mecburen mecburiyetten / Mecburen - Geldiler () - MFÖ | funduszeue.info

Mecburen Mecburiyetten

mecburen mecburiyetten

Mecburen mecburiyetten

Salih Memecan, "Ben hep Türkiye'de yaşasam bu işi yapamam" demişti.

Gerekçesini şöyle izah etmişti: Hep burada yaşayanlar bir müddet sonra anormallikleri, yanlışları kanıksıyor. İşin doğrusunun gördüğü gibi olduğunu zannediyor.

Oysa dışarıda bir müddet kalıp gelenler, bu yanlışa düşmüyor. Mesela ben Amerika'da altı ay kalıp geldikten sonra emniyet şeridinden giden birini görünce şaşırıyorum.. Çok önemli bir yanlış zannediyorum.. Sonra Türkiye'de olduğumu hatırlayınca şaşkınlığım geçiyor.

90'lı yıllarda, çocukları burada ilkokula giderken öğretmenleri çağırmış. 

"Bu çocuklar çok hareketli, sıkıntı oluyor.. Bu işe bir çözüm bulun" demiş.

Amerika'ya taşındıktan sonra oradaki öğretmenleri de çağırmış:

"Çocuklarınız çok özel.. farklılar. Hareketli olmaları güzel bir özellik.. Bu özelliklerini nasıl değerlendirebiliriz, neler yapabiliriz, bunları konuşmak için sizi rahatsız ettim" demiş.

Herkesi aynı hizaya sokma saplantımızın arkasında ne var, kafa yorup bize açıklayan çıkmadı.

Nezaketin her hâl ve şart altında geçerli olmasının yolu ne?

Mesela bir zamanlar yaygın olan belediyelerin iftar çadırında nezaket olmazdı. Kimse beklemezdi de. Ama lokantaya giden bekler. Lüks lokantaya giden daha çok bekler. Nezaketin bir bedeli mi var. Refah seviyesiyle mi ilgili, ön şartı şehirli olmak mı, teknik bir konu mu, eğitim mi? Tekniği şu;

İftar çadırında kişi sıraya girmiş.. farklı muamele imkânı yok.. ne arzu edersiniz deme imkânı yok.. Yahut ondan biraz az, berikinden biraz çok demek mümkün değil..

Salatam sirkeli ya da limonlu olsun da diyemezsiniz. 

Tabağınıza ne koymuşlarsa onu yiyeceksiniz.

Saatler öncesinden sıraya gireceksiniz.

İtilip kakılacaksınız.

Oysa normal bir lokantada farklı muamele görürsünüz.

Bir üst sınıfta daha farklı muamele görürsünüz.

Bir üst sınıfta daha da farklı muamele görürsünüz.

Yemek satın almakla sağlık hizmeti satın almak arasında ne fark var.

O çadırdaki yemeğin bedelini az ya da çok ya belediye ödüyor ya da birilerine ödetiyor.

İyi hizmet aldığınız yerlerdeki yemeğin bedelini de siz ödüyorsunuz.

Birinde zaruret var, öncelik karın doyurmak.. İkincisi biraz keyfe keder.

Eğitim hizmetini satın almak da böyle.

Biri bedelini ödeyecek.

Adının devlet olması o hizmetin karşılıksız verildiği anlamına geliyor.

Ama iftar çadırı gibi oluyor.

Adı özel olunca hizmetin standardı bir anda niye yükselmiyor.

Birinci sebep yine maliyet.

İkinci sebep, müfredatıyla, konulan saçma sapan kurallarla özeller de özelliğini gösteremiyor. Herkesi aynı hizaya sokma hastalığı orada da var.

Derler ki, bizde trafik polisi niye vatandaşa nazik davranmaz.

Konu kenarından köşesinden yine aynıdır.

Genelgeler yayınlanır. Nasıl davranılacağı, nasıl hitap edileceği anlatılır, özeti "nazik olun"dur.

Oysa nezaket telkin edilmez, talep edilir.

Önce talep edecek hâlde olmak lazım. Bu da bir maliyet.

Bu nezakete mazhar olan sınırlı sayıda insan ya üst düzey kamu görevlisidir bizim kesemizden talep ediyorlardır.. kamu görevlisi değilse talep edecek hâldeki vatandaşlarımızdır.

Yazıyı PaylaşYazıyı Kaydet

Mecburen mecburen işe gitmek mecburiyetten :(

6 yaşında çocuğumuzla konakladıfunduszeue.infoiyon yardımcı güleryüzlü ancak mesela su rica ettim metre ileriden alabilirsiniz dendi,herşey dahil otelin giriş katına bir su dolabı koyamamışlar.
Havuzlar ve çocuk cenneti yeteri kadar havuz alanı sağlıyor.
Futbol koçu var,çok güzel bir sahada idman ve maç yaptırıyor,inanılmaz derecede işine saygılı,dikkatle yapan biri,çocuğumuzu çok oyaladı,sadece bizimkini değil,her çocukla ilgileniyor.
Yemekler vasatın üstü,lezzet ve çeşitlilik gayet yeterli,restauranttaki masalar denize nazır,garsonlar funduszeue.info restaurantın yemekleri konusunda eleştiri yaparsam haksızlık funduszeue.info restauranta gelirken kullanılan asansörlerden biri bozuktu,5 gün boyunca tamir edilmedi,üstüne not bile yazmamışlar ayrı kişiye söyledim,her söylediğim aaaa diye şaşırdı not aldı,iyi ki not almış 5 gün bozuk kaldı.
Denizi gerçekten güzeldi,küçük taşlı,deniz ayakkabısı şart kıyıdan girilecekse,bizim şansımıza rüzgarsız bir döfunduszeue.info çocuk plajı denilen yer rüzgar da olsa korunaklı,dalgakıran yapılmış,hiçbir şekilde dalga olmaz.çocuklular için çok çok iyi düşünülmüş.kum az biraz küçük taş var.
Şimdi eleştirilere gelelim;çok yokuşlu ve büyük bir funduszeue.info yerden bir yere gitmek sıkıntılı. Snack diye bir kavram yok funduszeue.info çocuk plajındayken öğlen yemeği yemek isterseniz güneşin altında km yürümek zorundasınız ana restaurant içfunduszeue.info ana restaurant öğlen yemeğini bitirince üst katı snack oluyor ve ana restaurantta yenmeyenler yukarı çıkıyor.
Çoğu 5 yıldızlı 4 yıldızlı otellerde snack restaurant olur,ana restaurantta yemezsen orada yersin,çok çeşit aramazsın ama alternatiftir,sahile yakın yerde olur ve insanlar ana restauranta gitmek zorunda funduszeue.info bu otelde yok.çocuk cenneti denen yerde vardı,orası iyice uzak zaten ama oradaki de sinekler yüzünden hijyenik funduszeue.info araçla gitmeniz lazım.
Odalar da bir koku var,hele akşam çimleri suluyorlar sanki et kokusu var funduszeue.info,bütün gün sıcakta boruda kalıyor su o yüzden kokuyor funduszeue.info inandırıcı değil,feci bir koku.
Odamızın üst katında sifona basıldığında sanki tesisat üzerimize inecekmiş gibi ses geliyordu.
Havlu kartı olmadan havlu vermiyorlar,5 yıldızlı otel olmuşsun hala karneyle ekmek verir gibi kartla havlu funduszeue.info türk turiste geçerli bu,kaç kere rus turistin kartsız havlu aldığını gördüm,ama bize geldi mi kaç kart var diye sorma vazifesini eksiksiz yapıyorlar maaşşallah.
Zaten neredeyse tüm personel 30 sn sizle ilgileniyorsa bir turistin masasında dk muhabbet etmeden duramıyor.
Asansör konusunu anlattım zaten.
Bir de masatenisi kısmı var,2 adet masa var,pinpon oynayabileceğfunduszeue.info daim full,ama ilgili bir personel funduszeue.info müşteri ilişkilerin isteyebilirsiniz diye yazıfunduszeue.infom verdikleri ve kendilerinde bulunan raketlerin fotosunu göfunduszeue.infoıp yahu,5 yıldızlı tatil köyü.
Haaa son eleştirim marketine,abartmıyorum herşey 4 veya 5 kat fiyatla. İnanılmaz fahiş fiyat,aman otelden alırım diye düşünmeyin ,yanınızda herşeyi tam getirin.
Özet;doğası denizi yemekleri güzel,gerisi beklentilerin çok altında.
Çocuklu aileler için uygun tanımına katılmıyorum

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası