gümrüğe takılan ürünler e ihale / Gümrük Malları Bloğu - Gümrük Sepeti

Gümrüğe Takılan Ürünler E Ihale

gümrüğe takılan ürünler e ihale

Gümrükte tabletler, telefonlar yok pahasına satılıyor! İşte ucuz alışveriş yöntemleri

Gümrük ürünleri ya da halk dilindeki tabiriyle gümrük mallar; mevzuata uygun şekilde gümrük işlemleri yapılmayan, kaçakçılıkla mücadele kapsamında ele geçirilen ya da havalimanlarında unutulan ürünlerin genel adıdır. Bu mallar kâr amacı gütmeden ihale yöntemi ile satılabiliyor. Ürünlerin piyasadaki fiyatlarının altında ve kaliteli olması ise gümrük ürünlerini daha cazip kılıyor.

 

Gümrük Ürünleri Nerede Satılıyor?

Gümrük ürünleri belirli bir süre depolarda bekletiliyor. Fakat depoların boşaltılıp yerine yeni ürünlerin gelebilmesi için bir süre sonra bu ürünler tasfiye edilerek satışa sunuluyor. Yakın bir zamana kadar özellikle metropol şehirlerde mağazalar aracılığı ile gümrük ürünlerinin satışı gerçekleştiriliyordu. Artık bu ürünlerin satışı, çağa ayak uydurularak e-ticaret siteleri aracılığıyla da gerçekleştirilmeye başlandı. Hatta bunun için online ihalelere katılabileceğiniz web siteleri de mevcut. Hâliyle bu şekilde daha çok alıcıya ulaşmak da mümkün oluyor.

Gümrüğe Takılan Ürünlerin Satışı Nasıl Gerçekleştiriliyor?

Depolarda bekleyen gümrük ürünlerinin tasfiyesi ihale, perakende, yeniden ihraç, imha ya da özel yolla gerçekleştiriliyor. Ayrıca gümrük ürünleri özel kanunla kurulmuş vakıf ve derneklere ya da kamu kuruluşlarına tahsis edilerek de tasfiyesi sağlanabiliyor. İhale yoluyla gerçekleştirilen satışlar herkese açıktır. Bu işlem internet üzerinden yapılır ve kişiler ihaleye girmeden önce belli bir teminat bedeli yatırır. Bunun yanı sıra Ticaret Bakanlığına bağlı perakende satış mağazalarından da alışveriş yapmak mümkün.

Gümrük Ürünleri Neden Ucuz?

Ticaret Bakanlığı (Risk Yönetimi, Tasfiye ve Döner Sermaye Genel Müdürlüğü) tarafından yürütülen gümrük ürünlerinin ihale ya da perakende satışlarında hiçbir şekilde kâr amacı yoktur. Bu sebeple ürünlere kâr payı eklenmez ve piyasanın altında rakamlarla satışı gerçekleştirilir. Örneğin bir parfüm, mevzuata aykırı bir şekilde ülkeye getirildiyse sadece elden çıkarma amacıyla uygun bir fiyatla alıcıya sunulur.

Gümrük Ürünleri Ne Kadar Kalitelidir?

Gümrükte takılı kalan ürünler genel olarak kaliteli ve pahalı ürünlerden oluşurlar ve çeşitlilik bakımından oldukça geniş bir yelpazeye sahiptirler. Bahçe malzemelerinden elektronik eşyalara, ev tekstil ürünlerinden kırtasiye malzemelerine kadar her alanda ürün bulanabilir. Ayrıca ürünler tasfiye işlemlerinde sağlamlık ve kullanılabilirlik açısından kontrollerden geçirilir.

AB Mevzuat


Gümrük İhaleleri Hakkında

Gümrük Mallarının Gümrük İdareleri Tarafından Hangi Durumlarda Satışa Konu Edilebildiği Hakkında Genel Hatlarıyla İnceleyecek Olursak; Tasfiyelik Hale Gelen Eşyaların Aslında Gümrük İdarelerince Satılan Eşyaların Kaynağı Olduğunu, Satışların İse İhale Yoluyla (E-İhale Yoluyla) ve (Perakende Satış) Şeklinde Gerçekleştirilmektedir. İhale Yoluyla Satış Yöntemi İle Perakende Satış Yöntemi Ve İlgili Gümrük Mevzuatı Hakkında Daha Ayrıntılı Bilgilere İçeren Bu Yazımızda, (Gümrük İhalelerine Nasıl Katılım Sağlanacağı)(Satışa Konu Olan Eşyalara Nasıl Ulaşılacağı)(Gümrük Satış İhalelerinin Şartlarını)ve (Satışa Konu Olan Eşyaları Nasıl Alındığı)Konusu Sizler İçin Uzmanlarımızca Ele Alınmıştır.

  • Gümrük Malları Nedir?
  • Tasfiye ve Tasfiyelik Eşya Nedir? Süreci Nasıl İşler?
  • Gümrük Mallarının Kaynağı Nedir?
  • Tasfiye Edilen Eşyalar (Gümrük Malları) Neden Ucuzdur?
  • Gümrük İhalesi Nedir?
  • Gümrük İhalesi (Gümrük E-İhalesi) Nerede Ve Nasıl Yapılır?
  • Gümrük İhalesine (Gümrük E-İhaleye) Nasıl Katılırım?
  • Gümrük İhalesi İçin Teminat Bedeli Nedir?
  • Gümrük İhalesine Çıkacak Eşyayı, Bedelini, Satışını ve Şartnameyi Nasıl Görebilirim
  • Gümrük İhalesini Kazanınca Maliyeti Ne Olur?
  • Perakende Satış Nerede ve Nasıl Yapılır?
  • Perakende Satış Mağazalarında Hangi Ürünler Bulunur?
  • Perakende Satış Mağazalarında Satılan Eşyaların Neler Olduğunu Nasıl Öğrenebilirim?
  • Gümrük Perakende Mal Satışı Nerede ve Nasıl Yapılır?

Gümrük Malları Nedir?; Gümrü Nezdinde Bekleyen Eşyaların, Sahibi Tarafından Terke Edilerek Veya Alınmayarak Gümrük İdarenin Uhdesine Geçerek Belli Bir Zaman Sonunda Tasfiyelik Hale Gelerek Tasfiye Edilen Eşyalardır.

Tasfiye ve Tasfiye Süreci Nedir? Tasfiyelik Konumdaki Eşyaların (Gümrük Mallarının) Kaynağı Nedir?; Gümrük İdareleri Tarafından Satılan Mallar Gümrük İdaresine Nereden Geliyor? Ve Nasıl Temin Ediliyor? Bu Konuya Açıklık Getirmek Gerekirsek; Gümrük İdareleri Kamu Kurumu Olduğundan Ticari Bir Faaliyet Gösteremezler. Kar Amacı Güderek Yurtdışından Eşya Satın Alıp Ülkemize Getirip Satmazlar veya Yurt İçinden Eşya Alıp Satmazlar. Tüzel Kişiler veya Gerçek Kişiler Tarafından Gümrüklere Getirilip Mevzuata Uygun Şekilde Gümrük İşlemleri Tamamlanmayan Eşyalar ve Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu Kapsamında Yakalanan Eşyalar (Tüm Bu Eşyalar Tasfiyelik Hale Gelen Eşya Olarak Tabir Edilir) Gümrük Kanunu’nun İlgili Hükümlerine Göre Tasfiye İşlemine Tabi Tutulurlar. Tasfiye İşlemi Kaba Bir Tarifle; Tasfiyelik Hale Gelen Eşyaların Gümrük İdareleri Tarafından Depolardan (Geçici Depolama Yerleri Veya Antrepolardan) Alınarak, Bu Yerlerin Bir Nevi Temizliğinin Yapılması Anlamına Gelir. Amaç; Depolarda Bekleyen Tasfiyelik Hale Gelen Eşyaların Bir An Evvel Bulundukları Yerden Kaldırılarak Ekonomik Ömrü/Faydası Bulunan Eşyaların Bir An Önce Ekonomiye Kazandırılması, İnsani Yardım, Doğa Ve Çevrenin Korunması Ve De Toplum Yararına Faaliyetlere Sevk Edilmesidir. Tasfiye İşleminin
Farklı Yolları Vardır.

Tasfiye;

  • İhale Yoluyla Satış Suretiyle,
  • Yeniden İhraç Amaçlı Satış Suretiyle,
  • Perakende Satılmak Suretiyle,
  • Kamu Kuruluşları İle Özel Kanunla Kurulmuş Vakıf Ve Derneklere Tahsis Edilmek Suretiyle,
  • İmha Suretiyle,
  • Özel Yolla,

Gerçekleştirilir.

İhale Yoluyla Satış Yöntemi ve Perakende Satış Yöntemi Kullanılarak Tasfiye Edilecek Eşyalar, Gümrük İdareleri Tarafından Satışa Sunulacak Eşyalardır. Başka Bir Deyişle; “Gümrük Mallarının” Kaynağı, Tasfiyelik Hale Gelen ve Özellikle İhale Yoluyla Satış Yöntemi Ve Perakende Satış Yöntemi Kullanılarak Satılan Eşyalardır. İnsan, Bitki, Hayvan ve Çevre Sağlığı Yönünden Ülkeye Girişinde Bir Sakınca Bulunmaması Koşuluyla Başka Bir İfadeyle
İthali Yasak Olmaması Koşuluyla Her Türlü Eşya (Akaryakıt Hariç) İhale Yoluyla Veya Perakende Şekilde Satışa Sunulabilmektedir. Hangi Tasfiye Yolunun Kullanılacağına İse Gümrük İdareleri Karar Vermektedir.

Tasfiye Edilen Eşyalar (Gümrük Malları) Neden Ucuzdur? ; Daha Önceden de Belirtiğimiz Üzere, Gümrük İdareleri Kesinlikle Kar Amaçları Yoktur ve Bu Nedenle Ürünlerin Fiyatları Piyasa Fiyatlarına Göre Daha Aşağıdadır, Tam Da Bu Yüzden Gümrük Malları Ucuz Olur. İhale Yoluyla Satışlar İle Perakende Satış İşlemleri, Ticaret Bakanlığı (Risk Yönetimi, Tasfiye ve Döner Sermaye Genel Müdürlüğü) Tarafından Yürütülmektedir.

Gümrük İhalesi Nedir? ; İhale Yoluyla Satış, Elektronik İhale (E-İhale) Yöntemi İle Gerçekleştirilmektedir. Bakanlık Tarafından E-İhale İşlemleri İçin Ayrı Bir Web Sayfası Hazırlanmış Ve Hizmete Sunulmuştur. Söz Konusu Web Sitesi Kullanılarak E-İhale İşlemlerine Katılabilir ve İhaleyi Kazanırsanız Satın Alma Gerçekleştirebilirsiniz.

Gümrük İhalesi (Gümrük e-ihalesi) Nerede ve Nasıl Yapılır? ; Gümrük E-İhale Sistemine www.eihale.gov.tr Adresinden veya Tablet Ya Da Cep Telefonlarından E-İhale Uygulamasını Cihazınıza İndirerek Ulaşabilirsiniz. Ya da E-Devlet Üzerinden Ticaret Bakanlığı Sekmesinde E-İhale Uygulamasına Erişebilirsiniz. Elektronik Yolla Gerçekleştirilen İhalelere www.eihale.gov.tr Adresi Üzerinden Ulaşabilirsiniz.

Gümrük İhalesine (Gümrük e-ihaleye) Nasıl Katılırım? ; Gümrük İdaresince Düzenlenen E-İhaleye Katılabilmek İçin Öncelikle Sistem Üzerinden Üyeliğinizi Gerçekleştirmeniz Gerekir. Üyelik Ücretsizdir. Gerçek Kişiler Ve Tüzel Kişiler İçin Üye Olma Prosedürleri Farklıdır. Gerçek Kişilerin www.eihale.gov.tr Sayfası Üzerinden “Üye Ol” Bölümünden Kayıt Yaptırması Yeterlidir. Tüzel Kişilerin www.eihale.gov.tr Sayfası Üzerinden “Üye Ol” Bölümünden Kayıt Yaptırma Aşamasında Tüzel Kişi Bilgilerinin Doldurulmasının Ardından Tüzel Kişiyi Temsile Yetkili Kişi Tarafından “Üyelik Başvuru Formunun” İmzalanarak, Bu Form İle Beraber;

  • İmza Sirkülerini (Aslı ya da Noter Onaylı Örneği),
  • Türkiye Ticaret Sicil Gazetesini (Noter Onaylı Örneği)
  • E-ihale Üyelik Sözleşmesini (Her Sayfası İmzalı)

İadeli Taahhütlü Olarak Ticaret Bakanlığı Merkez Tasfiye İşletme Müdürlüğüne Göndermesi Gerekmektedir. Söz Konusu İşletme Müdürlüğü Tarafından “Üyelik Başvuru Formu”ndaki Bilgilerin Kontrol Edilmesinin Ardından Tüzel Kişi Üyelik Bilgileri Aktive Edilecektir. Tüzel Kişi Üyelikleri Aktive Edilene Kadar Üyelik Askıda Olacak, Askıda Bulunan Üyeliklerden İhaleler İçin Teklif Verilmeyecektir. Üyelik Gerçekleştikten ve İhaleye Konu Eşya İçin Teminat Bedelinin Ticaret Bakanlığı Tasfiye İşletmesi Döner Sermaye Adına Açılmış Banka Hesabına Yatırılmasından Sonra E-İhalelere Katılabilirsiniz. Üye Olmadan E-ihalelere Katılmak Mümkün Değildir.

Gümrük İhalesi İçin Teminat Bedeli Nedir? ; İhaleye Katılacaklardan; Satış İlanı ve Şartnamede Belirtilen Yer ve Süre Şartı Dâhilinde Yatırılmak Kaydıyla, Eşyanın İhaleye Esas Bedelinin En Az Yüzde Onu Oranında Teminat Alınır. İhaleye Esas Bedeli 1.000.000 TL’yi Geçen Eşyada 100.000 TL Teminat Bedeli Alınır ve Arttırmaya Söz Konusu Teminat Bedeli Yeterli Olanlar Katılabilir.

Örnek: 20.000 TL’den Satışa Çıkan Bir Eşyanın Teminat Tutarı 2.000 TL’dir. Bu Eşya 1.000.000 TL Ve Üzeri Satışa Esas Bedelle İhaleye Çıkarılmışsa Azami Teminat Tutarı 100.000 TL Olacaktır.

Teminat olarak;

  • Tedavülde Olan Nakit Türk Parası,
  • Bankalar ve Katılım Bankaları Tarafından Verilen Süresiz Teminat Mektupları,
  • Devlet Tahvilleri Veya Hazine Kefaletini Haiz Tahviller,
  • Özel Hükümler Gereğince Devlet İhalelerinde Teminat Olarak Kabul Edilen Diğer Değerler, Kabul Edilir.

Kredi Kartı İle Teminat Yatırma İmkânı Bulunmamaktadır.

Katıldığınız İhaleyi Kaybetmeniz Durumunda, Teminat Bedeli İade Edilir. İade İşlemi “İade Talebinin” Onaylandığı Tarihi İzleyen 7 (Yedi) İş Günü İçerisinde Yapılmaktadır.

Gümrük İhalesine Çıkacak Eşyayı, Eşya Bedelini, Satış İlanı ve Şartnameyi Nasıl Görebilirim? ; www.eihale.gov.tr Ana Sayfasından “Güncel İhaleler” Bölümünü Tıkladığınızda Söz Konusu Bilgilere Ulaşabilirsiniz. Üye Girişi Yaparak Görüntüleme Yaptığınızda Açık Teklif Usulü İle İhalelere Verilen Teklifleri Görüntüleyebilirsiniz.

Gümrük İhalesini Kazanınca Maliyeti Ne olur? ; İhaleyi Kazandığınızda Ödeyeceğiniz Bedele Eşyaya Ait ÖTV, KDV Vb. Gibi Kalemler Dahil Bulunmaktadır. İhale Sonrasında Ayrıca Damga Vergisi, Bandrol Ücreti Ve Varsa Maktu Vergi Ve Bunun ÖTV Ve KDV’si Tahsil Edilmektedir. Gümrük E-İhalesi Hakkında Başkaca Detaylar Öğrenmek İsterseniz; www.eihale.gov.tr Ana Sayfasından “Sıkça Sorulan Sorular” Bölümünden Aklınıza Takılan Konular Hakkında Ayrıntılı Açıklamaları “Soru-Cevap” Şeklinde Bulabilirsiniz.

Perakende Satış Nerede ve Nasıl Yapılır? ; Gümrük İdaresince Yapılacak Perakende Satışlar Ticaret Bakanlığının Perakende Satış Mağazalarında Gerçekleştirilir. Bu Mağazalar; İstanbul-Erenköy, İstanbul-Sirkeci, Ankara, Edirne ve Kocaeli’ Dedir. Perakende Satış Mağazalarının Adres ve Telefonları Aşağıdaki Belirtilmiştir:

İstanbul-Erenköy Perakende Satış Mağazası
Kayışdağı Mahallesi Dudullu Cad. No:4/2 Ataşehir/İSTANBUL
Tel: (216) 540 86 91 Faks: (216) 540 07 39

İstanbul-Sirkeci Perakende Satış Mağazası
Hocapaşa Mahallesi, Ebusuud Cad. No:17 Sirkeci/İSTANBUL
Tel: (212) 514 68 22 Faks: (212) 514 68 17

Ankara Perakende Satış Mağazası
Anafartalar Çarşısı 3.kat No:325 Ulus / ANKARA
Tel: (312) 311 01 80-86

Kocaeli Perakende Satış Mağazası
İzmit Ömerağa Mahallesi Şahabettin Bilgisu Caddesi No: 39 KOCAELİ
Tel: (262) 321 22 84

Edirne Perakende Satış Mağazası
Sarıcapaşa Mah. Kadirhane Cad. No:44 EDİRNE
Tel: (284) 213 28 28

(Perakende Satış Mağazalarındaki Satışlar Sadece Mağazada Satış Şeklinde Gerçekleştirilir. Online Olarak Perakende Satış Yapılmamaktadır.)

Perakende Satış Mağazalarında Hangi Ürünler Bulunur? ; Perakende Satış Mağazalarında Satılan Gümrük Malları Cep Telefonu, Parfüm, Ayakkabı, Bilgisayar, Tablet, Oyuncak, Ayakkabı, Kıyafet, Gözlük, Elektronik Aletler Vb. Pek Çok Ürün Bulunur.

Perakende Satış Mağazalarında Satılan Eşyaların Neler Olduğunu Nasıl Öğrenebilirim? ; Perakende Satış Mağazalarında Satılacak Ürünlere Ait “Satış Listesi” Ticaret Bakanlığının İnternet Sitesi Üzerinden Görülebilmektedir.

Gümrük Perakende Mal Satışı Nerede, Nasıl Yapılır? ; Perakende Satışlar İse Ticaret Bakanlığı’nın Bölge Müdürlükleri Tarafından İşletilen Perakende Satış Mağazaları Vasıtasıyla Gerçekleştirilmektedir. Perakende Satışlar İçin Gümrük İdaresince “Satış Listesi” Oluşturulur Ve Hem Normal Yolla Hem De Elektronik Yolla İlan Edilir. Gümrük İdaresince İşletilen Perakende Satış Mağazalarından Satış Listesine Konu Eşyaları Satın Alabilirsiniz.

Gümrük Eşyalarının Satışı ve İhale Süreç Sunumu İçin Link’e Tıklayınız 

      AB Gümrük Müşavirliği ve Danışmanlık A.Ş.     

Uzmanlarımız Tarafından Hazırlanan Bu Çalışmalarda Verilen Bilgilerden Dolayı Şirketimizin Yasal Sorumluluğu Bulunmamaktadır. Belirli Bir Konuya İlişkin Olarak İlgili Danışmana Başvurulması Tavsiye Edilmektedir.

AB Mevzuat Yönetici

Gümrük Malları Bloğu - Gümrük Sepeti

Gümrük Sepeti
Gümrük SepetiGümrük Sepeti
AnasayfaGümrük Malları Bloğu - Gümrük SepetiGümrük Malları Bloğu - Gümrük Sepeti
  • Gümrükte Takılan Eşyalar Nerede Satılıyor?

    Gümrükte Takılan Eşyalar Nerede Satılıyor?

    Birçok kişi internetten alışveriş yapmayı kolay bulduğundan dolayı tercih eder. Yurt dışından da sipariş verilebildiği için internet alışverişleri oldukça popüler hale gelmiş durumdadır. Ancak bazen verilen bu siparişler gümrüğe takılır ya da unutulabilir. Bu ürünler gümrük idarelerine bağlı olan depolarda bekletilse de bir süre sonra depoların da boşaltılması ve yeni gelecek olan eşyalara yer açılması gerekir. Dolayısıyla tüm bu eşyalar insanların faydalanabilmesi için satışa...
  • Gümrük İhalelerine Nasıl Girilir?

    Gümrük İhalelerine Nasıl Girilir?

    Her gün gümrüklere pek çok farklı eşya takılır. Kaçakçılık yoluyla ele geçirilen ya da gümrükten alınmayan ve burada kalan ürünler bir süre gümrük idarelerinin depolarında bekletilir. Ancak bir süre sonra yeni ürünlere yer açmak amacıyla depolar boşaltılarak bu ürünler tasfiye edilir. Birçok kişinin gümrük malları olarak bildiği tasfiye edilen eşyalar piyasa değerinin altında bir fiyata satışa çıkarılır. Satışlar yine gümrük idarelerine bağlı olan perakende mağazalarda...
  • Gümrük İhaleleri Ne Zaman Başlayacak?

    Gümrük İhaleleri Ne Zaman Başlayacak?

    Yurt dışından gelen ve gümrük işlemleri yapılamayan veya gümrük müdürlüklerinin el koyduğu eşyalar gümrük idarelerince satışa çıkarılır. Bu satışlar perakende olarak ya da ihale usulüyle yapılır. Perakende satışları olduğu kadar gümrük ihalelerini de birçok kişi merak eder. Gümrük ihalesi teknolojinin de gelişip ulaşılabilir hale gelmesiyle son yıllarda elektronik ortamda yapılır. E-ihale olarak bilinen bu yöntemle ilgili tüm bilgilere e-devlet ya da Ticaret Bakanlığı’nın internet...
  • Gümrük İşlemleri Nedir?

    Gümrük İşlemleri Nedir?

    Türkiye sınırları içine giren ya da buradan çıkacak olan eşyalar ile taşıtların gümrük kuralları gereğince bazı işlemlere tabi tutulması gerekir. Özellikle eşyaların tabi olduğu bu işlemlere “gümrükleme işlemleri” adı verilir. Bunlar Gümrük Kanunu’nda belirtilen; ürünün gümrük rejimine tabi tutulması, imha edilmesi, yeniden ihraç edilmesi, serbest bir bölgeye konulması ya da gümrüğe terk edilmesi gibi işlemlerdir. Ürünün ihraç ya da ithal edilmesi, antrepoya alınması, transiti,...
  • Gümrük Eşyaları Satış Mağazası

    Gümrük Eşyaları Satış Mağazası

    Zaman zaman çeşitli sebeplerden dolayı gümrüğe takılan, gümrüğe takıldıktan sonra ürün sahibinin teslim almadığı eşyalar tasfiye edilerek satışa sunulur. Tasfiye edilen bu ürünler arasında havaalanlarında unutulan ve alınmayan ya da kaçakçılardan elde edilenler de bulunur. Bir süre depolarda bekletilen eşyalar daha sonra depoların boşaltılması ve toplumun da bunlardan faydalanması için satışa çıkarılır. Gümrük idarelerinin kâr amacı gütmemesi dolayısıyla satılan ürünlerin fiyatları oldukça uygundur, bu...
  • Havalimanlarında Unutulan Eşyalar Satışa Çıkarıldı

    Havalimanlarında Unutulan Eşyalar Satışa Çıkarıldı

    Havalimanlarında her gün pek çok kişi eşyalarını unutur. Bu eşyalar 1 yıl bekletilir ancak 1 yıllık süre içerisinde sahiplerinin almadığı eşyalar satışa çıkarılır. Havalimanlarında yolcuların unuttuğu valizler ve sırt çantalarının satışı ise ihale usulüyle yapılır. Dönem dönem yapılan bu ihaleler birçok kişinin dikkatini çeker. Sahiplerine ulaşılamayan ya da kimsenin dönüp almadığı bu çantaların içinden aklınıza gelebilecek neredeyse her eşya çıkabilir. Bebek bakım malzemelerinden kol...
  • Gümrükten Ürün Almak

    Gümrükten Ürün Almak

    Gümrüğe takılan, işlemleri tamamlanamadığı için gümrükten geçemeyen ya da faturası eksik olan ürünler piyasadan daha uygun bir fiyata satışa çıkarılır. Bu ürünler halk arasında “gümrük malları” olarak bilinse de aslında bunlara “tasfiye” denilir. Depoların boşaltılması için yapılan tasfiye işleminde gümrük idareler kâr amacı gütmediğinden dolayı fiyatlar uygun tutulur. Tasfiye edilen mallar arasında orijinal ve çalışır durumda pek çok teknolojik alet de bulabilirsiniz. Lüks parfüm...
  • Gümrükte Satılan Eşyalar

    Gümrükte Satılan Eşyalar

    Hayatınızda bir kere de olsa gümrükte kalan ve satılan eşyaları duymuşsunuzdur. Halk tarafından genellikle “gümrük malları” olarak tabir edilen bu ürünler gümrük idareleri tarafından uygun fiyatlara satılır. Gümrük idareleri aslında kâr amacı gütmez ve ticaret yapmaz. Bu ürünler ise yurt dışından sipariş edilip gümrükten geçemeyen, işlemleri tamamlanamayan ya da faturası olmadığı için gümrüğe takılan çeşitli eşyalardan oluşur. Bir süre bekletilen bu mallar daha sonra satışa...
E-posta adresinizi başarılı bir şekilde kaydettiniz.
E-posta adresiniz zaten kayıtlı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası