antalya nüfusu 2022 / Türkiye Nüfusu İllere Göre Türkiye’nin Nüfus Sıralaması - Son Haberler - Milliyet

Antalya Nüfusu 2022

antalya nüfusu 2022

Antalya nüfusu 21 yılda yüzde 83 arttı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) Başkanı Davut Çetin, ülkeye gelen her 10 yabancıdan birinin Antalya'da olduğunu belirterek "Ülkemizdeki misafir göçmenler hariç, yerleşik yabancı nüfus sayısı 1 milyon bin, Antalya yabancı nüfusu ise bin olarak saptanmıştır. Başka bir ifade ile Türkiye'de yerleşik her 10 yabancıdan birisi Antalya nüfusuna kayıtlıdır" dedi.

"En hızlı büyüyen il"

Antalya'nın nüfusu en çok artan 3. İl olduğunu hatırlatan ATSO Başkanı Davut Çetin, "TUİK ADNKS sonuçlarına göre yılı Türkiye nüfusu 84 milyon bin, Antalya nüfusu 2 milyon bin, Burdur nüfusu bin, Isparta nüfusu bin olarak tespit edilmiştir. Buna göre Antalya, son 21 yıl ve son 10 yılda nüfusu en fazla artan üçüncü ildir. İlk iki il Iğdır ve Tekirdağ'dır. 21 yıllık dönemde yani yılından bu yana Türkiye nüfusu yüzde 31, Antalya nüfusu yüzde 83 artış göstermiştir. Batı Akdeniz'in diğer illeri olan Burdur'un nüfusu 21 yılda yüzde 4,7, Isparta'nın nüfusu yüzde 4,3 artmıştır. Antalya Türkiye ortalamasının iki katına yakın bir nüfus artışıyla büyük iller arasında en hızlı büyüyen il olmaya devam etmektedir" dedi.

"Türkiye'deki her 10 yabancıdan birisi Antalya'da"

Ülkeye gelen her 10 yabancıdan birinin Antalya'da olduğunu söyleyen Başkan Çetin, "Ülkemizdeki misafir göçmenler hariç, yerleşik yabancı nüfus sayısı 1 milyon bin, Antalya yabancı nüfusu ise bin olarak saptanmıştır. Başka bir ifade ile Türkiye'de yerleşik her 10 yabancıdan birisi Antalya nüfusuna kayıtlıdır. Buna göre yabancı nüfus sayısında Antalya İstanbul ve Ankara'dan sonra üçüncü, yabancı nüfus yoğunluğunda ise Yalova, Kırşehir, Karabük'ten sonra dördüncü sırada görülmektedir" dedi.

"Antalya'da yaşayanların yüzde 44'ü Antalya kütüğüne kayıtlı"

Antalya'da yaşayanların yüzde 44'ünün kütüğünün ile kayıtlı olduğunu belirten Çetin," İlimizdeki 2 milyon bin TC vatandaşı nüfusun 1 milyon 90 bini, yani yüzde 44'ü Antalya nüfus kütüğüne kayıtlıdır. Hemşerilerimizin 97 bini Konya, 78 bini Burdur, 63 bini Isparta, 48 bini Diyarbakır, 44 bini Şanlıurfa, 42 bini Hatay, 40 bini Afyonkarahisar nüfusuna kayıtlıdır. Nüfus kütüğü Sivas, Ankara, Adana, Kayseri, Mersin, Van, İstanbul, Kahramanmaraş, Gaziantep olan hemşerilerimizin nüfusu il başına bin arasında değişmektedir. İlimizde ortanca yaş 35'tir ve Türkiye ortalaması olan 32'nin üzerindedir. bin kişi 18 yaşından küçüktür. yaş grubu nüfusumuz bin, yaş grubumuz bin, yaş grubumuz bin, 65 yaş üzeri nüfusumuz bindir" diye konuştu.

"Pandemide nüfus artış hızı geriledi"

Pandemide nüfus artış hızının gerilediğini söyleyen Çetin, "Pandemi yılı olan yılında nüfus artışımız dikkat çekici biçimde gerilemiştir. Nüfus artış hızı yılında Türkiye'de yüzde 1,4'den yüzde 0,5'e, Antalya'da yüzde 3,4'den yüzde 1,4'e gerilemiştir. Normal olarak Türkiye nüfusunun1 milyon bin, Antalya nüfusunun 80 bin civarında artması gerekirken yılındaki artış Türkiye'de binde, Antalya'da 36 binde kalmıştır. yılındaki gerilemeye bağlı olarak yılında nüfus artış hızı normalleşmeye başlamış, Türkiye'de yüzde 1,2'ye, Antalya'da yüzde 2,7'ye çıkmıştır. Antalya, cazibesi ile bundan sonraki süreçte de göç almaya devam edecektir. Nitelikli göç kentimize şüphesiz ki değer katacaktır. Diğer taraftan bu veriler bizlere Antalya'nın nüfus büyümesinin sürdürülebilir bir kentleşme ve güçlü altyapı yatırımlarıyla desteklenmesi gerektiği mesajını da vermektedir" ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Antalya Nüfusu Kaç

TÜRKİYE NÜFUSU - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçları'nı açıkladı. Buna göre, Türkiye'de ikamet eden nüfus, 31 Aralık tarihi itibarıyla bir önceki yıla göre 1 milyon 65 bin kişi artarak 84 milyon bin kişiye ulaştı.

ERKEK VE KADIN NÜFUSU KAÇ OLDU?

Erkek nüfus 42 milyon bin kişi olurken, kadın nüfus 42 milyon bin kişi oldu. Diğer bir ifadeyle toplam nüfusun yüzde 50,1'ini erkekler, yüzde 49,9'unu ise kadınlar oluşturdu.

YABANCI NÜFUS KAÇ KİŞİ?

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre, ülkemizde ikamet eden yabancı nüfus önceki yıla göre bin kişi artarak 1 milyon bin 36 kişi oldu. Bu nüfusun yüzde 49,7'sini erkekler, yüzde 50,3'ünü kadınlar oluşturdu.

NÜFUS ARTIŞ HIZI BİNDE 12,7 OLDU

Yıllık nüfus artış hızı yılında binde 5,5 iken, yılında binde 12,7 oldu. İl ve ilçe merkezlerinde yaşayanların oranı yüzde 93,2 oldu

Türkiye'de yılında yüzde 93 olan il ve ilçe merkezlerinde yaşayanların oranı, yılında yüzde 93,2 oldu. Diğer yandan belde ve köylerde yaşayanların oranı yüzde 7'den yüzde 6,8'e düştü.

İSTANBUL'UN NÜFUSU KAÇ?

İstanbul'un nüfusu, bir önceki yıla göre bin kişi artarak 15 milyon bin kişi oldu. Türkiye nüfusunun yüzde 18,71'inin ikamet ettiği İstanbul'u, 5 milyon bin kişi ile Ankara, 4 milyon bin kişi ile İzmir, 3 milyon bin kişi ile Bursa ve 2 milyon bin kişi ile Antalya izledi.

NÃœFUSU EN AZ OLAN Ä°LLER

Tunceli, 83 bin kişi ile en az nüfusa sahip olan il oldu. Tunceli'yi, 85 bin 42 kişi ile Bayburt, 94 bin kişi ile Ardahan, bin kişi ile Kilis ve bin kişi ile Gümüşhane takip etti.

YAŞLI NÜFUSTA ARTIŞ YAŞANDI

Nüfus piramitleri, nüfusun yaş ve cinsiyet yapısında meydana gelen değişimi gösteren grafikler olarak tanımlanmaktadır. Türkiye'nin ve yılı nüfus piramitleri karşılaştırıldığında, doğurganlık ve ölümlülük hızlarındaki azalmaya bağlı olarak, yaşlı nüfusun arttığı ve ortanca yaşın yükseldiği görülmektedir.

TÜRKİYE'DE KİLOMETREKAREYE KİŞİ DÜŞERKEN İSTANBUL'DA 3 BİN 49 KİŞİ DÜŞTÜ

Nüfus yoğunluğu olarak tanımlanan "bir kilometrekareye düşen kişi sayısı", Türkiye genelinde yılına göre 1 kişi artarak kişiye yükseldi. İstanbul, kilometrekareye düşen 3 bin 49 kişi ile nüfus yoğunluğu en yüksek olan ilimiz oldu. İstanbul'dan sonra kişi ile Kocaeli ve kişi ile İzmir nüfus yoğunluğu en yüksek olan iller oldu. Diğer yandan nüfus yoğunluğu en az olan il ise bir önceki yılda olduğu gibi, kilometrekareye düşen 11 kişi ile Tunceli oldu. Tunceli'yi, 20 kişi ile Ardahan ve Erzincan illeri izledi. Yüz ölçümü büyüklüğünde ilk sırada yer alan Konya'nın nüfus yoğunluğu 59, en küçük yüz ölçümüne sahip Yalova'nın nüfus yoğunluğu ise olarak gerçekleşti.

ANTALYA NÜFUSU

ANTALYA NÜFUSU: 

nüfus artışı

ÖNCEKİ YILA GÖRE

ARTIŞ ORANI

%2,54

ARTIŞ MİKTARI

7ANTALYA

ANTALYA Nüfusu Yıllara Göre Grafiği

ANTALYA Nüfusu Cinsiyete Göre Grafiği

ANTALYA NÜFUSU , yıllara göre ANTALYA NÜFUSU, Cinsiyetlere göre nüfus dağılımları, bağlı ilçeleri ve nüfus bilgileri

ANTALYA nüfusu Tüik tarafından olarak açıklanmıştır. Açıklanan bu nüfusun ANTALYA erkek nüfusu ve ANTALYA kadın nüfusu olmuştur. ANTALYA ilinin Nüfusu En büyük ilçesi KEPEZ () , ANTALYA ilinin Nüfusu En küçük ilçesi İBRADI () olmuştur.

ANTALYA iline bağlı İlçe sayısı 19, ANTALYA iline bağlı Mahalle sayısı . ANTALYA ilinin Yüzölçümü Km2'dir. ANTALYA ilinde kilometrekareye insan düşmektedir. ANTALYA nüfus yoğunluğu /Km2'dir.

ANTALYA için ilçe nüfus detay tablosu aşağıda verilmiştir. İlçe üzerine tıklayarak ilçe ye ait mahalle ve köy nüfuslarına da ulaşılabilirsiniz. ANTALYA ilçelerine ait nüfus sıralama grafiğini inceleyebilirsiniz.

ANTALYA iline ait diğer bilgiler

  • ANTALYA bağlı İlçe sayısı
  • ANTALYA bağlı Mahalle sayısı
  • ANTALYA Nüfusu En büyük ilçesi:KEPEZ ()
  • ANTALYA Nüfusu En küçük ilçesi:İBRADI ()
  • ANTALYA Yüzölçümü Km2
  • ANTALYA Nüfus Yoğunluğu /Km2

ANTALYA İLÇELERİ VE BAĞLI MAHALLE VE KÖYLERİ

ANTALYA NÜFUSU, Cinsiyetlere göre dağılımlar, ANTALYA bağlı ilçeler ve nüfus bilgileri, ANTALYA nüfusu ne kadar

YILLARA GÖRE ANTALYA NÜFUSU

YILTOPLAM NÜFUSERKEK NÜFUSKADIN NÜFUS

İLÇELERE GÖRE ANTALYA NÜFUSU

İLÇE ADIİLÇE TOPLAM NÜFUSİLÇE ERKEK NÜFUSİLÇE KADIN NÜFUSNÜFUS YÜZDESİ
KEPEZ NÜFUSU% 22,64
MURATPAŞA NÜFUSU% 19,58
ALANYA NÜFUSU% 13,55
MANAVGAT NÜFUSU% 9,41
KONYAALTI NÜFUSU% 7,62
SERİK NÜFUSU% 5,19
DÖŞEMEALTI NÜFUSU% 2,96
AKSU NÜFUSU% 2,89
KUMLUCA NÜFUSU% 2,73
KAŞ NÜFUSU% 2,34
KORKUTELİ NÜFUSU% 2,09
GAZİPAŞA NÜFUSU% 2,00
FİNİKE NÜFUSU% 1,85
KEMER NÜFUSU% 1,84
ELMALI NÜFUSU% 1,52
DEMRE NÜFUSU% 1,03
AKSEKİ NÜFUSU% 0,39
GÜNDOĞMUŞ NÜFUSU% 0,27
İBRADI NÜFUSU% 0,11

İLÇELERE GÖRE ANTALYA NÜFUSU İLÇE SIRALAMA GRAFİĞİ

Site yer alan veriler çevrimiçi TUİK nüfus veritabanından alınmıştır. Bu sitede elde ettiğiniz bilgileri TÜİK'in resmi nüfus portalından doğruluğunu kontrol ediniz. Sitede yer alan bilgilerin doğruluğunu taahhüt etmiyoruz. Bu site bilgi ve eğlence sitesidir. Burada yer alan bilgiler Resmi amaçla kullanılamaz, delil olarak gösterilemez. İletişim

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir