camlarda yaz kış ayarı / PVC pencere kis ayari nasil yapilir? – funduszeue.info

Camlarda Yaz Kış Ayarı

camlarda yaz kış ayarı

Pimapen yaz kış ayarı nasıl yapılır? Ne işe yarar?

Pimapen yaz kış ayarı ile kış aylarını daha sıcak geçirebilirsiniz. Pimapen pencere yaz kış ayarı ile evinizdeki PVC pencerelerinizin conta ayarını, usta çağırmadan kendiniz yapabilirsiniz.

Yaz aylarında daha serbest, kış aylarında ise daha sıkı biçimde PVC lastiklerinin sıkılıkları ayarlanabiliyor. İşte, &#;Pimapen pencerelerde ve kapılarda yaz-kış ayarı nasıl yapılır?&#; sorusunun yanıtı&#;

PİMAPEN YAZ-KIŞ AYARI NASIL YAPILIR?

Pimapen yaz kış ayarını yapmak için öncelikle pencerenin ya da kapının kilit mekanizmasını bulun. Pencerenin ya da kapının yan tarafında, çerçeve ile birleştiği kenarda bu mekanizmayı bulacaksınız. Yuvarlak ya da oval pim şeklinde olan bu mekanizma direkt dikkatinizi çekecektir. (Yukarıdaki görsel)

Yuvarlak mekanizmanın ortası alyan ucuna benzer şekilde altıgen yapıdadır. Pimapen yazlık kışlık modunu ayarlamak için buraya varsa bir tornavida ya da alyan anahtar sokarak kilidi döndürmelisiniz.

Önemli: Cıvatayı tamamen çevirmeyin! Tam olarak 90 derece dönmelidir. Her şeyi doğru yaptıysanız, pencere daha sıkı kapanacaktır. Aksi halde hata yapmışsınızdır. Tüm cıvataları tekrar kontrol edin &#; sağ tarafa döndüklerinden emin olun.

Silindir kilidin üzerindeki çentik sola (içeri) dönük ise lastik daha fazla sıkılacağı için hava girişi az olacaktır ve ayar kış ayları için uygundur. Ortada ise standart ayar geçerli demektir. Çentik sağa (dışarı) dönük ise bu durum yaz ayları için uygundur.

Başka bir deyişle mekanizma içe (evin içine doğru) gelirse kış ayarına gelir hava teması tamamen kesilir ve dışa (sokağa doğru) yapılırsa yaz ayarıdır.

Genellikle PVC pencereler standart ayarlı olarak gelir ve bu şekilde dört mevsim kullanılmasında bir sakınca yoktur.

PENCERENİN YAZ MODUNDA MI KIŞ MODUNDA MI OLDUĞU NASIL ANLAŞILIR?

Pencere kenarındaki silindirin üzerinde bir çentik yer alıyor. Bu çentik sola (içeri) dönük ise kış,  sağa (dışarı) dönük ise yaz ayarında olduğunu anlayabilirsiniz. Ayrıca yaz ayarındayken pencerenin içeri hava üflemesi daha olağandır. Yeterince conta sıkışması olmadığı için dışarıdaki hava içeri sızar. Kış modundaki PVC pimapen pencereler daha sıkı olur ve dışarıdan hava sızması daha zordur.

PİMAPEN YAZ KIŞ AYARI NE İŞE YARAR?

Kışın daha izole bir ev için pimapen pencereleri kış moduna getirebilirsiniz. Bu sayede contalar sıkışır ve evinize soğuk havanın girmesini önler. Yaz aylarında ise evin daha fazla hava alması için contalar gevşetilir ve yaz ayarına getirilir.

PİMAPENLERDE YAZ KIŞ AYARI NEREDE?

Penceredeki tüm vidaların yerini bulun.  Sayı, kanadın boyutuna veya üreticiye bağlı olarak değişebilir. Her vidayı çevirmeniz gerekir &#; aksi takdirde istenen sonuçları elde edemezsiniz. Ayrıca uygun aletlere de sahip olmalısınız &#; bir altıgen anahtar veya bir tornavida (penseden uzak durun).

İZOLASYON ÖNERİSİ

Bol trafikli ya da kuzeye bakan bir evde yaşıyorsanız, çift cama göre iki kat maliyetli üçlü cam olmazsa olmazlardan. Siz uygulayacaksanız üç yerine çift cam takmanız tavsiye ediliyor. Ama bu zaman ve beceri gerektiriyor. Bazı markaların hazır boyalı ve camlı ahşap doğramaları da var. Kaliteli ısı yalıtımlı camlar yüksek maliyetli, ama ısıyı içeride tutarak tasarruf sağlar. Güney cepheli pencerelerde güneş kontrollü cam da tavsiye ediliyor.

İlginizi çekebilir: Pencere değiştirirken dikkat edilmesi gerekenler

Balkondaki kombinin donmaması için neler yapılabilir?

Balkondaki kombinin donmaması için neler yapılabilir?

Pervaz nedir? Çeşitleri nelerdir? Pervaz ne işe yarar?

Pervaz nedir? Çeşitleri nelerdir? Pervaz ne işe yarar?

Kapalı balkon hakkında her şey: Dekorasyon, ısıtma, cam-pvc fiyat

Kapalı balkon hakkında her şey: Dekorasyon, ısıtma, cam-pvc fiyat

PVC zemin kaplama nasıl döşenir?

PVC zemin kaplama nasıl döşenir?

PVC yaz-kış ayarı nasıl yapılır Pencere kış ayarı ne işe yarar? Çift açılımlı pvc pencere ayarı

PVC yaz-kış ayarı nasıl yapılır Pencere kış ayarı ne işe yarar? Çift açılımlı pvc pencere ayarı

Kış mevsiminde, karlı ve yağmurlu soğuk havalarda evinizin içine hava girmemesini sağlamak için pencerelerde yaz kış ayarı olduğunu biliyor muydunuz? Son günlerde çok konuşulan ve çoğu kişinin bilmediği pencerelerde mevsime göre ayarlanan bu özellik sayesinde evinizin ısısını koruyabilirsiniz. Ayrıca faturalarınızı daha az gelmesine de katkıda bulunan PVC yaz-kış ayarı nasıl yapılır, işte merak edilenler

Soğuk havalarda evde daha çok ısınmak ve daha az doğalgaz faturası ödemek için çoğu kişi evde uygulanabilecek etkili yöntemleri araştırıyor. Pakpen, Pimapen gibi isimlendirilen PVC pencerelerde mevsime göre pencere ayarı bulunuyor. Bulunduğunuz mevsime göre ayar yaptığınız takdirde hem daha çok ısınıyor hem de faturaların daha az gelmesini sağlayabilirsiniz. Örneğin; yazın evin daha serin olmasını, kışın daha sıcak olmasını PVC yaz-kış ayarını yaparak sağlamanız mümkün. İşte PVC yaz-kış ayarı püf noktaları

Kar spreyi camdan nasıl temizlenir? Kar spreyi camdan çıkar mı? Kar spreyi silinir miİLİŞKİLİ HABERKar spreyi camdan nasıl temizlenir? Kar spreyi camdan çıkar mı? Kar spreyi silinir mi

PVC YAZ-KIŞ AYARI NASIL YAPILIR?

Usta çağırmadan evde kendiniz conta ayarını yaparak istediğiniz yaz veya kış konumuna getirebilirsiniz. Bunun için;

  • İlk olarak pencereyi açın ve iç tarafta yer alan kilitleme mekanizmasını bulun. Bu mekanizma genelde yuvarlak veya oval bir pim şeklindedir.
  • Gördüğünüz mekanizmanın  pim kısmına evde bulunan tornavida ya da alyan anahtarı yardımıyla döndürün. İçinde yer alan silindir kilidi döndürün.

  • Silindir kilidin üzerindeki çentik sola (içeri) dönük ise lastik daha fazla sıkılacağı için hava girişi az olacaktır ve bu ayar kış ayları için uygun olandır.
  • Eğer silindir kilidin üzerindeki çentik ortada ise standart ayar geçerli olduğunu gösterir. Ayrıca bazı PVC pencereler standart ayarlı olarak gelir ve bu şekilde dört mevsim kullanılmasında bir sakınca yoktur.
  • Silindir kilidin üzerindeki çentik sağa (dışarı) dönük ise bu durum yaz ayları için uygundur.

PVC PENCERENİN YAZ MI YOKSA KIŞ AYARINDA OLDUĞU NASIL ANLAŞILIR?

- PVC pencerenin yaz mı yoksa kış ayarında mı hangisinde olduğunu anlamak için pencerenizin pervazı ile birleştiği yere bir kağıt parça koyun.  Daha sonra koyduğunuz kağıt parçasını çekerek çıkarmayı deneyin. Eğer kağıdı çıkarırken hafif zorlanıyorsanız fakat kağıdı yırtmadan alıyorsanız pencereniz 4 mevsim ayarında olduğunu gösterir.

- Yerleştirdiğiniz kağıdı çekerken zorlanmıyorsanız ya da kağıt kendiliğinden düşüyorsa yaz modunda olduğunu gösterir,

- Kağıdı çekmekte aşırı zorlanıyor ve kağıt yırtılıyorsa da pencereniz kış modunda olduğunu gösterir.

- Ayrıca diğer deneyebileceğiniz bir yöntem ise; silindir kilidin üzerindeki çentiğe bakarak da PVC pencerenizin hangi modda olduğunu anlayabilirsiniz.

çift açılımlı PVC pencere ayarı

çift açılımlı PVC pencere ayarı

- Çentik sola (içeri) dönük ise kış, sağa (dışarı) dönük ise yaz ayarında olduğu gösterir. Çentik ortada ve yukarı dönükse standart ayardadır ve dört mevsim kullanılabilir anlamı taşır.

- Dikkat edeceğiniz bu yöntemle eviniz kışa ve yaza hazırlayabilirsiniz. 

İşte bu kadar

Önemli:Cıvatayı tamamen çevirmeyin! Tam olarak 90 derece dönmelidir. Her şeyi doğru yaptıysanız, pencere daha sıkı kapanacaktır. Aksi halde hata yapmışsınız demektir. Tüm cıvataları tekrar kontrol edin ve sağ tarafa döndüklerinden emin olun.

Bal kabağıyla 4 kilo verdiren kür tarifi! Bal kabağı kilo aldırır mı? Bal kabağı kaç kalori

İLİŞKİLİ HABER

Bal kabağıyla 4 kilo verdiren kür tarifi! Bal kabağı kilo aldırır mı? Bal kabağı kaç kaloriSon kullanma tarihi geçmiş duvar boyası kullanılır mı? Bozuk boya nasıl anlaşılır?

İLİŞKİLİ HABER

Son kullanma tarihi geçmiş duvar boyası kullanılır mı? Bozuk boya nasıl anlaşılır?

Blog

Pimapen yaz kış ayarı mevsime göre yapılmasının pencere ve kapılarınıza yararı olduğu gibi evinizin ısı ve ses izolasyonuna da çok faydası vardır. Pvc pencere ve kapı yaz kış ayarı için lazım olan tek el aleti 4&#;lük alyandır. Kış aylarında pencere kolunu çevirdiğinizde kol yumuşak ve kuvvet uygulamadan çeviriyorsanız, Yaz aylarında kışa göre tam tersi pencere kolunu çevirmekte zorlanıyorsanız bu ayarı yapmanız gerekiyor. Yazımızda sizlere usta çağırmanıza gerek kalmadan Pimapen Pencere ve Kapı ayarını nasıl yapacağınızı anlatacağım.

Başlıklar

Pimapen (Pvc) Yaz-Kış Ayarı Nasıl Yapılır?

Pimapen yaz-kış ayarına geçmeden öncesinde 4 alyan temin edin. Alyanı buldunuz ve artık pencere ve kapınızı ayarlamak için hazırsınız demektir. Ayarını yapmak istediğiniz Pencere veya Kapıyı açın, açılan kanat da uzun demir çubuk yani ispanyolet vardır. Pencere veya kapı ispanyoletini gördüyseniz işlemimiz bu mekanizma üzerinde olacak. İspanyoletin üzerinde yuvarlak pim i gördüyseniz temin ettiğiniz 4 alyan o pimin içine girecek ama bundan öncesinde dikkat etmeniz gereken pimde ki ufak nokta çentiktir. Bu çentik kanadın binili kısmına bakıyor ise Pencere veya Kapınız Kışlık en sert ayardadır. Eğer pim deki nokta tam ters kısma açığa bakıyor ise pencereniz Yazlık en yumuşak ayardadır. Alt veya üste ise yumuşağın sertin ortasıdır.

Pencere veya kapınızda ki ispanyolet mekanizmasında eğer alyan yuvası yok ise işte bu durumda çok şanslısınız diyebilirim. Çünkü 4 alyana ihtiyaç duymadan ve basit bir şekilde pimapen yaz-kış ayarı yapabileceksiniz. Yapmanız gereken öncelikle ispanyoletteki pim üzerinde nokta nereye bakıyor önce bunu tespit edin eğer pencereniz sağa açılıyor  ve pim karşınızda saat 3 yönüne bakıyor ise kışlık ayarda. Saat 9 yönüne bakıyor ise yazlık ayarda, alta ve üste orta yumuşaklıkta olur. Pencereniz sola açılıyorsa anlattığım işlemin tam tersini yapacaksınız. Alyan yuvası olmayan Pim nasıl çevrilir diye  düşündüğünüzün farkındayım cevabını veriyorum. Pimi 2 parmağınız ile kavrayın kendinize çekin ve hangi ayara almak istiyor iseniz o yöne döndürün işte bu kadar pencerenizin yaz kış ayarını yaptınız.

Pimapen Pencere ve Kapılarınızın için dört mevsim kullanabileceğiniz ayar ise pimin alt ortada kalmasıdır.

Pimapen Yaz-Kış Ayarının Evinize Faydası Nedir?

Mevsimine göre yapacağınız ayar öncelikle pencere ve kapılarınızın arıza yapmasını önlemektedir. Kış ayları için çok büyük avantajı vardır rüzgarı soğu kesip izolasyon sağlar. Yaz aylarında ise kol yumuşatılır rahatlar ve arıza çıkartmaz. Pimapen yaz ve kış ayarı için bu kadar şey anlatmışken bu ayarın tek başına yeterli kalmayacağını belirtmeden olmaz.

Pimapen Yaz ve Kış Soğuğu Rüzgarı Keser mi ?

Eğer şanslı iseniz pencere ve kapılarınızı takan kişinin ustalığı iyi ise ve doğramalarınız yıllar öncesinde takılmadı ise evet pvc yaz kış ayarı soğuğu keser. Bu ayar tek başına yeterli değildir montajı yapılan camların açılan kanatlarının güzel bir şekilde takozla kaldırılması gerekir. Zamaklara ispanyoletin pimleri denk gelmeli iyice pencereyi kasaya çekmelidir. Uzun yıllarca kullanılan veya montajı iyi yapılmayan Pimapen Kapı ve Pencereler zamanla salkma yapar. Pimapen kapı salkması kapınızın tam anlamı ile kapanmamasına rüzgar ve soğuk almasına neden olur. Bunun çözümü ise pimapen cam çıtalarının sökülüp kanadın takoz ile kaldırılmasından sonra zamak ayarı ve yaz kış ayarıdır. Bu durum sizi biraz aşabilir ve camınızı kırabilirsiniz.

Pimapen Yaz-Kış ayarını yapamadınız veya bu kısmı hallettiniz ama hala sorununuz çözülmedi kanatların takozlanması gerekiyor bizimle iletişime geçebilirsiniz. funduszeue.info olarak İzmir bölgesinde Pimapen Kapı ve Pencere tamiri servisimizden yararlanmak istiyorsanız 52 35 bir telefon kadar uzağınızdayız. Soru ve sorunlarınızı konu altına belirtir iseniz cevaplayabiliriz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası