bursa meşhur tatlıları / Bursa'ya özgü meşhur tatlıları - funduszeue.info

Bursa Meşhur Tatlıları

bursa meşhur tatlıları

Bursa&#;ya özgü meşhur tatlıları

Bursa&#;ya yemekler diyince, herhalde bir çok kişi İskender diyecektir. Ama Bursa&#;ya özgü tatlılar denildiğinde, bunlar çok fazla bilinmiyor. Yemek Yazarı Kenan ÖZDEMİR, bu kez Bursa&#;ya özgü meşhur tatlıları yazdı. Keyifli okumalar.

   Tatlı, öğle ve akşam yemeklerimizin son tabağı olarak gerek gözümüzde gerek damağımızda bıraktığı hoşluklar ile tam olarak bir keyif yemeği şeklinde nitelendirilebilir. Bu önemli öğeye de gerek Türk mutfağında gerek Bursa mutfağı özelinde fazlasıyla önem verilmekte ve şerbetli, sütlü, çikolatalı,meyveli tatlılar,helvalar gibi pek çok çeşitte tatlı yapılmaktadır. Gelin bu geniş yelpazeden Bursa&#;nın en güzel tatlılarından beş tanesine birlikte değinelim.

1.Süt Helvası/Sütkeri

Bursa esnaf lokantaları kendilerine saray mutfağından miras kalan süt helvasını büyük bir özenle yaklaşık yıldır kavurmaya devam ederek onu günümüze en güzel haliyle taşıdı. Kazandibinin atası olarak kabul edilen ve Bursa Helvası olarak da isimlendirilen süt helvası unun kavruk dokunusunun sütle en güzel şekilde uyumu ve hafifliğiyle ön plana çıkmaktadır. Herhangi bir yağ ile unun kavrulması ardından kavrulan unun sütle buluşturulması esasına dayanan ve ne kadar kavrulursa o kadar güzel olacağına inanılan,ünü bugün Bursa sınırlarını aşan bu lezzet bugün öğle servisinde istisnasız her lokantada halen kavrulmakta ve öğle yemeklerinin tatlı bir sonu olmasını sağlamaktadır.

funduszeue.infoaşa Tatlısı/Peynir Tatlısı

Mustakemalpaşa ilçesinde dondurma yapmak için süt toplayan, dağlardan kar toplayan Dondurmacı Ahmet yazın sıcağında insanların yardımlarına dondurmaları ile nasıl koşuyorsa kışın soğuğunda da yine onlara yardımcı olacak bir lezzetin peşindeydi. İşte o günlerde koca bir şehirle, bir ilçeyle özdeşleşecek olan peynir tatlısını keşfetti. Dondurmaları için topladığı sütlerden özel olarak mayalandırdığı peynire un, irmik ve yumurta ilave ederek küçük kurabiyeler haline getirip fırında pişirdikten sonra şekerli bir şerbetle buluşan tatlılar kış aylarında kaymak yaz aylarında ise üzerinde dondurma ile afiyetle yendi, çok beğenildi. Ününü ise ilk olarak bölgenin Bursa-İzmir yolu üzerinde durak yeri olması hasebiyle alan Kemalpaşa tatlısı, Bursa sınırlarını aştı hem adından hem tadından hem de Bursa&#;nın Mustafakemalpaşa&#;sından ülkemizin birçok yerinde bahsettirmeyi başardı.

 funduszeue.info Künkü

Geleneksel Bursa Mutfağı&#;nın bilinen en eski tatlıların biri olan cennet künkü özellikle Gemlik&#;te geçmişten günümüze çokça yapılmaktır. Özel günlerde, bayramlarda akla gelen ilk yiyeceklerden olan bu şerbetli tatlıyı düğünlerden önce yapılan söz kesme törenlerinden sonra kız tarafı bohçaya sarılı şekilde damada verirmiş. Kendisiyle birlikte gelenekleri, örf ve adetleri de günümüze taşımaya destek olan cennet künkü un, yumurta ve kül suyundan hazırlanan hamurun açılıp rulo yapılmasıyla birlikte yağda kızartılır daha sonra soğuk şerbet ile birleştirilip afiyetle yenen şerbetli bir tatlı haline gelir.

funduszeue.info Tatlısı

yılında Bağdat Pastanesi&#;nin kurucusu Güngör Sevinç tarafından bulunan Hurma Tatlısı Bursalılar tarafından çok beğenilmiş bayramlarda özel günlerde misafirlere sunulmak üzere insanlar tarafından çokça rağbet görmektedir. Hurma tatlısının tek imalatçısı Bursa olduğu için şehrin öne çıkan lezzetleri arasına giren hurma tatlısı pek çok yerde gerek seyyar olarak gerek şube olarak satılsa da gerçek reçetesiyle tam olarak sadece Bağdat hurma tatlısı şubelerinde yapılıp satılmaktadır. Şerbetli olan bu özel tatlının malzemeleri ise yoğurt, un, şeker, yumurta ve bir takım özel baharatlardır.

funduszeue.info Dudağı

Dilber dudağı da pek çok tatlı gibi saray mutfağından günümüze miras kalmış şerbetli bir hamur tatlısıdıfunduszeue.info&#;da ve yine ülkemizin bazı yerlerinde özellikle de Elazığ&#;da pek çok özel günde yapımı tercih edilen tatlılardan biri olan dilber dudağı kat kat açılmış yufkaların ortasına ceviz konularak pişirilir ve en çok sevilen şerbetli tatlıların başını çekmektedir.   Ağız tadımızın daim olduğu, en tatlı sohbetlerin edildiği nice güzel sofralara&#;

Yazı için Kenan ÖZDEMİR&#;e (@kenanzdmr) teşekkür ederiz.

Kenan ÖZDEMİR&#;in Bursa&#;ya özgü yemekler yazısı için tıklayın

Her yanı tarih kokan Yeşil Bursa&#;nın gezilecek yerlerini keşfederken meşhur yemekleri, tatlıları, yöresel lezzetleri ve sokak yemeklerini tadabilirsiniz. Yolunuz Bursa&#;ya düştüyse gezerken yazımızda anlattığımız lezzetleri de tatmayı unutmayın. Birbirinden güzel yöresel lezzetlerle geziniz daha keyifli hale gelecektir.

Bursa&#;nın Meşhur Lezzetleri

Bursa&#;yı gezmek isteyenler aynı zamanda Bursa&#;nın nesi meşhur olduğunu da merak etmektedir. Gezilecek güzelliklerini gördüğünüz kadar güzel Bursa&#;nın meşhur yemeklerini de tatmalısınız. Tarihi Bursa&#;nın gezilecek yerleri kadar birçok meşhur lezzeti de bulunuyor, sizler için bu lezzetleri derledik.

Bursa&#;nın Meşhur Yemekleri Nelerdir?

Bursa&#;nın meşhur lezzetleri arasında en meşhur yemeği herkesçe bilinen İskender Kebaptır. Adeta Bursa&#;nın simgelerinden olan, Bursa&#;ya yolu düşenlerin ilk aklına gelen yemektir İskender. Bursa&#;da her yerde İskender Kebaba rastlayabilirsiniz, özellikle Bursa Merkez ilçesinde birçok meşhur yeri de bulunmaktadır.

İskender Kebap

Bursa şehrinin en kendine has ve en bilinen yemeği İskender kebaptır, yani Bursalıların deyişiyle meşhur &#;İskender&#; diyebiliriz. Meşhur olduğu kadar lezzetlidir. Bursa&#;da yöresel bir yemek arıyorsanız ilk denenecek yemek İskender Kebaptır.

yılında Mehmet oğlu İskender tarafından Kayhan Çarşısında ortaya çıkan bu lezzet Bursa&#;nın en meşhur yemeği olmuştur. Bursa şehrinde Kebapçı İskender&#;in birçok şubesi bulunmaktadır, bunun dışında şehirde İskender yenilecek başka güzel yerler de mevcuttur. Tarihi Kayhan Caddesine girdiğinizde meşhur İskender ve Pideli Köftecilerin burada sıralandığını göreceksiniz.

Ana malzemesi et döner olan bu yemeği özel kılan dönerin altındaki pidesi, üstündeki domates sosu, yanındaki yoğurdu ve üstüne dökülürken cos eden sıcak tereyağıdır. Hepsinin birleşimiyle ortaya çıkan muhteşem bir lezzet İskender Kebap. Bursa&#;nın en meşhur yemeği olan İskenderi mutlaka denemelisiniz.

Pideli Köfte

Bursa&#;nın bir diğer meşhur yemeği olan Pideli Köfte, İskender Kebap&#;ın döner yerine köfte ile yapılmış halidir. İskender kadar bilinmese de Bursa&#;nın meşhur yemeklerinden biridir. İskender Kebaptan esinlenerek yapılan Pideli Köfte de bir o kadar lezzetlidir. Yapılış mantığı iskender Kebap ile aynıdır, tek farkı et döner yerine köfte konularak yapılır.

Bursa&#;nın meşhur lezzetlerinden olan Pideli Köfteyi Kayhan Çarşısında yiyebilirsiniz. Bursa merkezinde bulunan Kayhan Çarşısı pideli köftenin en lezzetlilerini bulabileceğiniz yerdir.

İnegöl Köfte

İnegöl Köftesi adından anlaşılabileceği gibi Bursa İnegöl&#;de yüzyılda buraya gelen Balkan göçmenleri tarafından ortaya çıkarılan bir lezzettir. yılı geçkin bir tarihi olan İnegöl Köfte kendine özgü şekli ve lezzetiyle meşhur yemekler arasında yerini almış durumda.

Hazırlanması klasik köftelere göre çok daha zahmetli olan İnegöl Köftenin normal köfteden farkı orijinal tarifinde içine dana eti ve kuzu etinin beraber konulmasıdır. Gerekli malzemeler katılıp yoğrulduktan sonra ızgarada pişirilerek servis edilir. Bursa&#;ya yolunuz düştüyse denenebilecek meşhur lezzetlerden biridir.

Cantık

Her yerde bulabileceğiniz ama en güzelini Bursa&#;da yiyeceğiniz cantık, Bursa&#;nın meşhur ve bir o kadar lezzetli yemeklerindendir. Bursa&#;da acıktıysanız hemen hemen her sokakta, seyyar olarak bile bulabileceğiniz cantık Bursa&#;nın yöresel tatlarından biridir. Her yerde çok uygun fiyata cantık bulabilirsiniz. Cantığı toplanma yemeklerinde dağıtmak burada bir adet haline gelmiştir.

Pidenin bir değişik çeşidi diyebileceğimiz cantık; hamurunun daha mayalı ve yumuşak olması, kıymasının daha az baharatlı olması, şeklinin pideye göre daha ufak ve yuvarlak şekilde olması gibi yönleriyle pideden ayrılır. En yaygın ve orijinal çeşidi kıymalı olanıdır ama kuşbaşılı, kaşarlı gibi çeşitleri de mevcuttur.

Cevizli Lokum

Bursa&#;da toplu yemeklerde verilen ve adet haline gelmiş bir diğer lezzet cevizli lokumdur. Adından tatlı bir yiyecek gibi anlaşılsa da hamur işi tarzında bir tuzlu çeşididir. Cevizli, haşhaşlı gibi farklı çeşitleri bulunmaktadır. Mayalı hamur ile yapılan Cevizli lokum meşhur lezzetlerden biridir. Cevizli lokumu Bursa&#;nın çoğu fırınında bulabilirsiniz, hatta bazı fırınlarda hafif tatlı çeşidi de bulunmaktadır. Yemekten çok yemeklerin yanında, çayın yanında ikram edilen bir lezzettir.

Bursa&#;nın Meşhur Tatlıları Nelerdir?

Lezzetli yöresel yemekleriyle olduğu kadar tatlılarıyla da öne çıkan Bursa&#;nın kendine has lezzetlerinin her biri ayrı güzeldir. Kestane şekerinden süt helvasına Bursa tatlıları lezzetiyle ağızları sulandırıyor. Bursa&#;da birçok esnaf lokantasında, tatlıcılarında veya yöresel yemek yerlerinde bu tatlıları bulabilirsiniz.

Kestane Şekeri

Meşhur Bursa tatlısı dendiğinde akla gelen ilk lezzet tabi ki kestane şekeridir. Kestanesiyle meşhur Bursa şehrinde kestane şekerine adım başı rastlayabilirsiniz. Bursa&#;ya yolunuz düştüyse hediye olarak sevdiklerinize götürebileceğiniz Kestane Şekeri, kestanenin en lezzetli hallerinden biridir. Kestane ve şerbetin buluşmasıyla ortaya çıkan Kestane Şekeri haşlanmış kestanelerin kabukları soyulduktan sonra kaynayan şerbetlere batırılmasıyla yapılır.

İster kavanozda reçel kıvamında, ister kutuda katı kıvamda satılan kestane şekerine gezerken çoğu yerde rastlayacaksınızdır. Çikolata kaplı gibi türleri de bulunan Kestane Şekerinin orijinali sade şekilde olanıdır.

Bursa&#;da aynı zamanda kestane mevsiminde sokaklarda kestane kebap da görebilirsiniz, soğuk kış günlerinde sıcacık kestane kebap içinizi ısıtacaktır.

Tahinli Pide

Bursalılar tarafından &#;Tahanlı&#; veya &#;Tahinli&#; olarak da bilinen, hatta hangi söylenişinin doğru olduğuyla kafaları karıştıran tatlı Tahinli Pide, kimi tarafından çok beğenilirken kimi tarafından da pek hoşlanılmayan bir lezzettir. Tahin seviyorsanız bunu da yüksek ihtimalle seveceksinizdir. Pide hamuru üzerine tahin ve şekerin buluşmasıyla yapılan Tahinli Pide yöresel lezzetlerden biridir. Bursa&#;ya yolunuz düştüyse kahvaltıda her fırında bulabileceğiniz sıcacık tahinli pidenin tadına bir bakın deriz.

Bursa&#;nın meşhur Tahinlisini yiyecekseniz meşhur adres Abdal Simit Fırınıdır. Sabah &#;da açılan bu fırın önünde her gün uzun kuyruklar oluşuyor. Sabah saatlerinde buraya gelip sıcacık simit ve tahinli pideyle kahvaltınızı yapabilirsiniz.

Kemalpaşa Tatlısı

Bursa&#;nın meşhur lezzetlerinden olan Kemalpaşa tatlısı, ismini Bursa&#;nın ilçesi olan Mustafakemalpaşa ilçesinden almaktadır. Yıllar önce burada üretilmeye başlanan Kemalpaşa tatlısı, bu ilçeye has şerbetli bir tatlıdır. Kurabiye hamuru kıvamında hazırlanıp fırınlanan sert kemalpaşaların üstüne şerbetin eklenmesiyle ortaya çıkan bir tatlıdır.

Bağdat Hurma Tatlısı

Bursa&#;nın meşhur tatlılarından bir diğeri Bağdat Hurma Tatlısıdır. Yine şerbetli bir tatlı olan hurma tatlısına Bursa sokaklarında seyyar şekilde bile rastlıyorsunuz. Bursa&#;da üretilen bu meşhur tatlıyı yolunuz düştüyse deyebilirsiniz. yılında Bağdat Pastanesinde bulunan bu tatlı Bursa&#;nın yöresel lezzetleri arasında yerini almıştır.

Süt Helvası

Bursa&#;nın neredeyse her esnaf lokantasında bulabileceğiniz, yapımı da bir hayli kolay tatlılardan Süt Helvası Bursa&#;nın en meşhur tatlılarındandır. Süt, tereyağı, un, şeker kullanılarak yapılan helva önce ocakta pişirilip sonra fırınlanmasıyla kendine özgü bir lezzettir. Muhallebi kıvamında olan Süt helvasını Bursa&#;da yemek istiyorsanız genelde esnaf lokantalarında bulabilirsiniz.

Göz atmak isteyebilirsiniz; Mardin&#;in Meşhur Kahveleri

Bursa'nın Y&#;resel Yemekleri: Bursa Mutfağından 11 Meşhur Yemek Tarifi

Bursa'nın Yöresel Yemekleri

  1. İskender Kebap
  2. İnegöl Köfte
  3. Muradiye Çorbası
  4. Pideli Köfte
  5. Bursa Kebabı
  6. Cantık
  7. Etli Kereviz
  8. Kemalpaşa Tatlısı
  9. Kestane Şekeri
  10. Düğün Helvası
  11. Süt helvası

Marmara Bölgesi'nde yer alan Bursa, Türkiye'nin en kalabalık 4. şehridir. Turizmin canlanmasına büyük bir katkı sağlayan Bursa, yöresel ile ön plana çıkar. Osmanlı'nın ilk başkenti olan bu şehir, Uludağ'da bulunan kayak merkezi ile ünlüdür. Bursa mutfağında genellikle kebap ve etli yemeklere ağırlık verilir. Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan iskender, yörenin en meşhur yemeğidir. Kestane şekeri ve Kemalpaşa tatlısı da yörede ilgi gören tatlılar arasındadır. Peki, Bursa hangi yemekleri ile meşhur? Bursa'nın yöresel yemekleri nelerdir? İşte, Bursa'nın meşhur yemekleri:

  1. Muradiye Çorbası

muradiye çorbası

Yapımında tavuk, kabak, havuç, şehriye ve un kullanılan Muradiye çorbası; hem midelere, hem de göze hitap eden bir çorbadır. Başlangıç menülerinin vazgeçilmezidir.

Tarif için; Muradiye çorbası

  1. İskender Kebap

İçindekiler

Bursa kimliğinin bir parçası olan yöresel lezzetler şehri ziyaret edenleri zevkten dört köşe ediyor.

Bursa doğası ve tarihiyle olduğu kadar birbirinden lezzetli yemekleriyle de gönülleri fethediyor. Bursa yöresel lezzetleri yazımızda unutamayacağınız birbirinden lezzetli yemekleri bir araya getirdik.

Bursa Yöresel Lezzetleri ;

1- İskender Kebap

bursa iskender

Bursa yöresel lezzetler denince ilk akla gelen yemeklerden olan iskender; lezzeti, görüntüsü ve bol tereyağıyla damaklarınızı şenlendirecek, tadıyla adeta sizi büyüleyecek.

2- Düğün Helvası

düğün helvası

Süt helvası ve Bursa helvası olarak da bilinen helva, diğer helva türlerinden farklı bir teknikle yapılıyor. Düğün helvası, adından da anlaşılacağı üzere genelde düğünlerde hazırlanıp misafirlere sunulsa da, özellikle iftar sofralarının vazgeçilmezidir.

3- Mihaliç Peyniri

Mihaliç Peyniri

Kelle olarak da bilinen peynir, adını Karacabey&#;in eski ismi Mihaliç&#;tan alıyor ama yöre halkı tarafından &#;mağlıç&#; olarak telaffuz edilir. Sert, bol gözenekli ve bol tuzlu olan mihaliç peyniri kahvaltılarda çiğ veya pişirilerek tüketilir. Salatalarda, makarnalarda ya da çorbalarda ise rendeleyerek yenir. Peynir bol tuzlu olduğundan suda bekletilip tuzundan arındırılıyor. Böylece yumuşaması da sağlanıyor.

4- Cevizli Lokum

cevizli lokum

Bursa&#;nın hemen hemen her köşesinde bulabileceğiniz cevizli lokum, yörede kına lokumu olarak da bilinir. Cevizli lokum yanında içebileceğiniz bir çayla doyumsuz bir lezzete ulaştırıyor.

5- Bursa Şeftalisi

bursa şeftalisi

Ünü şehri değil, Türkiye&#;yi aşmış Bursa şeftalisinin önceden yirmiye yakın çeşidi bulunuyordu. Günümüzde çeşidi azalmış olsa da Bursa&#;nın gururu olma özelliğini kaybetmiyor.

6- Dağ Çileği

dağ çileği

Bursa&#;ya özgü ünlü meyvelerden olan dağ çileği, hem içerdiği vitaminlerle sağlığımız açısından hem de lezzetiyle son derece önemli bir yere sahip. Özellikle şehrin Keles ilçesinin geçim kaynağı olan dağ çileği, sadece ülkemizde değil dünyada da Bursa&#;nın bir sembolü olarak biliniyor. Çileklerden reçel yapabilir ya da pasta ve tatlılarınızda da kullanabilirsiniz.

7- Cendere Baklavası

cendere baklavası

Cennet künkü diye de bilinen şehrin en eski tatlılarından olan cendere baklavası, özellikle bayramlarda sofraların vazgeçilmezi oluyor. Oldukça lezzetli olan bu baklavayı yapabilmek için biraz sabırlı olmanız gerekiyor çünkü yapımı da lezzeti kadar oldukça zor ve zahmetli.

8- Kestane Şekeri

kestane şekeri

Bursa yöresel lezzetleri listesinin olmazsa olmazlarından biri de kestane şekeri&#; Özellikle şehre geldiğinizde eşinize dostunuza hediye olarak götürebileceğiniz en lezzetli tatlardan biri.

9- Tahinli Pide

tahinli pide

Bursa&#;nın en meşhur ve halkın en sevdiği lezzetlerden olan tahinli pide, şehrin dışındaki yerlerde pek bilinmiyor. Kahvaltılarda sadece tahinli pide yiyenler bile var.

İnegöl Köfte

inegöl köfte

Bursa denince ilk akla gelen yemek olan inegöl köfte, kuzu ve dana etinin baharatsız bir şekilde kullanılmasıyla hazırlanıyor. İnegöl köfte, küsür senedir ne lezzetinden ne de şeklinden ödün vermeden hala aynı lezzetle yiyenleri büyülüyor.

Kıymalı Cantık

kıymalı cantık

Bursa&#;ya has yiyeceklerden olan kıymalı cantık, görünümüyle fındık lahmacuna benzese de tadıyla bambaşka bir lezzete sahip.

Pideli Köfte

pideli köfte

Pideli köftenin ana maddesi köfte olsa da bu köfte bildiğimiz köfteler gibi kuru ya da iskender kadar soslu değil. Doyumsuz lezzetiyle iskenderden sonra şehirde en sevilen ve tercih edilen yemeklerden olan kıymalı pide hem sofralarınızı hem de damaklarınızı şenlendirecek.

Muradiye Çorbası 

muradiye corbasi

Yapımında tavuk kuşbaşı, kabak, şehriye, havuç, yoğurt, tereyağı ve un kullanın çorba Bursa&#;nın en meşhur çorbalarından biridir. Muradiye çorbası hem görüntüsüyle gözünüze, enfes tadıyla midenize hitap edecektir.

Uludağ Pilavı

bursa pilavi

Klasik pilav yemekten sıkıldıysanız, içerisindeki zengin malzeme çeşidiyle size Uludağ pilavını mutlaka öneriyoruz. Kuşbaşı et, havuç, kesme şeker, kestane ve üzümün pirinç taneleriyle birleşmesiyle ortaya çıkan süper lezzetlerden biri.

Ciğer Sarması

ciğer sarması

Aslında Rumeli mutfağına ait olan ciğer sarması Bursa&#;da yaygın olarak yapılıyor. Yapımı diğer yemeklere göre uğraştırıcı olduğu için Bursa&#;da genelde özel günlerde yapılan bir yemektir.

Etli Kereviz

bursa etli kereviz

Bursaya özgü olan bu yemeği insan farklı çeşitlerde yapabiliyor. Siz kesinlikşe Bursa&#;da etli kereviz yemeden dönmeyin.. Yediğinizde bu lezzeti unutamayacağınızı şimdiden söylüyoruz.

Kestaneli Lahana Sarması 

kestaneli sarma

Lahana sarması neredeyse herkesin çok sevdiği lezzetlerden biri. Bursa usulü lahana sarmasının daha çok seveceğiniz lezzetlerden biri olacağına eminiz. Fırın ızgarasında pişirilen kestanelerin lahananın iç harcıyla birleşiminden ortaya çıkan harika bir lezzet.

Anjelik Reçeli

anjelik receli

Bursa Uludağ&#;ın bitki örtüsünde yetişen bir bitkiden yapılan reçel, günümüzde çok bilinmiyor. Eski neslin çok sevdiği anjelik reçeli kahvaltıların vazgeçilmeziymiş. Tadını merak edenler Bursa Uludağ Pastanesi&#;nde yiyebilir.

Bağdat Hurma Tatlısı

bursa bagdat hurma

Bursalı değilseniz ismini bile daha önce duymadığınız bir tatlı ile tanıştıralım sizleri; Bağdat hurma tatlısı. Bursa&#;ya özgü olan hurma tatlısı hala dünyada ve Türkiye&#;de sadece burada yapılıyor. Sağlıklı bir tatlı alternatifi olan hurma tatlısını denemenizi tavsiye ediyoruz.

Kemalpaşa Tatlısı

kemal pasa tatlisi

Bursa yöresel lezzetleri listesinde aslında hemen hemen her yerde rastladığımız, hatta evde annelerimizin yaptığı Kemalpasa tatlısı var. Şerbetli tatlıların en çok tercih edilenleri arasında olan tatlı, Bursa&#;nın MustafaKemalPaşa ilçesine aittir ve ismini buradan almıştır.

Bursa&#;da kültürel bir tura çıkmak isteyenler için mutlaka tadılması gereken enfes yemekleri Bursa yöresel lezzetleri yazımızda sizler için derledik. Sizin de Bursa&#;ya özgü bildiğiniz yemekler veya gezinizde deneyip tadını unutamadığınız lezzetler varsa yorumlarda bizimle paylaşırsanız çok seviniriz. 🙂

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası