ösym e işlemler / ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi - Sisteme Giriş

Ösym E Işlemler

ösym e işlemler

Takvim Eğitim

ÖSYM Sınav Başvuru Ücretleri Kartlı Ödeme Sistemi Girişi için Tıklayınız

ÖSYM Sınav Başvuru Ücretleri Kartlı Ödeme Sistemi Girişi için Yukarıdaki Ekrana Tıklayınız.

ÖSYM Sınav Başvuru Ücretleri Kartlı Ödeme Sistemi Girişi ile adayların Sınav Ücretlerini Kredi Kartı ile Ödemeleri Sağlanmış Olacaktır. Sınava başvuracak adaylar sınav ücretlerini kredi kartları ile ÖSYM’nin internet sayfasında bulunan (https://ais.osym.gov.tr) internet adresinden bireysel olarak yapmalıdırlar.

  • Facebook
  • Google
  • Twitter

YKS Başvuruları Bugün Sonra Eriyor... Başvuru Ücreti Ne Kadar?

2020 YKS ÜCRETLERİ    Başvuruları yarın başlayan sınav için öğrenciler geçen sene 50 TL ödüyorlardı. Bu seneyse sınavın ücreti 70 TL oldu.     2020-YKS’ye başvuran adaylar kılavuzda belirtilen bankalardan herhangi birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde yatıracaklardır. Adaylar sınav ücreti olarak;    *Sadece TYT’ye girecek adaylar 70,00 TL,  * TYT ile birlikte AYT veya YDT’den herhangi birine girmek isteyen adaylar 140,00 TL,  *TYT, AYT ve YDT’nin tümüne girmek isteyen adaylar ise 210,00 TL yatıracaklar.

2020 YKS ÜCRETLERİ Başvuruları yarın başlayan sınav için öğrenciler geçen sene 50 TL ödüyorlardı. Bu seneyse sınavın ücreti 70 TL oldu. 2020-YKS’ye başvuran adaylar kılavuzda belirtilen bankalardan herhangi birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde yatıracaklardır. Adaylar sınav ücreti olarak; *Sadece TYT’ye girecek adaylar 70,00 TL, * TYT ile birlikte AYT veya YDT’den herhangi birine girmek isteyen adaylar 140,00 TL, *TYT, AYT ve YDT’nin tümüne girmek isteyen adaylar ise 210,00 TL yatıracaklar.

ÖSYM’YE BİLGİ GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi ile belgelendirildi.

Belge takdim töreni; TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy ve ilgili personellerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Törende konuşan TSE Başkanı Şahin, deney, muayene, gözetim, belgelendirme gibi uygunluk değerlendirme hizmetlerinin dışında bilgi teknolojisi sistemlerinde işlenen kritik verilerin güvenli saklanması, güvenli iletimi, kaynağının doğrulanması alanlarında da hizmet verdiklerini söyledi.

“Sistematik ve Önleyici Yaklaşım”

TSE’nin en güçlü olduğu alanlardan birisinin bilgi güvenliği ile ilgili sunmuş olduğu hizmetler olduğunu kaydeden Şahin, “Bilişim teknolojileri sektörü her geçen gün büyüyüp gelişirken yazılım ve donanım ürün ve hizmetleri hayatımızda büyük yer teşkil etmektedir. Teknolojinin gelişimiyle bilgi artık kolay ulaşılabilir, üretilebilir hale geldi. Bu durum avantajlar sağlasa da verinin, bilginin istismar edilme riskini de beraberinde getirmektedir. Teknolojilerin ve bunları yöneten yazılımların güvenli, güvenilir, erişilebilir, kullanılabilir, etkin, sürdürülebilir ve doğru olması önemli bir konudur. Bu kapsamda hazırlanan Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı; kurum ve kuruluşların gizli bilgilerinin güvenliğine yönelik riskleri etkin bir şekilde yönetmek için sistematik ve önleyici bir yaklaşım sunmaktadır” dedi.

“Teknolojilerin Kalite ve Güvenliğini Artırıyoruz”

Bilişim teknolojileri alanında sundukları belgelendirme ve test hizmetleri ile Türkiye’de geliştirilen ve kullanılan teknolojilerin kalite ve güvenliğinin artırılmasına yardımcı olduklarını kaydeden Şahin, “İnsanları, süreçleri ve bilgi teknolojilerini kapsayan Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, riskleri belirleyip yönetmeye ve iş sürekliliğini sağlamaya destek oluyor. Standardın sağladığı en önemli avantajlardan biri de kuruma saygınlık katarak, rekabet gücünü yükseltmesidir. Standart bilginin izinsiz veya yetkisiz bir şekilde erişimini, kullanımını, değiştirilmesini, ifşa edilmesini, ortadan kaldırılmasını, hasar verilmesini ve el değiştirmesini önlemek için istenmeyen tehdit ve tehlikelerden korunmak amacıyla gerekli güvenlik analizleri yapıyor, önlemlerin alınmasını sağlıyor. Müşterilerine verilerin korunması açısından bir bütünlük sunuyor. Rolleri ve sorumlulukları açık ve net bir şekilde tanımlayarak iş memnuniyetinin ve verimliliğin artmasına katkı sunuyor” dedi.

Türkiye’nin bilişim teknolojileri alanındaki gelişmelerini desteklediklerini, bilgi toplumu olma hedefine yönelik çalışmalarına; Standardizasyon, test ve belgelendirme hizmetleri ile katkı sağlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Şahin, “ÖSYM Başkanlığımız, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesini almak için TSE’yi tercih etti. Süreci uzmanlarımız ile başarılı bir şekilde tamamladı. Belgemizin ÖSYM’ye hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“Gelişimi Hızlı ve Devamlı Hale Getirmek Zorundayız”

Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi’nin önemine ilişkin açıklama yapan ÖSYM Başkanı Ersoy, “ÖSYM, yarım asırlık tecrübesi ve donanımı ile en güvenli uygulamaları yapan kurumdur. Her yıl onlarca sınav uygulaması yapan ÖSYM, ortaya koyduğu yeterlilik ile bilgi güvenliği noktasında da çok daha güvenli hale geldi. Kurumumuzun bilgileri, sınava girecek olan kardeşlerimizin emekleri ve kişiye özel bilgilerinin güvenliğine yönelik riskleri etkin bir şekilde yönetmek için sistematik ve önleyici bakışa sahibiz. Aldığımız bu belge,  yeterliliğin TSE tarafından onayıdır. Bu belgenin arka planında birçok birimin senkronize çalışması ve emeği var. Tüm gayretimiz ÖSYM’nin kabiliyetlerini daha da arttırmak üzerinedir.” dedi.

Başkan Ersoy, “Geldiğimiz bu aşama, ÖSYM’ye olan güveni pekiştirmenin yanında, kurumsal olarak da gelişen teknolojiye uygun şekilde yeni uygulamaları hayata geçirmemizin kapısını aralayacak. Gelişen Türkiye’nin ve dünyanın beklentilerine uygun olarak ÖSYM de gelişiyor. Türkiye Yüzyılı hedeflerine uygun olarak kabiliyetlerimizi arttırmak, çok daha güvenli ve seri uygulamalar yapmak zorundayız. Gelişime ayak uydurmazsak geride kalırız. Böyle bir lüksümüz yok, gelişimi hızlı ve devamlı hale getirmek zorundayız” diye konuştu.

TSE ile çalışmaktan ve bu belgeyi almaya hak kazanmaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyleyen Başkan Ersoy, “Türkiye’nin en güvenilir kurumlarından bir tanesi olan ÖSYM’nin bir standardı olması gerekiyor. Daha öncesinde üç dairemizin Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi vardı. Şimdi tüm kurumumuza bu belgeyi yansıtmış olduk. ÖSYM denetlenebilir, ölçülebilir, şeffaf bir sistem kullanıyor. Bunu daha da güçlendirmek istiyoruz. Türkiye’nin geleceğini inşa eden kurumlarından bir tanesiyiz. Bizi denetleyen kurumun bir devlet kurumu olması güvenliğimiz anlamında da çok önemliydi. Bundan dolayı hem sizlere hem çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’a TS ISO/IEC 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesini takdim etti.

Üniversitemize Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucu yerleşen adayların kayıt işlemleri iki şekilde yapılabilir;

a) e-Kayıt Uygulaması

e-Kayıt uygulaması; adayların Üniversiteye gelmeden internet üzerinden kayıt yaptırmalarına imkân sağlayan bir uygulamadır. Bu uygulama ile adaylarımız sıra beklemeden ve herhangi bir belge teslimi yapmadan kayıt işlemlerini bulundukları yerden yapabilirler. Bu uygulama kayıtlanma sürecini kolaylaştıracağından adayların kayıt işlemlerini e-Devlet üzerinden yapması önerilir.
e-Kayıt için e-Devlet üzerinden kayıt yaptıracak adaylar PTT şubelerinden temin ettikleri e-Devlet şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr adresinden giriş yaparak tüm programlar için kayıt işlemlerini her yıl ÖSYM tarafından belirlenen tarihleri arasında tamamlayabilirler.

e-Kayıt uygulamasını kullanacak adayların kayıt işlemleri için önceden “Üniversite e-Kayıt Kullanım Kılavuzu” nu incelemeleri yararlı olacaktır. E-Kayıt işlemleri için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Üniversite e-kayıt Kullanım Kılavuzu için tıklayınız.

b) Bireysel Başvuru uygulaması

Üniversitemize Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile yerleşen adaylardan e-Kayıt uygulaması üzerinden kayıt yaptırmamış olanlar, kayıt işlemlerini yerleştikleri Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu tarafından yerleştirme sonuç belgelerinde belirtilen kayıt adresleri ve tarihlerinde yaptırabilirler.

Aday öğrencilerin, bireysel kayıt işlemlerinin sorunsuz ve zamanında yapılabilmesi için her yıl oidb.marmara.edu.tr adresinde yayımlanan Yeni Kayıt Kılavuzunu inceleyerek gerekli belgeleri hazırlamaları ve yerleştikleri Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu öğrenci işlerine teslim etmeleri gerekmektedir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır