lpg de araç neden tekler / LPG Araç Tekleme Gaz yememe Neden Olur ? - OTO Takvim

Lpg De Araç Neden Tekler

lpg de araç neden tekler

LPG de Araç Neden Tekleme Yapar?

LPG de araç neden tekleme yapar?LPG de araç tekleme yaparsa yeniden çalışır mı? LPG tekleme sorununa en kolay çözümler nelerdir? LPG de araç tekleme yaparsa tamiri mümkün mü? Gibi pek çok soru LPG araç kullanan araç sahipleri tarafından sorulmaktadır.

LPG de Araç Neden Tekleme Yapar?&#;

Sıralı sistem araçlarda genellikle tekleme sorunları görülmektedir. Ancak karbüratörlü olan araç modellerinde tekleme sorunu genellikle ateşleme sistemi ve LPG ayarının arızalı olmasından dolaylı kaynaklanmaktadır.

LPG’li Araçlarda Tekleme Sorunu&#;

Araç modellerinde tekleme meydana geldiğinde araç sahiplerinin yapması gereken ilk şey hemen LPG servislerine gitmek ve araçlarını kontrol ettirmektir. LPG problemi olup olmadığı özellikle hemen kontrol ettirilmelidir. Özellikle karbüratörlü sistemlere sahip araçlarda LPG ayarı yapıldığında motora giren hava miktarları düzgün ayarlanmazsa düşük olan devirlerde araç kalkış esnasında tekleme sorunu görülmektedir. Motor kaynaklı olan LPG sistemlerinde tekleme sorununa ait sebepleri sıralamamız gerekir.

Araçlarda Motor Kısımlarında Tekleme Sebepleri&#;

LPG de araç neden tekleme yapar? LPG sistemlerinde genellikle motor kaynaklı bazı arızalar görülmektedir. Ateşleme sistemleri özellikle dört mevsim yaşayan yerlerde kış aylarında sorun yaşamamak adına kontrol edilmelidir. Özelliklerini yitiren motorların çalışma performanslarını etkileyen tüm parçaların teşhisi ve değişmesi hemen yapılmalıdır. Kış aylarına girmeden subap adı verilen ayarları ve sente ayarları profesyonel bir şekilde kontrolleri tamamlanmalıdır. Bu ayarlar kullanıma bağlı kendiliğinden değişkenlikler görülebilir. Bu da bozulmalara sebebiyet verir. Böylece araç çalışma esnasında tekleme yapar.
Eğer araçlarda motor suyu denilen kısımda bir eksiklik söz konusu ise LPG beyni yeteri derecede ısınma olmaz. Bundan dolayı yanma odasına fazla miktarda LPG yakıtı gideceği için de tekleme sorunları ortaya çıkmaktadır. Araçlarda egzoz manifold contasında bir kaçak durumu söz konusu ise hem gaz kokusu gelir hem de bundan kaynaklı gazda tekleme sorunları da ortaya çıkar. Aracınızda ve LPG sistemlerinizde elektrik tesisatı özellikle sorun varsa stabize ve badallı olan yollarda da LPG de araç neden tekleme yaparsorusuna yanıt olur.
LPG de Araç Neden Tekleme Yapar

LPG Sisteminde Teklemeye Sebep Olan Diğer Nedenler&#;

LPG ayarı ve motor sistemine giren hava oranı düzensiz ya da yanlış yapılmışsa araç kalkışlarda ve düşük devirlerde LPGde tekleme ya da silkeleme sorunu ortaya çıkmaktadır. Gaz kesici içerisinde yer alan gaz filtresi uzun süre bir değişiklik yaşamadıysa araç seyir halinde iken tıkanıklığa sebep olur. Bu da araçlarda teklemeye neden olur. LPG elektrik tesisatının oksitlenmiş ya da gevşemiş olması nedeniyle de bu tarz sorunlar görülebilir. LPG beyinlerinde araçlarda bir kullanım ömrü olmaktadır. Zamanla kullanıma dayalı bazı sorunlar çıkar bunların başında ise tekleme sorunu ortaya çıkar. Araçlarınızda yer alan LPG sistemi ve diğer sorunlar için yerinde ve zamanında bakım yaptırmanın önemi çok büyüktür. Araçlar ile ilgili diğer sorunların neden kaynaklandığını ve nasıl çözümler sunulduğunu öğrenmek isterseniz ilgili diğer yazılarımızı takip edebilirsiniz.

 

Sabahları ilk çalışmada tekleme ve sarsıntı problemi her kullanıcının başına gelebilmektedir. Bu gibi can sıkıcı durumların çözümü bazı zamanlarda oldukça zor olabilmektedir. Kolaylıkla çözüm sağlanan ve nokta atışı yapılan bir çözüm maalesef ki her zaman mümkün olamayabiliyor. Özellikle karbüratörlü , eski teknolojiye sahip araçlarda tekleme sonucunda birçok parça değişebiliyor.

İlk çalıştırmada lpg de tekleme meydana geliyor ve kısa süre sonra düzeliyorsa bu gibi sorunlar contanın yandığını ifade etmektedir. Şimdi maddeler halinde araba neden tekler sorusuna çözüm getireceğiz. Motor ısınana kadar gaz yemiyorgibi sorunların çözümü altta yer almaktadır.

Yakıt içerisinde pislik, toz veya su varsa motor nasıl çalışır?

Yakıt içerisinde toz, su veya pislik varsa araç düzensiz, tekleyerek çalışmaya başlayacaktır.

  • Conta yandığında pistonlarda su birikirve araç ilk çalıştığında suyu atana kadar tekler. Bu gibi sorunlar uzman kişilere gösterilmelidir. Ufaktan büyüğe doğru tamir yöntemi tavsiye edilmektedir. Araç Sabahları tekliyor diyorsanız ve bu sadece ilk çalışmada oluyorsa conta artık ömrünü tamamlamış demektedir. Araç su azaltıyorsa ve bu azalma oranı çok az ise sadece conta değişimi ile işi kurtarabilirsiniz. Fakat uzun süre bu şekilde binerseniz üst kapak taşlamasına kadar ilerleyebilir. Bu yüzden hemen yaptırmak her zaman maddi olarak size fayda sağlayacaktır.
  • Eskimiş bujiler sabahları ilk ateşlemede tekleme ve sarsıntı yapabilir.
  • Distribütör ( dağıtıcı ) arızalı olabilir.
  • Araç bobini arızalı olabilir.
  • LPG ayarı ve hava ayarı bozulmuş olabilir.
  • Araçlarda bulunan enjektörlerde sorun olabilir.
  • Araç sensörleri görevini yapamıyor olabilir.
  • Elektronik araçlarda bilgisayara bağlanıp arıza tespit edilebilir.
  • Sübap ayarı bozulmuş olabilir. Aracın sübap zamanlaması yapıldığı zaman tekleme sorunu geçebilir ve araç daha rahat devirlenir. Emme ve egzoz ayarları fabrika değerlerine göre yapılmalıdır

Conta Yanması Nasıl Anlaşılır? Masrafı ne Kadar Tutar?

konumuza girerek conta yanığının çözümünü araştırabilirsiniz. Unutulmamalıdır ki bu gibi arıza durumlarında profesyonel kişilere danışılmalı ve fazla masraf yapılmadan iş halledilmelidir. Tecrübesiz kişiler masrafı 5 katına kadar çıkartabilir ve aracınızda ki sorun hala çözülmemiş olur. Bu durumların önüne geçmek için işi ustalarına bırakabilirsiniz.

Tekleme motora zarar verir mi?

Tekleme sorunun varlığı aracınızın sarsıntılı bir şekilde çalışmasına neden olur. Bu da motordaki gücü azaltacaktır. Yine aracınızın yakıtı da artış gösterecektir. Burada teklemenin aracınızın motoruna zarar vereceğini rahatlıkla ifade edebiliriz. Böyle durumlarda zaten aracınızda motor arızası lambası da yanacaktır. Motorda; bir veya daha fazla silindir düzgün ateşlenmediğinde, bu tekleme olarak bilinir. Yalnızca bir silindir tekleme yaparsa, kısa bir süre içinde tekrar tekrar meydana gelmediği sürece endişelenmeye gerek yoktur. Bununla birlikte, iki veya daha fazla silindir aynı anda tekleme yaparsa bu daha da şiddetli bir tekleme sorunuyla karşılaşmanız anlamına gelecektir. Şayet aracınızda bu tarz bir sorun yaşıyorsanız hızlı bir şekilde tamir ettirmenizde fayda vardır.

Tekleme Her Zaman Sorun mudur?

Şayet çok kısa süreli bir tekleme varsa böyle durumların geçici olduğunu söyleyebiliriz. Ancak sürekli bir şekilde tekrarlayan tekleme sorunu aracınızda ciddi bir sorunun var olduğu anlamına gelmektedir.  Tekleme arızasının en yaygın nedeni, yanlış buji boşluk ayarı olabilir. Çok büyük bir boşluk, yeterli voltajın boşluğu atlamasına izin vermezken, çok küçük bir boşluk, aşırı voltajın ark yapmasına ve elektrotu yakmasına izin verebilir. Dışarısı ne kadar soğuk olursa, içlerinden aşırı akım geçmesi nedeniyle teklemeye neden olmamak için buji boşluklarınızın o kadar küçük olması gerekir. Bu tarz bir sorun yaşıyorsanız mutlaka bir an önce tamirciyi gitmenizde fayda vardır.

Araba Neden Tekler? Tekleme Nedenleri

Araç kullanımı özellikle son yüzyılda büyük bir artış göstermiştir. Sanayi Devriminin gerçekleşmesi sonrasında araç kullanımı yaygınlaşmış ve insanların gündelik hayatında vazgeçilmez bir konuma ulaşmıştır. Araç kullanımının bu denli yaygın olması da artan bazı sorunları beraberinde getirmektedir. Öncelikle mekanik sisteme sahip olan araçlar düzenli olarak bakıma sokulmalı ve ihtiyaçları giderilmelidir. Düzenli olarak bakımı yapılmayan araçlar zamana bağlı olarak arızalar açmaktadır.

Araç kullanıcıların dönemsel ya da belli aşamalar sonrasında karşılaştıkları, oldukça tanıdık bazı süreçler söz konusudur. Bu süreçleri birçok şoför de hayatın bir ya da daha fazla sayıda yaşamıştır. Araba neden tekler sorunu, araç sahiplerinin sıklıkla karşılaştıkları sorunlar arasında yer alır.

Olağan akışı içinde aracın temel fonksiyonlarını yerine getirmesi için ihtiyaçları vardır. Öncelikle araç sahiplerinin, dönemsel ve sürekli ortaya çıkan ihtiyaçlara karşı çözüm üretmeleri gerekmektedir. Buna göre, aracın yağı ve suyunun değiştirilmesi, eklenmesi, yakıtın konulması temel seviye bakımı temsil eder. Bununla birlikte motor aksamında meydana gelen değişim ve yıpranma durumlarında araç sahipleri tarafından alınması gereken önlemler söz konusudur.

10 bin km sonrasında ve belli ardışık sürelerde halk arasında ağır bakımlar denilen, düzenli kontrol ve değişimler sağlanmalıdır. Bu sayede Araba neden tekler gibi bir sorunla karşı karşıya kalınma riski önemli ölçüde azalır. Sonuç olarak araç sahiplerinin ihmali ve ötelemesi sonucunda, mekanik bir yapıya sahip olan araçlarda türlü sorunlar ortaya çıkabilir.

blank

Teklemeye neden olan arızalar nelerdir?

Araba Teklemesi Nedir ve Nasıl Anlaşılır?

Araç teklemesi, son derece tanıdık ve alışıldık problemler arasında yer alır. Sorunun çözümüne geçmeden evvel araç sahiplerinin öncelikle araba teklemesi nedir ve nasıl anlaşılır gibi konularda bilgi sahibi olması gereklidir. Yolda seyir halinde iken ara veya sıklıkla aracınız stop eder gibi bir anda gaz kesip sonra yoluna devam etmesi sorunu, aracın teklemesi şeklinde tanımlanır.

Arabada görülen “araba neden tekler” sorununun temel sebebi ve ortaya çıkış nedeni aracın sahip olduğu elektronik aksamda yaşanan arızalardır. Ateşleme sisteminde yaşanan problemler nedeniyle aracın tekleme yapması oldukça muhtemeldir. ( ateşleme sistemi içinde buji, buji kablosu, dispratör ve bobin isimli araçlar bulunur.) Aracın tekleme sorunu elektronik ateşlemede yaşanan arızadan da kaynaklanabilir. Tekleme sorunun tam tespiti için aracı cihaza bağlayarak arızalı parçanın tespiti yapılması oldukça önemlidir.

Aracın Teklemesi Sadece Ateşlemeden mi Kaynaklanır?

Aracın, normal seyir halinde iken gaz kesmesi olarak tabir edilen sorun ile karşılaşmasında, ateşleme sistemi tek başına tek etken değildir. Ateşleme sistemi arızalarının yanı sıra triger kayışında meydana gelen sıyırma da, araba neden tekler sorusu için bir cevaba işaret edebilir. Bu nedenle özellikle sürekli tekleme sorunu ile karşılaşılan araçlarda, ateşleme sisteminin yanı sıra, triger sisteminin de kontrolü zaruridir.

Avans ayarına da bakılması gereklidir. Nitekim ateşleme işlemi düzenli bir şekilde avans sisteminde gerçekleşir. Tıpkı ocağın altının yakılması için bir fitil ya da kıvılcıma ihtiyaç duyulduğu gibi, aracın çalışması ve çalışmanın düzenli devam ettirilmesi için, ateşleme unsurları etkin olmalıdır.

Tekleme yapan araçlar hakkında bilgi.

Otomobilde teklemeye sebep olan malzemeler nelerdir?

Araç Teklemesine Neden Olan Diğer Sebepler Nelerdir?

Araç sahipleri için araba neden tekler sorunu karşısında moral bozukluğu yaşayabilir. Öncelikle sorunun tespit edilmesi ve ona göre müdahalenin yapılması gereklidir. Araçlarda görülen tekleme sorununun temel çıkış noktaları şu şekilde olabilmektedir. Buna göre;

  • Bujilerin artık ömrünü yitirmiş olması, bujiler yağlanmış olması ve buji kablolarında görülen yoğun oksitlenme sorunu,
  • Distribütörlü araçlarda, platin adı verilen aksamın “meme” yapmış olması,
  • Sorunun çözümü için buji kabloları öncelikle kontrol edilmelidir, (altın sarısı renge sahip olmalıdır ve yeşile benzeyen renge sahipse, ömrü dolmuş demektir),
  • Kablonun bağlandığı soket içerisinde ve çevresinde yine oksitlenme görülebilir.

Amortisör Takozu Arızası Nasıl Anlaşılır ?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası