pataşu hamuru nasıl yapılır / Pataşu Hamuru İle Yapılan Croquembouche Tarifi | ALTAŞ YUMURTA

Pataşu Hamuru Nasıl Yapılır

pataşu hamuru nasıl yapılır

Pataşu Hamuru (Pate A Choux)

Profiterol ve eklerin yanı sıra birçok tatlı ve tuzlu hamur işinin de temeli olan bu hamur ile, birbirinden farklı lezzetler hazırlayabilirsiniz…

Hazırlama Süresi20 Dakika

Malzemeler

  • ml su
  • 37 gr şeker
  • 6 gr tuz
  • gr tereyağı
  • gr un
  • 6 adet yumurta, oda sıcaklığında

pataşu hamuru

Yapılışı

  1. Orta boy bir tencereye suyu, şekeri, tuzu ve tereyağını aktarıp orta ateşte kaynama noktasına getirin ve ocağı kapatın. Unu ilave edip hızlıca karıştırın ve sıvı karışıma yedirin. Ocağı tekrar orta ateşte açın ve tahta kaşıkla sürekli ezerek yaklaşık 3 dakika boyunca dibinde bir tabaka oluşuncaya kadar pişirin.
  2. Ateşten alıp mikserin hamur aparatı ile dakika biraz soğuması için karıştırın. Mikserle karıştırmaya devam ederken yumurtaları birer birer yedirerek kırın. Hamurun olup olmadığını anlamak için parmağınıza biraz hamur parçası alın ve diğer parmağınızı bastırıp çektiğinizde kopmadan uzuyorsa olmuş demektir.
  3. Sıkma torbasına istediğiniz ucu takın ve dilediğiniz şekillerde hamuru yağlı kağıt serili tepsiye sıkın. Önceden ısıttığınız °C deki fırında yaklaşık 25 dakika üstü kızarıncaya kadar pişirin. Oda sıcaklığına geldiğinde kullanmak için hazır olacaktır.

Afiyet olsun

Tarifi beğendiniz mi?

Tarifi oylayın, herkes için fikir elde etmiş olursunuz.

Bu tarifi sosyal medyada paylaşın
  • Facebook'ta Paylaş
  • Tweet
  • Share on Google+

Hamur işi

Benzer Tarifler

Yumurta, sucuk ve pastırmanın muhteşem uyumuyla hazırlanmış olan bu besleyici lezzetin tadına doyamayacaksınız

Çayın yanında size arkadaş olacak, diyabet hastalarının da gönül rahatlığıyla tüketebileceği bu mini mini kurabiyeleri mutlaka denemelisiniz

Sıcak havalar yaklaşırken içinizi serinletecek ve ağzınızı tatlandıracak, çilek aromalı bu ferahlatıcı içeceği evinizde kolaylıkla deneyebilirsiniz.

Bazen dolapta çikolatalı bir pastanın varlığını bilmek tarifsiz bir duygu. Bugün dolapta çocukluğumuzun petibör bisküvileri ile hazırladığımız Mozaik Pasta var

Sondan bir önceki menümüzü bayramda yiyeceklerimizi düşünerek hafiflettik. Yine de bir başka mutfağın esintisine kapılmadan edemedik; Türk mutfağını Meksika ile buluşturduk

Pataşu hamuru tarifi! Masterchef Pataşu hamuru nedir, nasıl yapılır? Pataşu hamuru nasıl yapılıyor? Pataşu hangi ülkenin yemeği?

Masterchef'te bugün birbirinden güzel yemekler yapıldı. Seyircilerin en merak ettiği konu Pataşu hamuru tarifi oldu. Peki en güzel Pataşuhamuru nasıldır? Pataşu hamuru nasıl yapılır? Pataşu hamuruiçin gerekli malzemeler nelerdir? Pataşu ne demektir? Pataşunedir? Pataşu nasıl bir yemektir?

PATAŞU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER NELERDİR?

ml su (1 su bardağı + 4 yemek kaşığı)

12 gram toz şeker (1 yemek kaşığı)

3 gram tuz (Bir çimdik)

gram tereyağı (veya margarin)

gram un (1 su bardağı + 4 yemek kaşığı)

PATAŞU HAMURU NASIL YAPILIR?

mililitre suyu boş tencereye boşaltın ve üstüne 12 gram toz şeker, 3 gram tuz ve gram tereyağını ekleyerek ocağın altını yakın. Tereyağın erimesini bekleyin. Tereyağ eriyip fokurdamaya başlayınca gram unu yavaş yavaş karıştırarak ekleyin ve hamur kıvamına getirin. Hamur kıvamına geldikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyunca çırpma kabına yerleştirin ve hamura 4 yumurtayı teker teker ekleyin. Her eklemede bir dakika çırpın. Çırpma işlemi bittikten sonra sıkma torbasına hamuru aktarın ve pataşunun şeklini verin.

Son olarak ise önceden ısıtılmış derecede dakika pişirin ve pataşu hamuru artık yenmeye hazır.

Yemek Tarifleri, en kolay, lezzetli ve pratik yemek tarifleri

GündemYemek TarifiYaşamHaberler

Pate a choux (pataşu hamuru) nedir, nasıl yapılır?

Pate a choux, Türkçe’de bilinen adıyla pataşu ya da şu hamuru içi boş, puf gibi kabarmış hamur türüdür. Ekler, profiterol ve tulumba tatlısı yapımında pataşu hamuru kullanılır. Pate a choux (pataşu hamuru) ilk olarak Fransız pasta şefleri tarafından bulunmuş ve kullanılmıştır.
Choux hamur işleri bazen pişirildikten sonra krema ile doldurulur ve kremalı pasta veya ekler yapılır.

PATAŞU HAMURU İÇİN MALZEMELER

mililitre su
gram un
Bir tutam tuz
gram tereyağı
adet yumurta

pataşu hamuru NASIL YAPILIR?

Su, tereyağı ve tuzu ocağa koyun ve tereyağı eriyince unu ilave ederek spatula ile karıştırın ve biraz soğutun. Soğumaya yakın içerisine teker teker yumurtaları kırın ve mikserle hızlı devirde karıştırın.

4 yumurtayı koyduktan sonra eğer harcınız doğru kıvamdaysa 5 inci yumurtayı kırmayın. Hamur koyu mayonez kıvamında olmalıdır, hamurunuz bu kıvama geldiğinde sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye küçük toplar halinde, birbirlerine çok bitişik olmadan sıkın.

derece önceden ısıtılmış fırında dakika pişirin.

False

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası