kestane fırında nasıl kavrulur / Fırında Kestane - Nefis Yemek Tarifleri

Kestane Fırında Nasıl Kavrulur

kestane fırında nasıl kavrulur

Kışın gelmesiyle hemen hemen yer yerde görmeye başladığımız kestane, soğuk havaların en eğlenceli ve en sevilen yiyeceklerinden biridir. Ayrıca kestane faydaları açısından da insan sağlığı için önemlidir. Gün içinde dilediğiniz zaman atıştırmalık olarak da hazırlayabileceğiniz kestanenin farklı pişirme yöntemleri bulunur. Sobanın yaygın olarak kullanıldığı dönemlerde, çıtır çıtır pişme sesiyle soba üzerinde hazırlanan kestanelerin pişirme yöntemleri de modern hayata uyum sağladı. Sobalı evlerin artık çok fazla kalmaması nedeniyle modernize pişirme yöntemleri hayatımıza girdi. Kendi evinizde dilediğiniz yöntemle hazırlayabileceğiniz kestanelerde değişmeyen tek şey ise lezzet. Çoğumuzu çocukluk günlerine götüren kestanenin, evde kolay pişirme yöntemlerini sizler için derledik. Evde birden farklı yöntemle damak zevkinize göre hazırlayabileceğiniz kestaneler için, kestane nasıl pişirilir, hangi yöntem en başarılı sonucu verir ve en lezzetli kestane pişirme yöntemi nasıl olur gibi soruların cevaplarını sizin için araştırdık. Hazırsanız kestane sezonunu açıyoruz. İşte farklı kestane pişirme yöntemleri!

Kestane Nasıl Çizilir?

Pişirme yöntemlerinden önce kestaneleri hazırlamak gerekir. Bunun için de en klasik olan yöntem kestaneleri çiğ iken kesmek daha doğrusu çizmektir. Peki, kestane nasıl çizilir? Öncelikle keskin ve sert bir bıçağa ihtiyacınız olacak. Sonrasında öncesinde yıkadığınız kestaneleri en üst kısmında bulunan kabuğuna paralel şekilde çizmelisiniz. Böylece pişen kestaneler kabuklarından kolay ayrılacak ve yerken size ayrıca kolaylık sağlayacak.

En Klasik Yöntem: Sobada Kestane

Eğer sobada kestane pişirebilecek imkânlara sahipseniz şanslısınız demektir çünkü sobada kestane en lezzetli pişirme şekli olarak bilinir. Soba üzerinde pişen kestanenin tadı bu nedenle diğerlerinden daha farklı olur. Bunun için yapmanız gereken kestaneleri çizmek ve gürül gürül yanan bir soba ya da kuzinenin üzerine bırakmak. Öncesinde çizdiğiniz yerler açıldığından kestaneleriniz yenmeye hazır demektir.

Tavada Kestane Pişirmek

Bu yöntemi uygulamak, tavada kestane pişirmek için döküm tava ya da normalden çok daha kalın tabana sahip olan bir tava kullanmanızı tavsiye ederiz. Pişirmeden önce kestaneleri yıkayın ve bıçakla kestanelerin hepsini teker teker çizin. Ardından elinizdeki kestane miktarını hesaplayın. Elinizdeki kestanelerin her bir gramı için 1 çay bardağı su koyun. Sonrasında tavayı ocağa alın. Ara ara karıştırın. Kestaneler tamamen suyunu çekip kavrulduktan sonra soğuması için bir kenara alın. Sonrasında kabuklarını soyarak yiyebilirsiniz.

Fırında Kestane Pişirmek

Fırında kestane yapmanın en lezzetli tariflerden biri olduğunu hemen belirtelim. Öncelikle fırında kestane pişirmek için alırken boyutları küçük ya da en fazla orta boyda olanları seçmenizi tavsiye ederiz. Fırında kestane pişiriyorsanız en iyi sonucu bu boyuttaki kestanelerden alabilirsiniz. Sonrasında kestaneleri yıkayın ve sonrasında kabuğun üst kısmına paralel olacak şekilde kestaneleri çizin. Ardından sıcak suyun içinde kestaneleri yaklaşık 20 dakika kadar bekletin. Su içinde beklenen kestaneleri bir kâğıt havlunun üzerine çıkarın ve tamamen kuru olduğundan emin olana kadar kâğıt havluyla kurulayın. Kestaneleri pişireceğiniz fırın tepsisinin tabanına yağlı bir kâğıt ya da alüminyum folyo serin. Kestaneleri tepsiye yaydığınız kâğıdın üzerine dizin. Fırınınızı &#; dereceye ayarlayın. Dilerseniz fırınınızı kestaneleri suya koyduğunuzda da yakabilir, önceden ısıtabilirsiniz. Yaklaşık dakika içinde kestanelerin kabuklarının ayrıldığını göreceksiniz. Bunu gördüğünüzde kestaneleri fırından çıkarın. Kabuklarını soyarak yiyebilirsiniz.

Fırın Poşetinde Kestane Pişirmek

İlk bakışta garip gibi görünse de fırın poşetinde kestane pişirmek en sevilen yöntemlerden biri olarak karşınıza çıkar. Yapması da oldukça pratik olduğundan dolayı sıklıkla tercih edilir. Peki, fırında kestane nasıl yapılır? Emin olun tahmin ettiğinizden çok daha kolay! Önceden yıkadığınız kestaneleri çizin. Ardından yaklaşık 20 dakika kadar sıcak suda bekletin. Sıcak sudan çıkardığınız kestaneleri iyice kurulayarak bir fırın poşetine yerleştirin. Poşetin ağzını sıkıca kapatın. Sonrasında içerideki buharın rahat şekilde dışarı çıkması için bir kürdan ya da çatal yardımıyla poşet üzerinde delikler açın. Önceden ısıttığınız derece fırında kestaneleri yaklaşık 40 dakika pişirin. Fırını önceden ısıtmadıysanız pişirme süresini 50 dakika gibi düşünebilirsiniz. Kabuklarını soyarak yiyebilirsiniz.

Soba Tadında Mangalda Kestane

En güzel ve en lezzetli pişirme yöntemlerinden biri olan mangalda kestane yöntemi, sobada kestane lezzeti verdiğinden en sık tercih edilenlerden biri olarak bilir. Bu yöntemi uygulamak için öncelikle kestanelerin üzerini iyice çizin. Kestaneleri yaklaşık 30 dakika kadar suda bekletin. Ardından önceden hazırladığınız ve köz olmuş mangala sobaya dizer gibi dizin. Üzerindeki çiziklerden kestaneler açıldığında pişmiş demektir. Kabuklarını soyarak yiyebilirsiniz.

Kestanenin Faydaları Nelerdir?

Kestane, kayın ailesinden gelen orijinal adı Castanea Sativa olan ve ılıman iklimlerde yetişen bir besindir. Kuruyemiş ailesinden sayılan kestanenin, ceviz, fındık ve badem gibi diğer yemişlere göre çok daha az kalorisi olduğu bilinir. Kestane kalori bakımından yüksek olmadığından bazı diyetlerde de günlük beslenme listesine rahatlıkla eklebilir. Kestanenin içeriğinde oldukça yüksek miktarda C vitamini ve nişasta bulunur. Ayrıca kestaneler un olarak da kullanılabilir. Glüten içermeyen yapısı nedeniyle çölyak rahatsızlığı olan kişiler de kestane unundan yapılan yiyecekleri tercih ederler. C vitamini dışında B vitaminlerinin tamamını içeriğinde bulunduran kestanede, magnezyum, kükürt ve fosfor gibi farklı mineraller de vardır. Bu nedenle vitamin deposu da diyebileceğimiz kestane insan sağlığına oldukça faydalı bir besin olarak tanımlanır.

 

Kestane kış aylarının en sevilen atıştırmalıklarından. Tezgahlarda yerini alan kestane iç ısıtan harika bir enerji deposu. Soğuk günlerde evde kolayca pişirip keyifle tüfunduszeue.infoe nasıl pişirilir? Sizin için avada, fırında ya da suda pişmiş kestane yapımının püf noktalarını derledik. Şimdiden afiyet olsun

1

Her meyve ve sebze gibi kestane de ne kadar taze olursa pişirmesi o derece kolay, tüketmesi oldukça keyifli olur. Bu neden mevsiminde tüketilmesinde fayda var. Peki kestane nasıl pişirilir? İşte evde, ocakta ve suda kestane pişirme teknikleri

2FIRINDA KESTANE NASIL PİŞİRİLİR

FIRINDA KESTANE NASIL PİŞİRİLİR?

Kestanelerin kabuklarından en çıkıntılı noktaları X şeklinde çizin. (Etli kısımları çizmemeye özen gösterin.) Kestanelerinizi yıkayıp su dolu bir kaba aktarın ve 1 saat kadar bekletin. Arzu ederseniz bu suya tuz ilave edebilirsiniz.

1 saatin sonunda sudan alıp kuruladığınız kestaneleri fırın tepsisine dizin.

Fırını dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tepsiyi fırına verin. Kabukları açılıp renk alan kestaneler pişmiş demektir. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

3TAVADA KESTANE NASIL PİŞİRİLİR

TAVADA KESTANE NASIL PİŞİRİLİR?

İyice yıkayıp kuruladığınız kestanelerin üstlerine birer çizik atın. Yapışmayan bir tava seçtiğinizden emin olduktan sonra tavanızı ocakta ısıtmaya başlayın.

Kestaneleri üst üste gelmeyecek şekilde tavaya dizip pişmeye başladıkları sırada yarım su bardağı kadar suyu elinizle kestanelerin üzerine serpiştirin.

Tavanın üzerine bir kapak kapatıp çok fazla karıştırmadan 20 dakika kadar pişirin. Ardından soğutmadan afiyetle tüketin.

4SUDA KESTANE NASIL HAŞLANIR

SUDA KESTANE NASIL HAŞLANIR?

Temiz bir bezle sildiğiniz kestaneleri önceden kaynattığınız suya öbek öbek atın.

dakika pişirdiğiniz kestaneleri kaynar sudan alıp soğuk suya koyun. Ardından soyup tüketebilirsiniz.

Fırında Kestane Tarifi: Kestane Fırında Nasıl Yapılır? Fırında Nasıl Ka&#; Derecede Pişer? En G&#;zel Kestane Yapımı

Kestane, soğuk kış aylarının vazgeçilmez atıştırmalık yiyeceklerinden biridir. Kestane enfes bir kış klasiğidir. Kestanenin evde farklı pişirme teknikleri vardır. Ancak kestane en güzel ve en iyi şekilde fırında pişer. Fırında kestane pişirmek için gerekli olan şey ise kestane, tuz ve şekerdir.

Bu sağlıklı ve besleyici besinin insan sağlığına pek çok olumlu etkisi bulunur. Kestane; vitamin, mineral ve protein anlamında oldukça zengin bir besindir. Magnezyum, potasyum, fosfor, kalsiyum, B1, B2 ve C vitaminleri yönünden çok zengin olan kestane; düşük yağ ve yüksek nişasta oranına sahiptir. Kestane; ateş düşürücü, mide hastalıklarını hafifletici, sakinleştirici, yaşlanmayı engelleyici, beyin hücrelerini tazeleyici, unutkanlığı önleyici, kanser riskini düşürücü, kolesterolü ve kan basıncını düzenleyici özelliğe sahiptir. Bütün bu sağlıklı etkileri sebebiyle kestane sağlığına ve formuna dikkat edenler tarafından da rahatlıkla tüketilebilir.

Kestane Fırında Nasıl Yapılır?

Kestanenin fırında pişirme tekniği en iyi şekilde pişmesini ve lezzetini korumasını sağlar. Sıcacık ve yumuşacık pişen kestane fırında bütün lezzetini iyice salar. Fırında kestane yapımı oldukça pratiktir ve bu nedenle isteyen herkes kendi evinde en güzel kestaneleri pişirebilir. Kestanenin fırın dışında tavada ve közde pişirme yöntemleri de vardır.

Gerekli Malzemeler

1 kilo kestane

1 kaşık tuz

1 kaşık şeker

En Güzel Fırında Kestane Yapımı

1- Kestanelerin ortasına tek tek "+" şeklinde çizik atın. Üzeri çizilen kestanelerin içi fırında çok daha iyi pişer.
2- Çizik attığınız kestaneleri su dolu bir kaba dökün ve içine tuz ve şeker ekleyin.
3- Kestaneleri yarım saat kadar su dolu kapta bekletin. Bu sayede kestanelerin içi şişerek daha yumuşak bir hale gelir.
4- Fırınınızı açın ve derecesini dereceye getirin.
5- Sudan çıkardığınız kestaneleri fırın tepsisine yan yana dizin. Kestanelerin iyi pişmesi için üst üste binmemesi gerekiyor.
6- Kestaneleri dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırında 20 - 25 dakika kadar pişirin.
7- Fırından aldığınız kestaneleri sıcak sıcak tüketebilirsiniz.

Fırında Kestanenin Püf Noktaları

1- Kestanenin iyi pişmesi için taze olması gerekir. Aldığınız kestanelerin tazeliğine dikkat edin.
2- Kestaneleri fırına vermeden önce suda bekletirseniz şişmelerini ve daha iyi pişmelerini sağlarsınız. Ayrıca suda bekleyen kestanelerin kabukları piştikten sonra çok daha kolay soyulur.
3- Kestaneleri fırına verirken kullandığınız fırın kabının veya fırın tepsisinin altına yağlı kağıt sererseniz, kestanelerin fırın tepsisine yapışmasını ve tepsi üzerinde iz bırakmasını engellersiniz.
4- Dilerseniz suda beklettiğiniz kestaneleri bir fırın poşetinin içine koyarak da pişirebilirsiniz. Bu yöntem için kestaneleri suda beklettikten sonra fırın poşetine koyun ve poşetin ağzını sıkıca başlayın. Daha sonra ağzını bağladığınız poşetin bir kürdan veya çatal yardımıyla birkaç yerinden delerek hava almasını sağlayın. derece fırında 30 - 35 dakika pişirerek tüketebilirsiniz. Bu pişirme yöntemi kestanelerin kurumasını engeller.
5- Kestanelerin üzerini çizerken attığınız kesiklerin çok derin olmamasına veya çok küçük olmamasına dikkat edin. Eğer kestaneleri bıçak kullanarak kesme işlemi sizin için zorsa bu işlem için özel olarak kullanılan kesme aparatlarını kullanabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası