işçi maaş hesaplama programı / Brüt ve Net Maaş Hesaplama Aracı | WOLVOX 8

Işçi Maaş Hesaplama Programı

işçi maaş hesaplama programı

Tüm Hakları Saklıdır. 

Yasal Uyarı: Sitenin kendisi, logosu ve içeriği, reklam iş geliştirme ve benzeri amaçlar ile kullanılamaz.

Previous
Next

Maaş Analizi

Yukarıdaki veriler ile oluşturulmuş maaş analiz kartları

Vergi

  • Yıllık Toplam Vergi

    ₺0,00

  • Ortalama Aylık Vergi

    ₺0,00

  • Ortalama Günlük Vergi

    ₺0,00

  • Girilen Gelir Vergisi Dilimleri

    -

  • Ortalama Aylık Maaş

    ₺0,00

  • Yılda kaç Maaş kadar Vergi ödeniyor?

    Maaş

  • Yılda toplam kaç gün sadece Vergi için çalışılıyor sayılır?

    gün

Vergi = Damga Vergisi + Gelir Vergisi olarak,
Yıllık Toplam Vergi = Yıllık Toplam Damga Vergisi + Yıllık Toplam Gelir Vergisi olarak dikkate alınmaktadır.
Aylık çalışma süresi 30 gün, yıllık gün olarak dikkate alınmaktadır.

Günlük Ücret

  • Günlük Brüt

    ₺0,00

  • Günlük Maaş

    ₺0,00

Saatlik Ücret

  • Saatlik Brüt

    ₺0,00

  • Saatlik Maaş

    ₺0,00

Ortalama Aylık Brüt ve Ortalama Aylık Maaş'a göre hesaplama yapılmaktadır.
Aylık çalışma süresi gün bazında 30 gün, saat bazında saat olarak dikkate alınmaktadır.

Yıllık Toplam Vergi kadar bir para ile ne yapılır?

  • Ortalama Aylık Maaş

    ₺0,00

  • Yıllık Toplam Vergi

    ₺0,00

Köprülerden kaç kez ödemeli geçiş yapılır?

  • 15 Temmuz Şehitler Köprüsü

    0 kez

  • Fatih Sultan Mehmet Köprüsü

    0 kez

  • Yavuz Sultan Selim Köprüsü

    0 kez

  • Osmangazi Köprüsü

    0 kez

  • Çanakkale Köprüsü

    0 kez

Tünellerden kaç kez ödemeli geçiş yapılır?

Yıllık Toplam Vergi = Yıllık Toplam Damga Vergisi + Yıllık Toplam Gelir Vergisi olarak dikkate alınmaktadır.

Köprü ve tünel geçiş ücretleri olarak 1. sınıf araç (otomobil) geçiş ücretleri dikkate alınmaktadır.
15 Temmuz Şehitler Köprüsü için 1. sınıf araç geçiş ücreti: ₺8,25
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü için 1. sınıf araç geçiş ücreti: ₺8,25
Yavuz Sultan Selim Köprüsü için 1. sınıf araç geçiş ücreti: ₺19,00
Osmangazi Köprüsü için 1. sınıf araç geçiş ücreti: ₺,50
Çanakkale Köprüsü için 1. sınıf araç geçiş ücreti: ₺,00
Avrasya Tüneli için 1. sınıf araç geçiş ücreti: ₺53,00

Nakit Karşılığı

Hesaplama yaptıktan sonra Ortalama Aylık Maaş'ın nakit karşılığını burada görebilirsiniz.

Renkler ve Kısaltmalar

İlaveler ve (maaş artıran) İndirimler
SGK (Emeklilik + Sağlık) ve İşsizlik Sigortası Primi
Vergiler (Damga ve Gelir Vergisi)
Net Kesintiler
Net İlaveler
ϻ Matrahlar
ϻ++ Kümülatif Gelir Vergisi Matrahı
Σ Toplamlar
Bu yıl / Bu ay

Kullanım Koşulları

  1. Burada hesaplanan tutarlar bilgilendirme amaçlıdır, hesaplamalara dair hiçbir sorumluluk kabul edilmez, kesin bordro mahiyetinde değildir ve kesin bordro olarak gösterilemez, ibraz edilemez.
  2. Para birimi olarak Türk Lirası (TRY) cinsinden değerler ile hesaplama yapılır. İlgili yıl ve ayların döviz kuru ortalamasına göre, ABD Doları (USD) ve Euro (EUR) bazında gösterim yapılabilir. TCMB kurları dikkate alınmaktadır. Bugüne ait gösterge niteliğindeki kurlar saat sonrasında güncellenmektedir.
    İçinde bulunulan yılın () gelecek ayları için, son güncel ayın döviz kuru ortalaması dikkate alınır. Gelecek aylar için parantez içinde gösterilen döviz kurları ve hesaplanan tutarlar, gerçek döviz kuru veya tahmini döviz kuru değildir ve hesaplanan tutarlar gerçek tutarları yansıtmayabilir.
  3. Girilen / hesaplanan brüt ücret, asgari brüt ücretin altında olduğunda hesaplama sonuçları gösterilmez.
  4. Hesaplamalar, ücreti aylık olarak belirlenen çalışanlar için, her ay 30 gün üzerinden değerlendirilerek yapılmaktadır.
  5. sayılı kanunun 4 (a) maddesine göre hizmet akdine tabi olan Emekli çalışanlar için, Sosyal Güvenlik Destekleme Primi (SGDP) çalışan payı oranı, sigortalının prime esas kazancının %'i ve işveren payı %'idir.
    sayılı kanunun 9. maddesinde yer aldığı üzere işveren tarafından ödenen Kısa Vadeli Sigorta Kolları Primi, sigortalının prime esas kazancının %2'si oranındadır.
    Yapılan işin iş kazası ve meslek hastalığı bakımından gösterdiği tehlikenin ağırlığına göre değişiklik göstermeden, tüm yıllar için ( - ) Kısa Vadeli Sigorta Kolları Primi %2'ye sabitlenerek İşveren SGK Payı hesaplamaları yapılmaktadır.
  6. Kesinti ve ek ücretlerde farklılık olabileceğinden dolayı, kesin bordro ile kuruş veya tutar farklılıkları olabilir.
  7. Kesin bordro işlemleri öncesi ve sonrası, uzman veya danışman bilgisine başvurulmalıdır.

Maaş Ücreti Nasıl Hesaplanır?

İş sözleşmelerinin temelinde işçinin iş görme borcu karşılığında, işverenin ücret ödeme borcu yer almaktadır.Ülkemizde yazılı sözleşmelerin yapılmaması veya ücret kısmının boş bırakılarak işçiye imzalatılması, ücretin asgari ücret kısmının bankaya yatırılıp kalanın elden ödenmesi gibi çok sayıda uygulama bulunmaktadır. Bu nedenle ücret alacağı nasıl hesaplanır sorusu da gündeme gelmektedir. İşbu sözleşmede, işçinin bilinen son ücretinden önceki ücretlerin belirli oranlarla hesaplanması ve fazla mesai, hafta tatili, Ubgt gibi ücret alacaklarının belirlenmesi çok kolay bir hal almaktadır.

İş Kanunu uyarınca ücret, en geç ayda bir ödenir. İş sözleşmeleri veya toplu iş sözleşmeleri ile ödeme süresi bir haftaya kadar indirilebilir.İş sözleşmelerinin sona ermesinde, işçinin ücreti ile sözleşme ve Kanundan doğan para ile ölçülmesi mümkün menfaatlerinin tam olarak ödenmesi zorunludur. İşçilerin aylık ücretlerinin dörtte birinden fazlası haczedilemez veya başkasına devir ve temlik olunamaz.

Ücreti ödeme gününden itibaren yirmi gün içinde mücbir bir neden dışında ödenmeyen işçi, iş görme borcunu yerine getirmekten kaçınabilir. Bu nedenle kişisel kararlarına dayanarak iş görme borcunu yerine getirmemeleri sayısal olarak toplu bir nitelik kazansa dahi grev olarak nitelendirilemez. Bu işçilerin bu nedenle iş akitleri çalışmadıkları için feshedilemez ve yerine yeni işçi alınamaz, bu işler başkalarına yaptırılamaz.

İşverenin işçilerine ücret ve diğer hakları konusunda ayrımcılık yapmaması gerekmektedir. İş ilişkisinde veya sona ermesinde yukarıdaki fıkra hükümlerine aykırı davranıldığında işçi, dört aya kadar ücreti tutarındaki uygun bir tazminattan başka yoksun bırakıldığı haklarını da talep seafoodplus.infoı veya eşit değerde bir iş için cinsiyet nedeniyle daha düşük ücret kararlaştırılamaz.İşçinin cinsiyeti nedeniyle özel koruyucu hükümlerin uygulanması, daha düşük bir ücretin uygulanmasını haklı kılmaz.

İş Kanunu, bir yıl ve daha fazla süreli iş sözleşmelerinin yazılı şekilde yapılmasını zorunlu kılmıştır. Yazılı sözleşme yapılmayan hallerde işveren işçiye en geç iki ay içinde genel ve özel çalışma koşullarını, günlük ya da haftalık çalışma süresini, temel ücreti ve varsa ücret eklerini, ücret ödeme dönemini, süresi belirli ise sözleşmenin süresini, fesih halinde tarafların uymak zorunda oldukları hükümleri gösteren yazılı bir belge vermekle yükümlüdür.

Yine işveren işyerinde veya bankaya yaptığı ödemelerde işçiye ücret hesabını gösterir imzalı veya işyerinin özel işaretini taşıyan bir Ücret Pusulası vermek zorundadır. Anılan pusulada ödemenin günü ve ilişkin olduğu dönem ile fazla çalışma, hafta tatili, bayram ve genel tatil ücretleri gibi asıl ücrete yapılan her çeşit eklemeler tutarının ve vergi, sigorta primi, avans mahsubu, nafaka ve icra gibi her çeşit kesintilerin ayrı ayrı gösterilmesi gerekir.

İş sözleşmesi ile çalışan ve bu Kanunun kapsamında olan veya olmayan her türlü işçinin ekonomik ve sosyal durumlarının düzenlenmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca Asgari Ücret Tespit Komisyonu aracılığı ile ücretlerin asgari sınırları en geç iki yılda bir belirlenir. yılı için Asgari Ücret brüt (aylık) ,00TL; Net ,59TL olarak belirlenmiş olup, bu veriler Programımıza işlenmiştir. Programımızda her yıl gerekli güncellemeler de yapılacaktır.

Maaş Ücreti Hesaplaması Nasıl Yapılır?

İşçi Alacakları Hesaplama Programı © Copyright

Bordronu Hesapla

Bordronu Hesapla

Örnek Bordro Hesabınız için Önemli Açıklamalar

Türkiye'de her yıl değişen ücret oran ve yasal parametreler nedeniyle, yapacağınız bordro hesaplamaları yıllık elde edilecek gelir hakkında size genel bir fikir verebilir.

Örneğin; Aralık ayında hesap yapıyorsanız, içinde bulunulan yılın verileri ile hesaplama yapılacağını unutmayınız. Bu sitede sunacağımız hesaplama sistemi ve benzeri web ve Excel hesaplama araçlarında yapacağınız hesaplamalar, bazı varsayımlara dayandığı için kesin hesaplama olarak kabul edilemez. Değişecek oranlar, parametreler, döviz kurları, kümülatif vergi matrahları gibi nedenler hesaplamayı etkileyecektir.

Bu sitedeki tüm bordro hesaplamaları genel bir simülasyon oluşturmak üzere tasarlanmıştır.

Ulaşacağınız sayfadaki, gelişmiş hesaplama seçeneğinde Asgari Geçim İndirimi nedeniyle eş, çocuk durumu sorulmakta ve ayrıca yol, yemek gibi detay bilgiler girilebilmektedir. ( yılı itibariyle asgari geçim indirimi uygulaması yürürlükten kaldırılmıştır.)

Ayrıca dövizli ücret elde etmek ile ilgili Türkiye'de değişen mevzuatları da dikkate almak gerekmektedir. Bu nedenle alttaki linklerin incelenmesinde fayda bulunmaktadır.

Günlük Türkiye Cumhuriyeti Merkez bankası kurlarını görmek için tıklayınız.

Brütten nete bordro hesaplama ve netten brüte bordro hesaplama yapmak için aşağıdaki linklere tıklayınız.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir