertesi gün hapı kullananlar ilacın cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı koruyucu olup olmadığını da merak edebilir. Bu hapların cinsel yolla bulaşan hastalıkları önleyici hiçbir etkisi yoktur. Sadece istenmeyen gebelikleri önlemek amacıyla, kondom yırtılması gibi acil durumlarda, mümkün olan en kısa sürede alınmalıdır. Ertesi gün hapı yan etkileri ve Ella ertesi gün hapı fiyatı ile ilgili bilgi vermeden önce, ertesi gün haplarının gebeliği nasıl önlediğine bakalım…

Ertesi Gün Hapı Nedir, Nasıl Kullanılır?

Ertesi Gün Hapı Nedir?

Ertesi gün hapı, içeriğinde yüksek miktarda progesteron hormonu barındıran ve istenmeyen gebelikleri önlemeye yarayan bir ilaçtır. Gebelik planlamayan çiftlerin korunmasız cinsel ilişkiden sonra kullandığı ertesi gün hapları, eczanelerden reçetesiz bir şekilde temin edilebilmektedir. İsminden dolayı ilişkiden bir gün sonra alınması gerektiği düşünülen bu haplar, aksine ne kadar erken alınırsa, etki gücü o kadar yüksek olur. İlk 24 saatte alınan hapların %90’a kadar koruma sağladığı bilinmektedir. İkinci günde bu başarı oranı %75’e gerilerken, 5. günden sonra etki etmeyeceği düşünülüyor. Ertesi gün hapları, doğum kontrol hapları gibi düzenli kullanılmaz. Doğum kontrol yöntemlerinden hiçbirinin kullanılmadığı anlarda, gebelik oluşumunu önlemek amacıyla tercih edilmelidir. Fakat ertesi gün hapının düzenli kullanımı asla önerilmemektedir, yalnızca kondom yırtılması veya spiral kayması gibi acil durumlarda alınmalıdır. Aksi halde ertesi gün hapı yan etkileri ile karşılaşılması olağandır. Zira bu haplar, yüksek oranda hormon içerdiği için düzenli kullanımında birçok yan etkiye sebep olabilmektedir. Adet döngüsünün herhangi bir zamanında kullanılabilen ertesi gün hapları, gebeliği kesin olarak önlemez ancak erken zamanda alındığında %90 başarı oranı bulunmaktadır.  Yumurtlama döneminde bile alındığında, içindeki progesteron hormonu sayesinde yumurta ile spermin döllenmesini zorlaştırır. Yumurta ilaç alınana kadar döllense dahi, yumurtanın rahme tutunmasını güçleştirir. Böylece istenmeyen hamileliklerin oluşmasını önlemeye yardımcı olur.

Ertesi Gün Hapının Yan Etkileri

Ertesi gün hapı, istenmeyen gebeliklerin önlenmesi açısından oldukça etkili bir ilaçtır. Doğum kontrol hapı veya prezervatif gibi doğum kontrol yöntemleri kullanılmadan girilen cinsel ilişkilerden hemen sonra kullanıldığında, başarı oranı maksimumdur. Ancak ilişkinin üzerinden geçen süre arttıkça, ertesi gün hapının başarı oranı da aynı düzeyde azalacaktır. Bu nedenle ertesi gün hapı kaç saat etkili sorusuna cevap olarak, markadan markaya farklılık gösterse de çoğunun ilk 5 gün etkili olduğu söylenebilir. Fakat belirttiğimiz gibi gün geçtikçe koruma seviyesi düşer ve 5. gün minimuma iner. Gebeliği önlemek için yüksek dozda progesteron hormonu içeren ertesi gün hapları, doğum kontrol hapları gibi kullanıldığında çok ciddi yan etkilere neden olabilir. Ayrıca ilaç çok güçlü olduğu için tek kullanımda bile adet düzensizliği, şiddetli bulantı ve kusma gibi istenmeyen yan etkilere neden olabilir. İlacı aldıktan sonraki ilk 3 saat içinde kusulursa, ilacın koruyucu etkisi ortadan kalkar. Bu nedenle mutlaka yenisi kullanılmalıdır. Şikâyetlerin devam etmesi ve giderek şiddetlenmesi durumunda ise en yakın hastaneye başvurulmalıdır. Ertesi gün hapları yoğun hormon içerdiğinden, aynı ay içinde en fazla 1 kere kullanılmalıdır. Daha fazla kullanılırsa kişinin tüm hormonal dengesi alt üst olabilir. Hormonal problemler de başka birçok sağlık sorununa sebep olacağından, ertesi gün hapı yalnızca acil durumlarda tercih edilmelidir. Aktif cinsel yaşama sahip olan ancak gebelik istemeyen kadınlar, bir kadın doğum uzmanına başvurarak kendisi için en uygun doğum kontrol yöntemi hakkında bilgi edinmelidir. Ertesi gün hapı kullananlar tarafından bildirilen diğer yan etkiler ise aşağıdaki gibidir.

Ertesi Gün Hapı Yan Etkileri

  • Karın ağrısı,
  • Lekelenme,
  • Ara kanama,
  • Memelerde hassasiyet,
  • Baş ağrısı,
  • Baş dönmesi,
  • Şişkinlik ve
  • Halsizliktir.

Ertesi Gün Hapı Nedir, Nasıl Kullanılır?

Ertesi Gün Hapı Nasıl Koruma Sağlıyor?

Korunmasız cinsel ilişkilerden sonra mümkün olan en erken zamanda alınması gereken ertesi gün hapı, istenmeyen gebelikleri progesteron hormonu sayesinde önler. Hamileliğin oluşması için spermin follop tüplerine ulaşması ve buradaki yumurtayı döllemesi gerekir. Kadın vücudunda birkaç gün canlı kalabilen sperm, follop tüplerine ulaştıktan 2 – 3 gün sonra yumurtlama olması durumunda dahi yumurtayı dölleyebilir. Ancak korunmasız ilişki sonrası içilen ertesi gün hapı, içeriğindeki hormonlar sayesinde yumurtlamayı geciktirir. Yumurta sperm tarafından döllenmiş olsa dahi embriyonun rahme tutunmasını zorlaştırarak gebeliği önlemeye yardımcı olur.

Ertesi Gün Hapı Nasıl Kullanılır?

Doğum kontrol hapı ve prezervatif gibi doğum kontrol yöntemlerinin uygulanmadığı, gebelik ihtimali bulunan cinsel ilişkilerden sonra alınması önerilen ertesi gün hapı, cinsel ilişkiden sonra ne kadar erken alınırsa gebeliği önleme gücü de o kadar yüksek olur. Bilinenin aksine cinsel ilişkiden bir gün sonra alınması gerekmez, 1 saat sonra dahi alınabilir. Markalara göre farklılık gösterse de çoğu ilaç 5. güne kadar kullanılabilir. Fakat cinsel ilişkinin ardında geçen süre arttıkça, ilacın gebeliği önleme etkisi aynı oranda azalır. Yani, 5. gün alınan hapların koruma seviyesi minimumdur. Eczanede reçetesiz satılan ertesi gün hapının nasıl kullanılacağı mutlaka eczacıya danışılmalı ve ilacın prospektüsü dikkatli bir şekilde okunmalıdır. Çünkü piyasada birçok ertesi gün hapı bulunmaktadır. Bunlardan bazıları tek dozda etkiliyken bazılarının iki veya üç doz kullanılması gerekmektedir.

Ertesi Gün Hapı Reçetesiz Alınır mı?

Ertesi gün hapı reçetesiz alınır mı sorusu da çiftlerin merak ettiği bir konuyu oluşturuyor. Ertesi gün hapı reçetesiz bir şekilde eczanelerden alınabilmektedir. Tablet halinde satılan bu ilaçların dozları her markada farklılık göstermektedir. Bazı ertesi gün hapı markaları tek doz ile etki edebilirken, bazı ilaçların iki veya üç doz kullanılması gerekmektedir. Bu nedenle alınan ilacın nasıl kullanılacağı ile ilgili mutlaka eczacıya danışılmalı ve ilacın prospektüsü okunmalıdır.

Ertesi Gün Hapı Fiyatı

Yalnızca beklenmeyen durumlarda hamileliği önlemek amacıyla kullanılması gereken ertesi gün hapı fiyatı yılında 80 TL arası değişmektedir. Ertesi gün hapı fiyatları markadan markaya farklılık gösterse de çoğu ilaç bu fiyat aralığında satılmaktadır. Eczanelerden reçetesiz bir şekilde alınabilen ertesi gün hapları, mutlaka eczacının belirttiği şekilde kullanılmalıdır.

Ertesi Gün Hapı Nedir, Nasıl Kullanılır?


Ertesi Gün Hapı Rutin Doğum Kontrol Yöntemi Olarak Kullanılmamalı

Ertesi gün hapları, hamileliği önlemek için yüksek dozda progesteron içerir. Bu nedenle rutin doğum kontrol yöntemi gibi kullanıldığında çok ciddi yan etkilere sebep olabilir. Hatta ilaç güçlü olduğundan, tek kullanımda dahi şiddetli karın ağrısı, mide bulantısı gibi yan etkiler ortaya çıkabilir. Bu nedenle asla rutin doğum kontrol yöntemi olarak kullanılmamalı, spiralin yerinden oynaması veya prezervatif yırtılması gibi yalnızca acil durumlarda alınmalıdır. Doğum kontrol yöntemi olarak ertesi gün hapı yerine prezervatif, doğum kontrol hapı, spiral veya doğum kontrol iğnesi gibi yöntemlerden faydalanılmalıdır.


Doğum sonrası gebelikten korunmak için hangi yöntemler tercih edilebilir?

Editörün Seçtikleri

Popüler Yazılar

Gebe Sözlüğü

Ella ertesi gün hapı fiyatı ne kadar? Ella nasıl kullanılır, yan etkileri, ne kadar etkili, etkisi ne kadar sürer?

Ella ertesi gün hapı fiyatı ne kadar? Ella nasıl kullanılır, yan etkileri, ne kadar etkili, etkisi ne kadar sürer? Ella ertesi gün hapı fiyatı kadınlar en fazla araştırma yaptıkları konular arasında yer alıyor. Pek, Ella ertesi gün hapı fiyatı ne kadar? Ella nasıl kullanılır, yan etkileri, ne kadar etkili, etkisi ne kadar sürer?

Ella ertesi gün hapı fiyatı kadınların özellikle cinsel ilişki sonrasında tereddütlü olduğu durumlarda en çok merak ettiği konulardan. Bizde sizler için ella ertesi gün hapı nedir, ne kadar, güncel fiyatları ve etileri hakkında bir araştırma yaptık.

ELLA ERTESİ GÜN HAPI FİYATI

Ella ertesi gün hapı korunmasız cinsel ilişkiye girildiğinde muhtemel bir gebeliğin önüne geçmek için kullanılan bir korunma hapıdır. Yani bir tür doğum kontrol hapıdır. Ella ertesi gün hapı nadir zamanlarda kulanılır, devamlı kullanılması önerilmez.

Treddüt bırakan bir ilişki sonrasında muhtemel bir hamileliği önlemek amacı ile ilişki gecesinin sonrasında 1 kapsül alınarak koruma sağlanır. Genellikle korunmasız gerçekleşen cinsel ilişki sonrası ortalama 72 saat içerisinde kullanılması önerilir.

ELLA ERTESİ GÜN HAPI FİYATLARI

Ertesi gün hapı fiyatları yılında güncellenerek satışa sunuldu. Peki, Ella ertesi gün hapı fiyatı ne oldu? Eczanelerde satışa sunulan ertesi günü haplarının markaları ve güncel fiyatlarını sizler için derledik.

Ella 30 mg 1 tablet fiyatı : ,97 TL
Ertes72 1,5 mg 1 tablet fiyatı: ,15 TL
Norlevo 1,5 mg 1 tablet fiyatı: ,15 TL
Postpill One 1,5 mg 1 tablet fiyatı: ,15 TL

Piyasada bulunan ve tüm eczanelerde satışa sunulan ertesi günü hapları için fiyatlar yılı için bu şekilde güncellenmiştir. Tüm eczanelerde bu fiyatlardan satışa sunulmaktadır.

Ertesi Gün Hap Fiyatları Güncel Liste

Ella 30 mg 1 tablet güncel fiyatı ,97 TL
Ertes72 1,5 mg 1 tablet güncel fiyatı ,15 TL
Norlevo 1,5 mg 1 tablet güncel fiyatı ,15 TL
Postpill One 1,5 mg 1 tablet güncel fiyatı ,15 TL

Ella ertesi gün hapı fiyatı yukarıda verdiğimiz şekilde piyasada bulunmaktadır. Ella ertesi gün hapı, ertesi gün hap markaları arasında en etkili olduğu söylenen ve kadınlar tarafından en çok tercih edilen markalar arasında yer almaktadır. Bu nedenle de fiyat aralığı diğer ertesi gün hap markalarına göre daha yüksektir.

ERTES72 ERTESİ GÜN HAPI FİYATI

Ertes72 ertesi gün hapı güncel fiyatı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Ella markasından sonra en çok tercih edilen marka Ertes72'dir. Eltes72 1 tablet olarak satılıyor. Ertes72 güncel fiyatı şu şekilde;

Ertes72 1,5 mg 1 tablet güncel fiyatı: ,15 TL

POSTPİL ERTESİ GÜN HAPI FİYATI

Postpil ertesi gün hapı fiyatı yılında zamlanan haplar arasında yer aldı. Postpil ertesi gün hapı güncel fiyatı diğer ertesi gün hap markalarına kıyasla biraz daha uygundur. Postpil ertesi gün hap fiyatı şu şekilde:

Postpill One 1,5 mg 1 tablet güncel fiyatı: ,15 TL

NORLEVO ERTESİ GÜN HAPI FİYATI

Norlevo ertesi gün hapı da kadınların tercih ettiği markalardan. Peki, norlevo ertesi gün hapı güncel fiyatı ne kadar? İşte Norvelo ertesi gün hapı fiyatı.
Norvelo tek tablet olup 1,5 mg olarak satışa sunulur. yılında Norlevo 1,5 mg 1 tablet fiyatı ise ,15 TL'dir.

Ella 30 mg nedir, ertesi gün hapı nasıl kullanılır, etkisi nedir, gebeliği sonlandırmak için yoksa engellemek için kullanılır? Ella ertesi gün hapı zararlı mı, zararları var mı?

 

5 GÜNLÜK ERTESİ GÜN HAPI VAR MI?

5 günlük ertesi gün hapı var mı, varsa hangisi gibi konular da araştırılan konular arasında yer alıyor. Bildindiği üzere ertesi gün hapları tek kullanımlık ve acil durumlarda tercih edilen doğum kontrol yöntemleridir.

Piyasada birden fazla ertesi gün hapı markası vardır ve bunların hepsi cinsel ilişkiden sonraki 5. Güne kadar alınabilir. Yani sanılanın aksine illa ilişki sonrasındaki gün kullanılmalı gibi bir şey söz konusu değildir. İlişki sonrası 5 güne kadar kullanılsa da etki göstermesi beklenir.

ERTESİ GÜN HAPI EN GEÇ NE ZAMAN ALINIR?

Ertesi gün hapı en geç ne zaman alınır sorusuna verilecek cevap şu şekildedir; İlişkiden sonraki 5. Güne kadar dileediğiniz günde diye cevaplanabilir.

Yani ertesi gün hapının, korunmasız girilen cinsel ilişkiden sonraki 72 saat içerisinde kullanılması gerekmektedir. Adının çağrıştırdığı üzere, ilişkinin hemen ertesi günü kullanma zorunluluğu yoktur. İlişkiden sonra 5. Gün de kullansanız gebeliği önleme etkisi ortaya çıkacaktır.

Rıza dışı ilişki olması durumunda, kondom yırtılması veya bir siklus içinde iki veya daha fazla doğum kontrol hapı alınmasının unutulması durumunda ertesi gün hapı kullanılabilir. Bununla birlikte korunmasız yaşanan ve gebelik istenmeyen ilişkilerden sonra da ertesi gün hapı kullanılabilir.

Ertesi gün hapı, korunmasız cinsel ilişki sonrasında ne kadar çabuk kullanılırsa, hamileliği engellemede başarı düzeyi o derece artış gösterir. Ertesi gün hapı cinsel ilişki sonrasındaki 5. güne kadar kullanılabilmektedir. İlacın gebeliği engelleme şansı ne zaman alındığı ile bağlantılı olmaktadır.

İlk 24 saat içinde alınan ilaç gebeliği önlemede yüzde 98 oranında başarı olurken, bu oran saatte yüzde 75’e geriler. Ağızdan alınan ilacın kullanım şekli, ilaç markaları arasında farklılık göstermektedir. Bazı ilaç markaları tek, bazıları ise çift doz olarak kullanılmaktadır.

Hormon bazlı ertesi gün hapları yumurtlamayı erteler ya da fertilize olmuş ovumun yani döllenmiş yumurtanın rahime yerleşmesine engel olur. Ella ertesi gün hapı yumurtlama için gereken anahtar hormonların etkisini bloke ederken,  rahim içi araçlar (RİA) ise yumurta ve spermin buluşmasını engeller ya da döllenmiş yumurtanın rahime yerleşmesinin önüne geçer.

Ertesi gün hapı düzenli doğum kontrolü metodu değildir. Sadece acil durumlarda kullanılır ve sürekli kullanılması sağlık problemlerine yol açabilir.

Ertesi gün hapı var olan gebelikleri sonlandırır mı sorusu da en çok cevap aranan sorulardan biridir. 

Bu sorunun cevabı ise uzmanlarından teyit edilerek, "Ertesi gün hapları gebeliği sonlandırmaz ve gebeliği bitirmek için kullanılmaz." şeklindedir.

Ella 30 mg ertesi gün hapı yılı nisan ayı güncel eczane fiyatı TL'dir.

ELLA 30 MG KULLANMA TALİMATI PDF


 

Ella 30 mgertesi gün hapı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası