ellerim neden soğuk / Ellerim neden sürekli soğuk? Parmak üşümesinin başlıca sebepleri - Haber 7 SAĞLIK

Ellerim Neden Soğuk

ellerim neden soğuk

Bebeklerin Elleri Neden Soğuk Olur?

Bebeğinizi ne kadar sıkı giydirirseniz giydirin ellerinin soğuk olduğunu fark edebilirsiniz ve bu durum sizi endişelendirebilir. Bebeğinizin ellerinin soğuk olması genel olarak endişelenmenize neden olacak bir durum değildir. Bu yazımızda bebeklerin ellerinin neden soğuk olabileceği ile ilgili nedenleri sizler için yazdık. 

Bebeklerin Ellerinin Soğuk Olmasının Nedenleri

Sıcaklık regülasyonu

Elleriniz daha sıcak olduğu için bebeğinizin ellerini olduğundan daha soğuk hissedebilirsiniz. Bebeklerin vücut ısısı, yetişkinlerden daha yüksektir. Ancak yine elleri ve ayakları, yetişkinlerden daha soğuk olabilir. Temel olarak, bir bebeğin vücut sıcaklığı, bir yetişkininkinden daha sıcaktır. Ancak küçük boyutları nedeniyle kendilerini ısıtamazlar veya sıcaklıklarını hızlı bir şekilde düzenleyemezler. Bütün bunlar bazen sıcak vücut; soğuk eller ve ayaklar anlamına gelir. Bu nedenle, sıcak bir evde bile bebeklerin size rahat gelenden bir kat daha fazla giydirilmesi gerekir.

Aktivite seviyesi

Bebek hayatı çok fazla uyumak, beslenmek ve sindirmek demektir. Uyumak ve uzanmak, bebeğinizin günün büyük bir bölümünde hareket etmediği veya kendini zorlamadığı anlamına gelir. Bu elbette bir bebek için tamamen normal ve sağlıklıdır. Ancak bu durum soğuk ellere yol açabilir. Bu hareket eksikliği normaldir ancak bebeklerin ellerine, ayaklarına, kollarına ve bacaklarına daha az kan gitmesine neden olur. Bebeğiniz uyanık kalma saatlerini oynayarak ve keşfederek geçirmeye başladığında, etrafta dolaşmak ellerinin ve ayaklarının ısınmasına yardımcı olacaktır.

Kan dolaşımı

Kan vücudun her yerine oksijen taşımakla kalmaz, aynı zamanda ısı da taşır. Yeni doğanlar ve 3 aylıktan küçük bebekler hala yeni kan dolaşım sistemlerine sahiptir. Bu, bir bebekte kalpten, ellerden ve ayaklardan en uzak bölgelere daha az kan (ve ısı) gittiği anlamına gelir.

Bazı yenidoğanların ellerinde ve ayaklarında o kadar az kan akar ki bu bölgeler mavi görünür.  Bu çok yaygın duruma akrocyanosis denir. Bebek doğduktan sonra genellikle saatler veya günler içinde geçer.

Ateş

Küçük çocuğunuzun ateşi varsa, 38°C&#;nin üzerinde ise, elleri ve ayakları soğuk olabilir. Bunun nedeni, yeni kan dolaşımı ve bağışıklık sistemlerinin vücutlarının başka yerlerindeki mikroplarla savaşmakla meşgul olmaları olabilir. Bu, ısıyı eller ve ayaklar gibi dış kısımlardan uzaklaştırabilir. Ateş, bebeğinizin vücudu yükselen ateşi dengelemeye çalışırken titremeye ve düşük sıcaklıklara da yol açabilir. Bebeğinizin hasta olabileceğine dair diğer işaretleri arayın ve fark ederseniz doktorunuzu arayın:

  • Kırmızı yüz,
  • Sarımsı cilt veya gözler,
  • Yüz veya göğüs veya vücutta sıcak kuru cilt,
  • Daha az idrar,
  • İshal veya kabızlık,
  • Uyku hali veya çok fazla uyumak,
  • Çok ağlamak,
  • Genellikle daha telaşlı veya sinirli olmak.

Diğer nedenler

Bebeğinizin elleri soğuksa ve ayrıca vücudunda mavimsi dudaklar veya mavi benekler (lekeler) varsa, kan dolaşımı zayıf olabilir. Mavi dudaklara veya cilde neden olan bazı durumlar zararlı olabilir. Bunlar şunları içerir:

  • Kalp sorunları,
  • Akciğer veya solunum problemleri,
  • Kan dolaşımı sorunları,
  • Enfeksiyonlar.

Bebeğimin elleri soğuksa ne yapmalıyım?

Bebeğiniz üşüyor gibiyse giysi katmanını artırın.

Bebeğinizin vücut ısısını artırmak için bebeğinizi göğsünüze yaslayın ve kendi sıcaklığınızla ısıtın. 

Oda sıcaklığını kontrol edin ve seviyeyi bebeğinizin üşümeyeceği şekilde ayarlayın. 

Ateşi olup olmadığını kontrol edin. Bebeğinizin ateşi varsa, doktora başvurmanız yararlı olacaktır.

Asla Isınmayıp Sürekli Üşüyen El ve Ayaklarınız Ciddi Rahatsızlıkların Belirtisi Olabilir!

Haberler

Sağlık

Hastalıklar

Asla Isınmayıp Sürekli Üşüyen El ve Ayaklarınız Ciddi Rahatsızlıkların Belirtisi Olabilir!

Özellikle şu zamanlarda üşümemesine rağmen el ve ayaklarını bir türlü ısıtamayanlardansanız bu durumun altında farklı nedenler yatıyor olabilir. 

Not: En doğru bilgi için uzmana danışın.

Bazılarımız sıcak bir yerde de olsa her zaman soğuk kalabilen el ve ayaklara sahip.

Bazılarımız sıcak bir yerde de olsa her zaman soğuk kalabilen el ve ayaklara sahip.

Elleri, ayakları bazen o kadar soğuk oluyor ki dokundukları her şeyi buza çevirebilirler.

Tamam, biraz abartmış olabiliriz ama bazen üşüyen el ve ayaklarını kesmek istiyorlar, bu bir gerçek.

Tamam, biraz abartmış olabiliriz ama bazen üşüyen el ve ayaklarını kesmek istiyorlar, bu bir gerçek.

Bu sürekli üşüme hissi gün içinde rahatsız edici olmanın yanında bazı sağlık sorunlarının habercisi de olabiliyor.

Peki bu rahatsızlıklar neymiş gelin birlikte bakalım:

1. El ve ayak üşümesinde en çok karşılaşılan sorunlardan biri anemi.

1. El ve ayak üşümesinde en çok karşılaşılan sorunlardan biri anemi.

Demir eksikliğini gidermede şu besinlerden yararlanabilirsiniz:

2. Peliferik arter hastalığı

2. Peliferik arter hastalığı

3. Diyabet

3. Diyabet

4. Hipotroidi

4. Hipotroidi

5. Raynaud Sendromu

5. Raynaud Sendromu

6. B12 eksikliği

6. B12 eksikliği

7. Sigara içmek

7. Sigara içmek

8. Düşük tansiyon

8. Düşük tansiyon

9. Stres veya bazı psikolojik durumlar

funduszeue.info

Yetersiz sıvı tüketimi

 Yetersiz sıvı tüketimi

Bunlar dışında, yaptığınız meslek ve kullandığınız ilaçlar da bu soruna neden oluyor olabilir.

Nedenini öğrenmek için mutlaka bir doktora danışın.

Kaynak: 1, 2

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Neden ellerimizi ve ayaklarımızı soğuk hissederiz?

Türkiye'de yılında ölüm sayısı bir önceki yıla göre yüzde 10,9 azalarak bin olurken, söz konusu yılda yaşamını yitirenlerin yüzde 54,6'sını erkekler, yüzde 45,4'ünü kadınlar oluşturdu.

Türkiye İstatistik Kurumu, yılına ilişkin ölüm ve ölüm nedeni istatistiklerini açıkladı.

Buna göre, ölüm sayısı 'de bin iken 'de yüzde 10,9 azalarak bin olarak belirlendi. Ölen kişilerin yüzde 54,6'sını erkekler, yüzde 45,4'ünü kadınlar oluşturdu.

Bin kişi başına düşen ölüm sayısını ifade eden kaba ölüm hızı, 'de binde 6,7 iken 'de binde 5,9'a geriledi.

Kaba ölüm hızı en yüksek il, 'de binde 11,7 ile Sinop oldu. Bu ili binde 11,2 ile Kastamonu, binde 10,3 ile Edirne, binde 10,2 ile Kırklareli takip etti. Kaba ölüm hızı en düşük il ise binde 2,4 ile Şırnak olurken, bu ili binde 2,5 ile Hakkari, binde 2,9 ile Van ve binde 3 ile Batman izledi.

Ölümler nedenlerine göre incelendiğinde, 'de yüzde 35,4 ile dolaşım sistemi hastalıkları ilk sırada yer aldı. Bu ölüm nedenini yüzde 15,2 ile iyi huylu ve kötü huylu tümörler, yüzde 13,5 ile solunum sistemi hastalıkları takip etti.

Dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklı ölümler alt ölüm nedenlerine göre incelendiğinde, ölenlerin yüzde 42,3'ünün iskemik kalp hastalıklarından, yüzde 23,5'inin diğer kalp hastalıklarından, yüzde 19,2'sinin serebro-vasküler hastalıklardan kaynaklandığı belirlendi.

Dolaşım sistemi hastalıklarından ölenler illere göre incelendiğinde, 'de dolaşım sistemi hastalıklarına bağlı ölüm oranı en yüksek il yüzde 47 ile Çanakkale oldu. Bu ili yüzde 46,4 ile Kırşehir, yüzde 44 ile Balıkesir, yüzde 43,8 ile Afyonkarahisar izledi.

Dolaşım sistemi hastalıklarına bağlı ölüm oranı en düşük iller ise yüzde 25,5 ile Kilis, yüzde 27,5 ile Ağrı, yüzde 28,8 ile İstanbul, yüzde 29,8 ile Van şeklinde sıralandı.

Bebek ölüm hızı binde 9,2 oldu

İyi ve kötü huylu tümörlerden kaynaklı ölümler alt ölüm nedenlerine göre incelendiğinde, ölenlerin yüzde 29,4'ünün gırtlak ve soluk borusu/bronş/akciğerin kötü huylu tümöründen, yüzde 7,9'unun kolonun kötü huylu tümöründen, yüzde 7,8'inin midenin kötü huylu tümöründen kaynaklandığı tespit edildi.

İyi ve kötü huylu tümörlerden ölenler illere göre incelendiğinde, 'de iyi ve kötü huylu tümörlerden kaynaklı ölüm oranı en yüksek il yüzde 21,8 ile Ağrı oldu. Bu ili yüzde 18,8 ile Kars, yüzde 18,6 ile Iğdır ve Erzurum, yüzde 18,5 ile Bayburt ve Ankara izledi.

İyi ve kötü huylu tümörlerden kaynaklı ölüm oranı en düşük iller ise yüzde 8,5 ile Siirt yüzde 10 ile Kilis ve Gaziantep, yüzde 10,1 ile Şanlıurfa, yüzde 10,6 ile Hatay olarak tespit edildi.

Bebek ölüm sayısı, 'de 10 bin 89 iken 'de 9 bin 'ye düştü. Bin canlı doğum başına düşen bebek ölüm sayısını ifade eden bebek ölüm hızı, 'de binde 9,3 iken 'de binde 9,2'ye geriledi. Diğer bir ifade ile 'de bin canlı doğum başına 9,2 bebek ölümü gerçekleşti.

Doğumdan sonraki beş yıl içinde ölme olasılığını ifade eden beş yaş altı ölüm hızı, 'de 11,3 iken 'de binde 11,2 oldu.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası