toroslar elektrik sorgulama / Ödeme Bilgileri Sorgulama

Toroslar Elektrik Sorgulama

toroslar elektrik sorgulama

Enerjisa Adana / Toroslar Fatura Ödeme

Enerjisa, Adana, Gaziantep, Mersin, Hatay, Kilis ve Osmaniye illerinde 2,6 milyon mesken abonesinin elektrik tedarikçisidir. Bu yazıda, Enerjisa Toroslar fatura ödeme, borç sorgulama ve diğer fatura işlemleri hakkında merak edilenleri bulabilirsiniz.

FATURA ÖDE

Borç Sorgulama

Enerjisa Toroslar bölgesinden elektrik alıyorsanız dönem borcunuzu öğrenmek için aşağıdaki yollardan birini seçebilirsiniz.

  1. İnternetten fatura sorgulama yapmak için Enerjisa online hizmetler merkezine üye olmalısınız. Üyelik hesabını açtıktan sonra, "Fatura / Tüketim İşlemleri" başlığı altında yer alan "Fatura Bilgilerim" bölümünü kullanarak o dönem yaptığınız tüketimi detaylı olarak görseller aracılığıyla inceleyebilirsiniz. Online üyelik adımlarını bu yazının Online Fatura Ödeme başlığı altında bulabilirsiniz.
  2. Telefondan fatura borcunu öğrenmek için   4  numaralı Enerjisa Toroslar çağrı merkezini arayabilirsiniz.

Fatura Ödeme Noktaları

Enerjisa Toroslar fatura ödemesini Adana, Gaziantep, Mersin, Hatay, Kilis ve Osmaniye illerinde bir müşteri hizmetleri merkezine giderek yapabilirsiniz. Müşteri merkezine gitmeyi tercih etmiyorsanız aşağıdaki ödeme kanallarından birini seçebilrsiniz:

Nakit Ödeme

Anlaşmalı Banka Gişesi

Faturayı banka gişesinden nakit ödemek istiyorsanız bu ödeme yolunu kabul eden anlaşmalı bankalar listesine bakmalısınız. Enerjisa Toroslar ile anlaşması olan tüm bankalar gişeden ödeme kabul etmeyebilir. Listeyi kontrol edip bankaya giderseniz zaman kaybetmesiniz.

PTT şubeleri

Adana, Gaziantep, Mersin, Hatay, Kilis ve Osmaniye illerinde size en yakın PTT şubesinde elektrik faturanızı hiçbir ek ücret vermeden nakit olarak ödeyebilirsiniz. PTT şubesine giderken yanınıza faturanızı almayı unutmayın.

Otomatik Ödeme Talimatı

Anlaşmalı bankadan otomatik ödeme talimatı vermek için, sözleşme hesap numaranızı bankaya bildirmelisiniz. Sözleşme hesap numarasını faturanızdan ya da 4 numaralı Enerjisa çağrı merkezinden öğrenebilirsiniz. Talimatın devreye girme süresi bankaya bağlı olmakla beraber genellikle bir iş günü sürer.

Herhangi bir sorun yaşamamak için, talimatın geçerli olup olmadığını gelen ilk faturada kontrol etmenizi öneririz.

Telefon / İnternet Bankacılığı

Enerjisa anlaşmalı bankaların hepsi telefon ya da internet bankacılığı üzeriden fatura ödeme seçeneği sunar. Ödeme, müşterisi olduğunuz bankanın kendi sistemi üzerinden gerçekleştirilir dolayısıyla sorun yaşamanız durumunda bankadan bilgi almanız en doğrusudur.

Telefon ya da internet bankacılığıyla ödeme seçeneği, Enerjisa online işlemler merkezinde sununlan ödeme sistemiyle karıştırılmamalıdır.

Online / Kredi Kartıyla Fatura Ödeme

Elektrik faturasını Enerjisa online hizmetler merkezine üye olduktan sonra kredi kartıyla ödeyebilirsiniz. Üyelik işlemi ücretsizdir. Online işlem merkezinde aynı ay içinde en fazla TL ödeme yapabilirsiniz.

Online hizmetler merkezine üye olmak için adımlar:

  • "Enerjisa Online" internet sayfasına giderek, en yukarıda yer alan "Üye Ol" butonuna tıklayın.
  • Ad, soyad, T.C. kimlik no ve elektrik aboneliği sırasında verdiğiniz cep telefonu numarasını.
  • Bu bilgiler doğrulandıktan sonra sistem cep telefonunuza bir onay kodu gönderir.
  • Cep telefonunuza gelen onay kodunu sisteme girdiğinizde üyelik hesabınızı aktifleştirmişi olursunuz.
  • Onay kodunu doğru girdikten sonra, online sisteme giriş yapmak için gerekli olan şifre ve üyelik bilgileri cep telefonunuza gönderilecektir.

Üye olduktan sonra ilk kez giriş yaptığınızda T.C. kimlik numaranızı tekrar girmeniz istenir. Bu doğrulamadan sonra size gönderilen şifreyi değiştirmeniz gerekir.

Fatura Gelmedi

Elektrik faturam neden gelmedi ?

DurumAçıklama
Sayaç okuması yapılmamışsaSayacınız okuma görevlisinin okuma yapamayacağı bir noktada konumlandırılmışsa sizden yerine değiştrimeniz talep edilebilir. Sayaç okuma talebinde bulunmak için 4 numarasında Enerjisa müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz.
Sayaç arızalıysaEnerjisa Toroslar müşteri merkezine başvurabilir ya da  3  numaralı telefondan çağrı merkezini arayabilir teknik destek isteyebilirsiniz.
Dönem tüketimi çok düşükseDönem borcu tüm vergiler dahil 12,71 TL'nin altındaysa Enerjisa faturayı düzenlemez ve tutarı bir sonraki döneme yansıtır. Borç sorgulama başlığında fatura tutarını nasıl öğreneceğinizi bulabilirsiniz.

Fatura kayıpsa nasıl ödeme yapılır ?

  • Sözleşme hesap numarasıyla ödeme yapılabilir. Bu numarayı bimiyorsanız Enerjisa'ya telefon ederek öğrenebilirsiniz.
  • Enerjisa online hizmetler merkezinde hesap açarak kredi kartı ile ödeme yapabilrsiniz.

Fatura İtirazı

Enerjisa Toroslar elektrik faturası normalden fazla geldiyse itirazda yönetmeliğe göre fatura tarihinden itibaren 1 yıl boyunca itiraz hakkına sahipsiniz. Fatura itirazını:

  • Adana, Gaziantep, Mersin, Hatay, Kilis ve Osmaniye illerinde bulunan Enerjisa müşteri hizmetleri merkezlerine giderek itiraz edebilir sayacın incelenmesi talep edebilirsiniz.
  • Enerjisa müşteri hizmetlerini 4 numarasından arayarak itiraz için görüşme yapabilirsiniz.

İtiraz ettim, borcumu yatırmalı mıyım ?

Faturaya itiraz etseniz de ön ödeme tarihini geçirmeden borcu ödemelisiniz. Aksi halde, elektriğiniz kesilebilir ya da gecikme zammı ödeyebilirsiniz. İtirazınız haklı bulunduğunda ödediğiniz tutar gecikme zammıyla iade edilir. Eğer, fatura borcu bir önceki dönemden %30 daha fazlaysa önceki dönemin fatura tutarı kadar ödeme yapılması kabul edilir.

Yönetmelik uyarınca tüm fatura itirazları, başvuru tarihinden itibaren en geç 15 iş günü içinde sonuçlandırılmalıdır.

Gecikmiş Ödeme

Tüketici Enerjisa Toroslar faturasının son ödeme tarihinin geçirirdiğinde gecikme faizi günlük olarak uygulanır. Elektrik piyasası, tüketici hizmetleri yönetmeliğinin maddesi uyarınca son ödeme tarihi geçen fatura için, ikinci kez bildirim yapılmalıdır. İkinci bildirimden sonraki 5 iş günü içinde de ödeme yapılmazsa o kullanım yerinin enerjisi kesilir.

Gecikme Faizi

Son ödeme tarihinden sonra geçen gün sayısı ve o fatura döneminin faiz oranına göre hesaplanır. Günlük gecikme zammı "Dönemin gecikme faiz oranı / 30" işlemi yapılarak bulunabilir.

Borçtan Kesilen Elektrik

Borçtan dolayı kullanım yerinin elektrik enerjisi kesilmişse yeniden enerji verilmesi için Enerjisa'ya tüm borçların gecikme faiziyle beraber peşin olarak ödenmesi gerekmektedir. Borç ödendikten sonra iki iş günü içinde elektrik bağlanır.

Elektrik Kesintisi Sorgulama

Toroslar EDAŞ (Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş.); Adana, Osmaniye, Gaziantep, Mersin, Kilis ve Hatay illerinin elektrik dağıtım şebekesi inşa, bakım ve işletme faaliyetlerini sürdürmekte ve Toroslar Elektrik Dağıtım Bölgesi’nde milyonun üzerinde bir nüfusun elektrik dağıtımına erişimini sağlamaktadır.

Toroslar EDAŞ, Türkiye’de tüketilen toplam elektrik enerjisinin önemli bir kısmını oluşturan Toroslar Elektrik Dağıtım Bölgesi’nde gerçekleştirdiği elektrik dağıtımına uluslararası kalite standartlarında devam etmektedir.

Yenilikçi, müşteri odaklı, çözümcü yaklaşımı ile kesintisiz hizmet anlayışına sahip Toroslar EDAŞ, elektrik enerjisi tüketicilerinin ihtiyaçlarına hızlı yanıt verebilmek adına hizmet ve uygulamalarını her geçen gün geliştirmekte ve yeni çözümleriyle müşteri memnuniyet oranını artırmaktadır.

Müşterilerinin elektrik enerjisine pratik bir şekilde ulaşmalarını sağlayan ve bu enerjiden kesintisiz bir şekilde yararlanmaları için çalışan Toroslar EDAŞ, yenilikçi çözümleri ile her zaman daha iyiyi hedefliyor.

Siz de Toroslar EDAŞ Online İşlemler aracılığı ile elektrik enerjisine en pratik şekilde ulaşabilir, bölgenizde yaşanan arızaları hızlıca bildirerek Toroslar EDAŞ ekiplerinin sorunu bir an önce ortadan kaldırmasına yardımcı olabilirsiniz.

Bu anlamda, Toroslar EDAŞ ekiplerinin günlük hayatı büyük ölçüde sekteye uğratan elektrik kesintisi, direk/trafo arızası, sokak aydınlatması arızası gibi sorunlara yol açan nedeni en kısa sürede tespit etmeleri ve ortadan kaldırmaları için Toroslar EDAŞ Arıza Bildirme ekranını kullanabilirsiniz

Toroslar EDAŞ websitesi üzerinden erişebileceğiniz bir diğer pratik çözüm ise Toroslar EDAŞ Tazminat Sorgulama ve Başvuru ekranı. Bu ekran üzerinden tazminat durumunuzu sorgulayabilir, tazminat için kolayca başvuruda bulunabilirsiniz.

Ayrıca Toroslar EDAŞ Kaçak İşlemleri çözümü aracılığı ile kaçak bedelinizin hesaplanması için talepte bulunabilir, kaçak elektrik ihbarında bulunabilir, kaçak durumu sorgulayabilirsiniz.

Toroslar EDAŞ’ın elektrik enerjisine dair sorularınızı yanıtladığı Sıkça Sorulan Sorular bölümünden ise elektrik dağıtım konusundaki diğer ihtiyaçlarınıza ne gibi çözümler sunulduğunu öğrenebilirsiniz

Diğer yandan borç ödeme, başvuru sorgulama, endeks işlemleri, sayaç işlemleri gibi diğer ihtiyaç duyacağınız işlemleri de Toroslar EDAŞ Online İşlemler aracı üzerinden pratik bir şekilde çözümleyebilirsiniz.

Toroslar EDAŞ’ın faaliyet gösterdiği il ve ilçelerde bakım, onarım ve yeni tesis çalışmaları gibi çeşitli nedenlerden dolayı önceden planlanmış bir müdahale ile yapılan enerji kesintileri hakkında önceden haberdar olabilirsiniz.

Enerji verilemeyeceği için elektrik kesintisi yaşanacak yerleri ve anlık olarak elektrik kesintisi yaşanan yerleri Toroslar EDAŞ Elektrik Kesintisi ekranından il ve ilçe seçimi yaparak görüntüleyebilirsiniz.

Adana, Osmaniye, Gaziantep, Mersin, Kilis ve Hatay’daki planlı elektrik kesintilerinin zamanlamasını öğrenerek günlük rutininizin aksamaması için gereken önlemleri alma imkanı bulabilirsiniz.

Planlı elektrik kesintileri, başlangıç tarihinden en az 48 saat önce Toroslar EDAŞ websitesi ve Toroslar Mobil uygulaması üzerinde görüntülenebilir.

e-Devlet Kapısı

  • Bu sayfada yer alan hizmetler Enerjisa Toroslar Elektrik Perakende Satış A.Ş. tarafından e-Devlet Kapısı altyapısı üzerinden sunulmaktadır.
  • Web Sayfası funduszeue.info
  • Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) aracılığıyla kamu kurumlarına dilekçe hakkı kapsamında istek ve şikâyetlerinizi gönderebilir veya bilgi edinme hakkı kapsamında kamu kurumlarından bilgi talebinde bulunabilirsiniz. Ayrıca aldığınız hizmet sonrası kamu kurum veya personeline teşekkür mesajlarınızı iletilebilir ve politika önerileri sunarak yönetime katılabilirsiniz.

e-Devlet Kapısı Üzerinden Sunulan Hizmetler

İletişim Bilgileri

Kurum Adı
Enerjisa Toroslar Elektrik Perakende Satış A.Ş.
Web Sayfası
funduszeue.info
Tel
+90 4
Adres
Barbaros Mahallesi, Begonya Sokak, Nida Kule Ataşehir Batı Sit. No:1/1 ATAŞEHİR İSTANBUL TÜRKİYE

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası