mantar yemekleri tarifleri nefis yemek / Mantar Tarifleri: Pratik Ve Nefis 21 Mantar Yemeği Tarifi

Mantar Yemekleri Tarifleri Nefis Yemek

mantar yemekleri tarifleri nefis yemek

Mantar Yemeği Tarifleri: Her Öğüne 20 Pratik Çeşit

Mantar Yemeği Tarifleri: Her Öğüne 20 Pratik Çeşit Tarifi

Tavuk ve kırmızı ete çok yakışan bir sebze biliyoruz: Mantar. Ana yemeklerin yanına yapmayı en çok sevdiğimiz, kurtarıcı lezzetlerden biri. Besin değerleri açısından son derece önemli oluşu, içerdiği protein ve vitaminler sayesinde ise beslenme konusuna dikkat edenlerin bir numaralı dostu!

Mantar ile yapılan yemekler omlete ekleyip muhteşem bir kahvaltıya, kaşarla birlikte fırınlayıp ağız sulandıran bir ara sıcağa dönüşebilir. Adeta istediğimiz amaca uygun kullanabildiğimiz bir piyon. Mantarı bazen baş kahraman yapsak da, lezzet arttırıcı olarak sürekli mutfaklarda kullanılıyor aslında. O zaman gelin, mantarın yıldızını parlatacak değişik ve leziz tarifleri bir bir sıralayalım!

Mantarla yapılacak kahvaltılıktan, sulu yemeğine, çorbasına; sotesinden, dolmasına kadar farklı çeşitlerde mantar tariflerini sizler için derledik. İster ana yemek gibi baş tacı yapın, ister yan rolleri vererek lezzeti arttırmasını sağlayın. Sofraya koyduğunuz anda ağız sulandırmaya başlayacak mantar yemekleri için hazır olun! Bu mantar pişirme yöntemleri mantar sevmeyeni bile yeniden düşündürecek cinsten…

 

--

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

#1 Mükemmel Sebzeli Mantar Sote

Tuğba Gamzeli Melek
Mükemmel Sebzeli Mantar Sote Tarifi

Mantar ile yapılan yemekler denilince akla ilk gelen, pratik ve kolay bir tarif: Mantar sote. Domates, baharatlar, biber ve tereyağıyla lezzetlenen mantarları, güzelce soteledikten sonra servis edip, tüm misafirlerin memnuniyetini uzaktan izleyebilirsiniz. İşte akşama ne pişirsem diye düşünenlere pratik mantar sote önerisi!

Tarif için: Mükemmel Sebzeli Mantar Sote

#2 Kremalı Mantar Çorbası

filizssweetbakery
Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

Mantar çorbasını sevenler burada mı? Kremalı yumuşacık içimiyle tadına doyulmaz bir tarif önerisi geliyor o halde. Sebze yemeklerinden et yemeklerine varana kadar her tür menünüze uyum sağlayacak çorbanın tarifi kaçmaz.

Tarif için: Kremalı Mantar Çorbası

#3 Kiremitte Kaşarlı Mantar (Yedikçe Yediren)

Rabiadan Tarifler
Kiremitte Kaşarlı Mantar (Yedikçe Yediren) Tarifi

Günün her öğününe yakışan enfes bir tarif: Fırında kaşarlı mantar! Mantarların üzerinde yumuşacık eriyen kızarmış kaşar peyniriyle, ağız sulandıran sunumuyla ikram ettiğiniz herkesten beğeni toplayacak! Hazırlaması oldukça kolay tarifin videolu anlatımı sizi bekliyor!

Tarif için: Kiremitte Kaşarlı Mantar (Yedikçe Yediren)

#4 Mantar Dolması (Videolu)

biyologanne_mutfakta
Mantar Dolması (Videolu) Tarifi

Özenle hazırladığınız davet sofranıza ara sıcak olarak harika gider: mantar dolması! Görüntüsü ile iştah kabartan bu tarif lezzeti ile de damaklarda iz bırakacak gibi görünüyor. Tarife şöyle bir göz attıktan sonra mutlaka defterinize kaydetmek isteyeceksiniz.

Tarif için: Mantar Dolması (Videolu)

#5 Yoğurtlu Mantar Salatası

Fatma Yazar
Yoğurtlu Mantar Salatası Tarifi

Yoğurdun damakları ferahlatan yanının mantar ve havucun lezzetiyle buluştuğu güzel bir salata tarifi. Haşlanarak hazırlandığı için mantar mezesi lezzetinde çok leziz bir tarif oluyor. Denemeyenlere duyurulur.

Tarif için: Yoğurtlu Mantar Salatası

#6 Mantar Çorbası Nasıl Hazırlanır? (videolu)

Canan Gunduz
Mantar Çorbası Nasıl Yapılır? Videolu

Ara sıcakları, mezeleri, salataları, ana yemeğiyle güzelce hazırlanmış bir sofranın, başlangıcına çok yakışacak: Mantar çorbası. Besleyiciliği, vitaminleriyle mantar yemeyi tercih etmeyenlerin bile kaşık kaşık mideye indireceği bir çorba. Tüm detayları için tarife buyurun!

Tarif için: Mantar Çorbası Nasıl Hazırlanır? (videolu)

#7 Mantar Kavurma

Rukiye Köksal
Mantar Kavurma Tarifi

Renk cümbüşü şahane bir kavurma tarifi, akşam yemeği sofralarını şenlendirmeye yeter de artar bile! Lezzeti de görüntüsü kadar hoş bu tarife, sofranızda sık sık yer vermek isteyeceksiniz.

Tarif için: Mantar Kavurma

#8 Nefis Sosuyla Tavuklu Ve Mantarlı Makarna

pukumutfakta
Nefis Sosuyla Tavuklu Ve Mantarlı Makarna Tarifi

Makarnayı sevmeyen neredeyse yok! Salçalı, peynirli, domates soslu, kremalı fesleğenli gibi alışıldık makarna tariflerini bir kenara bırakın. Doyuruculuğu iki katına çıkaracak, mantar dilimleriyle lezzetlendirecek ve kremasıyla son vuruşu yapacak bu makarna tarifi, kaçmaz. Hem mantarlı kolay tariflerin de en güzidesi. Nasıl yapıldığını merak ediyorsanız, işte tarif!

Tarif için: Nefis Sosuyla Tavuklu Ve Mantarlı Makarna

#9 Kremalı Mantar Sosu Eşliğinde Taze Kekikli Bonfile

evdekendinpisir
Kremalı Mantar Sosu Eşliğinde Taze Kekikli Bonfile Tarifi

Lezzetle hazırlanmış kremalı mantar sosun yakışmadığı bir et yemeği yok denebilir. Güzelce kızarmış bonfile etin üzerine de enfes gider. Nasıl yapıldığının harika bir tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif için: Kremalı Mantar Sosu Eşliğinde Taze Kekikli Bonfile

#10 Kıymalı Mantar Dolması (videolu)

Naile Zelal Yaşlı Görgülü
Kıymalı Mantar Dolması (videolu) Tarifi

Akşam yemeği menülerini süsleyecek çok leziz bir dolma tarifi: Kıymalı mantar dolması. Kıyma sayesinde doyuruculuk konusunda rakip tanımayan, mantarın enfes tadıyla şenlenen ve erimiş peynirle lezzeti zirveye çıkaran bir tarif. Sebzeyle kırmızı etin muhteşem uyumlarından biri olan mantar dolması, mutlaka tarif defterlerine eklenmeli!

Tarif için: Kıymalı Mantar Dolması (videolu)

#11 Mantarlı Et Sote

İkosun_kitchen
Mantarlı Et Sote Tarifi

Tam anlamıyla protein kaynağı bir tabak hazırlamaya ne dersiniz? Kuşbaşı etlerle birlikte sotelenen yumuşacık mantarlar bugünün menüsünü taçlandıracak. Yanında çeşit çeşit pilavla harika gidecek bu kolay tarifi kaçırmayın!

Tarif için: Mantarlı Et Sote

#12 Çıtır Çıtır Mantar Kızartması

Ferahnaz Glm
Çıtır Çıtır Mantar Kızartması Tarifi

Sırada öyle bir tarif var ki, daha önce denemek çoğu kişinin aklına gelmemiştir! Galeta unu sayesinde mantarlarınızı birer çıtır atıştırmalığa dönüştürebilirsiniz. Üstelik çocuklarınıza sunabileceğiniz muhteşem bir ara öğün de olabilir. Yanı sıra akşam yemeği sofranızı, ara sıcak kategorisinde de başarıyla temsil edecektir. İşte tarif!

Tarif için: Çıtır Çıtır Mantar Kızartması

#13 Ispanaklı Mantarlı Börek

zeliha mente
Ispanaklı Mantarlı Börek Tarifi

İster çay yanına öğle arasında, ister akşam yemeğinde ara sıcak olarak sunun. Her iki türlü de, tadanlardan tam not alacak, leziz bir börek tarifi: Mantarlı börek. Tek yapmanız gereken, pratikçe hazırlanan mantarlı harcı, hazır yufka ile buluşturmak! Geri kalan tüm işi fırın üstlenecek!

Tarif için: Ispanaklı Mantarlı Börek

#14 Patatesli Kabaklı Mantar Graten

Şeyma Peker
Patatesli Kabaklı Mantar Graten Tarifi

Hem görünüşü hem de lezzetiyle “tam bir ana yemek” sıfatını hak edecektir sebzeli mantar graten. Fırında pişen yemek lezzetini seviyorsanız, mutlaka denemeniz gereken tarifler arasındadır. Sebzelerin birbirleriyle olan muhteşem uyumu, üzerine serpiştirilen kaşarın eriyerek lezzeti katlaması, bizim söyleyeceklerimiz bu kadar… Ağzınız yeterince sulandıysa, buyurun tarife!

Tarif için: Patatesli Kabaklı Mantar Graten

#15 Köz Biberli Mantar Salatası (Videolu)

Nermin Mutfakta
Köz Biberli Mantar Salatası (Videolu) Tarifi

Mantardan çorba, ara sıcak, ana yemek hatta atıştırmalık tarifi bile çıkıyor. Biz bu uzayıp giden listeye yenisi eklemeye devam ediyoruz: Mantarlı salata. İsterseniz yemeklerle birlikte tüketip, ferahlatıcı etkisinden faydalanın. İsterseniz tek başına bir öğün olarak tüketin. Her sofraya uyum sağlayacak mantarlı salata için işte tarif!

Tarif için: Köz Biberli Mantar Salatası (Videolu)

#16 Şık Sunumuyla Mantarlı Pilav

Bi&#;Tadım Tarifler
Şık Sunumuyla Mantarlı Pilav Tarifi

Mantarlı makarna olur da pilav olmaz mı! Neredeyse her türlü ana yemeğin kavalyesi olan pilav, tamamlayıcılığı ile olmazsa olmaz tarifler arasındadır. Öyle ki sulu yemekler de, kebaplar da, fırın yemekleri de pilavsız düşünülemez. “Yanına da bir pilav yaparız, mis gibi olur.” Cümleleri boşa söylenmemiştir. İşte pilav çeşitleri listenize ekleyebileceğiniz değişik bir tarif: mantarlı pilav!

Tarif için: Şık Sunumuyla Mantarlı Pilav

#17 Mantarlı Omlet Tarifi

Zeynep Yıldırım Şen
Mantarlı Omlet Tarifi

Mantarla ne yapılır? sorusunun en pratik cevabı. Mantar sadece öğle ve akşam yemeklerinin değil, kahvaltıların da sultanı. İçeriğinde omlet bulunan mükellef bir kahvaltıya çok yakıştığını hepimiz biliyoruz. O halde gelin, bu leziz kahvaltı tarifinin malzemelerini de yapılış aşamalarında bir bir paylaşalım! İşte nefis mantarlı omlet tarifi

Tarif için: Mantarlı Omlet Tarifi

#18 Kremalı Mantarlı Tavuk Sote

KÜBRA PELVAN
Kremalı Mantarlı Tavuk Sote Tarifi

“Ayrılmaz ikili” niteliği, adeta mantar ve tavuk için üretilmiş değil mi? Birbiriyle çok yakışan bu ikiliye eşlik edip, lezzetlerini daha da arttıran bir diğer malzeme ise krema, hiç şüphesiz. Kremalı mantarlı tavuk, yanına dilediğiniz çeşitte bir pilav tarifi ile kurtarıcı menünüz olabilir. Lezzeti garanti bu tarifi mutlaka deneyin! Mantar ve tavukla yapılabilecek yemeklerin

Tarif için: Kremalı Mantarlı Tavuk Sote

#19 Mantarlı Bulgur Pilavı

arzununmutfagi35
Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi

Et yemeklerinin yanında çok yakışacak mantarlı bulgur pilavı! Lif ve protein bakımından zengin bu tarifi yediğiniz bir öğünde aç kalmanız imkansız! Domates sos, biber ve soğanla çeşitlendirebileceğiniz bu lezzet mutlaka denenmeli.

Tarif için: Mantarlı Bulgur Pilavı

#20 Tavuklu Mantar Sote (videolu)

Nuran&#;ın mutfağı♨️
Tavuklu Mantar Sote (videolu) Tarifi

Mantar ile tavuğun muhteşem ikili olduğundan daha önce bahsetmiştik. O halde, neden bir alternatif tarif daha eklemeyelim diye düşündük ve kremasız versiyonundan, mantarlı tavuk sote tarifini şuraya iliştirdik. Rengarenk görüntüsüyle iştah kabartan bu tarif, tavuğun en leziz hallerinden biri olabilir. İşte yapılışı!

Tarif için: Tavuklu Mantar Sote (videolu)Bu konular da ilginizi çekebilir:

Mantarın Yanına Ne Gider? Çok Beğeneceğiniz 10 Yardımcı Tarif

Mantar Kaç Kalori? Sotesi, Çorbası, Yemeği Kaç Kalori?

Mantarın Faydaları - Duyunca Sevmeyeni Kalmayacak! 10 Şifalı Etkisi

Mantar Çeşitleri: Yenebilir ve Zehirli Mantar İsimleri, Fotoğraflı Anlatım

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Son aradıklarımtemizle

  • Yükleniyor..

Üye OlSiz de nefis yemek tariflerinin paylaşıldığı bu ortama katılın

Hemen Kayıt Ol

Haberdar olmak ister misiniz?

Popüler tariflerden ilk siz haberdar olmak ister misiniz?

Evet seçeneğini seçtiğinizde sitede en çok ilgi gören tariflerle ilgili bildirim alacaksınız. Bu bildirimleri istediğiniz zaman buradan katabilirsiniz.

Evet istiyorum

Daha sonra

Yemek TarifleriDaha fazla öğe

Fırında sade mantar kaç dakikada pişer?

Borcama ya da tepsiye saplarını çıkarttığınız mantarları dizin. Tuz ve biber ile lezzetlendirin. Tereyağını mantarlara paylaştırın. Önceden ısIttığınız fırında dakikakadar fırınlayın.

Evde fırında mantar nasıl yapılır?

Mantarlartemizlenerek kabukları soyulur. Bir fırınkabına yan yana dizilir. Üzerlerine tuz serpilerek birer çay kaşığı kadar tereyağı mantarların içine yerleştirilir. derece fırında20 dakika kadar pişirilir.

Mantardan hangi yemekler yapılır?

Bugüne Dek Belki de Hiç Denemediğiniz Proteini Bol 21 Farklı Mantar YemeğiDaha fazla öğe

Mantar nasıl sote edilir?

Zeytinyağını tavaya alın ve kızdırın. Mantarlarıekleyin ve suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin. Rengi dönen mantarlara soğanı ilave edin, tuzu ve karabiberi ekleyin. Pembeleşip iyice küçülünceye kadar soteleyin.

Mantar Tarifleri: Pratik ve Nefis 21 Mantar Yemeği Tarifi

Bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle bilinen mantar, A, B, D ve K vitamini bakımından zengindir. Çeşitli hastalıklara karşı koruma sağlayan mantarın, istiridye, kültür, trüf gibi birçok farklı çeşidi vardır. Hemen hemen birçok ülkede sevilerek tüketilen bu besin, protein bakımından zengin olduğu için vejetaryenler tarafından da tercih edilir. 

Daha fazlası için mantarlı tarifler sayfamızı ziyaret edin.

Mantar Yemeği Tarifleri

  1. Kremalı Mantar Çorbası


Kültür mantarı, sarımsak ve krema ile hazırlanan bu çorba, en sevilen çorba çeşitlerinden biridir. Özellikle kış aylarında tercih edilen kremalı mantar çorbası, midenin rahatlamasına yardımcı olur.

  1. Mantar Kızartması

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir