google chrome güvenlik sertifikası sorunu / Web Siteniz "Güvenli Değil" Hatası Veriyorsa Ne Yapmalısınız? | Natro

Google Chrome Güvenlik Sertifikası Sorunu

google chrome güvenlik sertifikası sorunu

Bu Siteye Bağlantınız Güvenli Değil Hatası ve Çözümü

Dünya genelinde en çok tercih edilen arama motoru yapılan araştırmalar sonucu Google olarak belirlenmiştir. Bu nedenle birçok şahsi ya da ticari amaçlı web sitesi de bu arama motoru üzerinde yer almak için ciddi optimizasyonlar yapıyor. Gerek web site sahipleri gerek internet kullanan kişiler için büyük bir ağ oluşturmayı başaran Google sayesinde 7/24 dilediğiniz her türlü bilgi, ürün, hizmet ve çok daha fazlasına kolaylıkla ulaşabilir. Fakat, hem web site sahipleri hem de internet kullanıcıları açısından negatif bir algı oluşturan “güvenli değil” uyarısı önemli. Böyle bir uyarıyla karşılaşıldığında özellikle de bu tarz uyarılar hakkında bilgi sahibi olmayan kişiler büyük bir tedirginlik yaşayabiliyor. Peki, “bu site güvenli değil uyarısı” tam olarak ne demek istiyor?

 

İnternette sörf yaparken güvenli değil ibaresi ile karşılaşmak, korkutucu olabilir.  Peki, bu siteye bağlantınız güvenli değil hatası ve çözümü nedir? Kullanıcı, böyle bir uyarı ile karşılaşıldığında ne yapmalı? Yazımızda bu siteye bağlantınız güvenli değil hatası ve çözümü üzerine merak edilen tüm soruları yanıtladık.

 

Bu Site Güvenli Değil Uyarısı Neden Çıkar?

 

Şahsi ya da ticari amaçlarla kurulmuş olan bir web sitesinde “güvenli değil” uyarısının ortaya çıkışı aslında kişileri adından da anlaşılabileceği gibi uyarmaktır. Söz konusu web sitesi eğer hala HTTP protokolü kullanıyor ise bu tip bir uyarı ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu durum, panik sebebi değildir. 

 

Ekranda uyarı görüldüğü anda sitenin saldırı altında olduğu, bilgilerin ele geçirildiği veya virüs bulaştığı şeklinde düşüncelere kapılmaya gerek yok. Yapılacak işlemler oldukça pratik olduğu için uyarıyı görür görmez güvenlik önlemleri hızlı şekilde devreye sokulabilir. Böyle bir uyarı ile karşı karşıyaysanız, bu ibare web sitenin SSL sertifikasının eksik olduğu ve bir an önce bu sertifikanın edinilmesi gerektiği anlamına geliyor olabilir. Bu sertifikanın eksikliği web site kapsamındaki verilerin tehlikeye girebileceği anlamını taşır. Bunun yanı sıra, kullanıcılara ait başta kredi kartı bilgileri olmak üzere adres, kişisel bilgiler ve daha pek çok bilginin saldırıya müsait olduğunun da önemli bir göstergesidir. Dolayısıyla ilgili site gerekli sertifikayı edindiği anda sorun hızlı bir şekilde ortadan kalkacaktır.

 

Bu sitenin “giriş güvenli değil uyarısı” almamasının farklı yolları da var. “Güvenli değil” uyarısının kullanıcılar tarafından şüphe uyandıran bir faktör olduğu için ortadan kaldırılması önemli. Uyarının kaldırılmaması, kişilerin siteye veya bu uyarı ile karşılaştıkları markaya karşı güven kaybı yaşamasına neden olur. Bu da siteye olan ziyareti olumsuz etkiler.

 

Bu Siteye Bağlantınız Güvenli Değil Hatası Alan Kullanıcılar

 

Bu siteye bağlantınız güvenli değildir uyarısını beklemediğiniz anlarda alabilirsiniz. bu durumda site ile alakalı sorgulama başlar. Sitede ne problem vardı veya sıkıntı benim bilgisayarımda mı gibi. Fakat, bu siteye bağlantınız güvenli değil gibi uyarıların alınmaması için alınabilecek önlemler mevcuttur.  Örneğin; Google Chrome için kullanıcılardan kişisel veri toplayan web sitelerinin SSL sertifikasına sahip olması gerekir. bu durumda, mevcut hata ortadan kalkar ve siteye giriş yapmak isteyen kişilerin karşısına çıkmaz. Şayet web sitesinin bu sertifikası mevcut değil ise Google tarafından hızlı bir şekilde “bağlantınız güvenli değil” gibi uyarılar almaya başlarsınız. Bu da internet kullanıcılarının web sitesine olan güvenini  büyük ölçüde azaltan bir olgudur. Bu tür sorunların çözülmesi ve online itibarın kaybedilmemesi için alt yapının güncellenmesi yapmak avantaj sağlar. Bu tür bir uyarı almasa dahi, interneti kullanan kişiler herhangi bir siteye girdiklerinde sitenin sertifikası olup olmadığını kolaylıkla anlayabilir. Siteyi bu yönden denetlemek için yapılması gereken, tek birşey vardır. O da; URL uzantısının başında http mi yoksa https mi yazıldığının kontrol edilmesidir. Böylelikle bir web sitesinde kişisel bilgiler paylaşılmadan önce, sitenin güvenilirliği onaylanabilir. Ne yazık ki günümüzde neredeyse çok az kişi bu tür kontrolleri yapmayı tercih ediyor. Bilgi eksikliği nedeniyle de pek çok kişi kişisel bilgilerini güvenilir olmayan yerlerde de paylaşarak istenmeyen sonuçlar ile karşı karşıya kalıyor. Bu nedenle Google Chrome da kişilerin korunması adına bu siteye bağlantı güvenli değil uyarısını yürürlüğe sokmuştur.

 

Bağlantı Güvenli Değil Hatası İçin Çözüm Önerileri

 

Bu siteye bağlantınız güvenli değil hatası, herkesin başına bir defa gelmiştir. Bu noktada, uygulanabilecek ve hatanın alınmasını engelleyecek farklı alternatif yollar bulunur. Bağlantı güvenli değil hatası ile karşılaştığınızda yapabileceğiniz işlemler aşağıdaki gibi listelenebilir;

 

  • - Sayfayı yenilemek
  • - Web sitesine girmek için gizli modu kullanmak
  • - Bağlı olduğunuz ağı kontrol ederek siteye tekrar giriş yapmak
  • - Geçmişinize giderek, tarama verilerini temizlemek
  • - Virüs koruma yazılımını bir süre için devre dışı bırakmak

 

Yukarıda listelenen önerileri yerine getirerek, bu siteye bağlantı güvenli değil hatasını kolaylıkla çözüme ulaştırabilirsiniz. Bahsi geçen işlemleri kolaylıkla yerine getirebilmeniz için aşağıda sizler için detaylandırdık.

 

1. Sayfa Yenileme

Hata bazen internet bağlantısında yaşanan aksaklık, web sitesinin adresini yanlış yazma, tarayıcının zaman aşımına uğraması gibi sorunlar sebebiyle kişilerin karşına gelebiliyor. Web sitesinin adresini kontrol ederek sayfayı yenilemek bu nedenle etkili bir yöntem olabilmekte.

 

2. Web Sitesini Gizli Modda Açma

Gizli mod, arama geçmişinizi kaydetmeden internette gezinmenizi sağlayan bir yöntemdir. Bir web sitesinde güvenlik sorunu olmadığı sürece o web sitesine gizli pencereden kolaylıkla erişim sağlayabilirsiniz. Bunun için; Ctrl + Shift + N tuşlarına basıp bir gizli pencere açın ve ardından web sitesine tekrar girmeye çalışın.

 

3. Ağı Kontrol Etme

Herkese açık bir Wi-Fi ağına bağlıysanız ve bu ağın yapılandırması oldukça kötü ise bağlantı güvenli hatası almanız mümkündür. Bu gibi bir durumda mobil verinizden yararlanarak siteye tekrar giriş yapmayı deneyebilir veya farklı bir ağ üzerinden bağlantınızı yineleyebilirsiniz. Bu tip durumlarda VPN kullanımı da etkili bir çözüm oluşturabilir.

 

4. Tarama Verilerini Temizleme

Tarama verilerini temizlemek başvurmanız gereken son çözüm yolu olmalı. Web sitesine diğer ağlardan ve cihazlardan da bağlanamıyorsanız ve siteye erişmeniz önemli ise uygulanması gereken bir yöntemdir. Tarama verilerini temizlemek için Google Chrome’da Ctrl + Shift + Delete tuş kombinasyonunu yapabilirsiniz. İşlem sonrası siteye girmeyi tekrar denemeniz yeterli.

 

5. Virüsten Koruma Yazılımını Kapatma

Bu siteye bağlantınız güvenli değil  hatası ile karşılaşmanızın nedeni kullandığınız virüsten koruma yazılımı olabilir. Sorunun kullandığınız virüs koruma programı kaynaklı olup olmadığını öğrenmek için antivirüs yazılımını geçici olarak devre dışı bırakabilirsiniz. Bu zaman zarfı içerisinde siteye tekrar girmeye çalışabilirsiniz. Eğer siteye başarılı bir şekilde giriş yapabilirseniz o zaman mevcut olan virüs koruma programınızı değerlendirmeye almalısınız. Bu sayede hata virüs barındıran sitede mi yoksa virüs koruma programınızda mı kolaylıkla öğrenebilir ve edindiğiniz bilgiler dahilinde bir adım atabilirsiniz.

 

Vodafone aracılığı ile internetle alakalı merak ettiğiniz pek çok soruya yanıt ve çözüm bulabilirsiniz. Fiber internet ve  ADSL internet arasındaki farkları öğrenmek istiyor veya kendiniz için avantajlı bir internet paketi araştırıyor olabilirsiniz. Tüm bu farklı ihtiyaç ve araştırmalarınız için Vodafone resmi sitesini ziyaret edebilir ve sizin için ideal olan alternatifi kolaylıkla belirleyebilirsiniz.

 

 

 

Vodafone Ev İnterneti avantajlarından faydalanmak için hemen başvurun!

Başvur

Web Siteniz &#;Güvenli Değil&#; Hatası Veriyorsa Ne Yapmalısınız?

Dünya çapında en çok tercih edilen arama motoru Google olurken, pek çok şahsi ya da ticari web sitesi de bu arama motoru üzerinde yer almayı hedefler. Gerek web site sahipleri gerek kullanıcılar için büyük bir ağ oluşturan Google sayesinde 7/24 dilediğiniz her türlü bilgi, ürün, hizmet ve çok daha fazlasına ulaşım sağlamak da son derece kolay. Lakin hem web site sahipleri hem de kullanıcılar açısından negatif bir algı oluşturan “güvenli değil” uyarısı alana kadar her şey süt liman olabilir. Böyle bir uyarıyla karşılaşıldığında her iki tarafta özellikle de bu tarz uyarılar hakkında bilgi sahibi olmayanlar için büyük bir tedirginlik yaşanabilir.

Güvenli değil” hatası uyarısı alana kadar sorunsuz işleyen ve birden panik yaratan bu uyarının hangi sebeplerle ortaya çıktığını bilmek, çözüm için doğru adımları atabilmeyi sağlar. Peki, nedir bu web site için “güvenli değil” hatası? Böyle bir uyarı ile karşılaşıldığında neler yapılabilir, hangi sebeplerle ortaya çıkmış olabilir?

“Bağlantınız Güvenli Değil” Uyarısı Nedir?

Google arama motoru tarafından hem site sahiplerine hem de kullanıcılara iletilen “bağlantınız güvenli değil” uyarısı bir çeşit güvenlik uyarısı olarak düşünülebilir. Keza Google, böyle bir uyarıyı web site sahiplerinin daha güvenilir bir HTTPS protokolü kullanmasına yönelik yapar. Özellikle de e-ticaret faaliyetleri yürüten firmaların mutlaka öğrenmesi ve bir an önce hayata geçirmesi gereken HTTPS protokolü ve yine bu aşamada karşınıza çıkacak olan HTTP protokolü uyarı alınmasının ana sebebidir.

Özetle, bu iki kavram, öncelikle web sitelerin internet tarayıcılarıyla bilgi alışverişini sağlayan bir protokol olduğunu belirtmek gerekir. Çok uzun yıllardır kullanımda olan HTTP son derece dikkat edilmesi gereken güvenlik kavramını yerine getiremeyen bir protokoldür. Güvenlik ihlallerine açık pozisyonda olduğu için gerek web site sahipleri gerek kullanıcılar için sorun teşkil edebilir. HTTPS ise web sitesiyle kullanıcıları arasındaki bilgileri şifreleyerek çalışır. Böylece her iki tarafta korunma altına alınmış olur. Eğer bir kullanıcı ya da web site sahibi olarak bağlantı için “güvenli değil” uyarısı alınıyorsa, kullanılan protokolün güvenlik açığına müsait olduğu anlaşılmalıdır.

Google Chrome “Güvenli Değil” Uyarısı Neden Ortaya Çıkar?

Şahsi ya da ticari amaçlarla kurulmuş olan bir web sitesinde “güvenli değil” uyarısının ilk olarak ortaya çıkış amacı site sahiplerinin uyarılmasıdır. Söz konusu web sitesi eğer hala HTTP protokolü kullanıyorsa böyle bir uyarıyla karşılaşması son derece normaldir. Uyarı görüldüğü anda sitenin saldırı altında olduğu, bilgilerin ele geçirildiği veya virüs bulaştığı şeklinde panik yapmaya gerek yoktur. Yapılacak işlemler oldukça basit olduğu için uyarıyı görür görmez hemen güvenlik önlemleri devreye sokulmalıdır.

Güvenlik uyarısıyla bilgilendirilen web sitenin SSL sertifikasının eksik olduğu ve bir an önce bu sertifikanın edinilmesi gerektiği sonucu çıkarılmalıdır. Bu sertifikanın eksikliği web site kapsamındaki verilerin tehlikeye girebileceği hatta kullanıcılara ait başta kredi kartı bilgileri olmak üzere adres, kişisel bilgiler ve daha pek çok bilginin saldırıya müsait olduğuna işaret eder. Dolayısıyla sertifikayı edindiğiniz anda sorun ortadan kalkmış olacaktır.

SSL sertifikası hakkında daha detaylı bilgi edinmek için buradan tüm detaylarıyla bilgilendirme yapılan içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

“Güvenli değil” uyarısının kullanıcılar tarafından şüphe uyandıran bir durum olduğu düşünülürse, bir an da güvensizlik yaratabilecek bu durumun ortadan kaldırılması şarttır. Keza sorun geç fark edilir ya da ortadan kaldırılmaz ise kısa sürede kullanıcı sayısında düşüşler başlayacak hatta marka güvenilirliği sorgulanmaya başlayacaktır.

“Güvenli Değil” Hatası Nasıl Ortadan Kaldırılır?

Web site ve kullanıcılarının güvenli olarak işlem yapabilmesi ve “güvenli değil” uyarısıyla karşılaşmamak için yapılması gereken işlem SSL Sertifikası edinmekten geçer. Bu sertifika web site ve kullanıcıların bilgilerini şifreleyerek, 3. kişilerin gizli bilgilere erişim sağlayabilmesini engeller. Hosting sağlayıcılarından temin edilebilen SSL sertifikası kolay kurulumu olan bir protokoldür. Fakat uzman birinden destek alarak ilerlemek isterseniz yine sertifikayı temin edeceğiniz Hosting firmasından yardım isteyebilirsiniz.

SSL Sertifikası alındıktan ve web sitede aktif edildikten sonra “güvenli değil” uyarısı ortadan kaybolur. Aynı zamanda da sitenin ve kullanıcıların veri akışını sağlayan HTTP protokolü otomatikman HTTPS protokolüne geçiş sağlar. Hosting sağlayıcılarından temin edilebilen SSL Sertifikasının aktif olup olmadığını şu şekilde anlayabilirsiniz:

  • Siteye erişim sağlanmak istendiğinde ortaya çıkan “bağlantınız güvenli değil” uyarısı ortadan kaybolur.
  • Uyarıyla birlikte arama çubuğunun adres kısmında ünlemli bir şekilde görüntülenen asma kilit sembolü normale döner.
  • Yine arama çubuğunda görüntülenen asma kilit üzerine tıklandığı anda “bağlantı güvenli” seçeneği görüntülenir. Bu seçenek tıklandığında “sertifika geçerli” seçeneğiyle karşılaşılır. Yeniden geçerli sertifika alanına tıklama yapılırsa sertifika bilgisi detaylarıyla birlikte görülebilir.

SSL Sertifikası sadece güvenlik için değil, SEO çalışmaları için de son derece önemli olduğundan dolayı en kısa sürede kurulumu gerçekleştirilmelidir.

SSL Sertifikası kurulum detayları için buradaki blog yazımıza göz atabilirsiniz. 

SSL Sertifikası Nasıl Seçilir? Ücretli mi Ücretsiz mi Alınmalı?

Google arama motorunda daha görünür hale gelmek, organik trafiği artırmak ve son derece önemli olan SEO çalışmalarında öne çıkmak için her web sitenin SSL Sertifikası edinmesi gerekir. Şahsi ya da ticari amaçlarla kurulan web siteleri farklı alt yapıları kullanarak hazırlandığı gibi farklı ek özellikleri de taşıyabiliyor. Bu nedenle tercih edilecek SSL Sertifika türü de değişiklik gösterebilir. Keza bu konuda araştırma yaptığınız anda pek çok Hosting firmasının farklı türlerde sertifikalar sunduğu görülebilir.

Bu sertifikaların bir kısmı ücrete tabi olsa da bazıları ücretsizdir. Ana amacı güvenlik olarak tercih edilmesi gereken SSL sertifikası seçiminde ücretli ve ücretsiz olanların ayrımını bilmek tercih yapılmasını kolaylaştırır. Buna göre ücretli SSL Sertifikası ve ücretsiz olanları arasındaki farkları listeleyebiliriz:

  • Ücretsiz olarak web site sahiplerine sunulan SSL Sertifikaları site hakkında detaylı bilgileri içermez. O nedenle kullanıcılar sertifika bilgisi hakkında sorgulama yaptıklarında yeterli güveni oluşturmaz. Kişisel bilgilerin kullanımı söz konusu olduğu için yeterli güveni sağlamayan web sitelerinin kullanıcı sayılarında düşüş yaşanabilir.
  • Ücretsiz SSL Sertifikaları sınırlı bir süre kullanıma sahiptir. Genellikle 30 ila 90 gün gibi bir zaman diliminde koruma sağlayan bu sertifikaların süresi dolduğunda web sitenin güvenliği yeniden gündeme gelir. Ancak ücretli SSL Sertifikalarının geçerlilik tarihleri genellikle 1 ila 2 yıl gibi uzun süreleri kapsadığı için daha çok tercih edilirler. Aynı zamanda kullanıcılar bu detaylara arama çubuğundaki kilit sembolünden ulaşabildiği için söz konusu web sitenin kullandığı sertifikanın ücretli mi yoksa ücretsiz mi olduğunu anlayabilir.
  • Ücretli SSL Sertifikaları Hosting sağlayıcıları tarafından temin edildiği için geçerlilik süreci boyunca 7/24 destek garantisiyle sunulur. Dolayısıyla olası sorunlarda anında müdahale edecek bir ekip bulmak son derece kolaydır. Fakat ücretsiz temin edilen SSL Sertifikalarında destek alınabilecek bir ekip yoktur.
  • Ücretsiz SSL Sertifikalarının hemen hepsi sadece alan adında doğrulama imkanı tanır. Ücretli olarak sunulan sertifikalar ise OV ve EV sayesinde daha güvenlikli bir ortam yaratır.
  • Son olarak da faaliyetlerini online satış üzerinden yöneten firmalar ücretsiz SSL Sertifikası kullanmamalıdır. Keza banka ve kart bilgilerinin devreye girdiği web sitelerinde ücretsiz sertifikalar herhangi bir koruma sağlayamaz. Bu durumda da hem site hem kullanıcılar tehlike altındadır.

En uygun fiyat avantajıyla SSL sertifikasına sahip olmak ve hem web sitenizin hem de verilerinizin güvenliğini sağlamak için Natro&#;nun SSL sertifikası paketlerini buradan inceleyebilirsiniz. SSL sertifikası ile Google arama sonuçlarında yükselin, web sitenizin güvenliğini garanti altına alın!

Bilgisayarınızın başına geçtiniz, güç düğmesine basarak kişisel bilgisayarınızı açtınız ve bir tarayıcıyı açarak stabil günlük işlerinizi yapmaya başlayacaksınız ama Bağlantınız gizli değil yada Bağlantınız güvenli değil şeklinde bir hataylamı karşılaşıyosunuz? cevabınız evet ise bu yazımız tamda size göre.

Günümüzde bir çok insanın karşılaştığı sorunların başında &#;güvenlik sertifikası sorunları&#; geliyor. Çünkü bazı nedenlerden dolayı kullandığınız web tarayıcısı (Chrome, Opera, Mozilla, Safari vs.) size hata vererek girmek istediğiniz siteye girebilmenizi engelliyor.

Sertifika Hatası Neden Kaynaklanır?

SSL güvenlik sertifikası kullanan web sayfaları, sertifika geçerlilik tarihleri bulunur. Bu geçerlilik tarihi içerisinde siteyle bağlantı kurduğunuz arkaplanda bağlantınız şifrelenmiş bir şekilde devam eder. Buda sizin bağlantınız üzerinden 3&#;üncü şahısların bilgilerinizi ele geçirmesine karşı koyarak sizin daha güvenli bir kullanım yapmanıza olanak sağlar.

Aslında E-Ticaret sitelerinde de durum böyle. Üst adres çubuğunda mutlaka site isminin yanında &#;yeşil bir bar&#; görmüşsünüzdür. Bu tarz sitelerden alışveriş yaparken yeşil ibarenin olmasına herkez dikkat eder.

Asıl sorun ise 2 seçenekten kaynaklanabilir. Bu sorunu yaşıyorsanız muhtemelen şu 2 seçenek vardır.

  1. Girmeye çalıştığınız web sitesinin, güvenlik sertifikası süresi dolmuştur. (Sizle alakalı bir durum yok demektir.)
  2. Sizin bilgisayarınızın saat ve tarih ayarları default zamana. Yani bilgisayarınızın üretim tarih-saatine gelmiştir. Eski tarih-saate dönüş yaptığı için tarayıcı size &#;geçersiz sertifika&#; hatası veriyordur.

Şimdi size örnek olarak 2 farklı hata türü gösterelim.

bağlantınız gizli değil
bağlantınız güvenli değil

Çözüm Yolları

Öncelikli olarak şunu bilelim. Eğer girmeye çalıştığınız web sitesinin sertifika süresi dolmuş ve uzatmamışsa o zaman sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Misal; yukarıdaki resim&#;de google&#;a girmeye çalışırken bağlantınız gizli değil hatası vermiş. Az mantık kurduğumuzda Google&#;ın sertifikasının bitmesi mümkün değil, Dünyanın en büyük firmalarından bir tanesi.

O zaman bu durumda sorun nerede? bizim bilgisayarımızın tarih-saat ayarlarında. Yapacağımız işlem ise tarih ve saati güncellemek olacaktır. Bunun için Windows 10 kullanıyorsanız ;

Sağ tarafta bulunan tarih-saat&#;in üstüne gelip sağ tıklayın &#;tarih-saat ayarla&#; seçeneğine tıklayın. Daha sonra ise;

tarih saat ayarla

Saati otomatik ayarla bölümünü pasif yapıp sonra tekrar aktif yapmanız durumunda tarih-saat otomatik olarak microsoft&#;un resmi internet sitesi üzerinden güncellenecektir. Tekrar tarayıcınıza gelip sayfayı yenilediğinizde hatanın gittiğini göreceksiniz.

Windows 8 &#; Windows 7 sürümlerinde ise yine saate sağ tıklayın, tarih/saat ayarla > internet saati en son ise aşağıda gösterdiğimiz üzere &#;internet saat sunucusuyla eşitle&#; seçeneğini seçip güncelleştir diyoruz.

internet saat ayarları

Güncelleştirme işlemi tamamlandıktan sonra sayfaya tekrar girip yenilediğimizde sorunun gittiğiniz görebilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Windows 10 Update Kapatma, Güncelleme Sorununa Elveda başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Chrome g&#;venli değil hatası neden olur? Url g&#;venli değil hatası nasıl d&#;zeltilir?

Haberin Devamı

SSL sertifikası bulunmayan siteler Chrome üzerinde güvenli değil uyarısı vermektedir. Bu şekildeki uyarılar kullanıcıların kişisel verilerinin korunması amacı ile yapılmaktadır.

GHROME GÜVENLİ DEĞİL HATASI NEDEN OLUR?

Google zamanla güvenliğe oldukça önem vermeye başlamıştır. Bunun yanında Google Chrome, HTTP'si bulunmayan sitelere bir takım yaptırımlar uygulamaktadır. Bu yaptırımlara bazı siteler uymaz. Bu tarz sitelere kullanıcılar girmek istediğinde güvenli değil uygulaması ile karşılaşırlar.

Güvenlikte meydana gelen küçük boşluklar nedeni ile ciddi sıkıntılar meydana gelebilmektedir. Bu sebeple özellikle sitelerin güvenilirliğe dikkat etmesi çok önemlidir.

URL GÜVENLİ DEĞİL HATASI NASIL DÜZELTİLİR?

Google Chrome üzerinden güvenilir bir siteye girildiği zaman karşınıza yeşil asma kilit ibaresi çıkmaktadır. Güvenli olmayan bir siteye girilmesi durumunda ise bu simge çıkmaz ve kullanıcılar küçük bir simgeye tıklayıp gitmek istedikleri siteye giderler.

Haberin Devamı

Bu işlem yapıldığı zaman kullanıcıların karşısına bağlantı güvenli değil uyarısı çıkmaktadır. Bu uyarının çıkması sonucunda kullanıcıların istedikleri siteye girmesi engellenmektedir. Google Chrome üzerinden gidilen sitenin güvenilir ibaresi bulunması, sitenin itibarı açısından da son derece önemlidir.

Bu uyarının ortadan kaldırılması için sitelerin öncelikle SSL sertifikası almaları gerekmektedir. Pek çok satıcı bu gibi sertifikaların temin edilmesini sağlamaktadır.

SSL sertifikası alındıktan sonra ise web barındırma paneline gidilerek sertifikanın yüklenmesi gerekmektedir. SSL sertifikasının yüklenme işlemi tamamlandıktan sonra URL'nin HTTPS olarak değiştirilmesi gerekmektedir.

HTTPS şifrelenmiş olduğu için sunucu ile kullanıcı arasındaki iletişim güvenli bir şekilde gerçekleşmektedir. Chrome sitenin güvenilir olduğuna dair yeşil bir asma kilit görüntülenmesine imkan verir. Bu nedenle de sitenin trafiği de artar.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası