e devlet dava dosyası görünmüyor / İcra Dosyası Ne Zaman Düşer ve Düştüğünü Nasıl Öğrenebiliriz ?

E Devlet Dava Dosyası Görünmüyor

e devlet dava dosyası görünmüyor

Dava Dosyası Sorgulama Ekranı - E-Devlet Adalet Bakanlığı Dava Dosyası ve Mahkeme Kararı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Dava dosyası sorgulama mevcut adli davası olan vatandaşların gerçekleştirilmesi gereken işlemlerden birisi. Artık adliye ya da avukat bürolarına gitmeden mahkeme kararı sorgulama yapmak çok kolay. E-devlet hizmetini kullanarak e-devlet şifresine sahip olan bütün vatandaşlar, e devlet dava sonucunu öğrenme ya da UYAP dosya sorgulama işlemlerini kolaylıkla yapılabilir, e devlet UYAP vatandaş giriş ekranı sistemine ulaşabilirler. Bu konu hakkındaki ayrıntılı bilgileri siz değerli okurlarımız için ele aldık.

E-Devlet UYAP Dava Dosyası Ve Karar Sorgulama Nasıl Yapılır?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının resmi kurum ve dairelerle olan bazı işlemleri yapması günümüzde e-devlet hizmeti sayesinde oldukça kolay hale gelmiştir. E-devlet uygulaması üzerinden neredeyse bütün resmi kurumlar il ilgili işlemler yapılabilmektedir. Bu işlemler genelde sorgulama, başvuru ve belge alımıdır.

Adalet Bakanlığı da e-devlet üzerinden ulaşılması mümkün olan kurumlardan birisi, vatandaşlar var olan ya da sonuçlanmış davalarını, dava kararlarını e-devlet uygulaması ile öğrenebilir. Bu işlemi yapabilmek için gerekli olan şart ise, e-devlet şifresine sahip olmak. E-devlet şifresine sahip olan her vatandaş e-devlet uygulamasına giriş yapıp, dava dosyası sorgulama ve dava kararını öğrenebilir. E-devlet üzerinden dava dosyası sorgulama işlemi için izlenmesi gereken adımlar şunlar;

E-devlet> Kurumlar> Adalet Bakanlığı> Dava Dosyası Sorgulama

funduszeue.info ayrıca bu linki kopyalayıp arama motoruna yapıştırıp dava dosyası sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz.

Dava sonuçları ve gidişatı hakkında bilgiyi ise yine e-devlet sistemine bağlı olan UYAP vatandaş platformundan öğrenmek mümkün. Bu işlem için ise şu adımları izlemeniz gerekmektedir;

E-devlet> e-devlet arama ekranına 'UYAP vatandaş' yazılmalı> dosya işlemleri> dosya sorgulama

Bu işlemi yaparak davanın sonucu veya durumu hakkında bilgi alabilirsiniz.

Şikayetten Vazgeçtiğim Dava E-Devlet'te Görünmüyor Fakat Uyap'ta Görünüyor. Covid 19 Nedeniyle Güncellenmemiş Olabilir Mi? Dosyanın Kapandığını Nasıl Anlarım?

0

Merhaba, çok acil bir sorum var. Ben şubat ayında sarkıntılık nedeniyle tanımadığım birisinden şikayetçi oldum, kendisine adli kontrol verildi. Sonrasında duruşma tarihi olarak temmuz ayı verilince ben bu süreçten kötü etkilendiğimi ve ders başarımı etkileyeceğini düşünerek, olay da çok büyük değil diye, şikayetimi geri çektim. Kovuşturma aşamasında çektim şikayetimi sanırım, duruşma günü ve mahkeme belli olmuştu.
Uyap'ta dosyaya eklenen son evrak olarak benim şikayetten feragat dilekçem gözüküyor (mart ayında, covid 19 kararından 1 hafta kadar önce verdim) ve ifade verirken yanımda bekleyen avukata ödenen tutarla ilgili bir belge eklendi bir süre önce. Başka güncelleme yok.
Önceden E-Devlet'te duruşmam gözüküyordu ama şu an gözükmüyor, adınıza açılmış dava bulunmuyor yazıyor. Bana hiçbir bilgi verilmedi dava kapandı ya da kapanmadı, yine mahkemeye gelmeniz lazım vs. diye. Acaba covid 19 nedeniyle işlemler durduğu için mi böyle oldu?
Şimdi Uyap'ta sadece "duruşma sorgulama" bölümünde o davayı görebiliyorum, "duruşma günü verildi" olarak gözüküyor. Diğer hiçbir kısımda ne açık ne kapalı dosya şeklinde o davayı bulamıyorum. Ben uğraşmamak için şikayetimi aylar önce geri çektim ama şimdi mahkemeye gitmek zorunda mıyım?
Duruşma gününde de online sınavım var. O yüzden her ihtimale karşı gideyim orada sorarım diyemiyorum. E-Devlet'te gözükmemesi kapandığı anlamına gelir mi? Ya da 15 Haziran'dan sonra bir bilgilendirme yapılır mı? İlk tebligatta gelmezsem zorla getirileceğim yazıyordu. Şikayeti çoktan geri çekmişken gitmezsem ne olacak? Dosya kapandı mı ya da herhangi bir ertelenme oldu mu nasıl anlarım?
Ek olarak: Olay şikayete bağlı bir suçtu dolayısıyla benim şikayeti geri çekmemle kapanması gerekiyordu (Sarkıntılık). Dava, asliye cezada görülecek.
Lütfen yardımcı olun kime soracağımı bilemedim. Adliyeye de gidemiyorum. Bu olayı düşünmekten derslerime çalışamıyorum. Hayatımdan çıksın istiyorum. Daha fazla mağdur olmak istemiyorum. Kimseden bilgi alamıyorum.

+1

Bu durumun sebebi covid nedeniyle işlemlerin durmuş olması değildir. Mahkemeye gitmek zorunda değilsiniz. Sarkıntılık suçu şikayete bağlı olup şikayetinizi çekmeniz halinde dosyanın kapanmış olması gerekir. Akıbetini merak ederseniz gidebildiğiniz bir zamanda gidin ancak dosyada sizin yapacağınız bir işlem yok. O açıdan rahat olabilirsiniz. Herhangi bir mağduriyetiniz oluşmaz. Mahkemeye çağrılmazsınız.

Çok teşekkür ederim. Ben dilekçeyi verirken oradaki görevli, hakim gerek görürse sözlü olarak da beyanınızı duymak isteyebilir demişti. Ama bununla ilgili hiçbir bildirim almadım. Kapandığını varsayıyorum öyleyse?

Özel bir yorumu görüntülüyorsunuz, tümünü görüntüleyin.

Makaleler

Ticari senetler, Ücret ve Giderler, TTK. Madde Yabancı Mahkeme, Boşanma Kararı, Hukuki Sonuç Doğurması, Kararın Kesinleşmesi, Tenfiz, Tanıma, Zamanaşımı Defi:2Her Yönüyle Edinilmiş Mallara Katılma, Medeni Kanun Madde Cari Hesap, Tanım ve Şekil, TTK. Madde

Avukat Forum

Avukatlık Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun1Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'nin 28 Şubat Darbe Davası Kararı2Türk Kanunu Medenisi ile Dernekler Kanununun ve dernekler hakkında uygulanan diğer kanunların bu Kanuna aykırı olmayan hükümleri, siyasi partiler hakkında da uygulanır3Olağanüstü Hâl Düzenlemelerinin Yargısal Denetimi sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesine Dair Kanun’un İptali Kararı sayılı Güvenlik Soruşturması, Bazı Nedenlerle Görevlerine Son Verilen Kamu Personeli ile Kamu Görevine Alınmayanların Haklarının Geri Verilmesine İlişkin İptal Kararı6

Boşanma davam e-devlette g&#;r&#;nm&#;yor

Elbette boşanma davaları da diğer davalar gibi E-Devlet üzerinden erişilebilir hale gelmiştir. Buradan boşanma davası açılamaz ancak boşanma sürecini buradan takip edebilirsiniz. Başvurunuz ardından birçok belge burada yer alacaktır.

Boşanma Davası E-Devlette Hemen Görünür Mü?

Boşanma davası E-Devlet üzerinden açılmaz. Elinizde boşanma dava dilekçesi ile bölgenizdeki aile mahkemesine gitmeniz gerekir. Ardından gereken harç ücreti ve dava ücreti ödenir ve davanız açılmış olur.

Bundan sonraki süreç davayı açtığınız bölgeye göre değişiklik gösterebilmektedir. Buradaki bilgilerin müracaat ettiğiniz bölgedeki aile mahkemesi tarafından UYAP sistemine aktarılması gerekmektedir. Ancak UYAP sistemine bu bilgiler girildikten sonra E-Devlet üzerinden davanızı görüntüleyebilirsiniz. Bu anında gerçekleşebileceği gibi biraz zaman geçtiğinde de gerçekleşebilir. Boşanma davam e-devlette görünmüyor demeden önce bu süreci beklediğinizi bilmelisiniz.

Boşanma dilekçesini kendiniz de yazabilirsiniz. Bunun için internetten de faydalanabilmeniz mümkündür çünkü boşanma davalarında avukat zorunluluğu yoktur ve dilekçeyi de kendiniz yazabilirsiniz aynı şekilde. Ancak bu bazı zamanlarda sıkıntı yaşatabilmektedir. Anlaşmalı boşanmalarda pek olmasa da çekişmeli boşanmalarda boşanma dilekçesinin özenle ve bir avukat tarafından hazırlanması sayesinde birçok insan haklarını boşanma esnasında alabilmiştir.

Boşanma Davası E-Devlette Ne Zaman Görünür?

Boşanma davası aile mahkemesi tarafından UYAP sistemine işlendiğinde E-Devlet üzerinde de görünür hale gelir ve bu sayede kendi açtığınız boşanma davasını veya size açılan boşanma davasını rahatlıkla görebilirsiniz. Boşanma davalarında bazen eşler anlaşarak boşanırlar ve buna anlaşmalı boşanma denir. Bununla birlikte eşlerden biri diğerinden ayrılmak istediğinde tek başına boşanma davası açar ve iki taraf da çekişmeli olarak bir boşanma süreci gerçekleştirir.

Boşanma davasının temelinde dilekçe yatmaktadır. Boşanma dilekçesi planlanması iyi yapılmalıdır. Burada feragat edilen haklar ya da alınması istenen şeyler net bir biçimde belirtildikten sonra dava esnasında değiştirmek istemek sizler için olumsuz bir görüntü oluşturacaktır. Bu yüzden boşanma davalarında dilekçe hazırlanırken uzman bir boşanma avukatı ile çalışma yapmanın geri dönüşü sizler için olumlu olacaktır. Dilekçeyi aile mahkemesine ilettikten sonra E-Devlet üzerinden görünmesini beklemelisiniz. Aile mahkemesinin yoğunluğuna göre sisteme eklenmesi zaman alabilir ve sizler de boşanma davam e-devlette görünmüyor stresine girebilirsiniz ancak buna gerek yoktur.

Boşanma Davası Nedir?

Boşanma davası çiftlerden birinin ya da her ikisinin evlilik birliğine son vermek üzerine bir dilekçe yazdıkları ve bunun sonucunda açılan bir dava çeşididir. Boşanma davaları, artık yürümeyen evliliklerin resmi olarak sonlanması görevini üstlenir. Boşanma davaları da kendi içerisinde ayrılmaktadır. Bununla birlikte boşanma davaları hızlıca bitebileceği gibi oldukça uzun süreler de sürebilir. Boşanma davaları günümüzde dilekçe verilerek başlar.

Öncelikle bir boşanma avukatı ile birlikte ya da tamamen tek başınıza biri dilekçe yazabilirsiniz. Ardından boşanma davanızı aile mahkemesine iletirsiniz ve dava açılır. Ardından dava süreci başlar. Aile mahkemesi tarafından evraklar UYAP sistemine yüklenir ve boşanma davanız artık E-Devlet üzerinden görülebilir hale gelir. Ancak bu süreç her bölge aile mahkemelerinde farklı işleyebilir bu yüzden boşanma davam e-devlette görünmüyor demeden sabırla beklemek gerekmektedir. Bu bölge aile mahkemesinin yoğunluğuna göre de değişiklik gösterebilmektedir.

Boşanma davaları bazen kısa sürebilir ve sarsıcı bir etkisi olmadan iki taraf da kolaylıkla boşanıp kendi hayatlarına gidebilir ancak bazı durumlarda boşanmalar oldukça uzun sürer ve bu da tarafları yıpratır. Bunun belirleyen boşanma davası çeşitleri olmaktadır.                         

Boşanma Davası Çeşitleri Nelerdir?

Boşanma davası çeşitleri iki tanedir. Bunlardan biri anlaşmalı boşanma diğeri ise çekişmeli boşanmadır. Anlaşmalı boşanma sürecinde sizler çift olarak bir dilekçe hazırlarsınız veya bir avukata ortak olarak bir dilekçe hazırlatırsınız. Burada önemli olan dilekçenin tas tamam olacak şekilde hazırlanmasıdır. Elbette çiftler tek başlarına da yani avukatsız da dilekçe hazırlayabilirler ancak bir boşanma avukatı eşliğinde hazırlayacağınız dilekçe pürüzsüz olacaktır ve boşanma sürecini hızlandıracaktır.

Anlaşmalı boşanmalarda iki taraf da her konuda ortak paydada buluşurlar ve anlaşırlar. Bunu da resmi olarak beyan ederler. Burada önemli olan sonrasında anlaşmalı boşanma içerisinde yer alan şeylerden biri veya tamamından caymamaktır. Böylelikle dava uzar ve çekişmeli bir dava olmaya kadar gidebilir. O yüzden bir davanın anlaşmalı olup olmayacağına en baştan kesin bir karar vermelisiniz.

Çekişmeli boşanma durumunda ise taraflardan biri dava açar ve diğeri ya boşanmak istemez ya da anlaşmaları kabul etmeyip farklı şartlar ile boşanmak ister. Durum her ne olursa olsun çekişmeli boşanmalarda dava uzun sürebilir. Birkaç ayda biten boşanma davaları da vardır. Uzun yıllar boyunca süren boşanma davaları görmek de mümkündür. Bunlar genelde çekişmeli boşanmalardır. Çekişmeli boşanmalarda iki tarafın anlaşamadığı bir veya birden fazla sebep olabilir. Mahkeme ise bu sebeplerde kimin haklı olduğunu anlamak üzerine işler ve haklı olana hakları verilecek bir sistemde son karar kılınır. Tüm bunlar için dilekçe önem arz etmektedir ancak dilekçeye kolay ulaşabilmek adına E-Devlet sistemine baktığımızda bazen boşanma belgelerimizi göremeyiz. Dava bilgilerimize de erişemeyiz. Bu gibi durumlarda Boşanma Davam E-Devlet’te Görünmüyor diyerek strese girmenize gerek yoktur. Sisteme yüklenmesi değişim gösterebilmektedir.

Boşanma Davası Süreci Nasıldır?

Boşanma davası süreci dilekçe ile başlar. Tek kişi veya ilişkideki iki kişi de yazsa bu durum değişmez. Dilekçe yazılır ve aile mahkemesine başvurulur. Ardından E-Devlet sistemi üzerinden takibi yapılabilir. Bazı zamanlarda E-Devlet sistemine hemen işlenmeyebilir. Bu yüzden insanlar tereddüt ederler ve boşanma davam e-devlette görünmüyor derler ancak yüklenmesi ve sisteme girilmesi zaman alabilmektedir. Bunun dışında bir problem yoktur ve elbet sisteme girilecektir.

Dilekçeden sonra dava açılır ve karşı tarafın haberi yoksa dava ona da iletilir. Ardından bir mahkeme tarihi belirlenir. Anlaşmalı boşanmalar kısa sürede bazen de tek celsede biterken çekişmeli boşanmaları kestirmek zordur. Aynı zamanda anlaşmalı boşanmalar daha az masraflı iken çekişmeli boşanmalar daha masraflıdır. Bunun sebebi çekişmeli boşanmaların daha uzun sürmesi ve ayrıntılarının da çok olmasıdır.

Boşanma Davası Nerede Açılır?

Boşanma davası E-Devlet’te görünse de oradan açılmaz. Bunun için yapılması gereken bir boşanma dilekçesi oluşturmak ve ardından bölge mahkemelerine gitmektir. Boşanmalara aile mahkemesi bakmaktadır. Aile mahkemesine dilekçe iletilir ve gereken masraflar ödenir. Dava o zaman açılır. Aksi şekilde açılması mümkün değildir.

Ödemeler yapıldıktan ve dilekçe verildikten sonra davanız UYAP sistemine girilir ve E-Devlet üzerinden görülür hale gelir. Bu sayede dava sürecinizi buradan takip edebilmeniz de kolay hale gelmiştir.

funduszeue.info

Bu bir ilandır

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası